Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/5/2006
  • [02] Ακίνητα
  • [03] Θ. Πάγκαλος
  • [04] Ευαγ. Βενιζέλος
  • [05] Δ. Δασκαλόπουλος
  • [06] ΟΕΚ
  • [07] Απαγωγές
  • [08] Καραμανλής - Παπανδρέου στο ΣΕΒ
  • [09] Χαρ. Φλωράκης
  • [10] Προσλήψεις
  • [11] Κώδικας Ντα Βίντσι
  • [12] Πετρελαιοκίνηση
  • [13] Ζεύγος Αγγελοπούλου
  • [14] Σύνταξη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/5/2006

    Τα θεσμικά μέτρα για ενεργειακό, καθώς και η ενίσχυση των επενδύσεων στις αγορές φυσικού αερίου και λιγνίτη, οι θέσεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία τους στο ΣΕΒ, οι δυσοίωνες προβλέψεις του νέου προέδρου του ΣΕΒ ,το πόρισμα του εισαγγελέα για τις απαγωγές Πακιστανών και η αύξηση στην επιδότηση του ενοικίου από τον ΟΕΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έρχεται η πετρελαιοκίνηση για τα ΙΧ. Συμφώνησαν Λιάπης, Σιούφας, Αλογοσκούφης. Αντιδρά ο Γ. Σουφλιάς.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ντίζελ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκροτήθηκε επιτροπή με πρόεδρο τον Δημήτρη Σιούφα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 3.167 νέες προσλήψεις. Αναλυτικά όλες οι ειδικότητες και οι προθεσμίες.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση φέρνει ξανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη περισσότερο νέφος με την πετρελαιοκίνηση. Τα μικροσωματίδια και το διοξείδιο συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα των μεγάλων πόλεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Για 23 κακουργήματα διώκονται Γιάννα και Θόδωρος. Με απάτες, υπεξαιρέσεις, πλαστογραφίες, εκβιασμούς, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εξαπάτηση μεγάλης αμερικανικής τράπεζας, λήστεψαν την αμύθητη περιουσία του αδελφού του.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Όλα μαύρα τα βλέπουν οι έλληνες βιομήχανοι. Δυσοίωνες προβλέψεις του νέου προέδρου του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλου. Κατηγορούν την κυβέρνηση για απραξία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σύνταξη με λιγότερα ένσημα. Τα "μυστικά" και τα "παράθυρα" της πρόωρης συνταξιοδότησης.

    ΕΘΝΟΣ: Σε δίκη ο Κώδικας Ντα Βίντσι. Κινητοποίηση φανατικών με μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όπως αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή χθες επεκτείνεται πανελλήνια το φυσικό αέριο και έτσι... Θα... αερίζεται όλη η χώρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ. "Ασπόνδυλος ο πολιτικός λόγος μας", διακηρύσσει ο τέως υπουργός Ε. Βενιζέλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αύξηση στην επιδότηση του ενοικίου. ΟΕΚ: Πάνω 9,6% τα ποσά για 70.000 δικαιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σκωτσέζικο ντους στον ΣΕΒ. Γιώργος με τολμηρές προτάσεις, Κώστας με μία απ' τα ίδια.

    ΕΣΤΙΑ: Νέο πρότυπο επιχειρήσεων. Εντυπωσιακή ομιλία του νέου προέδρου του ΣΕΒ.

    ESPRESSO: Το στριπτίζ της Βίσση στο Ζάππειο. Σόου-απάντηση στα σχόλια για την ηλικία της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θεσμικά μέτρα για ενεργειακό και κίνητρα για επενδύσεις. Προσδοκίες για 4,5 δισ. ευρώ. Ενισχύονται εναλλακτικές πηγές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επαγρυπνούμε αλλά δεν ανησυχούμε... Καθησυχάζει ο πρωθυπουργός για τις επιπτώσεις του ακριβού πετρελαίου στην οικονομία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξεγυμνώνει ΕΥΠ και Βουλγαράκη το πόρισμα-βόμβα για τις απαγωγές.

    Η ΝΙΚΗ: Απαγωγή της αλήθειας. Καταπέλτης το πόρισμα για τις ανακρίσεις των Πακιστανών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οι ζευγάδες φεύγουν η σπορά μένει... Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη. Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

    TRAFFIC NEWS: Ο Τομ Χανκς απολογείται για τον Κώδικα Ντα Βίντσι. Τι δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός για το ρόλο του.

    Η ΧΩΡΑ: Ακίνητα: πού και πόσο πέφτουν οι τιμές. Κορεσμός στη ζήτηση σε όλες τις περιοχές.

    City Press: Αισιοδοξία για την οικονομία. Καραμανλής: Επαγρυπνούμε αλλά δεν ανησυχούμε για την άνοδο του κόστους του πετρελαίου.

    METRO: Πρόταση για πετρελαιοκίνηση. Εισήγηση του Μ. Λιάπη στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και διαφωνία από τον Γιώργο Σουφλιά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ομήρου Οδύσσεια. Απαγωγή-θρίλερ στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Απαγωγή-θρίλερ με δύο ομήρους στη Θεσσαλονίκη. Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του διευθυντή και του επιστάτη της Γερμανικής Σχολής, που κρατούνταν αιχμάλωτοι από 52χρονο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απαγωγέας κατά συρροή ο 52χρονος. Καρέ καρέ το θρίλερ της ομηρίας στη Γερμανική Σχολή.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα απομακρύνεται... από την εξάρτηση του πετρελαίου. Σημαντικό το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Νέα ενεργειακή πολιτική της χώρας.

    [02] Ακίνητα

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "μεγάλη διόρθωση στις τιμές των ακινήτων αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΠΕ. Ο υπερβολικός δανεισμός, τα υψηλά επιτόκια και τα πολλά νεόδμητα κτίρια δημιουργούν συνθήκες υποχώρησης της αγοραίας αξίας παλαιότερων κυρίως διαμερισμάτων. Οι εκτιμήσεις είναι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μειωθεί οι τιμές στα μεγάλα διαμερίσματα, στα ισόγεια και σε όσα δεν διαθέτουν χώρους στάθμευσης. Επίσης είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλιμακωθούν περαιτέρω τα ποσοστά αντιπαροχής σε φθηνότερες τιμολογιακά περιοχές".

    [03] Θ. Πάγκαλος

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "υπέρ της συγκατοίκησης στην εξουσία με άλλο κόμμα τάχθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεοδ. Πάγκαλος, μιλώντας στην παρουσία του βιβλίου του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου "Ο άλλος δρόμος". Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Θεοδ. Πάγκαλος χαρακτήρισε "παγίδα για τα κόμματα " την αυτοδυναμία που τους εξασφάλιζε μέχρι τώρα ο εκλογικός νόμος. Πρόσθεσε επίσης ότι "έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αλλαγή του πολιτικού συστήματος", ενώ επεσήμανε και την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να αλλάξει το εκλογικό σύστημα επί το...γερμανικότερον, ώστε να επιτρέπει το σχηματισμό συμμαχικών κυβερνήσεων".

    [04] Ευαγ. Βενιζέλος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι υπήρξε: "νέο χτύπημα χθες από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σε μια αρχηγική εμφάνιση όπου για άλλη μια φορά άφησε σαφέστατες αιχμές για τον Γ. Παπανδρέου και το "νέο ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "με απουσίες που προκάλεσαν αίσθηση , έγινε χθες η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου. Από την εκδήλωση έλειπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου, ενώ επίσης το παρών δεν έδωσαν ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βουλευτές οι οποίοι είχαν έρθει σε ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ωστόσο ο συγγραφέας του βιβλίου και βουλευτής Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε τα βέλη του σε όσους του επιτίθενται αλλά και στον Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας πως το Κίνημα θέλει έναν αρχηγό, με αρχή, μέση και τέλος!".

    [05] Δ. Δασκαλόπουλος

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "εντυπωσιακή από πάσης πλευράς και απόψεως ήταν η χθεσινή ομιλία του νέου προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημ. Δασκαλόπουλου κατά την γενική συνέλευση του Συνδέσμου. με απλά λόγια, ο κ. Δασκαλόπουλος περιέγραψε το "νέο επιχειρηματικό πρότυπο " που - όπως ετόνισε - θέλει να εκπροσωπή ο ΣΕΒ. Και παράλληλα, εκάλεσε όλους τους κοινωνικούς εταίρους να συνεργασθούν αρμονικά προς την κατεύθυνση αυτή".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "κριτική κατά πάντων, ακόμη και κατά των ίδιων των βιομηχάνων (!) έκανε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος. Ο κ. Δασκαλόπουλος, χρησιμοποιώντας διπλωματική αλλά σκληρή γλώσσα , σηματοδότησε το νέο ύφος του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς προέβη σε εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία, ενώ εκτιμά ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει στο περιθώριο και η ανεργία να αυξηθεί σύντομα αν δεν υπάρξουν ριζικά μέτρα και πολιτική βούληση για αυτά".

    [06] ΟΕΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "επιπλέον όφελος έως και 120 ευρώ ετησίως θα έχουν χιλιάδες δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας από το νέο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 3 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως τις 15 Δεκεμβρίου".

    [07] Απαγωγές

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι είναι:" κόλαφος για την ΕΥΠ, αλλά και για τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη είναι το πόρισμα του εισαγγελέα Ν. Δεγαΐτη για τις απαγωγές Πακιστανών".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "διαψεύδονται όλοι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και του Γιώργου Βουλγαράκη για τις απαγωγές των Πακιστανών από το πόρισμα του εισαγγελέα Νίκου Δεγαΐτη που δημοσιοποιήθηκε χτες αφήνοντας ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης, που είχε υποστηρίξει πως δεν υπήρχε καμία εμπλοκή των ελληνικών αρχών".

    [08] Καραμανλής - Παπανδρέου στο ΣΕΒ

    H City Press δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της αποσπάσματα από τις ομιλίες των κκ Καραμανλή, Παπανδρέου και Αλογοσκούφη από τις ομιλίες τους στο ΣΕΒ: "Καραμανλής: επαγρυπνούμε αλλά δεν ανησυχούμε για την άνοδο του κόστους του πετρελαίου. Αλογοσκούφης: "πηγαίνουν καλά οι μεταρρυθμίσεις. Περιορίζονται το έλλειμμα και τα προβλήματα χωρίς σκληρά μέτρα". Παπανδρέου: το ΠΑΣΟΚ θα ορίσει κανόνες του παιχνιδιού που θα κάνουν την οικονομία πιο ανταγωνιστική και τις επιχειρήσεις κοινωνικά υπεύθυνες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ξήλωμα του ισχύοντος φορολογικού μοντέλου, με ελαφρύνσεις ("ζεστό") στις επιχειρήσεις και επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες , μάνατζερ και μεγαλομετόχους τους ("κρύο") προανήγγειλε με δέσμη τολμηρών προτάσεων από το βήμα της γενικής συνέλευσης ο Γ. Παπανδρέου. Αντίθετα ο κ. Καραμανλής έμεινε στους απολογισμούς".

    [09] Χαρ. Φλωράκης

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του σ. Χαρίλαου Φλωράκη".

    [10] Προσλήψεις

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "θα γίνουν 3.167 νέες προσλήψεις: 540 στην Πυροσβεστική, 230 σε δήμους, 183 στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, 165 στον ΟΓΑ, 150 σε νοσοκομεία, 141 στο υπ. Δικαιοσύνης, 140 εκπαιδευτές σε στρατιωτικές σχολές, 104 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 96 στη ΔΕΗ, 74 στον ΟΕΕΚ, 71 στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και 70 στον ΟΕΔΒ".

    [11] Κώδικας Ντα Βίντσι

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "το μπλοκάρισμα της προβολής της κινηματογραφικής ταινίας "Κώδικας Ντα Βίντσι", με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, θα επιχειρήσει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ομάδα φανατικών πιστών. Χθες φανατικοί πιστοί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικοινώνησαν με γνωστό δικηγόρο και του ζήτησαν να υποβάλει για λογαριασμό τους ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα και να μπλοκαριστεί η προβολή της ταινίας. Ο δικηγόρος αρνήθηκε όμως να αναλάβει την υπόθεση και οι φανατικοί αναζητούν άλλο νομικό σύμβουλο".

    [12] Πετρελαιοκίνηση

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "καθησυχαστικός ήταν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με θέμα την ενεργειακή στρατηγική της χώρας, σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις στην οικονομία και την έκρηξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και η επιτροπή θα μελετήσει τα υπέρ και τα κατά. Υπέρ της πρότασης Λιάπη τάσσονται ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ενώ ο πρωθυπουργός θα περιμένει την έκθεση της επιτροπής. Κάθετα αντίθετος ο Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος τονίζει πως με την πετρελαιοκίνηση θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία, η Κυβερνητική Επιτροπή προσανατολίστηκε χθες στο να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση των ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την πρόταση έκαναν οι υπουργοί Λιάπης, Αλογοσκούφης και Σιούφας, ενώ διαφορετική γνώμη είχε εκφράσει ο Γ. Σουφλιάς, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να συστήσει επιτροπή συναρμοδίων υπουργών. Η πετρελαιοκίνηση των ΙΧ είχε απαγορευτεί τη δεκαετία του '80 στις δύο μεγάλες πόλεις, καθώς κρίθηκε ότι αύξανε το νέφος".

    Η METRO προσθέτει ότι "πρόταση να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Λιάπης, στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής ζήτησε να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα, καθώς ο Γ. Σουφλιάς τον έχει ενημερώσει ότι υπάρχει περιβαλλοντικό πρόβλημα λόγω των αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ εκκρεμούν σχετικές μελέτες του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "πράσινο φως για την πετρελαιοκίνηση στα ΙΧ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη άναψε χθες ο Μιχάλης Λιάπης, με σχετική πρόταση που κατέθεσε στην κυβερνητική επιτροπή".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "επανασχεδιάζεται ο ενεργειακός χάρτης της χώρας, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 4,5 δισ. ευρώ έως το 2010. Χθες, στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις, που θα ολοκληρωθούν με την προώθηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και πρωτοβουλίες για ενίσχυση των επενδύσεων στις αγορές φυσικού αερίου και λιγνίτη. Στα θεσμικά μέτρα περιλαμβάνονται το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να περιοριστούν οι πολυετείς καθυστερήσεις στην έγκριση επενδύσεων, καθώς και η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "η ενεργειακή στρατηγική της χώρας, στο φόντο του ακριβού πετρελαίου, απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην εισήγησή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση επαγρυπνά, αλλά δεν ανησυχεί, σημειώνοντας ότι "θέλω για μια ακόμη φορά να επαναλάβω ότι εξαιτίας της έκρηξης στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, επαγρυπνούμε αλλά δεν ανησυχούμε, ως προς τους στόχους που έχουμε τάξει. Κι αυτό γιατί κάναμε ρεαλιστικές εκτιμήσεις. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, επισπεύδουμε την εφαρμογή της πολιτικής μας, εντείνουμε τους ελέγχους στην αγορά".

    [13] Ζεύγος Αγγελοπούλου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "για είκοσι τρία κακουργήματα -19 ο Θόδωρος και 4 η Γιάννα- διώκεται το αμαρτωλό ζεύγος Αγγελοπούλου, ύστερα από έρευνα που διενήργησε ο γνωστός για το θάρρος και την τόλμη του αντεισαγγελέας εφετών, κ. Γρηγόρης Πεπόνης".

    [14] Σύνταξη

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "...ειδικότερα σε δίλημμα έχουν μπει αρκετοί ασφαλισμένοι που είναι κοντά στο όριο συνταξιοδότησης, για το αν θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2006 ή το 2007. Για την απόφαση αυτή θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους κάποιους παράγοντες που αλλάζουν για το κάθε Ταμείο. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για τα εξάμηνα που προστίθενται τα τελευταία 14 χρόνια. Η συγκεκριμένη αλλαγή αφορά 28 ομάδες ασφαλισμένων από τα 18 συνολικά Ταμεία κύριας ασφάλισης και από το Δημόσιο. Η αύξηση που γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις επιβάλλεται είτε στα απαιτούμενα έτη ασφάλισης είτε στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 17 May 2006 - 20:54:32 UTC