Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Μέση Ανατολή
  • [04] Αγροτικές συντάξεις
  • [05] Οικονομία
  • [06] Δημόσιο - "Καταπατημένα" - Ρύθμιση
  • [07] Κυβέρνηση - Αιτήματα
  • [08] Εξαφάνιση
  • [09] Υγεία-Προσλήψεις
  • [10] Καταλύτες
  • [11] Λίβανος-Επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία
  • [12] Ασφαλιστικό
  • [13] Απόστρατοι-Συντάξεις
  • [14] Συνέντευξη Ανδριανόπουλου
  • [15] Λίβανος-Απομάκρυνση Ελλήνων και ξένων υπηκόων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Η πολεμική σύγκρουση στο Λίβανο, η επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων και ξένων με τη συμμετοχή ελληνικών πλοίων, οι επιπτώσεις της σύρραξης στην ελληνική οικονομία, το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, οι ρυθμίσεις για τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου και οι προσλήψεις στην Υγεία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις στις συντάξεις αποστράτων. Τι προβλέπει η απόφαση του Π. Δούκα για 52.000 δικαιούχους.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Κουνάει μαντήλι ο Ανδριανόπουλος. Αφήνει αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου και αποκαλύπτει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τίτλοι σε 70.000 καταπατημένα. Ένα μακροχρόνιο κοινωνικό πρόβλημα βρίσκει λύση.

    Η ΑΥΓΗ: Σταματήστε τους! Ρέει το αίμα των αμάχων στον Λίβανο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φτώχεια στην Ελλάδα φέρνει ο πόλεμος στον Λίβανο. Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η ξέφρενη κούρσα του πετρελαίου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ρήτρα πολέμου!.. 3 δισ. ευρώ για τους Έλληνες. Μείωση ανάπτυξης, αύξηση πληθωρισμού. Ο κ. Αλογοσκούφης δεν αποκλείει ακόμη και αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καταπατημένα: Πώς θα δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας. Εντός της εβδομάδας το σχέδιο νόμου από την κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Επιδρομή στο πορτοφόλι μας. Έρχεται μπαράζ αυξήσεων από το νέο ράλι του πετρελαίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό ο Σάββας Τσιτουρίδης, τώρα που όλοι βρίσκονται στις παραλίες φέρνει στην Βουλή το... Ασφαλιστικό... μίνι σε εποχή καμίνι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αυξήσεις σε ΕΚΑΣ-Αγροτικές συντάξεις. Θα κατοχυρωθούν και νομοθετικά υποστήριξε ο υφυπουργός Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ασπίδα στα χαμηλά εισοδήματα. Μάχη για να αποτραπεί η κρίση από την αύξηση των καυσίμων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μαζική φυγή. Η Ελλάδα εκκενώνει τον Λίβανο από ξένους υπηκόους.

    ΕΣΤΙΑ: Ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου. Θετική η εξέλιξις των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

    ESPRESSO: Το καταραμένο χωριό δίπλα στη Βέροια. Η "κακή ευχή" μιας γυναίκας πριν από 20 χρόνια: Οι δολοφονίες, τα ατυχήματα και τα 21 παιδιά που σκοτώθηκαν στα Τέμπη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διαλύεται η χώρα του Λιβάνου. Καταστροφή υποδομών. Εκατόμβες θυμάτων. Η Δύση παρακολουθεί.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διπλωματικός πυρετός. Χερσαίες επιχειρήσεις ξεκίνησε ο ισραηλινός στρατός στο Λίβανο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στην τύχη τους άφησαν τους Έλληνες. Τους έβγαλαν από το πλοίο για να μπουν οι Αμερικανοί . Πιάστηκε στον ύπνο η κυβέρνηση. Κραυγή αγωνίας από τον Έλληνα επιτετραμμένο.

    Η ΝΙΚΗ: Θερινή επιδρομή στις τσέπες μας. Νέοι φόροι και αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαζική κατακραυγή για το Ισραήλ και τους συμμάχους του. Αλληλεγγύη στους λαούς Λιβάνου-Παλαιστίνης- όλης της περιοχής.

    TRAFFIC NEWS: Έμποροι οργάνων απήγαγαν τον αδελφό μου. Η κραυγή απόγνωσης του Μανώλη Κιζαρλή στην "t".

    City Press: Χωρίς σχέδιο εκτόνωσης της κρίσης. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δεν δείχνει να βιάζεται.

    Metro: Χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία. Συμφώνησαν Αβραμόπουλος και Αλογοσκούφης για να πληρωθούν τα κενά στα νοσοκομεία.

    Metropolis: "Βόμβες" καρκίνου από χιλιάδες καταλύτες ΙΧ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Όλο το νέο ασφαλιστικό συζητήθηκε στη συνάντηση Καραμανλή-Τσιτουρίδη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Γ. Ζουρνάς: "Ο Βαρδάρης μας έσωσε...". Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ οι ΧΥΤΑ θα μπορούσαν να αποδειχθούν σωτήριοι.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χωματερή τοξικών απειλεί τη Θεσσαλονίκη. Βραδυφλεγής βόμβα για την υγεία των κατοίκων του νομού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καιγόμαστε! Από τις πυρκαγιές στη Θεσσαλονίκη, από τον ασφαλιστικό καύσωνα, από τη "μηχανή του διαβόλου".

    [03] Μέση Ανατολή

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε εφιαλτική πραγματικότητα μετατρέπεται η απειλή του Ισραήλ ότι θα γυρίσει τον Λίβανο "είκοσι χρόνια πίσω" μια χώρα που μόλις πρόσφατα κατάφερε να κλείσει τις πληγές του 15ετούς εμφυλίου πολέμου. Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί έναντι της τρομοκρατίας, οι διπλωματικές προσπάθειες εστιάζονται στην αποτροπή επέκτασης της κρίσης, με την εμπλοκή Συρίας και Ιράν. Από χθες, βρίσκεται στη Βηρυτό ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν, σε ένδειξη συμπαράστασης στον λαό και την κυβέρνηση του Λιβάνου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο κύριο άρθρο της γράφει μεταξύ άλλων τα εξής: "δεν γνωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τι συμβαίνει στον Λίβανο και περιμένουν να το μάθουν από τους απεσταλμένους του Κόφι Αναν; Πρόκειται για εμπαιγμό της διεθνούς κοινότητας και για έγκλημα κατά της ειρήνης. Η αλήθεια δεν κρύβεται με σαθρά επιχειρήματα. Η Ουάσιγκτον καλύπτει πλήρως την ισραηλινή επίθεση και καθυστερεί την παρέμβαση του ΟΗΕ για να δώσει χρόνο στο Ισραήλ να ξεκαθαρίσει, όπως θέλει, την κατάσταση. Το Ισραήλ, άλλωστε, ανοιχτά δήλωσε, ότι δεν αποδέχεται την αποστολή διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στα σύνορα με τον Λίβανο. Μέσω ΗΠΑ, λοιπόν, απαγορεύει ή υπαγορεύει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην κρίση του Λιβάνου, να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ώστε να επιτραπεί η ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στα σύνορα Λιβάνου- Ισραήλ απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν, ο οποίος συμμετέχει στη σύνοδο της G8 στην Αγία Πετρούπολη. Την άμεση κατάπαυση του πυρός ζήτησαν και οι "25" υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "οι εκατοντάδες πλέον άμαχοι νεκροί στον Λίβανο - χθες ισραηλινός πύραυλος προκάλεσε νέα σφαγή αθώων, ανάμεσά τους τρία παιδιά, κοντά στη Βηρυτό με 12 νεκρούς - αποτυπώνουν την ανοιχτή πολεμική κατάσταση που βυθίζει στη φρίκη τον Λίβανο, ενώ παρατείνεται η ένοχη αδράνεια της διεθνούς κοινότητας".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "τηλεφωνική συνομιλία είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με τον ΓΓ του Λιβανέζικου ΚΚ Χαλέντ Χαντάτα, εκφράζοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ΚΚΕ προς το δοκιμαζόμενο λιβανέζικο λαό από την ισραηλινή βαρβαρότητα. Το ΚΚΕ βρίσκεται σε ετοιμότητα να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στο λιβανέζικο λαό, και με επίσκεψη αντιπροσωπεία του στο Λίβανο".

    [04] Αγροτικές συντάξεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και στην αγροτική σύνταξη εξήγγειλε ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, για τα επόμενα δύο χρόνια και μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι αυξήσεις θα κατοχυρωθούν νομοθετικά. Ο κ. Γιακουμάτος υποστήριξε ότι: "Το ΕΚΑΣ, με νόμο που θα κατατεθεί, θα ορίζει ότι από 1.1.2007 θα πάει στα 180 και 1.1.2008 στα 230. Άρα, λοιπόν, η προεκλογική εξαγγελία 230 ευρώ, με νόμο του κράτους, μπορεί να έρθει μία άλλη κυβέρνηση, που δεν το βλέπω και θα δεσμεύεται για τα 230 ευρώ ΕΚΑΣ. Η αγροτική σύνταξη πάει 330 ευρώ 1.1.2008. Το 2007 θα πάει 280 ευρώ".

    [05] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "θετικός υπήρξε ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου για την πορεία της οικονομίας, στον οποίο προέβη χθες ο κ. Γ. Αλογοσκούφης. Τα μεγέθη της οικονομίας βελτιώνονται. Κάποια με ταχύτερο ρυθμό, κάποια μα βραδύτερο. Όμως σημασία έχει ότι παντού υπάρχει πρόοδος".

    [06] Δημόσιο - "Καταπατημένα" - Ρύθμιση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "τη νομιμοποίηση των περισσότερων των 70.000 καταπατημένων κτημάτων έναντι τιμήματος κοντά στην τρέχουσα αντικειμενική αξία δρομολογεί άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα οριοθετείται ξανά, με σύγχρονα μέσα, ο αιγιαλός και η παραλία. Όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, στις επόμενες μέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα οι προτάσεις των επιτροπών, οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου, πριν λάβουν τη μορφή νομοσχεδίων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η Επιτροπή η οποία είχε συγκροτηθεί για να μελετήσει το θέμα προτείνει, μεταξύ άλλων, να δοθεί στους καταπατητές το δικαίωμα εξαγοράς των εκτάσεων που κατέχουν, υπό πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές, όμως, προϋποθέσεις, ώστε το εγχείρημα να μην εξελιχθεί σε "βιομηχανία" νομιμοποίησης παρανομιών. Μεταξύ άλλων, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι ο ιδιώτης να κατέχει το κτήμα, αστικό ή αγροτικό, πριν από το 1984".

    [07] Κυβέρνηση - Αιτήματα

    H Espresso γράφει ότι "με τουλάχιστον ένα αίτημα προς ικανοποίηση προσέρχονται στο Μαξίμου οι υπουργοί, οι οποίο θέτουν στον πρωθυπουργό τα πιεστικά προβλήματα των υπουργείων τους. Πρόκειται κυρίως για προσλήψεις προσωπικού και έκτακτες οικονομικές επιχορηγήσεις σε τομείς της αρμοδιότητάς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Κώστας Καραμανλής ακούει αλλά συνιστά αυτοσυγκράτηση, καθώς το Ταμείο του Κράτους έχει περιορισμένες δυνατότητες".`

    [08] Εξαφάνιση

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "θρίλερ με την εξαφάνιση του 58χρονου Γιάννη Κιζαρλή, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 9 Ιουλίου του 2006 από την περιοχή του Πειραιά... Ο ένας αδερφός του - όπως μας αποκάλυψε- φοβάται πως ο 58χρονος άνδρες έχει πέσει πιθανότατα "θύμα" κυκλώματος που εμπορεύεται ανθρώπινα όργανα , χωρίς , ωστόσο, να γνωρίζει αν είναι στη ζωή".

    [09] Υγεία-Προσλήψεις

    Η Metro υποστηρίζει ότι "με την πρόσληψη 8.750 ατόμων όλων των ειδικοτήτων αναμένεται να ενισχυθούν τα νοσοκομεία όλης της χώρας μέχρι το τέλος του 2007, δίνοντας λύση στα σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού που υπάρχουν σήμερα. Η αρχή θα γίνει με την άμεση πρόσληψη 250 νοσηλευτών".

    [10] Καταλύτες

    Η Metropolis αναφέρει ότι "με μια βραδυφλεγή "βόμβα" για τη δημόσια υγεία κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους της χώρας. Αυτή είναι "κρυμμένη" στους παλιούς καταλύτες που δεν έχουν αντικατασταθεί, ελκύοντας τον άκρως καρκινογόνο ρύπο βενζόλιο. Μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων άνω των 10 ετών κυκλοφορούν με καταλύτη που χρειάζεται αντικατάσταση".

    [11] Λίβανος-Επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "ρήτρα... πολέμου πληρώνει η ελληνική οικονομία. Όπως εκτιμά το οικονομικό επιτελείο, το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ εφόσον η κρίση διαρκέσει επί μακρόν. Ανήσυχος ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, δεν αποκλείει αναθεώρηση του προϋπολογισμού και σήμερα ενημερώνει την Κυβερνητική Επιτροπή. Η κερδοσκοπία στην αγορά οργιάζει. Η τιμή της αμόλυβδης στην Κρήτη έφτασε τα 1,25 ευρώ".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "στο έλεος νέου κύματος ακρίβειας και κερδοσκοπίας βρίσκονται οι καταναλωτές, υφιστάμενοι τις συνέπειες της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Στην πρώτη γραμμή οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που ζητούν σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια των υπηρεσιών τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "οι υπεύθυνοι επιτελείς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βεβαιώνουν ότι "θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια", προκειμένου η κρίση από την αύξηση της τιμής των καυσίμων να μην περάσει ή να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι η απόδοση των μέτρων και των πρωτοβουλιών εγγυάται μια ουσιαστική "αντίσταση" της ελληνικής οικονομίας απέναντι στη διαφαινόμενη κρίση. Γεγονός είναι ότι συνολικά η κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλο προβληματισμό την κατάσταση".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ο εφιάλτης του πετρελαίου στοιχειώνει τα όνειρα και τις προσδοκίες της κυβέρνησης και του Κώστα Καραμανλή προσωπικά. Το ενδεχόμενο ευρύτερης ανάφλεξης στην ευρύτερη ζώνη της Μέσης Ανατολής από την κρίση του Λιβάνου και η εκτόξευση της τιμής του μαύρου χρυσού στα ύψη απειλεί να υποσκάψει τα θεμέλια της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής του Γ. Αλογοσκούφη".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "την ατμόσφαιρα γενικής ανησυχίας που προκαλεί η συνεχόμενη εκτίναξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος στην κοινή γνώμη, για τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα -τα οποία προτίθεται να λάβει- και τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ".

    [12] Ασφαλιστικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "εκτεταμένη συζήτηση για θέματα ασφαλιστικής πολιτικής και απασχόλησης είχε χθες ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσιτουρίδης επεσήμανε πως το "μίνι ασφαλιστικό" θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι".

    [13] Απόστρατοι-Συντάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "απόφαση με την οποία ορίζεται η χορήγηση προκαταβολής 30 ευρώ, έναντι αύξησης της σύνταξης, σε 52.000 απόστρατους, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Πέτρος Δούκας. Όπως ορίζεται σχετικά η προκαταβολή η οποία θα χορηγηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2006 ανέρχεται σε τριάντα (30) ευρώ μηνιαίως για τους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους (αποστράτους) και σε είκοσι (20) ευρώ μηνιαίως για τους εκ μεταβιβάσεως συνταξιούχους, δηλαδή τις οικογένειες όσων έχουν αποβιώσει".

    [14] Συνέντευξη Ανδριανόπουλου

    "Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την κυβέρνηση και δεν είναι ευχαριστημένος με την αντιπολίτευση" επισημαίνει με συνέντευξή του στην ΑΝΩ ΚΑΤΩ ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ο ανεξάρτητος βουλευτής αποκαλύπτει ότι στην περίπτωση που γίνονταν αύριο εκλογές δεν θα ήταν υποψήφιος λέγοντας πως η βουλευτική έδρα δεν είναι αυτοσκοπός και επισημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση χτίζοντας το νέο ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός τάσσεται υπέρ της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και επιτίθεται ευθέως κατά πανεπιστημιακών και δημάρχων, οι οποίοι όπως αναφέρει συνδέουν την Παιδεία με το εάν πηγαίνουν καλά οι καφετέριες".

    [15] Λίβανος-Απομάκρυνση Ελλήνων και ξένων υπηκόων

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να εξασφαλισθούν πλωτά μέσα για τη μεταφορά Αμερικανών πολιτών που ενδεχομένως να ζητήσουν την απομάκρυνσή τους από τον Λίβανο, ζήτησε χθες κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Ρις. Το αίτημα διατυπώθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών Θ. Κασσίμη, ο οποίος διαβεβαίωσε τον κ. Ρις ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να βοηθήσει όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να απομακρυνθούν από το Λίβανο".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στον ύπνο πιάστηκε η ελληνική κυβέρνηση στην υπόθεση του απεγκλωβισμού Ελλήνων από τον φλεγόμενο Λίβανο. Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν ύστερα από παρεμβάσεις των ελληνικών διπλωματικών αρχών στη Βηρυτό να καταφύγουν στο πλοίο "Ιεράπετρα" το οποίο είχε ναυλωθεί από τη γαλλική κυβέρνηση για την απομάκρυνση Γάλλων υπηκόων. Ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στο σκάφος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από έντονες πιέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στη γαλλική πλευρά, τη θέση τους στο πλοίο πήραν Αμερικανοί που κατοικούν στη Βηρυτό! Οι 80 αυτοί Έλληνες , ανάμεσά τους και μωρά παιδιά, αναγκάστηκαν να μείνουν στο λιβανικό έδαφος, περιμένοντας πότε θα καταφθάσουν στη Βηρυτό τα ελληνικά πλοία".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 18 July 2006 - 20:55:13 UTC