Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/7/2006
  • [02] Συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας - Τσιτουρίδης
  • [03] Εργατικό ατύχημα
  • [04] Προσλήψεις
  • [05] Δ' ΚΠΣ
  • [06] Υπόθεση Αλεξ
  • [07] Παλαιοκώστας
  • [08] Απόσυρση γαλακτοκομικών προϊόντων
  • [09] Βάσεις εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [10] Αντιδράσεις για μείωση αριθμού εισακτέων
  • [11] ΦΙΦΑ-Ορφανός-Ελληνικό ποδόσφαιρο
  • [12] ΗΠΑ-Τουρκία-ΕΕ
  • [13] Φοροδιαφυγή
  • [14] Συμβασιούχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/7/2006

    Οι δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, το νομοσχέδιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η διένεξη με τη FIFA, ο νόμος για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι βάσεις των υποψηφίων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Μικροκομματικός πολιτικός δάκτυλος στην αθλιότητα αποκλεισμού της Ελλάδας. Αναζητήσατε τον Γκαγκάτση πίσω από την άθλια απόφαση της FIFA.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τέλος οι πρόωρες συντάξεις. Επέκταση του εργάσιμου βίου ζήτησε ο Τσιτουρίδης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 10.514 προσλήψεις σε υπουργεία και οργανισμούς. Οι ειδικότητες , τα προσόντα, οι προθεσμίες για τις νέες θέσεις εργασίας.

    Η ΑΥΓΗ: Σε κλοιό η κυβέρνηση. Αδιάλλακτη η υπουργός Παιδείας για τη βάση του "10".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αποσύρουν τα σάπια γιαούρτια από την αγορά. Εκτός...κυκλοφορίας το Total 2% λόγω...ζυμομυκήτων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αναβρασμός στα ΤΕΙ. Αναζητείται λύση για να μείνουν ανοιχτές οι "προβληματικές " σχολές. Ξεσηκώνονται οι δήμαρχοι της επαρχίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι βάσεις για όλες τις σχολές. Μεγάλη άνοδος σε παιδαγωγικές, στρατιωτικές, Νομική , Ιατρική.

    ΕΘΝΟΣ: Οι βάσεις στις 480 σχολές. Οι εκτιμήσεις για τα μόρια που ανοίγουν τις πόρτες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χθες ο υπουργός Απασχόλησης έκλεισε την επιμήκυνση εργασίας. ΟΧΙ στις πρόωρες συντάξεις. ΝΑΙ στους...πρόωρους τοκετούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ποταμός" δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Ανοίγουν για τελευταία φορά οι στρόφιγγες της Ε. Ένωσης. "Μυθικά" κεφάλαια ανασταίνουν την πολύπαθη ελληνική περιφέρεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμβασιούχοι. Πράσινο φως στις μονιμοποιήσεις. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιώνει τον Παυλόπουλο για το διάταγμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ματς με τη φωτιά. Εκβιασμός Ορφανού προς ΕΠΟ (και άλλες ομοσπονδίες): "Αν πάτε με τη FIFA, τέρμα οι επιχορηγήσεις".

    ΕΣΤΙΑ: Πολιτικές ευθύνες για την φοροδιαφυγή. Το κράτος εξωθεί τους πολίτες προς την παραοικονομία.

    ESPRESSO: Τηλεφώνημα Παλαιοκώστα στην Αστυνομία. Τι απαίτησε από υψηλόβαθμο αξιωματικό για να παραδοθεί. Τώρα εξηγείται η "έκκληση" Πολύδωρα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κινήσεις ΗΠΑ για ευρωπαϊκή ένταξη Τουρκίας. Στην Ουάσιγκτον σήμερα ο Αμπ. Γκιουλ. Αμερικανική πρωτοβουλία για Κυπριακό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Νυστέρι" στις πρόωρες συντάξεις. Ασφαλιστική "βόμβα" Τσιτουρίδη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στροφή πανικού και παρακάλια στη ΦΙΦΑ. Σε καραντίνα παραμένει το ποδόσφαιρο.

    Η ΝΙΚΗ: Αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Στη "γραμμή" Γκαργκάνα κινείται ο Τσιτουρίδης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέο φονικό σε εργοστάσιο - κρεματόριο. "Έσβησε" χτες η 48χρονη καπνεργάτρια της "Σοκοταμπ".

    TRAFFIC NEWS: Ο εραστής που έμεινε στη φυλακή ως βιαστής. Το ένοχο μυστικό της παντρεμένης κυρίας.

    City Press: Προσαρμογή κατόπιν διασυρμού.

    Metro: Ψαλίδι στις πρόωρες συντάξεις. Υπέρ των περικοπών των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων τάχθηκε ο υπουργός Απασχόλησης.

    Metropolis: Καμία αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό - Συντάξεις. Όλοι στα 65 χωρίς εξαιρέσεις.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Καλοκαιρινές βουτιές με...δανεικά. Ολοένα και περισσότεροι Θεσσαλονικείς δανείζονται χρήματα από τις τράπεζες προκειμένου να απολαύσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ακάλυπτο μένει το ταμείο του Δημοσίου. Γιατροί και φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης διακόπτουν τη συνεργασία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έρχονται τα 20,1 δισ. ευρώ του Δ' ΚΠΣ.

    [02] Συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας - Τσιτουρίδης

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "αποκάλυψε τις προθέσεις της για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση της ΝΔ που υιοθετεί τη σκληρή γραμμή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκου Γκαργκάνα για επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, διαψεύδοντας, για μια ακόμα φορά, τις προεκλογικές υποσχέσεις της".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι " βόμβα...στο ασφαλιστικό από τον Υπουργό Απασχόλησης, ο οποίος άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Η πρόταση αυτή αναμένεται να ξεσηκώσει σοβαρότατες αντιδράσεις, δεδομένου ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχτούν κάτι τέτοιο".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ - ΚΑΤΩ "η κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας θα πρέπει να πάρει μεγάλες αποφάσεις για το ασφαλιστικό, δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης, ενώ τόνισε χθες , για μία ακόμη φορά , ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πέρα όμως απ΄όλα αυτά δήλωσε ότι θα γίνουν περιορισμοί στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ωστόσο, ο κ. Τσιτουρίδης κάλεσε όλους τους φορείς, αλλά και τα κόμματα σε διάλογο για το ασφαλιστικό".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η τοποθέτηση του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπής των ευεργετικών διατάξεων για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επιμήκυνση του εργασιακού βίου εντός των ορίων που ισχύουν σήμερα".

    Η Metropolis γράφει ότι "παρά τις φημολογίες των ημερών, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης τόνισε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας για τους σημερινούς ασφαλισμένους ούτε στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα".

    Η metro προσθέτει ότι "μάλιστα , ο υπουργός τόνισε ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων οφείλει να υποστηρίξει την επιμήκυνση του εργάσιμου βίου, δηλαδή τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Υπογράμμισε, δε, ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα όρια ηλικίας για τους σημερινούς ασφαλισμένους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών και κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να συμμετάσχουν στον διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση θα τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, θα παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και η κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις".

    [03] Εργατικό ατύχημα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "έσβησε" χτες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν η 48χρονη καπνεργάτρια, που την περασμένη Τετάρτη, δουλεύοντας μέσα σε αποπνικτικές συνθήκες καύσωνα και υγρασίας υπέστη καρδιακή ανακοπή στο εργοστάσιο της "ΣΟΚΟΤΑΜΠ" στο Κιλκίς. Ο θάνατός της έφερε στην επιφάνεια τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στο καπνεργοστάσιο, αλλά και την απλόχερη στήριξη που προσφέρουν στην εργοδοτική ασυδοσία οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τους".

    [04] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "πακέτο" 8.870 νέων προσλήψεων μόνιμων και εποχικών, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενέκρινε με αντίστοιχες αποφάσεις της η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".

    [05] Δ' ΚΠΣ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη της χώρας αποτελεί το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, γνωστό ως Δ' ΚΠΣ. Μιλάμε για κεφάλαια περί τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα εισρεύσουν στην Ελλάδα, μια ύστατη προσπάθεια δηλαδή ανάκαμψης της περιφέρειας, ευνόησης της επιχειρηματικότητας και στην ουσία βελτίωσης του εισοδήματος των Ελλήνων, αφού εκτιμάται ότι θ ΄ανοίξουν νέες δουλειές. Αρκεί , το "μυθικό" αυτό ποσό να μην καταλήξει στις "τσέπες " ολίγων κι εκλεκτών και η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της για ανάπτυξη της ξεχασμένης επαρχίας".

    [06] Υπόθεση Αλεξ

    H Traffic News τονίζει ότι "η μητέρα και ο παππούς των δύο παιδιών από την Ελλάδα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Αλεξ, εξετάστηκαν στο ιατροπαιδαγωγικό τμήμα του νοσοκομείου Παπανικολάου, από τους πέντε ειδικούς πραγματογνώμονες. Πρόκειται για την πρώτη φάση της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου".

    [07] Παλαιοκώστας

    H Espresso γράφει ότι "την παράδοσή του επεδίωξε να διαπραγματευτεί στις αρχές του χρόνου ο λήσταρχος Νίκος Παλαιοκώστας , πέντε μήνες δηλαδή πριν από την κινηματογραφική απόδραση που οργάνωσε και πραγματοποίησε στις φυλακές Κορυδαλλού, απελευθερώνοντας τον αδελφό του Βασίλη και τον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριτζάι με ελικόπτερο. Δεν κατέστη, όμως δυνατόν να υπάρξει σχετική συμφωνία, αφού οι Αρχές απέφυγαν να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με τον επί χρόνια καταζητούμενο".

    [08] Απόσυρση γαλακτοκομικών προϊόντων

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "νέος διατροφικός εφιάλτης με χαλασμένα γιαούρτια της ΦΑΓΕ έρχεται να αναστατώσει την ελληνική αγορά και να προστεθεί στην λίστα με ακατάλληλο μέλι, φρέσκο - κατά τα άλλα -γάλα, που φτιάχνεται από σκόνη αμφιβόλου προελεύσεων και πλήθος άλλων επικίνδυνων προϊόντων! Για μια ακόμη φορά η εταιρία διοχέτευε στην αγορά και στους ανυποψίαστους καταναλωτές επικίνδυνα για την δημόσια υγεία προϊόντα".

    [09] Βάσεις εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο θα έχουμε στα περισσότερα τμήματα μικρής έντασης αυξομειώσεις. Στα τμήματα που έχουν έδρα την Αθήνα και τον Πειραιά η κύρια τάση που διαγράφεται είναι η ορατή άνοδος των βάσεων, κυρίως εκεί που έχουμε μείωση θέσεων. Στα τμήματα της περιφέρειας, όπου οι θέσεις εισακτέων είναι αυξημένες στις περισσότερες περιπτώσεις σε σχέση με πέρυσι, η βασική τάση θα είναι η ισορροπία και μια μικρή άνοδος. Στα περιζήτητα Νομικά Τμήματα είναι περισσότερο πιθανή μία μικρή άνοδος στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Θράκη με την αυξημένη φέτος προσφορά θέσεων η ισορροπία ή μια μικρή άνοδος είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο. Διπλής ταχύτητας όσον αφορά την κίνηση των βάσεων θα είναι και τα τμήματα του 2ου-4ου Επιστημονικού Πεδίου. Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο το πιο απαιτητικό τμήμα θα είναι το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "σε... πρωταγωνιστή των βάσεων εισαγωγής φέτος αναμένεται να εξελιχθούν τα παιδαγωγικά τμήματα, τα οποία φαίνεται πως θα σημειώσουν από τις πλέον θεαματικές ανόδους στις βάσεις τους".

    [10] Αντιδράσεις για μείωση αριθμού εισακτέων

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "η απειλή του λουκέτου διά... της συγχωνεύσεων στα "προβληματικά" ΤΕΙ της χώρας, ορισμένα εκ των οποίων υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν χωρίς πρωτοετείς φοιτητές, προκαλεί τον ξεσηκωμό δημάρχων, καθηγητών ΤΕΙ και σπουδαστών. Οι δήμαρχοι συνεδριάζουν εκτάκτως αύριο, ενώ πρόταση διεξόδου από την κρίση κατέθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Μπαμπινιώτης".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "αντιμέτωπη με νέο κύμα αντιδράσεων, που αυτή τη φορά εκτείνεται στις τοπικές κοινωνίες, βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την εμμονή της υπ. Παιδείας Μ. Γιαννάκου να εφαρμοσθεί φέτος το εξεταστικό σύστημα με βάση το 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Μπαμπινιώτης ζήτησε χαρακτηριστικά με "οποιονδήποτε τρόπο" να μην εφαρμοσθεί το επίμαχο μέτρο, για το οποίο η ΟΛΜΕ εκτιμά ότι πλήττει τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και διαιωνίζει τις εκπαιδευτικές ανισότητες".

    [11] ΦΙΦΑ-Ορφανός-Ελληνικό ποδόσφαιρο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "ο "δάκτυλος Γκαγκάτση" με τον οποίο η ΦΙΦΑ τιμώρησε το ελληνικό ποδόσφαιρο αποκαλύφθηκε και επικρίθηκε στη Βουλή στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός επανέλαβε ότι "η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι έχει συμφωνήσει με τη ΦΙΦΑ".

    Η City Press επισημαίνει ότι "μια ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία διεκδικεί από χθες η κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να μην έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος: Αφού πρώτα διέσυρε τη χώρα με την απόφαση της FIFA για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, που βρισκόταν χθες σε περίοπτη θέση στα διεθνή ΜΜΕ, πήρε χθες, ανήμερα της κατάκτησης του Euro, πίσω σχεδόν το σύνολο των επίμαχων διατάξεων από το αθλητικό νομοσχέδιο. Έκθετος σε αυτή την υπόθεση είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "στον αέρα παραμένει η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Γιώργος Ορφανός κατέθεσε τροπολογία-εκβιασμό στη Βουλή, η οποία προβλέπει ότι η ΕΠΟ είναι ελεύθερη να εφαρμόσει τις διατάξεις του καταστατικού της, αλλά χάνει την κρατική οικονομική ενίσχυση. Αντισυνταγματική τη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Γ. Φλωρίδης: Νομοθεσία α λα καρτ... Οι ομάδες ανησυχούν, με πρώτη τη Λάρισα, καθώς η FIFA έχει δώσει προθεσμία ως τις 15 Ιουλίου για να ανακοινώσει την τελική της απόφαση. Για νομοσχέδιο-έκτρωμα μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε χθες ο Γιώργος Ορφανός με αφορμή την ποινή της ΦΙΦΑ, ενώ προχωρεί σε ωμό εκβιασμό της ΕΠΟ, προαναγγέλλοντας τον οικονομικό στραγγαλισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου".

    [12] ΗΠΑ-Τουρκία-ΕΕ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ευρώπη περνάει από την Ουάσιγκτον. Η εκτίμηση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί κατά τη σημερινή συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ με την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις, η οποία θα υπογραμμίσει εμφατικά το αμερικανικό ενδιαφέρον για την ένταξη της γείτονος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βασικός στόχος της επίσκεψης Γκιούλ στην Ουάσιγκτον είναι η γεφύρωση των ρηγμάτων στην αμερικανοτουρκική συμμαχία λόγω της ντε φάκτο αυτονόμησης του ιρακινού Κουρδιστάν".

    [13] Φοροδιαφυγή

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "οι ευθύνες των κυβερνήσεων, περιλαμβανομένης και της σημερινής, είναι τεράστιες: πρώτον, διότι το πρόβλημα είναι γνωστό και απλώς το κρύβουν κάτω από το χαλί. Δεύτερον, διότι ο τρόπος καταπολεμήσεως της φοροδιαφυγής ήταν -και παραμένει- ανεπαρκέστατος. Τρίτον, διότι στην πραγματικότητα το κράτος εξωθεί τους πολίτες στην παρανομία και την φοροδιαφυγή. Αφ' ενός με την απαραδέκτως υψηλή φορολογία που επιβάλλει και αφ' ετέρου με τον διάτρητο τρόπο διενεργείας των φορολογικών ελέγχων".

    [14] Συμβασιούχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "ηχηρό ράπισμα στο ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα δικαίωση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου αποτελεί η απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τους συμβασιούχους. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έπειτα από δύο χρόνια που διήρκησε η εκδίκαση της υπόθεσης, έκρινε ότι οι μοναδικές νόμιμες μονιμοποιήσεις είναι αυτές που υλοποιούνται βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου. Παράλληλα, με την απόφασή του ανακούφισε τους χιλιάδες συμβασιούχους που περιμένουν να κριθούν ή κρίθηκαν θετικά από το ΑΣΕΠ βάζοντας τέλος στην πολύχρονη περιπέτεια που έζησαν".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 5 July 2006 - 20:14:15 UTC