Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 21.08.2006
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ενοπλες Δυνάμεις
  • [04] Καύσωνας
  • [05] Φοιτητική στέγη
  • [06] Τράπεζες
  • [07] Αγορά εργασίας
  • [08] ΔΕΘ
  • [09] Βαρέα - Ανθυγιεινά
  • [10] Χαριλάου Τρικούπη
  • [11] ΑΣΕΠ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 21.08.2006

    Η ατζέντα του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΘ, η αγορά εργασίας που γίνεται οδηγός εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, οι προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες στις καθημερινές συναλλαγές και το δίλημμα για γονείς - φοιτητές αν θα νοικιάσουν ή θα αγοράσουν φοιτητική στέγη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    H Espresso γράφει ότι "ο καύσωνας που αγκάλιασε και "πνίγει" και την Ελλάδα στάθηκε αιτία να παραμείνουν στα ύψη οι τιμές στα νησιά και στους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ενώ συνήθως μετά τις 15 Αυγούστου και πάντα μετά τις 25 του ίδιου μήνα οι τιμές στα ξενοδοχεία μειώνονται αισθητά, αφού αποχωρούσε το μεγάλο κύμα των παραθεριστών , φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Οι υψηλές θερμοκρασίες το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου κρατούν τις τιμές ψηλά".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ " ό,τι ίσχυε την δεκαετία του '80 με τα Reaganomics και την πολιτική της "Σιδηράς Κυρίας" στην Βρεταννία, ισχύει κατά αναλογίαν και σήμερα. Τότε υπήρχε ανάγκη περιορισμού του δημοσίου τομέως που σε κάποιες χώρες ήταν γιγαντιαίος. Και βεβαίως ανάγκη μειώσεως των φόρων από τα απαγορευτικά επίπεδα του 60% και 70%. Τώρα υπάρχει ανάγκη περαιτέρω περιορισμού του κράτους και των φορολογικών συντελεστών".

    [03] Ενοπλες Δυνάμεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "έτοιμο είναι από την πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου το νέο μισθολόγιο για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο θα βελτιώσει τις αποδοχές των αξιωματικών αλλά περιέχει και σημαντικές καινοτομίες. Συγκεκριμένα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ καθώς και οι αρχηγοί και των τριών Οπλων προβλέπεται να έχουν ξεχωριστό μισθολόγιο ώστε να μην έχουν τις ίδιες αποδοχές με τους ομοιόβαθμούς τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "στα συρτάρια του υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, βρίσκεται η μελέτη των αρμοδίων υπηρεσιών του ελληνικού Πενταγώνου σχετικά με την καθιέρωση του νέου ενιαίου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη σταδιακή υλοποίηση του νέου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου του 2007, με στόχο την αύξηση του βασικού μισθού του ανθπολοχαγού στα 860 ευρώ και τη διαμόρφωση της αναλογίας των αποδοχών του αντιστρατήγου σε σχέση με τον ανθυπολοχαγό στο 3 προς 1. Πάντως, για την προώθηση του θέματος αναμένεται το "πράσινο φως" από το υπουργείο Οικονομίας".

    [04] Καύσωνας

    H Traffic News αναφέρει ότι "δώδεκα πνιγμοί το τελευταίο 24ωρο.Ο αριθμός αυτός αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στη χώρα μας. Προφανώς, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν και χθες σε ολόκληρη τη χώρα, πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν κάποιες στιγμές δροσιάς στις παραλίες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν δώδεκα πνιγμοί σε ολόκληρη τη χώρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι , σε ετήσια βάση, στην Ελλάδα συμβαίνουν περιπου 300 πνιγμοί. Κάθε χρόνο καταλήγουν από πνιγμό 35 παιδιά και έφηβοι, ενώ πολύ περισσότερα θύματα παρ΄ολίγον πνιγμού παρουσιάζουν μόνιμες νευρολογικές αναπηρίες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται από το Σάββατο η χώρα, καθώς σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Με την εξασθένιση των βορείων ανέμων χθες, ο υδράργυρος έφτασε στους 42 βαθμούς. Σε επιφυλακή νοσοκομεία και ΕΚΑΒ".

    [05] Φοιτητική στέγη

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι «κερδοσκοπία, υψηλότερα ενοίκια, αλλά και χαμηλότερα από πέρυσι σε ορισμένες περιοχές, καθώς και ακριβότερα σπίτια για τους υποψήφιους αγοραστές περιλαμβάνει το... μενού της φοιτητικής στέγης».

    [06] Τράπεζες

    ΤΑ ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι «προμήθειες - φωτιά σε καθημερινές συναλλαγές, όπως καταθέσεις, αναλήψεις από τα ΑΤΜ και επιταγές, χρεώνουν οι τράπεζες. Μόνον από αυτές θα βάλουν φέτος στα ταμεία τους 2 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 75% των καθαρών κερδών τους».

    [07] Αγορά εργασίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι «ο γρήγορος διορισμός στο Δημόσιο (δάσκαλοι), το κοινωνικό γόητρο (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) αλλά και η εποχή της πληροφορίας και των νέων τεχνολογιών, κατευθύνουν το χέρι των υποψηφίων στα μηχανογραφικά, όπως αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια από τα αποτελέσματα των πανελλαδικών. Η αξία των πτυχίων στην αγορά εργασίας, όπως πιστοποιείται από το ρεπορτάζ της "Ε", αναμένεται να ρυθμίσει και τις φετινές βάσεις εισαγωγής στα Τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης - ανακοινώνονται εντός των ημερών - ανεβάζοντας τα μόρια, τουλάχιστον στις υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές».

    [08] ΔΕΘ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι «έχοντας και το ισχυρό "χαρτί" των μεταρρυθμίσεων ο Κ. Καραμανλής δεν προτίθεται να καταφύγει σε παροχολογίες στη ΔΕΘ. Το στίγμα των προθέσεών του αναμένεται να δώσει ο Γ. Παπανδρέου σε ζητήματα που αποτελούν "αγκάθια" στο εσωκομματικό πεδίο».

    [09] Βαρέα - Ανθυγιεινά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι «περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν σε πρώτη φάση στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που αναμένεται να ισχύσει από 1-1-2008 για το δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν αρχικά θα προέρχονται από τα δημόσια νοσοκομεία, τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

    [10] Χαριλάου Τρικούπη

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ «η Ασφάλεια πλέον αναζητεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και την απόρρητη αλληλογραφία του Γιώργου Παπανδρέου με κορυφαία επιτελικά στελέχη που εκλάπησαν από τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος. Η κλοπή των σκληρών δίσκων από το νευραλγικό γραφείο κινητοποιήσεων, στο οποίο στεγάζεται και ο πρώην διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βαλασόπουλος, που είχε την αρμοδιότητα για την κατάρτιση του τελικού σχεδίου του προγράμματος, λαμβάνει πλέον διαστάσεις τεράστιου πολιτικού σκανδάλου, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από εσωκομματικούς αντιπάλους που στοχεύουν στην αποδόμηση του Γιώργου Παπανδρέου».

    [11] ΑΣΕΠ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι «εντός της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επομένης αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το γραπτό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί για την πρόσληψη συνολικά 6.888 εκπαιδευτικών για τα σχολικά έτη 2007-2008 και 2008-2009. Ήδη, η σχετική προκήρυξη βρίσκεται από το ΑΣΕΠ στο δρόμο προς το Εθνικό Τυπογραφείο. Με την έκδοση της προκήρυξης θα ξεκινήσει και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων, η οποία μάλιστα εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 21 August 2006 - 19:46:09 UTC