Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/5/2006
  • [02] Προσλήψεις
  • [03] Ενεργειακός πόλεμος
  • [04] Θεόδωρος Πάγκαλος
  • [05] Τάσσος Παπαδόπουλος
  • [06] Οδυσσέας Κυριακόπουλος
  • [07] ΑΕΙ
  • [08] Συμφέροντα
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] Δάνεια
  • [11] Αντικειμενικές αξίες
  • [12] Προεκλογική περίοδος
  • [13] Ιράν
  • [14] Ευρωπαϊκή Ένωση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/5/2006

    Οι συνεντεύξεις του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου στον "Ελεύθερο Τύπο", του Θεόδωρου Πάγκαλου στα "ΝΕΑ", ο ενεργειακός πόλεμος που χαρακτηρίζεται ως ο Γ΄Παγκόσμιος και οι προσλήψεις μελών τρίτεκνων οικογενειών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αντεπίθεση των συμφερόντων! Με στόχο να αποδομήσουν την κυβέρνηση. Για να σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συνήγορος του φοιτητή στα ΑΕΙ. Όλο το πόρισμα της "Επιτροπής Σοφών" του ΕΣΥΠ στην "Α".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άρχισε η... προεκλογική περίοδος. Εξόρμηση στον λαό από Καραμανλή και Γιώργο εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης των δημοτικών εκλογών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αντικειμενικές. Νέες τιμές σε οικόπεδα, αγροτεμάχια. Αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών για ολόκληρη τη χώρα.

    ΕΘΝΟΣ: Ανοίγουν θέσεις για τρίτεκνους. Ξαναμοιράζονται οι προσλήψεις σε ΙΚΑ, νοσοκομεία, ΟΕΚ κ.α.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ η Διεθνής Κοινότητα καταβάλλει προσπάθειες εκτόνωσης της Κρίσης, ΗΠΑ και Ιράν: Ακροβατούν χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανύπαρκτη η αντιπολίτευση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Τάσσος απαντά στην Κοντολίζα. Αποκλειστική συνέντευξη Παπαδόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ενέργεια: ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε. Αφιέρωμα: Φυσικό αέριο και πυρηνικά μετά το πετρέλαιο.

    ΕΣΤΙΑ: Η οικονομική γεωγραφία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Οι Έλληνες 2,47% του πληθυσμού, παράγουν το 1,67% του ΑΕΠ.

    ESPRESSO: Η "Ε" εξασφάλισε και αποκαλύπτει: Το μυστικό εγχειρίδιο των Μασόνων. Πώς να τους αναγνωρίσετε από τις χειρονομίες και τους κώδικες που χρησιμοποιούν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φτάνει πια με ψώνια και αριβίστες! Έκρηξη Πάγκαλου στα ''ΝΕΑ".

    TRAFFIC NEWS: Το χρυσό μυστικό που κρύβει ο Γρηγόρης. Μετακομίζει και δηλώνει ότι φτιάχνει τη ζωή του από την αρχή. Το συμβόλαιο-μαμούθ και η μεγάλη στροφή.

    Η ΧΩΡΑ: Εκτός Σχεδίου. Αύξηση έως 60% στις αντικειμενικές αξίες. Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνονται οι νέες τιμές.

    City Press: Τα νοικοκυριά δεν αντέχουν νέα δάνεια.

    Μetro: "Λύση μέσα σε 2 χρόνια". Μήνυμα του προέδρου του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλου, για το Ασφαλιστικό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης: Στα αζήτητα πολλά μαγαζιά.

    [02] Προσλήψεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "νέα δεδομένα στις προσλήψεις δημιουργεί η έναρξη εφαρμογής του νόμου 3454/06. Εφεξής, το 10% των θέσεων θα καλύπτεται από μέλη τρίτεκνων οικογενειών (ενώ άλλο ένα 20% πηγαίνει στους πολύτεκνους). Άμεση επίπτωση είναι η επαναδιατύπωση των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ και των φορέων του Δημοσίου και η ανακατανομή θέσεων που περιλαμβάνουν".

    [03] Ενεργειακός πόλεμος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο κύριο άρθρο της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "θερμός και ψυχρός ένας ενεργειακός πόλεμος- που χαρακτηρίζεται ως ο Γ΄Παγκόσμιος- βρίσκεται σε εξέλιξη, με θύματα τους καταναλωτές των χωρών, που εξαρτώνται από ξένες προμήθειες. Με την εκμετάλλευση αυτού του πολέμου και από την κερδοσκοπία, η τιμή του πετρελαίου από τα 20 δολάρια το βαρέλι, που ήταν το 2002 πριν από την εισβολή στο Ιράκ, εκτοξεύτηκε πάνω από τα 70 δολάρια".

    [04] Θεόδωρος Πάγκαλος

    "Σκληρή επίθεση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ αλλά και για την απραξία Καραμανλή κάνει ο Θόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στα ΝΕΑ".

    [05] Τάσσος Παπαδόπουλος

    "Δεν θα θυσιάσουμε τα συμφέροντα του τόπου για την εύνοια των ΗΠΑ", τονίζει σε συνέντευξη του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, απαντώντας στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κοντολίζα Ράις".

    [06] Οδυσσέας Κυριακόπουλος

    Σύμφωνα με τη METRO "μιλώντας για όλους και για όλα, ο Οδ. Κυριακόπουλος τονίζει πως "βλέπει" επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία "αργά ή γρήγορα" και τον συμμαθητή του Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό!. Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή τονίζει με νόημα ότι θα ήθελε να έχει περισσότερη επικοινωνία μαζί του. Χαρακτηρίζει "σοβαρό πολιτικό" τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, προσθέτοντας, ωστόσο, "ότι δεν θα ήθελε να είναι ούτε λεπτό στη θέση του".

    [07] ΑΕΙ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "αξιοκρατία για τους φοιτητές και αξιολόγηση για τους καθηγητές είναι οι δύο πόλοι των προτεινόμενων αλλαγών".

    [08] Συμφέροντα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "στόχο τις μεταρρυθμίσεις βάζουν τώρα τα διάφορα συμφέροντα που επιχειρούν να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να αναλάβουν εκ νέου τον ρόλο που είχαν την περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "....δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα μας, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του δεν παίζουν ούτε κατ΄ελάχιστο τον ρόλο που επιτάσσει το Σύνταγμα. Με συνέπεια και η κυβέρνηση να μην έχει απέναντί της ένα σοβαρό κόμμα που θα συμβάλει με την αντιπολιτευτική του στρατηγική στο να γίνεται και η εκτελεστική εξουσία καλύτερη".

    [10] Δάνεια

    Η Espresso επισημαίνει ότι "παρήλθαν οι εποχές που οι τράπεζες έδιναν δάνεια σχεδόν σε όλους όσοι έκαναν αιτήσεις. Μετά τις αυστηρές συστάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και καθώς διαπιστώνουν ότι όλο και περισσότερα νοικοκυριά βρίσκονται στο κατώφλι της υπερχρέωσης, οι τράπεζες δείχνουν την πόρτα της εξόδου σε όλο και περισσότερους καταναλωτές που υποβάλλουν αιτήσεις για δάνεια".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ) προβλέπει "φρένο" στο δανεισμό των νοικοκυριών από το 2007. Κίνδυνος απότομου περιορισμού της ζήτησης και επιβράδυνσης του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης. Ερωτηματικά και για τη μελλοντική πορεία της κτηματαγοράς".

    [11] Αντικειμενικές αξίες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα όλης της χώρας, υψηλότερες από τις τιμές στα εντός σχεδίου, έχουν εισηγηθεί οι επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών στην πολιτική ηγεσία".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες σε αγροτεμάχια και εκτός σχεδίου ακίνητα δεκάδων περιοχών του Λεκανοπεδίου έως και 60%".

    [12] Προεκλογική περίοδος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με φόντο τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές".

    [13] Ιράν

    Η Traffic News αναφέρει ότι "τον προκάτοχό της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο Μπους να στείλει περισσότερα στρατεύματα στο Ιράκ για να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση μετά την αμερικανική εισβολή, διέψευσε, χθες, η Κοντολίζα Ράις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "δραματική έκκληση να σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας κατά του Ιράν απευθύνει ο Μπους στον Πούτιν. Η ανησυχία για το Ιράν βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον αραβικό κόσμο".

    [14] Ευρωπαϊκή Ένωση

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η Ελλάς ενετάχθη στην ΕΟΚ το 1981 και ήταν το δέκατο κατά σειράν μέλος της. Και παρά τα τεράστια κοινοτικά κονδύλια που εισέπραξε έκτοτε, μετά από μία 25ετία είναι μόλις στην 15η θέση της ΕΕ ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Απέχει παρασάγγας από την Ιρλανδία και τα περισσότερα παλαιά μέλη της ΕΕ, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να την πλησιάζουν κάποια από τα νέα μέλη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 2 May 2006 - 21:49:50 UTC