Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/6/2006
  • [02] Παιδεία
  • [03] Π. Μαντούβαλος
  • [04] Συνταγματική Αναθεώρηση
  • [05] Βαλκάνια
  • [06] VPRC
  • [07] Κ. Καραμανλής
  • [08] Πτολεμαΐδα
  • [09] Διατροφή
  • [10] "Economist"
  • [11] Οικονομία
  • [12] Ενοίκιο
  • [13] Ericsson
  • [14] Αστυνομία
  • [15] ΠΑΣΟΚ
  • [16] Ισραήλ
  • [17] Εξοπλιστικά
  • [18] Αμαξοστοιχίες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/6/2006

    Η παρέμβαση Καραμανλή για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, η έρευνα της VPRC που αποκαλύπτει ότι ο μισός πληθυσμός αγνοεί το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, οι νέες κατηγορίες κατά του βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου, η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, που αρχίζει σήμερα στη Βουλή, οι επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και ο κίνδυνος μπλακ άουτ που ελλοχεύει στη χώρα αφότου τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο μονάδες ηλεκτροδότησης στην Πτολεμαΐδα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιδότηση ενοικίου για 100.000 οικογένειες. Από τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μπλοκάρουν τις μίζες για τα TOR M-1. Νέα τροπή στην έρευνα για την αγορά των οπλικών συστημάτων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Επικίνδυνα τρένα στην Πελοπόννησο. Με επείγουσα εντολή του διοικητή του ΟΣΕ Δ. Χιόνη αποσύρθηκαν 12 αυτοκινητάμαξες.

    Η ΑΥΓΗ: Ευρωπαίοι φοιτητές κατά ΟΟΣΑ. Δριμεία κριτική για τέσσερα σενάρια ιδιωτικοποίησης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Από μακριά φύτεψαν τον "κοριό" σε κάθε μολυσμένο κέντρο μέσω του συστήματος OSS της Ericsson.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νίκη της ΝΔ βλέπει και ο "Economist". Δεύτερη πρωθυπουργική θητεία Καραμανλή προβλέπουν πλέον και στο εξωτερικό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έξω πάμε καλά...Χορός επενδύσεων στα Βαλκάνια. Το κεφάλαιο εγκαταλείπει την Ελλάδα.

    ΕΘΝΟΣ: ΔΕΗΣΕΙΣ εν όψει μπλακ άουτ. Εκτός παραγωγής όλο το καλοκαίρι μονάδα (300 ΜΕΓΑΒΑΤ) στην Πτολεμαΐδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερα Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και... Η Αθήνα... υιοστεφές "κλειστόν" άστυ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κίνδυνος μπλακ άουτ. Μετά από έκρηξη βγήκε εκτός συστήματος μονάδα ισχύος τριακοσίων μεγαβάτ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πτυχία για δουλειά. Παρέμβαση Καραμανλή για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στόχος το "16". Βουλή: Αρχίζει η συζήτηση για μη κρατικά ΑΕΙ.

    ΕΣΤΙΑ: Ποιοι ευθύνονται για τα επεισόδια. Επιβεβλημένοι οι κανόνες για τις διαδηλώσεις.

    ESPRESSO: Πώς "έφαγαν" την τεράστια περιουσία του βουλευτή. Το μεγάλο κόλπο με θύμα τον Θεμιστοκλή Λούλη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Χωρίς ενημέρωση για τα ΑΕΙ οι πολίτες. Ο μισός πληθυσμός αγνοεί το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων - Σύγχυση και αντιφάσεις της κοινής γνώμης για τα θέματα Παιδείας καταγράφει έρευνα της VPRC.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Υπέρ η Γιαννάκου του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Ολοκληρώθηκε η σύνοδος υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε πανικό το Μαξίμου για Μαντούβαλο. Παιδαριώδης αντιπερισπασμός με TOR.

    Η ΝΙΚΗ: Το "βρόμικο σχέδιο". Προσπάθεια της ΝΔ να κρατήσει σε ομηρεία το ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Η απομόνωση του Γιώργου και το θέατρο των πρωτοκλασάτων. ΠΑΣΟΚ: Το "Π" βουτάει στα βαθιά των "πράσινων" και φωτίζει τις αιτίες για τα αδιέξοδα του Κινήματος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καταδικάστε την ισραηλινή επιδρομή. Νέο έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων.

    TRAFFIC NEWS: Γιατί πουλάω το ωάριό μου 1 εκατ. ευρώ. Η εξομολόγηση-σοκ γνωστού μοντέλου. Η απίστευτη ιστορία με το πάμπλουτο ζευγάρι από τις ΗΠΑ που κάνει κάστινγκ για να αποκτήσει μωρό.

    City Press: Σκληρό παιχνίδι γύρω από την οικονομία.

    Metro: Προβλέπουν πρόωρες εκλογές. Ευνοϊκή συγκυρία για την κυβέρνηση θεωρεί το "Economist" την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    Metropolis: Πιο δυτικό το τραπέζι της ελληνικής οικογένειας. Αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες του Έλληνα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εκβίαζε συμμαθητή και πήρε 2.500 ευρώ. Συνελήφθη 16χρονος στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στην αναμονή έως και 15 χρόνια για ένα... μόσχευμα. Η Ελλάδα κατέχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά δωρεάς οργάνων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πατριός-κτήνος... και κράτος -δυνάστης. Σοκ προκαλούν δύο νέα περιστατικά κοινωνικής αναλγησίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Ανάσα για ανέργους Θεσσαλονίκης.

    [02] Παιδεία

    H Traffic News γράφει ότι "ραντεβού έξω από τη Βουλή, όπου αρχίζει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, έχουν δώσει σήμερα το πρωί οι φοιτητές. Χθες οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ ειρηνικά στο Λαγονήσι, όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Παιδείας του ΟΟΣΑ. Παράλληλα, ποινική δίωξη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον της 20χρονης σπουδάστριας ΤΕΙ για τα επεισόδια της Τετάρτης στα Προπύλαια και τη Νομική. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως χθες δεν κατάφερε να φθάσει στο Λαγονήσι για το προγραμματισμένο συλλαλητήριο η πλειονότητα των φοιτητών, καθώς τα πούλμαν που θα τους μετέφεραν δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "αντίθετη είναι η Ένωση Ευρωπαίων Φοιτητών (ESIB) στα τέσσερα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης που συζήτησαν οι υπουργοί των χωρών του ΟΟΣΑ. Η Ένωση, που παρακολούθησε με αντιπροσωπεία της τη σύνοδο του ΟΟΣΑ , χαρακτηρίζει "άκαρπα και κοντόφθαλμα " τα σενάρια. Την ίδια στιγμή ο Α. Γκούρια γ. γραμματέας του ΟΟΣΑ στο πλευρό της Ελληνίδας υπουργού κ. Γιαννάκου χαρακτήρισε την Παιδεία "εμπορευματικό αγαθό".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "υπεραμύνθηκε του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, απαντώντας στα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι "ανοίγει η πόρτα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια". Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χθες στο Λαγονήσι, όπου διεξάγεται η σύνοδος των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, η κ. Γιαννάκου τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει η δημόσια εκπαίδευση και στόχος είναι η αναβάθμισή της".

    [03] Π. Μαντούβαλος

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "πανικό προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι νέες κατηγορίες κατά του βουλευτή Π. Μαντούβαλου. Η κυβέρνηση μ΄έναν παιδαριώδη αντιπερισπασμό κρατά ανοιχτή τη Βουλή για τους πυραύλους TOR και κλειδωμένο το πόρισμα για τις υποκλοπές".

    [04] Συνταγματική Αναθεώρηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ξεκινά η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, με την κυβέρνηση να έχει θέσει ως έναν από τους βασικούς στόχους την αλλαγή του άρθρου "16" που θα επιτρέψει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Στο ενδεχόμενο αυτό αντιδρά σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα. Προς την κατεύθυνση της συμμετοχής ιδιωτών στην παρεχόμενη ανώτατη εκπαίδευση κινούνται τα συμπεράσματα της συνόδου του ΟΟΣΑ, που ολοκληρώθηκε χθες στο Λαγονήσι".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ραντεβού έξω από τη Βουλή, όπου αρχίζει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, έχουν δώσει για σήμερα το πρωί οι φοιτητές. Έτσι για μια ακόμη φορά, θα μετατραπεί η Αθήνα σε Υ-ιοστεφές "κλειστόν " Αστυ... Χθες πάντως, δεν κατάφερε να φθάσει στο Λαγονήσι, για το προγραμματισμένο συλλαλητήριο η πλειοψηφία των φοιτητών, καθώς τα πούλμαν που θα τους μετέφεραν δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού".

    [05] Βαλκάνια

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "σε μεγαλοεπενδυτές σε Βουλγαρία και Ρουμανία εξελίσσονται οι ελληνικές επιχειρήσεις. Οι δύο χώρες , με τους χαμηλούς μισθούς και το πλεονέκτημα της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελούν "χρυσοφόρο" πεδίο κερδών για το ελληνικό κεφάλαιο και υπόσχονται νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Οι συνολικές ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια και στην Τουρκία θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. ευρώ".

    [06] VPRC

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "αν και το 53% των πολιτών παραδέχονται ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις προτεινόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαφωνούν "στο σύνολο" με τις κυβερνητικές προτάσεις. Ωστόσο, από τις επιμέρους απαντήσεις τους αποδεικνύεται ότι τις υποστηρίζουν ενθέρμως! Αυτή η πολυσύνθετη και αντιφατική εικόνα αναδεικνύεται από μεγάλη έρευνα της VPRC για λογαριασμό της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του ΣΚΑΙ 100,3. Ανενημέρωτοι δηλώνουν ακόμη και οι φοιτητές σε ποσοστό 39% (!) τη στιγμή που το 73% εμφανίζεται να διαφωνεί με όλες τις κυβερνητικές προτάσεις".

    [07] Κ. Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια εξασφαλίζουν πτυχία για δουλειά, τόνισε χθες ο πρωθυπουργός . Το νέο μοντέλο χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων συζήτησαν οι υπουργοί Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ".

    [08] Πτολεμαΐδα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "κρίσιμες ώρες για την ηλεκτροδότηση της χώρας, με το φάντασμα ενός γενικευμένου μπλακ άουτ να γίνεται ολοένα και απειλητικότερο. Χθες ένα παρολίγο τραγικό ατύχημα έθεσε εκτός λειτουργίας - σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για 1 μήνα - την 4η Μονάδα του ΑΜΣ Πτολεμαΐδας Ισχύος 300 MW".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "από μία κλωστή κρέμεται πλέον σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας από χθες που βγήκαν εκτός λειτουργίας δύο μονάδες παραγωγής στην Πτολεμαΐδα, συνολικής ισχύος 380 μεγαβάτ (MW). Οι δύο μονάδες 300 MW, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 3,5% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (περίπου 11.500MW), τέθηκαν εκτός λειτουργίας χθες στις 12.55 καθώς εξερράγη αγωγός ατμού και τα κομμάτια εκσφενδονίστηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα".

    [09] Διατροφή

    Η Metropolis γράφει ότι "τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων την εικοσαετία 1974-2004 καταγράφει έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται σημαντική αύξηση της κατανάλωσης κρέατος, τυριών και ψαριών, ενώ παρουσιάζεται μείωση της κατανάλωσης ψωμιού, οσπρίων και αυγών".

    [10] "Economist"

    Σύμφωνα με την ΒΡΑΔΥΝΗ "νίκη της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας προβλέπει το περιοδικό "Economist" σε ειδικό ξενόγλωσσο έντυπο που κυκλοφόρησε στο περιθώριο του συνεδρίου στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του "Economist", οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση εγγυώνται την επικράτησή της στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, είτε αυτές γίνουν το 2007 είτε το 2008. Όπως επισημαίνεται σχετικά η απόδοση καρπών από τις μεταρρυθμίσεις θα γίνει σταδιακά και θα φανεί και στη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% τα επόμενα χρόνια".

    Η Metro αναφέρει ότι "σε πρώτο πλάνο έρχονται και πάλι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές με αφορμή έρευνα του "Economist" για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Τα σενάρια πυροδότησαν προβλέψεις του "Economist" για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2007, με τη διατύπωση μάλιστα της πιθανότητας το εκλογικό αποτέλεσμα να αναδείξει πάλι πρώτο το κυβερνών κόμμα. Οι προβλέψεις, δε, κάνουν λόγο για πιθανή νίκη της ΝΔ είτε οι εκλογές διεξαχθούν πρόωρα είτε το 2008".

    [11] Οικονομία

    Η City Press τονίζει ότι "η κυβέρνηση "παγώνει" τις μεταρρυθμίσεις για να αποφύγει την πολιτική φθορά. Δημόσια έσοδα, επιτόκια, καύσιμα και πληθωρισμός σε αρνητική πορεία για την οικονομία και τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Έκθεση του "ECONOMIST": Πιθανές οι πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2007".

    [12] Ενοίκιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "εκατό χιλιάδες οικογένειες θα λάβουν επιδότηση ενοικίου έως και 2000 ευρώ με το πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που ξεκινά από τη Δευτέρα. Η οικονομική ενίσχυση θα παρέχεται σε όλους τους δικαιούχους του Οργανισμού, εργατοϋπαλλήλους και συνταξιούχους, που το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 11.000 ευρώ, ενώ τα ποσά της μηνιαίας επιδότησης θα αυξάνονται ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση".

    [13] Ericsson

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "καταπέλτης για τον σουηδικό πολυεθνικό κολοσσό της ERICSSON είναι το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, που βρίσκεται από χθες στα χέρια του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κ. Καραμάριου και σήμερα αναμένεται να δοθεί στους βουλευτές. Το τεχνικό πόρισμα της ΑΔΑΕ καίει στην κυριολεξία την ERICSSON, τη μοναδική εταιρεία που είχε την τεχνογνωσία να κατασκευάσει το υψηλής ευφυΐας λογισμικό και να το εγκαταστήσει με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εμφύτευσης στα μολυσμένα κέντρα".

    [14] Αστυνομία

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "στην πραγματικότητα, η αστυνομία είναι ο τελευταίος υπεύθυνος για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς που συμβαίνουν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων. Θεωρητικώς, το έργο της καταστολής είναι δική της αρμοδιότης. Πρακτικώς όμως, η αρμοδιότης αυτή της έχει αφαιρεθή. Διότι κανένας δεν της επιτρέπει να προβαίνη στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για να πράξη το καθήκον της. Μόλις προβή στις ενέργειες αυτές, αμέσως τίθεται στο στόχαστρο".

    [15] ΠΑΣΟΚ

    Η Espresso σημειώνει ότι "ευχέλαιο σκέπτονται να κάνουν στο ΠΑΣΟΚ για να απαλλαγούν από την κακοδαιμονία που τους κυνηγά. Το τελευταίο διάστημα κάθε πολιτική κίνηση που γίνεται για να βοηθηθεί το κόμμα σπρώχνει το Κίνημα βαθύτερα σε έναν κύκλο εσωστρέφειας, παγιώνοντας στους πολίτες την πεποίθηση της ηττοπάθειας".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ προσθέτει ότι "σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ, αφού δεν μπορεί να ωφεληθεί από τις αδυναμίες και τα λάθη που παρουσιάζει η κυβέρνηση και να αποτυπώσει μια δυναμική όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος, όπου κυριαρχούν η υπονόμευση, η γκρίνια και οι αντιφατικές θέσεις για μια σειρά πολιτικών ζητημάτων. Αυτή την περίοδο -όσο ποτέ- αμφισβητείται ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι μόνο στις κατ' ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των στελεχών, αλλά και από δηλώσεις και συνεντεύξεις κορυφαίων στελεχών με την... ευγενική χορηγία συγκροτημάτων του Τύπου που επιθυμούν να καθορίσουν τις εξελίξεις".

    [16] Ισραήλ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "σε εξέλιξη βρίσκεται η ευρεία ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, με αφορμή τον εντοπισμό του Ισραηλινού στρατιώτη που απήχθη την Κυριακή στη Λωρίδα της Γάζας. Με αυτό το πρόσχημα, ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλει από βορρά και νότο, πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα περιπολούν διαρκώς, ενώ τα ξημερώματα κατέστρεψαν τρεις γέφυρες και τον κεντρικό σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, κόβοντας τη Λωρίδα της Γάζας στα δύο και επιβάλλοντας διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο μεγαλύτερη μέρος της".

    [17] Εξοπλιστικά

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "κλίμα "βρόμικου 1989" και δηλητηρίασης της πολιτικής ζωής του τόπου επιχειρεί να καλλιεργήσει για μία ακόμη φορά η Δεξιά, παρατείνοντας και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού την Ολομέλεια της Βουλής, με πρόσχημα να μην παραγραφούν τυχόν αδικήματα πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ για τα εξοπλιστικά προγράμματα και την αγορά των πυραύλων TOR Μ1, εφόσον προκύψουν στοιχεία από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "η κυβέρνηση αποφάσισε να μην εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των Εργασιών της Β' Συνόδου, προκειμένου να μην επιτρέψει σκιές και καταγγελίες για συγκάλυψη, στο μεγάλο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων TOR-M1"

    [18] Αμαξοστοιχίες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας δώδεκα αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ τύπου Rail-Bus που εκτελούσαν από το Δεκέμβριο του 2003 δρομολόγια στη μετρική γραμμή της Πελοποννήσου, Πύργος-Καλαμάτα. Την επείγουσα διαταγή εξέδωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Διονύσης Χιόνης, έπειτα από καταγγελίες του προσωπικού έλξης για παράβαση τεχνικών προδιαγραφών στη κατασκευή των εν λόγω συρμών, παρατηρήσεις της Επιθεώρησης Πελοποννήσου ΟΣΕ που θέτουν συγκεκριμένους όρους ασφαλείας για τη συνέχιση της κυκλοφορίας τους, αλλά και αντικρουόμενα πορίσματα μηχανικών του ΟΣΕ που εν τέλει θέτουν από αίρεση την ασφάλεια των δρομολογίων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 29 June 2006 - 20:24:20 UTC