Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/5/2006
  • [02] Οικοδομές
  • [03] Κ. Στεφανόπουλος
  • [04] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [05] Νερό
  • [06] Σοφοκλέους
  • [07] Καραχασάν
  • [08] Δημοσκόπηση
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Ρίο-Αντίρριο
  • [11] Κ. Καραμανλής-Γ. Παπανδρέου
  • [12] ΕΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/5/2006

    Η πρόταση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου για παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στο δικαστήριο της Χάγης , η πρώτη εικόνα των βαθμολογητών από τις πανελλαδικές εξετάσεις και το νέο σύστημα για το ελάχιστο κόστος που θα εφαρμόζεται σε κάθε ανεγειρόμενο κτίριο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι νερό πίνουμε; Στο 80% του δικτύου ύδρευσης στην Ελλάδα είναι ακατάλληλο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αγκάθια" έκθεση και μαθηματικά. Η πρώτη εικόνα των γραπτών στις Πανελλαδικές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κινδυνεύει να πέσει η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Πόρισμα-καταπέλτης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά τις αποκαλύψεις της "Αυριανής" για τα καμένα καλώδια στον πυλώνα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 3.711 προσλήψεις σε Δημόσιο και νομαρχίες. Νέες εγκριτικές αποφάσεις από τη διυπουργική επιτροπή.

    ΕΘΝΟΣ: Άριστα το... 17 στα Μαθηματικά. Φαρμακερή παγίδα για τους υποψήφιους θετικής - τεχνολογικής κατεύθυνσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κουνάει μαντήλι ο Κώστας στον Γιώργο. Όπως παραδέχονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ και με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων η ψαλίδα ξανάνοιξε υπέρ της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα σχέδια της Αθήνας για την Τουρκία. Γιατί ο Κωστής Στεφανόπουλος προτείνει στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών στα ελληνοτουρκικά και ζητά προσφυγή στη Χάγη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οικοδομές: Νέο σύστημα για το ελάχιστο κόστος. Αλλάζουν οι συντελεστές στάθμισης για όλες τις επιμέρους εργασίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τάραξε τα νερά του Αιγαίου η πρόταση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

    ΕΣΤΙΑ: 25 χρόνια από την ένταξη. Η κρισιμώτερη απόφασις για την μεταπολεμική Ελλάδα.

    ESPRESSO: Ο Κωνσταντίνος, ο Πούτιν και ο... 007. Οι τρεις νέες πολυσυζητημένες βίλες στην Ερμιόνη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επιδημία γκάφας στις Εξετάσεις. Τρίτωσε το κακό με τα Μαθηματικά.

    TRAFFIC NEWS: Τα βρήκαν ο Μάκης με τον Θέμο. Καταγγέλλουν από κοινού μεθοδευμένες επιθέσεις.

    Η ΧΩΡΑ: Περιορισμοί στους ημιυπαίθριους χώρους. Αλλάζουν όλα στις οικοδομικές άδειες.

    City Press: "Βόμβα" Στεφανόπουλου για τα Ελληνοτουρκικά. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας απομυθοποίησε με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής" τη στρατηγική του Ελσίνκι.

    METRO: Εβδομάδα-σταθμός στο ΧΑ. Ανοιχτά όλα τα σενάρια για την περαιτέρω πορεία του Χρηματιστηρίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Χρυσάφι" για τα οικόπεδα. Στα ύψη οι τιμές στη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πρωταθλητές στα στεγαστικά. Ένας στους δύο Θεσσαλονικείς απέκτησε κατοικία με δάνειο.

    [02] Οικοδομές

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "με διαδικασίες εξπρές και σε άμεσο χρόνο θα εκδίδονται πλέον οι οικοδομικές άδειες από τα πολεοδομικά γραφεία εφόσον οι ιδιοκτήτες προσκομίζουν τα 3 βασικά δικαιολογητικά. Παράλληλα, με το νέο πλαίσιο τίθενται αυστηροί περιορισμοί στους ημιυπαίθριους χώρους, οι οποίοι πλέον θα απαγορεύεται να χτίζονται στις νεόδμητες οικοδομές. Όσοι παρανομούν θα επιβαρύνονται με μεγάλα πρόστιμα, ανάλογα με αυτά που προβλέπονται για τα αυθαίρετα".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "το Ελάχιστο Κόστος Κατασκευής Οικοδομών θα εφαρμόζεται σε κάθε ανεγειρόμενο κτίριο που κατασκευάζεται για λογαριασμό οικοπεδούχου από επαγγελματία κατασκευαστή ή με αυτεπιστασία".

    [03] Κ. Στεφανόπουλος

    H City Press γράφει: "ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας απομυθοποίησε με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής" τη στρατηγική του Ελσίνκι. Διαπιστώνει πως η υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας δεν επηρέασε θετικά την πολιτική της Άγκυρας. Προτείνει παραπομπή του "πακέτου" των διαφορών στο Δικαστήριο της Χάγης. Αμηχανία των κομμάτων μπροστά στην παρέμβαση Στεφανόπουλου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι " ριζικό επαναπροσδιορισμό της ελληνικής στρατηγικής έναντι της Τουρκίας, με παραπομπή όλων των διαφορών στο Δικαστήριο της Χάγης, προτείνει ο Κ. Στεφανόπουλος, ταράζοντας τα νερά. Διαπιστώνει αδιέξοδο στη μέχρι σήμερα ελληνική πολιτική, υπενθυμίζει με νόημα την απόφαση του Ελσίνκι και δείχνει τη Χάγη ως "τη μόνη κατεύθυνση που υποδεικνύουν οι περιστάσεις και η λογική". Σιωπή και αμηχανία στην κυβέρνηση, θετικός ο Γιώργος Παπανδρέου, υπερθεματίζει και ο Συνασπισμός".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση έκανε, χθες , ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κωστής Στεφανόπουλος, προτείνοντας ριζική αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής στα ελληνοτουρκικά".

    [04] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "Μαθηματικά και Έκθεση αναδεικνύονται σε "αγκάθια" των πανελλαδικών εξετάσεων. Ήταν τα δύο μαθήματα που δυσκόλεψαν, κατά την πρώτη εβδομάδα, τους υποψηφίους και, σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα εικόνα των γραπτών , τους κόβουν βαθμούς. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία συνέλεξε η "Α" από βαθμολογικά κέντρα, πολλοί υποψήφιοι μπέρδεψαν τις "φυσικές καταστροφές" με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και , αντί να αναφερθούν σε σεισμούς και πλημμύρες, έγραψαν για την τρύπα του όζοντος και τις αιτίες της μόλυνσης του περιβάλλοντος".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "για τρίτη φορά η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προκάλεσε αναστάτωση με τις επιλογές θεμάτων και τις διευκρινίσεις της. Σειρά είχαν τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά το Σάββατο έπρεπε να έχουν "ικανότητες Αϊνστάιν" για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες των θεμάτων και ταυτόχρονα να παρακάμψουν τις ασάφειες στα ζητήματα. Μετά τους υποψηφίους που επέλεξαν τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής (Γενικής Παιδείας) και οι οποίοι τα βρήκαν "σκούρα" με τα θέματα , σειρά είχαν το Σάββατο οι μαθητές που εξετάστηκαν στα Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης".

    [05] Νερό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "δηλητήριο...στάζει από τις βρύσες μας. Ο τρόπος καθαρισμού του νερού, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι ανεπαρκής τουλάχιστον στο 80% του συνολικού δικτύου ύδρευσης, ενώ η μέθοδος υπερχλωρίωσης, που χρησιμοποιείται σήμερα όπως αποδεικνύεται, δεν μπορεί να "απαλλάξει" το ...πολύτιμο ύδωρ από μικρόβια ή τοξικότατες ουσίες, όπως ο μόλυβδος και τα εντομοκτόνα".

    [06] Σοφοκλέους

    H metro γράφει ότι "κρίσιμη θεωρείται η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους, και πολλά θα εξαρτηθούν από την αντίδραση των ξένων αγορών και κυρίως των αναδυόμενων, οι οποίες έχουν βαφτεί στα "κόκκινα".

    [07] Καραχασάν

    Η Espresso επισημαίνει ότι "το ενδεχόμενο της αναγκαστικής... παραίτησης της Γκιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν, ως υποψήφιας για την υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης εξετάζει πλέον η Χαριλάου Τρικούπη σε περίπτωση που η εκλεκτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου υποπέσει σε νέα σφάλματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για πολιτικό πείραμα που έγινε αλλά δεν πέτυχε και οπωσδήποτε πρέπει να βρεθεί λύση, ώστε να γλιτώσει το κόμμα από τα χειρότερα".

    [08] Δημοσκόπηση

    Η Traffic News εκτιμά ότι "ακόμη και το μπλοκάρισμα της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκρίνει όπως φαίνεται ο ελληνικός λαός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, κρίνοντας παράλληλα θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο επεισόδιο με τη σύγκρουση του ελληνικού και του τουρκικού F-16".

    [09] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "νέο πακέτο προσλήψεων σε υπηρεσίες του Δημοσίου ενέκρινε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Συγκεκριμένα, έδωσε το "πράσινο φως" για τη διενέργεια συνολικά 3.711 προσλήψεων προσωπικού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των υπηρεσιών. Από το σύνολο των προσλήψεων που ενέκρινε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, αξίζει να αναφερθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις νομαρχίες της χώρας αλλά και η ενίσχυση με εποχικό προσωπικό των δήμων της χώρας και του Θριάσιου Νοσοκομείου. Τέλος, προβλέπονται θέσεις ένστολου προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα και ενισχύεται με εποχικό προσωπικό η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας".

    [10] Ρίο-Αντίρριο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "καταπέλτης για τους κλεφτοεργολάβους και πανηγυρική δικαίωση για την "ΑΥΡΙΑΝΗ" αποτελεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Όλα άρχισαν μετά από μία σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων της "ΑΥΡΙΑΝΗΣ" για τα καμένα καλώδια στον πυλώνα της γέφυρας και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποίησαν οι εργολάβοι σε ένα έργο που στοίχισε δεκάδες δισεκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο".

    [11] Κ. Καραμανλής-Γ. Παπανδρέου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "κλίμα ευφορίας επικρατεί στη Ρηγίλλης μετά το άνοιγμα της ψαλίδας από το ΠΑΣΟΚ. Με τη Νέα Δημοκρατία να έχει προβάδισμα 1,7% (από 0,5% τον περασμένο Μάρτιο) και το ΠΑΣΟΚ να πληρώνει τις εσωκομματικές έριδες των στελεχών του ο Κώστας Καραμανλής... κουνάει μαντήλι στον Γιώργο Παπανδρέου που δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο μέσα στο ίδιο του το κόμμα, γεγονός που του αδυνατίζει και την αντιπολιτευτική του τακτική".

    [12] ΕΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "η χθεσινή τελετή στην Πνύκα έχει πολλαπλή σημασία. Αφ' ενός η συμπλήρωσις ενός τετάρτου αιώνος από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ καθ' εαυτήν. Και αφ' ετέρου, η υπόμνησις προς τον ελληνικό λαό και κυρίως προς τους νέους που δεν έχουν ζήσει τις εποχές εκείνες, των εξαιρετικά αντιξόων συνθηκών υπό τις οποίες επετεύχθη τότε η ένταξις στην ΕΟΚ. Διότι η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς, έχει διαστρεβλώσει τα πάντα. Ποιός θυμάται σήμερα, ότι στις 28 Μαΐου 1979 που υπεγράφη στο Ζάππειο η ιστορική συνθήκη παρόντος του Ζισκάρ ντ' Εσταίν, ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε να παραστή καταγγέλλοντας την "Ευρώπη των μονοπωλίων";
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 30 May 2006 - 6:05:03 UTC