Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-10-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/10/2006
  • [02] Παιδεία
  • [03] Ταμεία
  • [04] Χρηματιστήριο
  • [05] Κινητά
  • [06] Συνταξιοδοτικό
  • [07] Ασφαλιστικό
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Τουρκία
  • [10] Καρτέλ γάλακτος
  • [11] Πτωχεύσεις επιχειρήσεων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/10/2006

    Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας, το συνταξιοδοτικό και η ρύθμιση για τους βουλευτές, καθώς και η ενοποίηση των ταμείων και η ενσωμάτωσή τους στο ΙΚΑ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Άνετες οι παρακολουθήσεις από τα κινητά. Ακόμη και όταν οι συσκευές είναι κλειστές.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ξαφνική λυκοφιλία Γιώργου - Βενιζέλου. Προσωρινή ανακωχή, αλλά το καζάνι βράζει στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία. Με αίσθημα ευθύνης δάσκαλοι και καθηγητές ανταποκρίθηκαν στην έκκληση Καραμανλή.

    Η ΑΥΓΗ: Ρουσφέτια με συντάξεις. Ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για τους δασκάλους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξέσπασε εμφύλιος στο καρτέλ του γάλακτος. Ενώ η "Αυριανή" φέρνει στο φως νέα ντοκουμέντα-φωτιά για το σύστημα χειραγώγησης της αγοράς και ελέγχου των τιμών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ειρήνη στα σχολεία, ο πόλεμος στα ΑΕΙ. Τι αποφάσισαν οι δάσκαλοι και γιατί η κρίση επεκτείνεται στα πανεπιστήμια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δεύτερη ευκαιρία για τους οφειλέτες. Νέος πτωχευτικός κώδικας από τα υπ. Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης.

    ΕΘΝΟΣ: Θύελλα για τις βο(υ)λευτικές συντάξεις. Απέσυραν άρον άρον τη ρύθμιση - Πρόκληση μετά την αποκάλυψη του "Εθνους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η κυβέρνηση περιμένει, η Παιδεία επιμένει και... όλοι μασάνε αέρα κοπανιστό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βόμβα για το έγκλημα στο Χρηματιστήριο. Από το σύνολο των βουλευτών του Συνασπισμού που ομιλούν για πολιτικές ευθύνες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παρέλαση και μετά σχολείο! Εισηγήσεις εκτόνωσης της κρίσης από τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Επιστροφή σε καζάνι που βράζει. Αλλάζει η μορφή του αγώνα των εκπαιδευτικών.

    ΕΣΤΙΑ: Αλλάζει το σκηνικό για την Τουρκία. Διογκούται το ρεύμα στην Ευρώπη κατά της εντάξεως.

    ESPRESSO: "Αννίτα, πάω να τρελαθώ". Το τραγούδι του Καρβέλα για την Πάνια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μετεκλογικά, με συναίνεση η ενοποίηση των ταμείων. Ικανοποιημένη η ΓΣΕΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σε κλοιό καταλήψεων η Παιδεία. "Τιμητική έξοδο" επιχειρούν οι εκπαιδευτικοί.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μετ' εμποδίων ανοίγουν τα σχολεία. Αγκάθι τώρα οι 1.000 καταλήψεις.

    Η ΝΙΚΗ: Πανικός από το κύμα φυγής. Η κυβέρνηση τρέχει να καθησυχάσει τους υπαλλήλους.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ώρα αποφάσεων στη Βαβέλ του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ράγισε το γυαλί στο ΠΑΣΟΚ. Η σύγκρουση Παπανδρέου -Βενιζέλου ήταν η αρχή.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: ΠΑΣΟΚ η επόμενη μέρα: Το "καραούλι" του Γιώργου, το "γάντι" του Βενιζέλου και η πρόβα των εκσυγχρονιστών. Ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση μετά τις βουλευτικές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαθητές - φοιτητές - σπουδαστές - εκπαιδευτικοί -εργαζόμενοι: Μαζική πολύμορφη πάλη στο μέτωπο της Παιδείας.

    TRAFFIC NEWS: Ναρκωτικά, σεξ και βία στο φρικιαστικό παζλ της υπόθεσης Αλεξ. Απίστευτα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

    City Press: Λιτότητα στο λαό, προνόμια στους βουλευτές. Αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή νομοσχέδιο για συνταξιοδότηση των βουλευτών ακόμη και με 3 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας.

    Metro: Ανοίγουν τα σχολεία. Βήμα εκτόνωσης από καθηγητές και δασκάλους, που αλλάζουν μορφή αγώνα.

    Metropolis: Γάλα: πώς οι μικροί νίκησαν τους μεγάλους... Κόντρα στο καρτέλ του γάλακτος από τους αρτοποιούς και μια μικρή γαλακτοβιομηχανία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Την ώρα που ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης πανηγυρικά έδιωχνε τα τελευταία βαρέλια με υπολείμματα φυτοφαρμάκων ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ Θ. Κουιμτζής τόνιζε στην "Ε" "Ακόμη δεν τελειώσαμε με τη ΔΙΑΝΑ".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανοιχτά σχολεία αλλά με... αστερίσκο! Επιστρέφουν στις τάξεις τους από Δευτέρα οι δάσκαλοι.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τριπλή γιορτή για τη Θεσσαλονίκη. Την τιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

    [02] Παιδεία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ανοικτό παραμένει το μέτωπο των καταλήψεων σχολείων και πανεπιστημιακών σχολών. Οι μαθητές υπολογίζουν τον αριθμό των υπό κατάληψη Γυμνασίων, Ενιαίων Λυκείων και ΤΕΕ σε 981 ανά τη χώρα. Σύμφωνα, πάντως, με τα στοιχεία των διευθύνσεων εκπαίδευσης τα κατειλημμένα σχολεία είναι σαφώς λιγότερα αλλά δεν μπορούν και να υπολογιστούν επακριβώς, καθώς καθημερινά άλλα καταλαμβάνονται και άλλα... απελευθερώνονται".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα σχολεία τη Δευτέρα, όμως οι καταλήψεις που ξεπέρασαν τις 1.000 είναι το νέο αγκάθι για την κυβέρνηση. Δάσκαλοι και καθηγητές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με συλλαλητήρια και δύο 24ωρες απεργίες".

    Η Metro γράφει ότι "το πρώτο βήμα εκτόνωσης της κρίσης στον χώρο της Παιδείας έκαναν χθες οι εκπαιδευτικοί, μετά την απόφαση που έλαβαν τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, αλλά να συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλη μορφή κινητοποιήσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "αλλάζουν τη μορφή των κινητοποιήσεων, συνεχίζοντας τον αγώνα τους οι εκπαιδευτικοί. Από τη Δευτέρα μπαίνουν στις αίθουσες των σχολείων, προαναγγέλλοντας δύο 24ωρες απεργίες μαζί με συλλαλητήρια στις 3 και 9 Νοεμβρίου. Ζητούμενο τώρα είναι η στάση των μαθητών, που κρατούν κλειστά 1.012 σχολεία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "αφού χάθηκε ένα μεγάλο μέρος της σχολικής χρονιάς, ύστερα από έξι εβδομάδες απεργίας, οι δάσκαλοι, μετά την παρέλαση, επιστρέφουν από Δευτέρα στα σχολεία".

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "έως το τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας τους, ενώ σήμερα θα διαμορφωθούν οι εισηγήσεις από τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ προς τα προεδρεία, μετά την πρόταση που παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "ο αγώνας για τη δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό θα είναι ένας αγώνας παρατεταμένος και συνεχής", δήλωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ενώ συνεχιζόταν η μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ με θέμα τη συνέχιση ή όχι της απεργίας. Όπως είπε ο κ. Μπράτης, συνεκτιμώνται όλα τα δεδομένα και η πρόταση που διαμορφώνεται είναι συνέχιση των κινητοποιήσεων. Το ζητούμενο, λοιπόν, φαίνεται να είναι με ποια μορφή".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "το αίτημα για την Παιδεία πραγματικά δημόσια και δωρεάν αντήχησε χτες σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες απεργοί εκπαιδευτικοί, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, εργαζόμενοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας και δεκάδων άλλων πόλεων. Δυναμικά στη συνέχιση του αγώνα μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές. Με διάφορες μορφές πάλης συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί. Στις 3 Νοέμβρη το επόμενο συλλαλητήριο μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, με συμμετοχή και των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "αποφασισμένοι να συνεχίζουν τις καταλήψεις στα σχολεία, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών, είναι οι μαθητές. Πριν καθορίσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές την τελική τους πρόταση για τη νέα μορφή των κινητοποιήσεών τους - ύστερα από τις προχθεσινές "παραχωρήσεις" του πρωθυπουργού προς αυτούς - οι καταληψίες μαθητές είχαν λάβει τις δικές τους αποφάσεις: "Συνεχίζουμε".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "η ειρήνη επιστρέφει στα δημοτικά σχολεία, καθώς οι δάσκαλοι σταματούν την απεργία διαρκείας και αρχίζουν κλεφτοπόλεμο με 24ωρες απεργίες και διαδηλώσεις επιμένοντας στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Την ίδια ώρα στα ΑΕΙ μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της φιλοκυβερνητικής ΔΑΠ και των παρατάξεων που πρόσκεινται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις καταλήψεις, ο αριθμός των οποίων καθημερινά αυξάνεται".

    [03] Ταμεία

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "δεν θα είμαι δογματικός με τους χρόνους που ορίζει η νομοθεσία", δήλωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ενοποίησης των επικουρικών ταμείων και κατ' επέκτασιν και της ενσωμάτωσης των ταμείων κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ, μεταθέτοντας ουσιαστικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για μετά τις εθνικές εκλογές. Ο ισχύων νόμος, γνωστός και ως νόμος Ρέππα, προβλέπει τη συγχώνευση στο ΙΚΑ επτά ειδικών ταμείων κύριας σύνταξης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2007 καθώς και τις ενοποιήσεις των 27 φορέων επικούρησης".

    [04] Χρηματιστήριο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "τη διαπίστωση ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες των πολιτικών προσώπων για το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και ειδικότερα την περίοδο που αφορά τις δραστηριότητες της "αμαρτωλής" ΔΕΚΑ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού".

    [05] Κινητά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τη λαϊκή ρήση "ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι" φέρνει στο προσκήνιο η επίσημη πλέον τοποθέτηση πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του ΟΤΕ, σημειώνοντας ότι τόσο οι υποκλοπές των συνδιαλέξεων μέσω κινητών τηλεφώνων μπορούν να υποκλαπούν, ακόμη και αν βρισκόμαστε στο εξωτερικό, όσο και ότι αν η συσκευή είναι κλειστή και απλά συζητάμε με το απαραίτητο λογισμικό μπορούν να καταγράφουν την συνομιλία μας".

    [06] Συνταξιοδοτικό

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "όργιο ρουσφετιών με συντάξεις σε ειδικές κατηγορίες, που παραδοσιακά συγκροτούν τον "στρατό" των κομματαρχών. Στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο για το δημόσιο, που κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί την Τρίτη, προβλέπεται η χορήγηση σύνταξης σε δημάρχους και κοινοτάρχες που έχουν εκλεγεί μόνο μία τριετία, αλλά έχουν "πραγματική συνολική υπηρεσία 20 ετών" ως απλά μέλη κοινοτικού ή δημοτικού συμβουλίου. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν στην πραγματική υπηρεσία υπολογίζεται και ο χρόνος διορισμού από τη χούντα".

    Η City Press σημειώνει "αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή νομοσχέδιο για συνταξιοδότηση των βουλευτών ακόμη και με 3 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας. Δυναμική η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που όμως στηρίζουν σε γενικές γραμμές τέτοιες ρυθμίσεις. Η Βουλή ενέκρινε πρόσφατα και την παράταση κατά 2 χρόνια της εκμίσθωσης πολυτελών αυτοκινήτων για τους βουλευτές. Ν. Γεωργιάδης (βουλευτής ΝΔ) στον ραδιοφωνικό Alpha 98,9: Κάθε βουλευτής κοστίζει στο Δημόσιο 30.000 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων καταλήγουν σε αυτόν 6.000 ευρώ. Η λογική του βολέματος καταβαραθρώνει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "σε πλήρη αναδίπλωση υποχρεώθηκε χθες το βράδυ η κυβέρνηση, αποσύροντας εσπευσμένα, μετά την αποκάλυψη του "Εθνους" και τη θύελλα των αντιδράσεων, τις ρουσφετολογικές ρυθμίσεις που εξασφάλιζαν δικαίωμα συνταξιοδότησης με προνομιακούς όρους για βουλευτές, δημάρχους και κοινοτάρχες".

    [07] Ασφαλιστικό

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "οι παλινωδίες και τα είπα-ξείπα γύρω από το Ασφαλιστικό πυροδοτούν ένα κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που τρομάζει πλέον και την κυβέρνηση, η οποία τρέχει να μαζέψει τις συνέπειες της ανεύθυνης στάσης της. Αναγκάζεται μάλιστα να προσφύγει και στη συνδρομή των συνδικάτων σε μία προσπάθεια να ανακοπεί το κύμα φυγής που απειλεί με περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση τα ασφαλιστικά Ταμεία".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ επισημαίνει ότι "ανακωχή με το βλέμμα στραμμένο στις εθνικές κάλπες ή καλύτερα ξαφνικές λυκοφιλίες με το καζάνι του ΠΑΣΟΚ να βράζει. Ο Β. Βενιζέλος και η Α. Διαμαντοπούλου που συναντήθηκαν χθες με τον Γ. Παπανδρέου, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν υπαναχώρησαν των αρχικών τους προθέσεων για "ανένδοτο" σε βάρος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αλλά προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα, δηλώνοντας ότι θα συμμετάσχουν στην κατάρτιση του προεκλογικού προγράμματος".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 προσθέτει ότι "χρειάστηκαν οκτώ ώρες συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για να καταλήξουν στο βαρύγδουπο, αλλά κενό περιεχομένου συμπέρασμα ότι "το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών αποτελεί μια νέα αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ, ώστε να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές". Έως τότε όμως στη Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησε ένας χοντρός καβγάς που αυτή τη φορά δεν θα μπορέσει να καλυφθεί με ωραίες δηλώσεις. Το μήνυμα των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ ήταν ότι έφτασε η ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Τέλος στην υποκρισία, δηλώνει ο Γιώργος, μην τραβάς το σχοινί, του λένε όσοι είναι απέναντι".

    Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ υπογραμμίζει ότι "οι πληροφορίες περιγράφουν τον Γ. Παπανδρέου ως ιδιαίτερα ανήσυχο και προβληματισμένο, αλλά και αποφασισμένο για δραστικές αλλαγές και τομές. Οι πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα περιμένει να ξεθυμάνει ο νέος γύρος εσωστρέφειας που εμφανίσθηκε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των εκλογών, κι αμέσως μετά, εντός του Νοεμβρίου, θα προχωρήσει σε αλλαγές στα κομματικά όργανα, αλλά και στα πρόσωπα, που θα αποτελέσουν το δημόσιο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των επόμενων εκλογών".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ τονίζει ότι "τα δείπνα για τέσσερις έχουν μεγάλη προϊστορία στο ΠΑΣΟΚ. Από ένα τέτοιο δείπνο ξεκίνησε η κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να γίνε πρωθυπουργός και πρόεδρος ο Κώστας Σημίτης. Αυτές τις μέρες, ένα άλλο "δείπνο τεσσάρων" έχει φτάσει μέχρι τα αυτιά του Γιώργου Παπανδρέου και τον προβληματίζει αρκετά, γιατί γνωρίζει ότι κρύβει μεγάλο... βάθος. Πραγματοποιήθηκε -μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών- σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με συνδαιτυμόνες τον Χρήστο Πρωτόπαπα, τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο, τον Δημήτρη Τσουκαλά (της ΟΤΟΕ) και τον νέο πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο".

    [09] Τουρκία

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "ένα έτος μετά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας (3 Οκτωβρίου 2005) το σκηνικό φαίνεται ότι αλλάζει σημαντικά. Η αισιοδοξία την οποία εξέφραζαν ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες για την μελλοντική ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αντικατασταθή με σκεπτικισμό. Ενώ οι αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της εντάξεως εντείνονται πλέον και μέσα στην ίδια την Τουρκία".

    [10] Καρτέλ γάλακτος

    Η Metropolis γράφει ότι "κόντρα στο καρτέλ γάλακτος από τους αρτοποιούς και μια μικρή γαλακτοβιομηχανία. Αποφάσισαν να ρίξουν την τιμή του βασικού αυτού προϊόντος κατά 50 λεπτά το λίτρο, αναδεικνύοντας τα υψηλά περιθώρια κέρδους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "ο πόλεμος των τιμών -εντός και εκτός ραφιών- τα κρυφά "ραντεβού" των εκπροσώπων των εταιριών γαλακτοβιομηχανιών και τα e-mail για την διαμόρφωση του ύψους των τιμών, αλλά και τα μεταξύ τους μαχαιρώματα προκειμένου να μην χαλάσουν τους όρους του παιχνιδιού στην αγορά γάλακτος αποκαλύπτουν τα απόρρητα έγγραφα της Επιτροπής Ανταγωνισμού που δημοσιεύει σήμερα η "Αυριανή".

    [11] Πτωχεύσεις επιχειρήσεων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η παροχή μιας δεύτερης ευκαιρίας στις επιχειρήσεις (και κυρίως στις μικρομεσαίες), ώστε με την κατάλληλη αναδιοργάνωση να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους -και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας- αποτελεί τη βασική φιλοσοφία της αναμόρφωσης του Πτωχευτικού Κώδικα, του οποίου το προσχέδιο νόμου έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 27 October 2006 - 7:08:14 UTC