Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/9/2006
  • [02] Διαφθορά
  • [03] Εκλογές
  • [04] Λακωνία
  • [05] Παιδεία
  • [06] 17Ν
  • [07] Βουλευτής Ροδόπης
  • [08] Φορολογία
  • [09] Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές
  • [10] Μεταρρυθμίσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/9/2006

    Η υπόθεση εκβιασμού της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η απεργία που κήρυξαν όλη την επόμενη εβδομάδα οι δάσκαλοι και οι επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μίζα-μαμούθ 2,5 εκατ. ευρώ για να απαλλάξει μεγάλη βιομηχανία από το πρόστιμο. Ο εκβιαστής πιάστηκε στα πράσα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Λευκή επιταγή στον Καραμανλή για τις μεταρρυθμίσεις. Ο λαός επικροτεί και στηρίζει όλες τις μεγάλες αλλαγές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στη φάκα Σιούφα, Πολύδωρα και Παπαθανασίου. Πρωτοφανής περίπτωση εκβιασμού μεγάλης επιχείρησης από υψηλόβαθμο δημόσιο υπάλληλο.

    Η ΑΥΓΗ: Ανταγωνισμός διαφθοράς. Συνυπεύθυνοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το φαινόμενο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ιταλικό μοντέλο για 17Ν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τις εκλογές σκηνοθετεί ο Καραμανλής. Με ψευδοδίλημμα τις "μεταρρυθμίσεις" πορεία προς τις κάλπες σε έναν χρόνο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 3.500 προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία. Χωρίς τις ελλείψεις των προηγούμενων ετών η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

    ΕΘΝΟΣ: Στη φάκα γαλάζιος ποντικός. Σεμνά και... μετρητά: Μίζα 2,5 εκατ. ευρώ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Αχμέτ Ιλχάν απειλεί με προσφυγή στο Ευρωδικαστήριο για την αναγνώριση του "τουρκικού λαού" της Θράκης και... Αυτός... ο Έλληνας Τούρκους θα μας κάνει!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βαθύ λαρύγγι" στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Συνελήφθησαν ο Γενικός Διευθυντής και ο κουμπάρος του για διαφθορά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Συνελήφθη ο διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατηγορούμενος για εκβιασμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η διαφθορά ζει και βασιλεύει. Έκθεση-καταπέλτης του Συμβ. της Ευρώπης για την Ελλάδα.

    ΕΣΤΙΑ: Απλούστευσις της φορολογίας. Από την εποχή του Οθωνος ισχύει το τέλος χαρτοσήμου.

    ESPRESSO: "Με κόλλησε AIDS ενώ ήξερε". Η συγκλονιστική μαρτυρία της 23χρονης στη Ρόδο που βιώνει την κόλαση.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ταλαιπωρία για χιλιάδες μαθητές. Απεργούν όλη την επόμενη εβδομάδα οι δάσκαλοι.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δωροδοκία στελέχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ζήτησε χρήματα από μεγαλοβιομηχανία για να την απαλλάξει από ελέγχους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σικελοί με ονοματεπώνυμο! Καταιγίδα σκανδάλων με στελέχη της ΝΔ.

    Η ΝΙΚΗ: Βροχή τα σκάνδαλα. Ούτε 24 ώρες δεν κράτησε η εικόνα της "αδιάφθορης" κυβέρνησης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές 15 Οκτώβρη."Μαύρο" στους υποψήφιους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

    TRAFFIC NEWS: Φοβάμαι για τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Τι αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε χθες ο Γ. Τσούκαλης. Νέο θρίλερ στην υπόθεση εξαφάνισης του Αλεξ.

    City Press: Νάρκες διαφθοράς στην εξουσία.

    Metro: Πρεμιέρα για τη σχολική χρονιά με σύγκρουση. "Θερμό χειμώνα" στον χώρο της Παιδείας προαναγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί.

    Metropolis: Φροντιστηριακή... παιδεία αξίας ενός δισ. ευρώ το χρόνο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζήτησε από τη ΜΕΒΓΑΛ σούπερ μίζα 2.500.000 ευρώ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Καλή σχολική χρονιά. Με φόντο κινητοποιήσεις και πενθήμερες απεργίες χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έπεσε ξύλο σε σχολείο της Θεσσαλονίκης! Μετ΄εμποδίων η "πρώτη" του νέου σχολικού έτους. Ενώ οι δάσκαλοι προχωρούν σε απεργία διαρκείας...

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σχολικά "κουνήθηκε" χθες η Ελλάδα. Πρώτο κουδούνι χτύπησε, απεργία αναγγέλθηκε...

    [02] Διαφθορά

    H City Press γράφει: "αποκάλυψη του τηλεοπτικού Alpha: Οι αρμόδιοι δεν αντιμετώπισαν άμεσα μαζική εισφοροδιαφυγή στον τομέα των δημοσίων έργων. Δημόσια αντιπαράθεση του υφυπουργού Απασχόλησης και του διοικητή του ΙΚΑ για το επίμαχο ζήτημα. Συνελήφθη ο κουμπάρος του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού να παίρνει προσημειωμένα χαρτονομίσματα από εκπρόσωπο γαλακτοβιομηχανίας. Αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, φαίνεται ότι ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκβίαζε τους γαλακτοβιομήχανους. Οι τιμές στα ύψη, το ασφαλιστικό έλλειμμα εκτός ελέγχου και πολλοί αρμόδιοι κάνουν το δικό τους "παιχνίδι".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι " συνελήφθη ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής για εκβιασμό της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ. Στα πράσα ο κουμπάρος - βαποράκι, είχε εισπράξει προκαταβολή 200.000 ευρώ. Το υπ. Ανάπτυξης ήξερε τα πάντα, αλλά τα έκρυβε για να περάσει η ΔΕΘ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "με 2,5 εκατομμύρια ευρώ "δώρο" θα μηδένιζε πρόστιμο 25 εκατομμυρίων, που θα έβαζε στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ. Για την υπόθεση διαφθοράς κρατούνται ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ο κουμπάρος του, που έκανε τον μεσάζοντα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " ο γεν. διευθυντής Ανταγωνισμού του υπουργείου ζητούσε 2,5 εκατ. ευρώ από τη ΜΕΒΓΑΛ. Με πλαστογραφημένα έγγραφα μεγαλοεργολάβοι πλήρωναν μειωμένες εισφορές. Κύκλωμα λυμαινόταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προμήθειας νοσοκομείων".

    Σύμφωνα με την Espresso "έμπορος από τη Θεσσαλονίκης εκβίαζε την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ, για να την απαλλάξει από ελέγχους. Ο κατηγορούμενος για εκβίαση ήταν κουμπάρος του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού για λογαριασμό του οποίου ενεργούσε ο κουμπάρος του! Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες, για άνθρωπο της εμπιστοσύνης του υπουργού Σιούφα. Ο κουμπάρος προσέγγισε τη ΜΕΒΓΑΛ και υποσχέθηκε, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ να την απαλλάξει από ελέγχους".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι " η εικόνα της δήθεν "αδιάφθορης κυβέρνησης" που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δεν κράτησε ούτε...24 ώρες. Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις περί "μηδενικής ανοχής στην διαφθορά" και οι επικοινωνιακοί λεονταρισμοί παρασύρθηκαν από μια βροχή καταγγελιών για σκάνδαλο που πλήττουν ευθέως το "σύστημα ΝΔ".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "μόλις μια μέρα μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ότι "είναι μηδενική η ανοχή της κυβέρνησης στη διαφθορά", αποκαλύφθηκε απόπειρα χρηματισμού, ύψους τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ, του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παν. Αδαμόπουλου. Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου του υφ. Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί επικοινωνιακά την υπόθεση και να προλάβει την επίθεση του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "μίζα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε ανώτατο κρατικό αξιωματούχο προκαλεί σάλο στο υπουργείο Ανάπτυξης και εγείρει σοβαρά πολιτικά ερωτήματα για το μείζον θέμα της διαφθοράς. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται κορυφαίο στέλεχος της επιτροπής Ανταγωνισμού (σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Διευθυντής) και έχει ήδη γίνει τουλάχιστον μία σύλληψη. Συγκεκριμένα, την μεγάλη ελληνική βιομηχανία (πρόκειται για τη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ) προσέγγισε άνδρας, ο οποίος - σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα - ήταν κουμπάρος του κ. Αδαμόπουλου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ακαριαία αντέδρασε η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης και ξεσκέπασε υπόθεση εκβιασμού σε βάρος μεγάλης επιχείρησης και συγκεκριμένα της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού , της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής που ελέγχει την ομαλή λειτουργία της αγοράς".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "με την υπόσχεση ότι θα "έσβηνε" δήθεν επαπειλούμενα πρόστιμα ύψους 28 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ένας έμπορος από τη Θεσσαλονίκη ζήτησε 2,5 εκατ. από τη ΜΕΒΓΑΛ. Συνελήφθη χθες, μαζί με τον κουμπάρο του, γενικό διευθυντή της Επιτροπής. Για έμπρακτο σήμερα μηδενικής ανοχής στη διαφθορά έκανε λόγο ο Γ. Παπαθανασίου".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "υπόθεση δωροδοκίας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται υψηλόβαθμο στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποκαλύφθηκε χθες μετά από ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες ζητήθηκε μίζα 2,5 εκ. ευρώ από γαλακτοβιομηχανία προκειμένου να απαλλαγεί από υπόθεση που εκκρεμούσε στην Επιτροπή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "στα χέρια της Ασφάλειας, η οποία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, βρίσκεται η υπόθεση "Βαθύ λαρύγγι" στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που αποκαλύφθηκε χθες από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου και τον πρόεδρο της Ε.Α. Σπ. Ζησιμόπουλο".

    [03] Εκλογές

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ Β«ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής προπαρασκευάζει οργανωμένα το πεδίο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Όπως προέκυψε από τους "αυστηρούς" λόγους του στη Θεσσαλονίκη, θέλει να αποφύγει την αντιπαράθεση επί των πεπραγμένων της κυβέρνησής του. Για τούτο αναδεικνύει το ψευδοδίλημμα των "μεταρρυθμίσεων". Αυτό είναι το εύρημα, με αυτό θα κατέλθει στις εθνικές εκλογές, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν εντός του 2007Β».

    [04] Λακωνία

    H TRAFFIC εκτιμά ότι Β«ψήφισμα-καταπέλτης για τις ευθύνες και την ολιγωρία στην πυρκαγιά που κατέκαψε 100.000 στρέμματα γης στη Μάνη υπογράφουν και ετοιμάζονται να αποστείλουν στον πρωθυπουργό χιλιάδες πολίτες της Λακωνίας. "Κάποιος φταίει" για την καταστροφή, επισημαίνουν χαρακτηριστικά και ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημά τουςΒ».

    [05] Παιδεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι Β«στην άμεση κάλυψη, ακόμη και αυθημερόν, όλων των διδακτικών κενών που θα παρουσιαστούν στα σχολεία "ποντάρει" το υπουργείο Παιδείας, καθώς έχουν εξασφαλιστεί όλες οι πιστώσεις που απαιτούνται για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Χθες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη επιπλέον οκτακοσίων πενήντα επτά δασκάλων που θα εργαστούν ως αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ σήμερα αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν και νέες προσλήψεις αναπληρωτών νηπιαγωγών για την κάλυψη των κενών στην Πρωτοβάθμια ΕκπαίδευσηΒ».

    Η METROPOLIS γράφει ότι Β«ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς η χθεσινή και τα ελληνικά νοικοκυριά ετοιμάζονται να βάλουν πάλι στο χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα δίδακτρα φροντιστηρίων. Πέρυσι ο τζίρος τους ανήλθε σε 1.068 δισ. ευρώΒ».

    [06] 17Ν

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι Β«σε καταλυτική παρέμβαση για την υπόθεση της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας εξελίχθηκε η κατάθεση του εκδότη της "Αυριανής" Γ. Κουρή στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Απευθυνόμενος στα μέλη της οργάνωσης ο Γ. Κουρής τους ζήτησε να αποκηρύξουν τη βία και να ζητήσουν συγγνώμη από τα θύματά τους. Ταυτόχρονα κάλεσε τη Δικαιοσύνη να αντιγράψει το ιταλικό μοντέλο και να τους αποφυλακίσει για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος που ξεκίνησε από τον εμφύλιο και ευτυχώς τελείωσε στις μέρες μας, προκαλώντας δεινά στο λαό και στη χώραΒ».

    [07] Βουλευτής Ροδόπης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι Β«"χτύπησε" πάλι ο υπότροπος Μουσουλμάνος Βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. Ούτε λίγο ούτε πολύ με απύθμενο θράσος μίλησε για προσφυγή στο Ευρωδικαστήριο για την αναγνώριση του "Τουρκικού Λαού" της Ελληνικής περιοχής της Θράκης. Ο εν λόγω... Έλληνας βουλευτής κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία αναγνωρίζει μουσουλμανικές μειονότητες και όχι Τουρκικές στην Θράκη κάθε λίγο και λιγάκι σηκώνει μπαϊράκιΒ».

    [08] Φορολογία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι Β«το γεγονός λοιπόν ότι εξηγγέλθη η κατάργησις έστω και ενός από τους ως άνω φόρους, είναι θετικό. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε είχαν εξαγγείλει κατάργηση φόρου. Πάντοτε προσέθεταν ή επέβαλλαν νέους φόρους. Επομένως η εξαγγελία του Πρωθυπουργού έχει και συμβολική σημασία. Μετά από χρόνια, στην Ελλάδα καταργείται ένας φόρος!Β».

    [09] Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι Β«η στρατηγική σύμπλευση των δύο κομμάτων εξουσίας, συνδυασμένη με την ψεύτικη αντιπαράθεση, έτσι όπως εκφράστηκε αυτές τις μέρες, με αφορμή τη ΔΕΘ, κάνει επιτακτική την ανάγκη της αποφασιστικής ενίσχυσης παντού των συνδυασμών που στηρίζουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλες οικολογικές και ριζοσπαστικές δυνάμειςΒ».

    [10] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι Β«οι μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να προχωρήσουν αμέσως γιατί αποτελούν μονόδρομο. Άλλωστε ο λαός επικροτεί και στηρίζει -όπως δείχνουν και τα γκάλοπ- όλες τις μεγάλες αλλαγές, γι΄αυτό και δίνει λευκή επιταγή στον Κώστα Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός, που δήλωσε στη ΔΕΘ αποφασισμένος να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, έχει πέντε άμεσους στόχουςΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 12 September 2006 - 19:50:38 UTC