Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 17/8/2006
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βύρων Πολύδωρας
  • [04] Αντικειμενικές αξίες
  • [05] Ενεργειακό
  • [06] Λίβανος
  • [07] Επιμέλεια
  • [08] ΕΣΥ
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] Γραφειοκρατία
  • [11] Οικονομία
  • [12] Καύσωνας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 17/8/2006

    Η πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα για περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, τα επαναστατικά προγράμματα στον τομέα ενέργειας που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και η άνοδος των αντικειμενικών αξιών που αναμένεται το 2007 είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 208 δικαιολογητικά θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τη Διοίκηση. Αλλά το... χαρτοβασίλειο ζει και μας δυναστεύει!

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ο "νόμος" του Βύρωνα για τις διαδηλώσεις. Ναι στις πορείες, αλλά με... μέτρο λέει ο υπ. Δημ. Τάξης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το παιδί θα επιλέγει το γονέα μετά από το διαζύγιο. Απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου για την επιμέλεια του ανηλίκου.

    Η ΑΥΓΗ: Γονατίζει το ΕΣΥ της περιφέρειας. Χτίζονται νοσοκομεία που θα έπρεπε να είναι έτοιμα από το 2001.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ποιος έστησε το ΠΑΣΟΚ GATE; Σχέδιο αποδόμησης του Γιώργου Παπανδρέου από εσωκομματικούς αντιπάλους, πίσω από την περίεργη "διάρρηξη" στο νευραλγικό γραφείο κινητοποιήσεων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι πορείες στην κάλπη. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προτείνει μέτρα περιορισμού τους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κόκκινο στην ομηρία των Αθηναίων. Στο τραπέζι το κλείσιμο των δρόμων από διαδηλώσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Ενέδρα με τις αντικειμενικές. Το υπ. Οικονομικών μαγειρεύει νέες αυξήσεις και... περιμένει τις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εν αναμονή του νέου (τελευταίου;) καύσωνα του έτους... Έτοιμοι να... φύγουν όσοι επέστρεψαν και χωρίς τον φόβο των... Ιουδαίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 28.102 προσλήψεις τα επόμενα δύο χρόνια αποφάσισε η τριμελής επιτροπή υπουργών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ενεργειακό μπόνους στα νοικοκυριά. Επιστροφή έως 600 ευρώ από τη ΔΕΗ για ανανεώσιμες πηγές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διαδήλωση κατά... Πολύδωρα. Στο κενό η πρότασή του για περιορισμό των διαδηλώσεων.

    ΕΣΤΙΑ: Θετικά στοιχεία για την οικονομία. Ρυθμός αναπτύξεως 4,1% και κατά το β' τρίμηνο.

    ESPRESSO: Νέα βόμβα για τη μαφία παιδεραστών. Το βίντεο-σοκ με τις μαρτυρίες των ανηλίκων για τον Αλεξ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διαδηλώσεις με σεβασμό στους πολίτες. Πρωτοβουλία Πολύδωρα για να μένουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο αέρας έφερε φωτιές. Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φιτίλι Πολύδωρα στις διαδηλώσεις. Θέλει τις πορείες με μεζούρα.

    Η ΝΙΚΗ: Δημοκρατία με το... μέτρο. Διαδηλώσεις σε μια λωρίδα θέλει ο Πολύδωρας.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Βοηθήστε με να απαγορεύσω τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας". "Ιστορική" πρωτοβουλία Πολύδωρα με πρόσκληση-πρόκληση σε κόμματα και συνδικάτα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καμία συμμετοχή στη δύναμη κατοχής. Ετοιμάζουν ελληνική στρατιωτική αποστολή στο Λίβανο.

    TRAFFIC NEWS: Άγριο ξύλο για τα μάτια κοσμικής κυρίας. Πρώην και νυν πιάστηκαν στα χέρια για χάρη της.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μέρες αγωνίας για 5.390 εργαζόμενους. Η Βόρεια Ελλάδα στο έλεος της ανεργίας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Δυσκολεύουν τη ζωή μας από τον Σεπτέμβριο τα έργα για το Μετρό. Μετ' εμποδίων η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της πόλης λόγω του μετροπόντικα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στην... παραλία χτύπησε κάρτα 1 στους 2! Από Δευτέρα θα γυρίσουν (μάλλον) οι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πολλαπλές πυρκαγιές απειλούν την Ελλάδα. Επικίνδυνος ο αναγγελθείς μεγάλος καύσωνας.

    [03] Βύρων Πολύδωρας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "άνθρωπος των αποφάσεων ο κ. Πολύδωρας, προτείνει τώρα ένα σωστό, πρακτικό και σωτήριο μέτρο, που θα επέτρεπε στους Αθηναίους να σωθούν από την ασφυξία που προκαλούν στην κυκλοφορία οι αμέτρητες (και συχνά ασήμαντες) πορείες και διαδηλώσεις στην καρδιά της πόλης τους. Φυσικά, ο υπουργός δεν διανοείται τον περιορισμό αυτών των εκδηλώσεων. Ζητά, όμως, οι σχεδόν καθημερινές αυτές πορείες να υπαχθούν σε κάποιους κανόνες και όχι εκατό άνθρωποι να κλείνουν το κέντρο της πόλης, δημιουργώντας καταστάσεις φρίκης. Αλλά ένα μέτρο τόσο λογικό που πρόκειται να εξυπηρετήσει πραγματικά τα εκατομμύρια των Αθηναίων, αντιμετωπίζεται με τόσο μίσος από το ΚΚΕ, από τον ΣΥΝ - και από τον κ. Βενιζέλο, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ αναφέρει ότι "αυτός ο Πολύδωρας δεν έχει το Θεό του. Κατάφερε πάλι να τα κάνει όλα μπάχαλο στέλνοντας στα κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τον Δήμο Αθηναίων και τους υποψηφίους δημάρχους μια πανταχούσα και τους κάλεσε σε... διάλογο τον Σεπτέμβριο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στην Αθήνα".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "κύμα αντιδράσεων από τους συνδικαλιστές και την αντιπολίτευση προκαλεί η πρόταση του κ. Πολύδωρα να περιοριστούν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση του υποψηφίου της ΝΔ στο Δήμο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για περιορισμό των διαδηλώσεων, με πρόσχημα τα προβλήματα που υποστηρίζει ότι προκαλούνται στην καθημερινή λειτουργία της πόλης. Παρεμβαίνοντας άκομψα στην προεκλογική αντιπαράθεση στην πρωτεύουσα, προκειμένου να ενισχύσει τον εκλεκτό της ΝΔ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας απηύθυνε χθες πρόσκληση διαλόγου προς κόμματα, υποψηφίους, συνδικαλιστές και άλλους φορείς της πρωτεύουσας, επιδιώκοντας τη συναίνεσή τους για την επιβολή μέτρων που θα περιορίζουν την έκταση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και θα οδηγούν στην ουσία σε Δημοκρατία με... το μέτρο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "διαδήλωση κομμάτων και συνδικάτων κατά του Β. Πολύδωρα προκαλεί η πρότασή του, οι μικρές διαδηλώσεις να περιοριστούν σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ βλέπουν εμπλοκή του στη δημοτική μάχη της Αθήνας, αφού το θέμα είχε τεθεί από τον Ν. Κακλαμάνη. Το ΚΚΕ επέστρεψε την επιστολή ως "απαράδεκτη". "Ύποπτη χρονικά" τη θεωρούν τα συνδικάτα. Συμφωνούν ΕΒΕΑ και Εμπορικός Σύλλογος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "τάξη στο χάος, που προκαλείται στην πόλη από τις διαδηλώσεις με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της, στις μετακινήσεις, στην κυκλοφορία, στην οικονομική δραστηριότητα, στην κοινωνική ζωή, επιχειρεί να θέσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μέσα σε ενάμιση χρόνο στο κέντρο της Αθήνας έγιναν περισσότερες από 900 διαδηλώσεις. Την τελευταία διετία έγιναν 651 ολιγοπληθείς διαδηλώσεις, 50 έως 200 ατόμων, προκαλώντας σοβαρότατες διαταραχές στη ροή της ζωής της πόλης και στις συγκοινωνίες, και με δυσμενείς επιπτώσεις στην εμπορική κίνηση".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ επισημαίνει ότι "μέτρα, για να ανασάνει το κέντρο της Αθήνας από τις διαδηλώσεις και το κλείσιμο των δρόμων, προτίθεται να πάρει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ήδη, ο Βύρων Πολύδωρας απέστειλε επιστολή στα κόμματα, εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικές οργανώσεις και ζητά σύσκεψη για τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις πορείες. Σεβαστό το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης -τονίζει ο υπουργός- αλλά και ο πολίτης έχει το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "πολιτική βόμβα μολότοφ έριξε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρας, προτείνοντας επισήμως μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Με την πρόταση δυναμίτισε την πολιτική επικαιρότητα, θέτοντας το θέμα στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα, όχι επί της ουσίας, ενώ διέγνωσε προσπάθεια "πριμοδότησης" του γαλάζιου υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη".

    Η Traffic News τονίζει ότι "επιστολή απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας σε πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικές οργανώσεις, το δήμαρχο Αθηναίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, καθώς και τους υποψήφιους δημάρχους Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη, Κώστα Σκανδαλίδη, Σπύρο Χαλβατζή και Αλέξανδρο Τσίπρα για το θέμα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία προσκαλεί τους φορείς σε ευρεία σύσκεψη για τη συζήτηση του θέματος, τον επόμενο Σεπτέμβριο. Ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε ότι οι διαδηλώσεις προκαλούν έντονη δυσλειτουργία στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Αθήνας, λόγω του κυκλοφοριακού χάους που προκαλούν. Δεν έλειψαν ή δεν θα λείψουν οι αντιδράσεις".

    Σύμφωνα με την Espresso "πορείες μονής λωρίδας προτείνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, με στόχο να αποτραπούν τα κυκλοφοριακά "εμφράγματα" που προκαλούν μικρές ομάδες εργαζομένων όταν διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας, διεκδικώντας σωματειακά αιτήματα. Χθες απέστειλε επιστολή στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ζητεί να ξεκινήσει σχετικός διάλογος από τον Σεπτέμβριο".

    [04] Αντικειμενικές αξίες

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "παιχνίδια στην κτηματαγορά φαίνεται πως "παίζει" το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με τις τιμές των ακινήτων να έχουν φουσκώσει ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες λόγω της ανόδου της ζήτησης που προκαλεί η αβεβαιότητα για τον χρόνο της δεύτερης αύξησης των αντικειμενικών τιμών και της αναπροσαρμογής των αξιών στα αγροτεμάχια".

    [05] Ενεργειακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "επαναστατικά προγράμματα στον τομέα ενέργειας ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του Δ' ΚΠΣ. Θα ενισχύεται η εγκατάσταση στα σπίτια μικρών μονάδων παραγωγής ρεύματος από αναλώσιμες πηγές, που θα πωλούν το πλεόνασμα στη ΔΕΗ".

    [06] Λίβανος

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ,"αποφασισμένη να προσφέρει στρατιωτικές δυνάμεις που θα ενσωματωθούν στη, με το μανδύα της ειρηνευτικής , στρατιωτική δύναμη κατοχής στο Νότιο Λίβανο, είναι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, εξετάζοντας το ενδεχόμενο αποστολής πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού για μεταφορές και για νηοψίες στη θαλάσσια περιοχή του Λιβάνου, όπως και συμμετοχής σε επιμελητειακή και υγειονομική υποστήριξη".

    [07] Επιμέλεια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "ποιος από τους δύο γονείς είναι κατάλληλος για να πάρει την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού; Στη δύσκολη αυτή ερώτηση έρχεται να απαντήσει ο Άρειος Πάγος με απόφασή του που πήρε χθες (Νο 1905). Κοινός γνώμονας για μια τέτοια απόφαση από τα δικαστήρια θα πρέπει να είναι το συμφέρον του παιδιού και ο ιδιαίτερος δεσμός που ενδεχομένως να έχει με τον έναν από τους δύο γονείς. Ο δεσμός αυτός, που μπορεί να εκφραστεί ρητά, θα πρέπει να συνεκτιμάται από το δικαστήριο, αφού σταθμιστεί και ο βαθμός ωριμότητας του παιδιού".

    [08] ΕΣΥ

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "νέα νοσοκομεία, που θα έπρεπε να ήταν έτοιμα από το ...2001 και κατασκευάζονται ακόμη , Κέντρα Υγείας χωρίς γενικούς γιατρούς, παιδιάτρους, οδοντιάτρους και νοσηλευτές, περιφερειακά ιατρεία μόνο με αγροτικούς γιατρούς, μεγάλα νησιά χωρίς αιμοδοσία και αξονικό τομογράφο, αεροδιακομιδές ασθενών που καθυστερούν ακόμη και για τέσσερις ώρες, βασικές κλινικές και μονάδες εντατικής θεραπείας που υπολειτουργούν ή είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, γιατροί που εφημερεύουν 30 ημέρες τον μήνα, αυτή είναι η δραματική κατάσταση ενός ΕΣΥ που γονατίζει κυριολεκτικά στην περιφέρεια, και όχι μόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "έντονο προβληματισμό προκάλεσε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η περίεργη διάρρηξη που έγινε στο νευραλγικότερο τομέα του Κινήματος, το γραφείο κινητοποιήσεων, και η οποία δεν έγινε αντιληπτή από τους εκατοντάδες αργόσχολους αστυνομικούς που είναι αποσπασμένοι στη Χαριλάου Τρικούπη".

    [10] Γραφειοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "διακόσια οχτώ δικαιολογητικά και πιστοποιητικά προστίθενται στη λίστα αυτών που θα αναζητούν υπηρεσιακώς στο εξής οι διοικητικές υπηρεσίες κατόπιν απόφασης - οδηγίας του υπουργείου Εσωτερικών. Αν και κατά γενική εκτίμηση έχουν ακόμη πολλά να γίνουν ώστε να καταπολεμηθεί στη ρίζα του το τέρας της γραφειοκρατίας και να εξαφανιστεί το χαρτοβασίλειο που καταδιώκει κάθε Έλληνα πολίτη, τα πρώτα και ιδιαίτερα σημαντικά βήματα γίνονται και πλέον ο αριθμός των εγγράφων που θα τα αναζητά αυτεπάγγελτα η δημόσια υπηρεσία από μια άλλη προς διευκόλυνση του πολίτη φτάνει τον αριθμό των 208!".

    [11] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει μεταξύ άλλων ότι "πάντως για την ελληνική οικονομία, τα στοιχεία του β΄τριμήνου είναι θετικά. Το δε κυριώτερο συμπέρασμα που συνάγεται από αυτά, είναι οι τεράστιες προοπτικές που υπάρχουν για την χώρα μας. Αρκεί βεβαίως να συνεχισθή η κατάλληλη οικονομική πολιτική".

    [12] Καύσωνας

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "ιδιαίτερα ψηλός είναι και σήμερα, όπως και χθες, ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Αθηνών - Πειραιώς, Εύβοιας, Σπετσών, Ικαρίας και Κυκλάδων, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, έχουν ενημερωθεί οι κρατικές υπηρεσίες και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τυχόν περιστατικά πυρκαγιών."

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ,"καυτές" ημέρες και νύχτες...θα ζήσουμε από το Σάββατο με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 37 βαθμούς Κελσίου και να φτάνει σταδιακά τους 42 βαθμούς την ερχόμενη Τρίτη που αναμένεται η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 17 August 2006 - 15:17:28 UTC