Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-08-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/8/2006
  • [02] Αντικειμενικές αξίες - Αύξηση
  • [03] ΔΕΘ - Κυβέρνηση - Αντιπολίτευση
  • [04] Κατεψυγμένο κρέας
  • [05] Προσλήψεις - Δήμοι
  • [06] ΤΕΙ-Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
  • [07] Συγκοινωνίες - Εισιτήρια
  • [08] Παιδεία - Διάλογος
  • [09] Ενοποίηση Επικουρικών Ταμείων
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Χαλκιδική - Πυρκαγιά
  • [12] Μουντομπάσκετ - Εθνική Ελλάδας
  • [13] Ναυτικοί - Προσλήψεις
  • [14] Φορολογία εισοδημάτων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/8/2006

    Η προετοιμασία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενόψει των ομιλιών των ηγετών τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η υπόθεση με την ποσότητα κατεψυγμένου κρέατος, τα θέματα παιδείας και η φορολογία των εισοδημάτων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Ενοποιούνται 39 Επικουρικά Ταμεία με σχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης. Στο ΙΚΑ όσα δεν συγχωνευθούν.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διάλογος με τους καταληψίες στη Βουλή. Άνοιγμα για την επίτευξη ευρύτερης συναίνεσης στην Παιδεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ενώ ο Γιώργος ετοιμάζεται να στείλει στο σπίτι τους και άλλα...επίλεκτα στελέχη της φράξιας των "εκσυγχρονιστών"...Εκβιάζουν για κάλυψη ο Σημίτης και η βρωμοπαρέα του!!!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσλήψεις άνεργων ναυτικών στα λιμάνια. Γενναία νομοθετική ρύθμιση από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.

    ΕΘΝΟΣ: Προσλήψεις για κουκλοθέατρο και ...μαζορέτες. Ρουσφέτια σε γαλάζιους δήμους 50 ημέρες πριν από τις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Σημιτικής Λερναίας Ύδρας και ....Μονομαχία στο Ελ ΠΑΣΟ-Κ κάτω από τον ...καυτό "πράσινο" ήλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Τα "όπλα" Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ειδικά μέτρα για τους ανέργους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 αλλαγές στις συγκοινωνίες. Τι θα ισχύσει από το 2007 σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φορο-Σαφάρι για σπίτια και 2η δουλειά. Στόχος, εισπράξεις πριν τις παροχές εν όψει ΔΕΘ.

    ΕΣΤΙΑ: Αυξήθηκε δραματικά η φορολογία εισοδήματος. Με υποχθόνιες μεθοδεύσεις κατά την τελευταία 25ετία.

    ESPRESSO: Το χωριό των Gay στο Γκάζι. Ο πολυχώρος που ετοιμάζει ο Πωλ Σοφιανός. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ένα νέο κτίριο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απειλή λουκέτου για ένα στα τέσσερα ΤΕΙ. Φοβούνται καταργήσεις ή συγχωνεύσεις Σχολών.

    TRAFFIC NEWS: Διατροφικός εφιάλτης "ξυπνάει" στο πιάτο μας. Οδηγός ...επιβίωσης για τους καταναλωτές.

    City Press: Μάχη τακτικής εν όψει ΔΕΘ.

    metro : Γκρέμισαν το ...σινικό τείχος. Ολοταχώς για μετάλλιο η Εθνική. "Σκόρπισε" τους Κινέζους με 95-64.

    Metropolis : Νέα αύξηση αντικειμενικών τιμών αναμένεται στα ακίνητα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Νέο χαράτσι στην οικοδομή.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Συντονιστείτε! Να μην επαναληφθούν στη Χαλκιδική λάθη που έγιναν στο Σεϊχ Σου.

    [02] Αντικειμενικές αξίες - Αύξηση

    Η Metropolis γράφει ότι "στη δεύτερη, μέσα σε ένα χρόνο, αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλώντας...πονοκέφαλο σε υποψήφιους αγοραστές, αλλά και σε όσους αποκτήσουν ακίνητο με γονική παροχή ή κληρονομιά μετά την 1η Ιανουαρίου 2007. Αυξημένες κατά 20% θα είναι οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από 1-1-2007. Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζει τις νέες τιμές της εφορίας που θα ισχύσουν από το νέο έτος".

    [03] ΔΕΘ - Κυβέρνηση - Αντιπολίτευση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "σημαντικά "όπλα" κυρίως από το μέτωπο της φορολογικής μεταρρύθμισης θα έχει στη διάθεσή του ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις για την "ανακούφιση" των ασθενέστερων στρωμάτων. Εκτός όμως από τα φορολογικά η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την υλοποίηση δέσμης μέτρων για την ενίσχυση των εισοδημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων, των αγροτών, ενώ αναμένεται η ικανοποίηση "δίκαιων" αιτημάτων και άλλων κοινωνικών εταίρων".

    H City Press γράφει: "η κυβέρνηση επιδιώκει τη συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους και για να αποφύγει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανεβάζουν τους τόνους της κριτικής, για να αναδείξει τα "αντιλαϊκά χαρακτηριστικά" της κυβερνητικής πολιτικής. Στόχος του Καραμανλή είναι να αποφύγει παροχές που θα ενισχύσουν πληθωρισμό και ελλείμματα".

    [04] Κατεψυγμένο κρέας

    H Traffic News σημειώνει ότι "σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το Σάββατο, έπειτα από δημοσίευμα εφημερίδας, στο οποίο αναφερόταν ότι στη χώρα μας εισήχθη το 2006 βοδινό κρέας βελγικής προέλευσης, παραγωγής όμως του 1999, οπότε και είχε κορυφωθεί το σκάνδαλο των διοξινών! Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πάντως, εμφανίζεται καθησυχαστικό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους καταναλωτές".

    [05] Προσλήψεις - Δήμοι

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "με τις ευλογίες του υπουργείου Εσωτερικών δήμαρχοι της ΝΔ για να κερδίσουν ψήφους προσλαμβάνουν από ...εμψυχωτές κούκλας, δασκάλους και μαζορέτες και πολεμικές τέχνες έως καθηγητές τζαζ και βαφείς αυτοκινήτων. Πενήντα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τη διεξαγωγή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών οι εκλεκτοί υποψήφιοι του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, υπό την έγκριση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, προσλαμβάνουν δεκάδες υπαλλήλους με συμβάσεις "μίσθωσης έργου" για να καλύψουν τις ανάγκες των πιο απίθανων ειδικοτήτων".

    [06] ΤΕΙ-Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι σε συγχωνεύσεις τμημάτων και αλλαγές γνωστικών αντικειμένων για τα ΤΕΙ που κινδυνεύουν με λουκέτο οδηγούν οι 15.000 κενές θέσεις - που μάλιστα αναμένεται να αυξηθούν λόγων των δικαιούχων μετεγγραφών από ΤΕΙ σε ΤΕΙ, οι οποίες αναμένεται να πλησιάσουν τις 3.000. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της εκπαίδευσης, η "καμπάνα" χτυπάει απειλητικά για ένα στα τέσσερα ΤΕΙ".

    [07] Συγκοινωνίες - Εισιτήρια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι Β«έρχονται θεαματικές αλλαγές στις συγκοινωνίες της Αθήνας από τις αρχές του 2007, με την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που θα σημάνει και νέο τρόπο τιμολόγησης των εισιτηρίων, με βάση τη διανυόμενη απόσταση, το μέσο μεταφοράς, αλλά και κοινωνικά κριτήρια. Προχωρά η δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών (ΕΦΑΣ), που θα έχει την εποπτεία και το συντονισμό λειτουργίας των έξι συγκοινωνιακών οργανισμών της πρωτεύουσαςΒ».

    [08] Παιδεία - Διάλογος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι Β«βήμα διαλόγου στους πάντες, ακόμη και στους καταληψίες των πανεπιστημιακών σχολών, δίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να φωτιστούν οι θέσεις και οι απόψεις όλων γύρω από τα μείζονα θέματα της Παιδείας. Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου διεξάγεται ο διάλογος επί του προσχεδίου του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ, καλούνται εντός των ημερών και οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού των Καταλήψεων και των παρατάξεων του φοιτητικού κινήματος, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο των φοιτητών να τοποθετηθεί ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής ιστοσελίδας του υπουργείου ΠαιδείαςΒ».

    [09] Ενοποίηση Επικουρικών Ταμείων

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ Β«επισπεύδεται η διαδικασία ενοποιήσεων στα 39 επικουρικά ταμεία του ασφαλιστικού συστήματος. Ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του "Α.Τ.", 4 επικουρικά ταμεία κρίνονται από τις υπάρχουσες μελέτες της Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, επισφαλή ως προς την περαιτέρω εξέλιξη της οικονομικής τους κατάστασης. Πρόκειται για τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης Ηλεκτροτεχνιτών (σ.σ. τα αποθεματικά του εκτιμάται ότι θα έχουν μηδενιστεί ως τις 31-12-2007), Ναυτικών Πρακτόρων, Προσωπικού Ιπποδρομιών και Προσωπικού Εταιρειών ΤσιμέντωνΒ».

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι Β«με εκβιαστικό τρόπο ο Κώστας Σημίτης και η παρέα του ζητούν κάλυψη από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με τη στάση του εμφανίζεται να υιοθετεί την αλήθεια που είπε ο Πάγκαλος για τη διάλυση της χώρας και του κράτους, την περίοδο διακυβέρνησης από το 2000 έως το 2004. Ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, αλλά στενοί συνεργάτες του επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πολιτική και ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί για να σταματήσει ο διασυρμός των στελεχών της τότε κυβέρνησηςΒ».

    [11] Χαλκιδική - Πυρκαγιά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι Β«ευκαιρία βρήκε, μετά τη δήλωση Πάγκαλου, η σημιτική Λερναία Ύδρα και έβγαλε όλα τα κεφάλια της έξω, με στόχο να "καταβροχθίσει" τον Γιώργο Παπανδρέου και στη θέση του να περάσει δικό της άνθρωπο, κρατώντας τον Σημίτη για πολιτειακή εφεδρεία. Ο Γιώργος Παπανδρέου, γεμάτος με ανάμεικτα αισθήματα, είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο, φθάνοντας ακόμη και στο σημείο να προχωρήσει σε διάλυση του υπάρχοντος ΠΑΣΟΚ και σε επανίδρυση νέου κόμματος, στα δικά του μέτρα και σταθμάΒ».

    [12] Μουντομπάσκετ - Εθνική Ελλάδας

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι Β«τις τελευταίες μικροεστίες φωτιάς σβήνουν οι πυροσβέστες στη Χαλκιδική. Μέτωπα πυρκαγιάς δεν υπάρχουν πλέον στην Κασσάνδρα, ωστόσο οι χερσαίες δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν τις μικρές αναζωπυρώσεις μεταξύ Πολύχρονου και Νέας Σκιώνης, στον ορεινό όγκο του πρώτου ποδιού της ΧαλκιδικήςΒ».

    Η METRO προσθέτει ότι Β«τελικά, αυτή η ομάδα είναι ασταμάτητη! Όσοι "ποντάρισαν" στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Ελλάδος στο... Χρηματιστήριο του Μουντομπάσκετ βλέπουν την επιλογή τους να δικαιώνεται, καθώς τα "χρυσά παιδιά" του Παναγιώτη Γιαννάκη κάνουν ήδη όνειρα για βάθρο. Χθες, στη Σαϊτάμα Αρίνα, το μάτι τους... γυάλιζε και το "σινικό τείχος" που ακούει στο όνομα Γιάο Μινγκ αποδείχθηκε πολύ μικρό για να σταματήσει την ξέφρενη πορεία της Εθνικής μας προς του "8" του φετινού ΜουντομπάσκετΒ».

    [13] Ναυτικοί - Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι Β«νέα δεδομένα για την απασχόληση των Ελλήνων ναυτικών δημιουργούνται με την ίδρυση του Ινστιτούτου Ναυτικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης. Το σχετικό νομοσχέδιο έχει κατατεθεί ήδη στη Βουλή και συζητείται αύριο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Την ίδια ώρα, στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία για την κατά προτεραιότητα πρόσληψη των Ελλήνων ναυτικών στα λιμάνια της χώραςΒ».

    [14] Φορολογία εισοδημάτων

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι Β«η μεγάλη απάτη με την φορολογία ήταν ακριβώς ότι κατά την τελευταία 25ετία ουδέποτε τιμαριθμοποιήθηκε πραγματικά η φορολογική κλίμαξ. Η ονομαστική αξία των εισοδημάτων ανέβαινε, η πραγματική έπεφτε, αλλά η φορολογική κλίμαξ δεν μετεβάλλετο αναλόγως. Και έτσι, μαζί με το τέχνασμα της προκαταβολής, οι Έλληνες φορολογούμενοι αναλογικώς πληρώνουν σήμερα πολύ υψηλότερο φόρο από ό,τι το 1980Β».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σε εργαζόμενους με δεύτερη ή τρίτη δουλειά, όσους αγόρασαν ακίνητο το 2005, ιδιοκτήτες που κρύβουν τα ενοίκια, χρεοφειλέτες του Δημοσίου και επιχειρηματίες που δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ στρέφεται το ενδιαφέρον του οικονομικού επιτελείου. Με το φορο-σαφάρι, που θα εξελιχθεί κατά το τελευταίο τετράμηνο του έτους, επιδιώκεται η ενίσχυση των φορολογικών εσόδων λίγο πριν τις παροχές (το 2007) σε μισθωτούς, συνταξιούχους και γενικότερα στις "ασθενείς" οικονομικά ομάδες, που αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Sunday, 3 September 2006 - 19:44:44 UTC