Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/8/2006
  • [02] Λίβανος
  • [03] Μεταρρυθμίσεις
  • [04] Μαριάννα Λάτση
  • [05] Υπόθεση Αλεξ
  • [06] Δημοτικές εκλογές
  • [07] Ακτοπλοΐα
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση
  • [10] Εμπορική Τράπεζα
  • [11] Μετανάστες
  • [12] Συμβασιούχοι
  • [13] Κακοποίηση ανηλίκων
  • [14] Επιτόκια
  • [15] "ΔΕΚΑ"
  • [16] Σχολεία - Ψηφιακό παιχνίδι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/8/2006

    Η κρίση στη Μέση Ανατολή, ο απόηχος της πώλησης των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας στους Γάλλους, οι καταγγελίες από το ΠΑΣΟΚ για σαπιοκάραβα στο Αιγαίο και οι συσκέψεις στη Ρηγίλλης για τη μάχη της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 1.608 στο ΙΚΑ για την ενίσχυση του Ιδρύματος.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: ΣΟΚ: Πώς ανήλικα κακοποιούνται από γονείς. Συγκλονιστικές ιστορίες για παιδιά που ρίχνονται στο βούρκο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι διορισμοί εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ειδικότητα. Τι προβλέπει η προκήρυξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2006.

    Η ΑΥΓΗ: Κατάληψη του Λιβάνου επιχειρεί και πάλι το Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ απαντά με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παίρνουν φωτιά τα επιτόκια. Η νέα αύξηση τινάζει στον αέρα τις δόσεις για εκατομμύρια δανειολήπτες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το φάντασμα της... Φώφης. Πανικός στη Ρηγίλλης για την Υπερνομαρχία. Γκρίνιες και έκτακτες συσκέψεις για να διασωθεί η "γαλάζια τριάδα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 5.285 προσλήψεις σε νομαρχίες, ΙΚΑ και φορείς. Τι ανακοίνωσαν Π. Παυλόπουλος και Σ. Τσιτουρίδης.

    ΕΘΝΟΣ: Στα σχολεία το Play Station 2! Ολοσέλιδη διαφήμιση του παιχνιδιού σε νέο βιβλίο της Ε' Δημοτικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αλέθει πτώματα ο εβραϊκός... μύλος. Ροκανίζοντας το χρόνο και ποντάροντας στην απάθεια της Διεθνούς Κοινότητας συνεχίζει το Ισραήλ να βομβαρδίζει ανελέητα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Λουκέτο στην αμαρτωλή ΔΕΚΑ. Πρωταγωνίστησε επί παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πωλούν όλοι πλην εγκλωβισμένων. Εμπορική: Ταμεία και φορείς αποφασίζουν Credit Agricole.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Έτοιμοι" Συρία και Ιράν. Το Ισραήλ χτυπά λυσσαλέα. Η Χεζμπολάχ απαντά με ορυμαγδό.

    ΕΣΤΙΑ: Κρίσιμη καμπή για τις μεταρρυθμίσεις. Κυβερνητικά στελέχη διστάζουν λόγω πολιτικού κόστους.

    ESPRESSO: Υπόθεση Αλεξ: Ποιος είναι; Σεισμός στη Βέροια για το "πολιτικό πρόσωπο" που απειλεί θεούς και δαίμονες για να σταματήσουν οι αποκαλύψεις για τη μαφία των παιδεραστών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι μετανάστες συμβάλλουν με 1% στην αύξηση ΑΕΠ. Δυναμικοί καταναλωτές και αποταμιευτές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σαπιοκάραβα στο Αιγαίο και με τον νόμο! Σκληρές καταγγελίες από το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΙΚΗ: Το σκάνδαλο της Εμπορικής. Ρίσκο με τα χρήματα ταμείων και οργανισμών.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Τσιλιαδόροι και... κουκουλοφόροι των αμερικάνων έγιναν οι έλληνες: Την ώρα που οι ΗΠΑ ευλογούν τη σφαγή βρεφών στην Κάνα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στον "αέρα" χιλιάδες συμβασιούχοι των δήμων. Με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    TRAFFIC NEWS: Το τάμα της Λάτση και το δώρο στον σωτήρα των παιδιών της. Ένα χρόνο μετά την παρ' ολίγον τραγωδία.

    Metro: Μονομαχία για την Εμπορική. Νέα απεργία από τους εργαζόμενους. Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η "μαφία" της ξαπλώστρας στις παραλίες της Χαλκιδικής.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Επικίνδυνα φάρμακα κυκλοφορούν ελεύθερα. Διακινούνται μέσω διαδικτύου και υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους την ώρα που μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κόλπο γκρόσο" με αμόλυβδη και ντίζελ. Ποιοι κερδοσκοπούν εκμεταλλευόμενοι την τρελή κούρσα του πετρελαίου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κουκουλώνουν την αλήθεια για την μόλυνση περιβάλλοντος από τη φωτιά στους Ταγαράδες. Ο λαός απαιτεί να μάθει.

    [02] Λίβανος

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ επισημαίνει ότι "ενώ οι ισραηλινοί σφαγιάζουν γυναικόπαιδα στον Λίβανο και οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο περισυλλέγουν στα "δοχεία των δακρύων" τις κροκοδείλιες στάλες απ' τα μάτια τους, το δικό μας Πολεμικό Ναυτικό, η ημετέρα Πολεμική Αεροπορία και ο Στρατός μας έχουν διαθέσει σιωπηρά, σε ανύποπτο χρόνο, δυνάμεις για να κρατάνε τσίλιες για λογαριασμό των αμερικάνων προστατών του Ισραήλ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "η επέκταση των επιχειρήσεων και στον βόρειο Λίβανο αυξάνει τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου. Η Συρία έθεσε τις δυνάμεις της στη διάθεση του Λιβάνου, το Ιράν καλεί τους μουσουλμάνους να συνεχίσουν την αντίσταση στον σιωνισμό και τον "μεγάλο σατανά". Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί για διεθνοποίηση της σύγκρουσης. Όλα αυτά καθώς κ Ισραηλινός πρωθυπουργός διακηρύσσει ότι οι επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν αναπτυχθεί διεθνής δύναμη".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε και χθες το σφυροκόπημα του νοτίου Λιβάνου από το Ισραήλ ενώ περίπου 7.000 Ισραηλινοί στρατιώτες συμμετέχουν στις χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο. Την ίδια στιγμή η Χεζμπολάχ εκτόξευε περισσότερους από 190 πυραύλους στο έδαφος του Ισραήλ, με έναν πύραυλο να πέφτει στη Δυτική Όχθη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "την 22η ημέρα της κρίσης στο Λίβανο οι συγκρούσεις μαίνονται ακόμη πιο σφοδρές. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι συνέλαβε πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ καθώς και ότι έχει καταστρέψει τις υποδομές της, ενώ η οργάνωση πλήττει με μπαράζ ρουκετών ισραηλινές πόλεις, ακόμα και στη Δυτική Όχθη. Δεκάδες οι νεκροί, στρατιώτες και -κυρίως- άμαχοι".

    [03] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "η χώρα διανύει την κρισιμώτερη καμπή ως προς τις μεταρρυθμίσεις. Είναι μία στιγμή κατά την οποία εντείνονται οι αντιδράσεις, τόσο της Αντιπολιτεύσεως όσο και των θιγομένων κατηγοριών. Και κάποια κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται επιφυλακτικά ως προς την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, φοβούμενα το πολιτικό κόστος".

    [04] Μαριάννα Λάτση

    Η Traffic News σημειώνει ότι "το τάμα της Μαριάννας Λάτση και το δώρο στον σωτήρα των παιδιών της. Ξέρει να νιώθει ευγνωμοσύνη κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός που μετράει περισσότερο κι απ' όλα τα πλούτη της. Η Μαριάννα Λάτση, μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, δεν βρίσκει μόνο την κοσμική ζωή ενδιαφέρουσα και τα όσα μπορεί να απολαύσει λόγω της τεράστιας περιουσίας της".

    [05] Υπόθεση Αλεξ

    Η Espresso γράφει ότι "σοκ στη Βέροια μετά την καταγγελία του δικηγόρου Σωτήρη Παπαδόπουλου για τον άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας που εμπλέκεται στην υπόθεση Αλεξ. "Αν ο εισαγγελέας μου το ζητήσει, θα δώσω όλα τα στοιχεία", λέει ο συνήγορος του μικρού Βορειοηπειρώτη, Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι δέχτηκε απειλές από γνωστό πολιτικό πρόσωπο της Βέροιας".

    [06] Δημοτικές εκλογές

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "σε κατάσταση πανικού έχει περιέλθει η Ρηγίλλης εν όψει της μάχης της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς και αναζητεί με έκτακτες συσκέψεις σανίδα σωτηρίας για τη "γαλάζια τριάδα". Το "φάντασμα" της νυν υπερνομάρχου κυρίας Φώφης Γεννηματά πλανάται πάνω από το νεοκλασικό της Ρηγίλλης τρομάζοντας τους επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος. Μόλις δέκα εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό στο "γαλάζιο" στρατόπεδο και οι γκρίνιες για την υποψηφιότητα του κ. Αργ. Ντινόπουλου για την Υπερνομαρχία πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο".

    [07] Ακτοπλοΐα

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "κατήργησε στα κρυφά το όριο ηλικίας στα πλοία της ακτοπλοΐας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλα τα υπερήλικα πλοία της ακτοπλοΐας να "οργώνουν" για πολλά ακόμη χρόνια τις ελληνικές θάλασσες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των επιβατών".

    [08] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι Β«καθορίστηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας και δημοσιεύονται σήμερα στην "Α" οι ακριβείς αριθμοί θέσεων διοριστέων εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ειδικότητα μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2006 για τα σχολικά έτη 2007-08 και 2008-09. Η προκήρυξη του διαγωνισμού, ο οποίος θα διενεργηθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου, αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ από μέρα σε μέρα και πάντως όχι αργότερα από τη Δευτέρα 7 ΑυγούστουΒ».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι Β«νέο κύκλο προσλήψεων μονίμου προσωπικού σε νομαρχίες και στο ΙΚΑ ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Εσωτερικών και Απασχόλησης. Βάσει των χθεσινών εξαγγελιών των κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου και Σάββα Τσιτουρίδη, ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 3.165 μονίμων υπαλλήλων συνολικά στις νομαρχίες της χώρας και στο ΙΚΑ. Εάν συνυπολογιστούν, μάλιστα, οι προσλήψεις που προκηρύχθηκαν προ ημερών σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμους), που ανέρχονται σε 2.120 σε αριθμό, ο συνολικός αριθμός των "ανοικτών" θέσεων εργασίας μαζί με τις χθεσινές εξαγγελίες εκτοξεύεται στις 5.285 για το τρέχον και το επόμενο διάστημαΒ».

    [09] Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι Β«την οικονομική στήριξη που παρέχεται στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, καθώς επί κυβερνητικής θητείας της Ν.Δ πολλαπλασιάστηκαν οι πόροι προς την τοπική αυτοδιοίκηση, επεσήμανε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, "ΕΝΑΕ", στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ΕσωτερικώνΒ».

    [10] Εμπορική Τράπεζα

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι Β«αποφασισμένη να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Εμπορικής Τράπεζας εμφανίζεται η κυβέρνηση Καραμανλή, παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων ότι συντελείται μείζον πολιτικό σκάνδαλο. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ασκεί πιέσεις στις διοικήσεις ταμείων και οργανισμών προκειμένου να πουλήσουν τα ποσοστά της Εμπορικής που κατέχουν στη γαλλική Credit AgricoleΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι Β«μετά το Δημόσιο και τον ΟΑΕΔ που αποφάσισαν να πωλήσουν το 11,01% και το 5,43% αντίστοιχα των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας στους Γάλλους, σήμερα συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τα Δ.Σ. του Ταμείου Εμπόρων και του ΙΚΑ-ΕΤΕΜ. "Κατηγορώ" από τον Γ. Αλογοσκούφη για τις απειλές του ΠΑΣΟΚΒ».

    Η METRO προσθέτει ότι Β«πεδίο μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το "πράσινο φως" που άναψε η Διυπουργική για τη μεταβίβαση των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας στην Credit Agricole, στην τιμή των 25 ευρώ ανά μετοχή. Στο μεταξύ, νέα απεργία από σήμερα έως την ερχόμενη Δευτέρα, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Εμπορικής, που κάνουν λόγο για ξεπούλημα της τράπεζαςΒ».

    [11] Μετανάστες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι Β«ήρθαν αναζητώντας καλύτερο μέλλον και μέσα σε λίγα χρόνια αφομοιώθηκαν πλήρως από την ελληνική κοινωνία και εντάχθηκαν στον παραγωγικό ιστό συμβάλλοντας με περίπου 1% στο ΑΕΠ. Πρόκειται για τους περισσότερους από 1.000.000 οικονομικούς μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, εργάζονται, αποταμιεύουν, καταναλώνουν και επενδύουνΒ».

    [12] Συμβασιούχοι

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι Β«στον "αέρα" βρίσκονται 35.774 συμβασιούχοι, οι οποίοι απασχολούνται σε διάφορα προγράμματα των δήμων! Πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενους, που δε γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει αύριο. Δουλεύουν ως σχολικοί φύλακες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και σε προγράμματα όπως "Βοήθεια στο Σπίτι" και "Άτομα με Ειδικές Ανάγκες" και βρίσκονται σε διαρκή ανασφάλεια, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΝΑΕ), αλλά και των δήμων που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΒ».

    [13] Κακοποίηση ανηλίκων

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι Β«σοκ και δέος προκαλούν οι καταγγελίες του προέδρου του "Χαμόγελου του Παιδιού" Κώστα Γιαννόπουλου για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων και εξώθηση σε πορνεία, από τους ίδιους τους γονείς τους, που φέρνουν την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με έναν πρωτόγνωρο και απίστευτο εφιάλτηΒ».

    [14] Επιτόκια

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι Β«καλοκαιρινός ...μποναμάς για εκατοντάδες, χιλιάδες δανειολήπτες αναμένεται να αποτελέσει η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την προεξοφλούμενη αύξηση του βασικού της επιτοκίου στο 3%, από 2,75% που βρίσκεται σήμερα. Η αγορά κρατάει στάση αναμονής, αν και προεξοφλεί μία τέτοια απόφαση, ενώ ένα δεύτερο σενάριο θέλει την διοίκηση της ΕΚΤ να λαμβάνει τις τελικές του αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίασή του που έχει προγραμματιστεί για τις 31 ΑυγούστουΒ».

    [15] "ΔΕΚΑ"

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι Β«"λουκέτο" στην... αμαρτωλή ΔΕΚΑ σχεδιάζει να βάλει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του υπουργείου Οικονομίας, η ΔΕΚΑ, ένας από τους βασικότερους πρωταγωνιστές της μεγάλης "αρπαγής" και αναδιανομής του εισοδήματος του ελληνικού λαού το καλοκαίρι του 1999 οδηγείται στο οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμοΒ».

    [16] Σχολεία - Ψηφιακό παιχνίδι

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι Β«ψηφιακό παιχνίδι γνωστής πολυεθνικής εταιρείας και μάλιστα με όλες τις οδηγίες χρήσης του, περιλαμβάνει το νέο βιβλίο της Ε' Δημοτικού. Η "γκρίζα" διαφήμιση με αποδέκτες μικρούς μαθητές προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και δημιουργεί μείζον ηθικό ζήτημα για το υπουργείο ΠαιδείαςΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 3 August 2006 - 21:15:31 UTC