Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Tίτλοι εφημερίδων
  • [03] Απόδραση
  • [04] Αλεξ
  • [05] Κρίση
  • [06] Εθνική Τράπεζα
  • [07] Κ. Στεφανόπουλος
  • [08] Στρατιωτικοί
  • [09] Γκάλοπ
  • [10] Παιδεία
  • [11] Ντόρα Μπακογιάννη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Οι υποθέσεις της απόδρασης των κρατουμένων του Κορυδαλλού και της εξαφάνισης του μικρού Αλεξ στη Βέροια και η κρίση στην ελληνική κοινωνία, την οποία καταδεικνύουν καθώς και η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Tίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γνώριζαν ότι σχεδιαζόταν απόδραση με ελικόπτερο! Απίστευτες λεπτομέρειες για το κινηματογραφικό φιάσκο του Κορυδαλλού.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την Άγκυρα... Εγγυήσεις για το ταξίδι της Ντόρας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κόκκινη κάρτα από τους πολίτες στον Γιώργο. Έντονη αμφισβήτηση και από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΥΓΗ: Χιλιάδες φοιτητές στις συνελεύσεις. Σαρώνουν οι καταλήψεις σε όλη τη χώρα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα λαμόγια άρπαξαν 1,3 τρις. από την Εθνική. Πόλεμος στο Χρηματιστήριο με την μαφία των κερδοσκόπων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η απόδραση που εξευτέλισε το κράτος. Το έγγραφο που καίει. Πώς κράτησαν τον δραπέτη στον Κορυδαλλό. Δέκα φορές αρνήθηκαν τη μεταγωγή του!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εξτρα παροχές και δάνεια για στρατιωτικούς. Προσλήψεις τέκνων και ετήσια επιδόματα.

    ΕΘΝΟΣ: Υπουργοί περιορισμένης ευθύνης. Ο αν. διευθυντής και 8 υπάλληλοι των φυλακών πλήρωσαν το ρεζιλίκι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Περίσσεψε η ευθιξία και η πολιτική ευθύνη στην πρωτοφανή ενέργεια των κακοποιών και... ο... από μηχανής Θεός λειτούργησε στον Κορυδαλλό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ούτε μία παραίτηση. Δραπέτευσε από τις ευθύνες της η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατάρρευση Παπανδρέου. Γκάλοπ GPO - MEGA: Η Ν.Δ. αυξάνει κι άλλο τη διαφορά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παραιτήσεις... ζητούν Πολύδωρας - Προκόπης. Απόδραση: "Διοικητικές ευθύνες" βλέπουν Παπαληγούρας, Ρουσόπουλος.

    ΕΣΤΙΑ: Δικαιούται να παρεμβαίνει ένας πρώην Πρόεδρος; Όταν ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δικαιούται.

    ESPRESSO: Ο "άρρωστος" δήμιος του Αλεξ. Σφίγγει τώρα ο κλοιός της Αστυνομίας για το πρόσωπο-κλειδί.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Η τραγωδία του Αλεξ και η απόδραση δείχνουν τη χαλάρωση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA... θα ανακοινώσει σήμερα η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Ανεξιχνίαστο παραμένει το μυστήριο για τον μικρό Αλεξ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απόδραση με άδεια... υπουργού. Προκλητική εύνοια στον Παλαιοκώστα.

    Η ΝΙΚΗ: Απέδρασαν οι ευθύνες. Σε υπαλλήλους φόρτωσαν το φιάσκο του Κορυδαλλού. Την παραίτηση Παπαληγούρα ζητά το ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανώτατη Εκπαίδευση: να μην κατατεθεί ο νόμος-πλαίσιο.

    TRAFFIC NEWS: Στα δικαστήρια η Στάη με τον ΑΝΤ1. Με εξώδικα σπάει το συμβόλαιό της και ζητάει αποζημίωση εκατ. ευρώ. "Ο ΑΝΤ1 με κορόιδεψε" εκμυστηρεύεται στο στενό της περιβάλλον.

    Η ΧΩΡΑ: Αναζητείται υπεύθυνος. Στη χώρα που παραπέμπει σε τρίτο κόσμο. Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για μεγάλο χτύπημα από τους αδελφούς Παλαιοκώστα.

    City Press: Πολιτική κόντρα για απόδραση και "τρελές" πτήσεις. Το ΠΑΣΟΚ ζητεί την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη θεαματική απόδραση των δύο κρατουμένων από τον Κορυδαλλό.

    Μetro: Αναζητώντας απαντήσεις για τον Αλεξ. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA αναμένουν τώρα οι αρχές.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Καθημερινότητα η βία στα σχολεία της Θεσσαλονίκης". Όπως καταγγέλλουν στην "Ε" εκπαιδευτικοί, η ιστορία του μικρού Αλεξ από τη Βέροια έφερε στο προσκήνιο ένα μείζον θέμα που απασχολεί τον χώρο της Παιδείας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παγκόσμιο αδιέξοδο για το περιβάλλον.

    [03] Απόδραση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "λάβροι κατά του σωφρονιστικού συστήματος και του υπ. Δικαιοσύνης , οι Β. Πολύδωρας και ο Πρ. Παυλόπουλος ζητούσαν παραιτήσεις υπουργών. Όχι, όμως των σημερινών, αν και ταιριάζουν γάντι. Τις δηλώσεις του ανέσυρε το ΠΑΣΟΚ. Τις είχαν κάνει το 2002, όταν είχε αποδράσει ο Πήτερ Σέντομ".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "προκλητική εύνοια έδειξαν παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως μετά τις εκλογές, στον επικίνδυνο κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα. Απέρριπταν τις αιτήσεις για τη μεταγωγή του και του πρόσφεραν ελευθερία κίνησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "έγγραφο-φωτιά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αποδεικνύει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης γνώριζε ότι επίκειται εντυπωσιακή απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα από το 2002, ενώ ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Κέρκυρας. Μάλιστα, στο απόρρητο έγγραφο υπήρχε σημείωση, όπως για τους περισσότερους επικίνδυνους κακοποιούς, ότι η απόδραση του Παλαιοκώστα θα γινόταν με τρόπο δυναμικό. Οι αστυνομικοί δεν απέκλειαν μάλιστα και το σενάριο μιας εντυπωσιακής απόδρασης από τις φυλακές, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι έβρισκαν κατά καιρούς στην ευρύτερη περιοχή των φυλακών αυτοκίνητα με βαρύ οπλισμό ο οποίος πιθανότατα θα χρησιμοποιούνταν στο σχέδιο απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "τα όσα συνέβησαν προχθές με την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, δημιουργούν ποικίλα ερωτηματικά και αναδεικνύουν μια σειρά από ζητήματα, καθώς επίσης και τις τεράστιες ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης".

    Κατά την Traffic News "δύο ημέρες μετά την ...κινηματογραφική απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριτζάι, από τις φυλακές του Κορυδαλλού με ελικόπτερο και ο υπουργός Δικαιοσύνης , Αναστάσιος Παπαληγούρας, αφού παραδέχτηκε ότι υπήρξε ολιγωρία των υπεύθυνων των φυλακών, ανακοίνωσε ότι ο διευθυντής των φυλακών και σωφρονιστικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "μπαλάκι του πινγκ πονγκ έχουν κάνει τις ευθύνες τους αρμόδιοι και αναρμόδιοι προκειμένου να μην τους παρασύρει η μήνις της κυβέρνησης για το μεγάλο φιάσκο της απαγωγής- απόδρασης από αέρος του αδελφού Παλαιοκώστα και του μαφιόζου ισοβίτη Αλβανού φίλου τους".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "μόνο διοικητικές ευθύνες αναγνώρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την πρωτοφανή απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ, με τον ίδιο τρόπο που απέδρασαν οι κρατούμενοι, εξαφανίστηκαν και οι πολιτικές ευθύνες. Για τη γελοιοποίηση του σωφρονιστικού συστήματος που επέτυχαν οι ευφάνταστοι δράστες, οι ευθύνες, σύμφωνα με τον υπουργό και την κυβέρνηση, είναι αποκλειστικά διοικητικές και έτσι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ο αναπληρωτής διευθυντής των φυλακών , ενώ μετατέθηκαν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας εξωτερικός φρουρός".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "στους διοικητικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού...σταμάτησε η αναζήτηση ευθυνών από την κυβέρνηση για το φιάσκο της κινηματογραφικής απόδρασης που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. όπως συνέβη και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις τα δυόμισι τελευταία χρόνια ο κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος με χαρακτηριστική ευκολία ζητούσε - ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- παραιτήσεις υπουργών, δεν "βρήκε" σήμερα πολιτικές ευθύνες για τα λάθη και τι ς παραλείψεις που εξέθεσαν (για ακόμη μια φορά) τη χώρα, το σωφρονιστική σύστημα και την ΕΛ.ΑΣ.".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "διοικητικές ευθύνες στους υπεύθυνους των Φυλακών Κορυδαλλού καταλόγισε σε πρώτη φάση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας που προήδρευσε χθες έκτακτης σύσκεψης στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου σημειώθηκε η θεαματική απόδραση δύο βαρυποινιτών με ελικόπτερο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "δέκα φορές ζήτησε το Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού τη μεταγωγή του επικίνδυνου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα για να λάβει ισάριθμες αρνητικές απαντήσεις της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποκαλύπτει έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το ΒΗΜΑ. Και όλα αυτά ενώ ήταν γνωστό ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει αλλεπάλληλες προσπάθειες να φυγαδευθεί ο Παλαιοκώστας με επιχειρήσεις που οργάνωσε ο καταζητούμενος αδελφός του Νίκος . Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από την απόδραση του Β. Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλέτ Ριζάι να βρίσκεται και η αλβανική μαφία".

    H City Press γράφει: "Το ΠΑΣΟΚ ζητεί την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη θεαματική απόδραση των δύο κρατουμένων από τον Κορυδαλλό. Αναστάσης Παπαληγούρας: οι ευθύνες είναι διοικητικές. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο διευθυντής των φυλακών, φρουροί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Πιθανές "ιπτάμενες βόμβες" τα 70 ελικόπτερα που πετάνε ανεξέλεγκτα από την Αθήνα σε καθημερινή βάση. Μιχάλης Λιάπης: όλα γίνονται σύμφωνα με τους διεθνούς κανονισμούς".

    [04] Αλεξ

    H Espresso γράφει ότι "στην εισαγγελέα Θεσσαλονίκης έχει φθάσει η δικογραφία για την υπόθεση της εξαφάνισης του Αλεξ, αν και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία παρέδωσε το φάκελο, ο οποίος θα μελετηθεί προσεκτικά. Έτσι, τις επόμενες ώρες αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει υπόνοιες ότι στη φρικτή υπόθεση εμπλέκονται και ενήλικοι δράστες, οι οποίοι βοήθησαν τους πέντε ανηλίκους να ολοκληρώσουν το έργο τους. Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής θα ασκηθούν και οι ανάλογες διώξεις".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "νέα κατάθεση έδωσε χθες στην Ασφάλεια Βέροιας η μητέρα του ενδεκάχρονου Αλεξ, την ώρα που οι αστυνομικές αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από κηλίδες αίματος που βρέθηκαν σε χώρο δίπλα στο ακατοίκητο σπίτι. Όπως επιβεβαιώθηκε, χθες τα ξημερώματα ομάδα αστυνομικών, παρουσία εισαγγελέα πήγε και πάλι έξω από το μισογκρεμισμένο σπίτι, πίσω από το δημαρχείο Βέροιας".

    H metro υποστηρίζει ότι "ανάστατη συνεχίζει να είναι η κοινωνία της Βέροιας, αλλά και η κοινή γνώμη σε όλη την Ελλάδα με τη δραματική τροπή που παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ Μεσχισβίλι, για τον οποίο μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε προκύψει κανένα ουσιαστικό στοιχείο, παρά τις εξονυχιστικές έρευνες προς κάθε κατεύθυνση που διενεργεί η Αστυνομία και τις αρχικές ομολογίες συμμαθητών του περί δολοφονίας του".

    [05] Κρίση

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι Β«την οικτρή κατάσταση της διοικήσεως και του πλημμελούς συστήματος ασφαλείας ανέδειξε η επιχείρηση αποδράσεως δύο κρατουμένων από τις φυλακές του Κορυδαλλού, με ελικόπτερο. Παράλληλα, η απεχθής δολοφονία του αλλοδαπού μαθητού στη Βέροια, αποδιδόμενη σε συνομηλίκους του, έφερε με δραματικό τρόπο στην επιφάνεια το οξύτατο πρόβλημα της βίας στα σχολεία, αλλά και τις συγκρουσιακές σχέσεις που αναπτύσσονται σε πολυεθνές περιβάλλον το οποίο έχει αρχίσει να δημιουργείται στην Ελλάδα. Τα διαφορετικά αυτά, αλλά από κάθε άποψη απαράδεκτα γεγονότα, είναι δηλωτικά μιας σοβαρότατης δομικής κρίσεως που μαστίζει καιρό τώρα την ελληνική κοινωνίαΒ».

    [06] Εθνική Τράπεζα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι Β«μεταξύ "σφύρας και άκμονος" βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα η μετοχική της αξία να σημειώνει σημαντικές απώλειες, σε βάρος των χιλιάδων επενδυτών της, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και το σύνολο σχεδόν των ασφαλιστικών ταμείωνΒ».

    [07] Κ. Στεφανόπουλος

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι Β«δικαιούται ένας πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρεμβαίνει -έστω και με ορθογραφία- σε τόσο λεπτά θέματα εξωτερικής πολιτικής; Ως απλός πολίτης, ο κ. Στεφανόπουλος ασφαλώς έχει το δικαίωμα να εκφράζη ελεύθερα την γνώμη του. Ως πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως, φοβούμεθα ότι εμπίπτει σε κάποιους περιορισμούς. Πολλώ μάλλον όταν αμφισβητή την πολιτική που ακολουθεί η υπεύθυνη ΚυβέρνησιςΒ».

    [08] Στρατιωτικοί

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι Β«ευέλικτα δάνεια, με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους, προσλήψεις νέων υπαλλήλων, καθώς και ένα ευρύ πρόγραμμα παροχών χορηγούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στους μερισματούχους του μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ). Η Αγροτική Τράπεζα, μέσω ενός συγκεκριμένου προγράμματος, θα προσφέρει καταναλωτικά δάνεια, ευέλικτα, με προνομιακούς όρους, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των μερισματούχων του ΜΤΣ και με ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο, κοντά στο 5%.Η πρόταση παροχών της Τράπεζας Πειραιώς προς το ΜΤΣ αφορά σε προσλήψεις υπαλλήλων (4 προσλήψεις κατ΄έτος), σε υποτροφίες-βραβεία σε νέους μαθητές παραγωγικών σχολών Σ.Ξ και ΕΛ.ΑΣ. βραβεία μαθητών και χορηγίες-βοηθήματα κατ΄έτος σε μερισματούχουςΒ».

    [09] Γκάλοπ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι Β«σε κρίση ηγεσίας βυθίζεται το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί το αποτέλεσμα νέας δημοσκόπησης, που φέρει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 2 μονάδες, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου να υποδεικνύεται από τους πολίτες ως το "πρόβλημα" του κόμματος. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εξελίσσεται σε "βαρίδι του ΠΑΣΟΚ", αφού το εκλογικό σώμα βλέπει έλλειψη ηγεσίας πίσω από το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πείθειΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι Β«σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία -όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις φαίνεται να επιβαρύνουν το πολιτικό κλίμα μετά και την πρόσφατη τραγωδία στον ουρανό του Αιγαίου και τα κόμματα προετοιμάζονται πυρετωδώς για την εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου- η Ν.Δ. παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, διευρύνοντας και έπειτα ένα "βαρύ χειμώνα" τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚΒ».

    [10] Παιδεία

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι Β«χιλιάδες φοιτητές στις γενικές συνελεύσεις στα πανεπιστήμια της χώρας, με μια πρωτοφανή συμμετοχή, αποδεικνύουν πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι τα λόγια περί μειοψηφιών που τάχα αποφασίζουν στις καταλήψεις. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο συμμετείχαν πάνω από 1.600, στη Φιλοσοφική πάνω από 1.200, στο Πάντειο πάνω από 1.000Β».

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι Β«πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, πυκνώνουν οι κινητοποιήσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση με απαίτηση "ο νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί". Τα Πανελλαδικά Συντονιστικά ΑΕΙ και ΤΕΙ συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα διεκδικώντας: Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, δουλειά με δικαιώματαΒ».

    [11] Ντόρα Μπακογιάννη

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ Β«την ημέρα που η υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, οι Τούρκοι έχουν προγραμματίσει αεροναυτική άσκηση και υπάρχει φόβος προβοκάτσιας από το στρατιωτικό κατεστημένο. Σύσκεψη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς οι Τούρκοι στρατηγοί είναι ανεξέλεγκτοι. Η κ. Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη Τσαρλς Ρις για την επίσκεψη στην Τουρκία, επισημαίνοντας τις ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησηςΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 6 June 2006 - 20:25:15 UTC