Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/11/2006
  • [02] Σχολεία - Κινητά τηλέφωνα
  • [03] ΠΑΣΟΚ - Ιδιωτικά πανεπιστήμια
  • [04] Ελληνική οικονομία - ΕΕ
  • [05] Κυβέρνηση - αιτήματα αστυνομικών - Πολύδωρας
  • [06] Φορολογία
  • [07] Διαφθορά
  • [08] Μονιμότητα
  • [09] Αμερικανικές εκλογές
  • [10] ΕΕ-Καθεστώς απασχόλησης
  • [11] Δυτική Θράκη-ΗΠΑ
  • [12] Υπόθεση 16χρονης μαθήτριας από την Εύβοια
  • [13] Εξαφάνιση Αλεξ
  • [14] Κυβέρνηση
  • [15] Επιστολή μαθητή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/11/2006

    Η θετική για την ελληνική οικονομία έκθεση της ΕΕ, τα αιτήματα των αστυνομικών και η επικείμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, η σύνοδος των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ για το καθεστώς εργασίας και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ύφεση μετά τη σύγκρουση. Αλογοσκούφης: Δούκας και Πολύδωρας θα συζητήσουν το επίδομα στα Σώματα Ασφαλείας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: 15 "άσοι" στα χέρια του Καραμανλή. Ποιες προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν υλοποιηθεί.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δικαίωση από την Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αίρει την επιτήρηση της οικονομίας.

    Η ΑΥΓΗ: Οι οικονομικά ασθενέστεροι πλήρωσαν για τα ελλείμματα. Κομισιόν: κάτω από 3% το έλλειμμα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πορεία προς τον λαό ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Εκλογικό σκηνικό παρά τις διαβεβαιώσεις Ρουσόπουλου ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Όλοι ελπίζουν να ηττηθεί ο Τζορτζ Μπους. Οι Αμερικανοί στις κάλπες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βγαίνουμε από την επιτήρηση. Πλήρης δικαίωση της οικονομικής πολιτικής από τις Βρυξέλλες.

    ΕΘΝΟΣ: Η κωμωδία της... Επανίδρυσης! Ανθολογία "πεπραγμένων" από 12 υπουργούς της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ένας στους τρεις για να "κερδίσει" ...πληρώνει. Για να εξυπηρετηθεί κάποιος στην Ελλάδα σε δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να δώσει το σχετικό "φακελάκι" του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σχέδια σοκ για τη Θράκη. Προκλητικές δηλώσεις από τον Αμερικανό επιτετραμμένο στην Αθήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Άρση βαρών από την οικονομία. Η Κομισιόν αναγνώρισε βελτίωση-ρεκόρ μέσα σε 2 χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σε σας μιλάω, γονείς...". Η "Ε" αφιερώνει σήμερα την πρώτη της σελίδα σε μια γνήσια όσο και τολμηρή φωνή ενός παιδιού, γιατί είναι απάντηση σε πολλά από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει αυτές τις μέρες γύρω κυρίως από τη λέξη "παραβατικότητα".

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ υποκρίνεται για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Διαστρεβλώνει ακόμη και τις δικές του θέσεις για το άρθρο 16!

    ESPRESSO: "Θάψαμε τον Αλεξ ζωντανό". Αποκάλυψη: "Σκάψαμε λάκκο, του βγάλαμε όλα τα ρούχα και του βάλαμε μια σακούλα στο κεφάλι". Στα χέρια της "Espresso" όλο το πόρισμα (3.500 σελίδες) των ψυχολόγων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η επιτήρηση αίρεται, όχι τα προβλήματα. Περιορίζονται τα ελλείμματα, αλλά επιδεινώνεται η ανταγωνιστικότητα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ελαστικό ωράριο 65 ωρών. Ανατροπές στον κοινωνικό χάρτη της Ευρώπης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Θέατρο σκιών με τις γαλάζιες υποσχέσεις. Εμφύλιος στην κυβέρνηση για τα επιδόματα.

    Η ΝΙΚΗ: Διπλάσιοι φόροι στους μισθωτούς. Ανακατανομή υπέρ των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στρατηγική συμφωνία κατάργησης του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας. Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οργάνωση του χρόνου εργασίας.

    TRAFFIC NEWS: Αυτές είναι οι πιο σέξι Ελληνίδες της πολιτικής. "Δημοψήφισμα" στο Ιντερνετ με... άρωμα γυναίκας. Στις πρώτες θέσεις Έλενα Ράπτη, Άντζελα Γκερέκου και Βάνα Μπάρμπα.

    City Press: Στα δύο η κυβέρνηση για τις "παροχές". Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρας βασικός εκφραστής της γραμμής του φιλολαϊκού προεκλογικού ανοίγματος.

    Metro: Διαφωνούν με την μονιμότητα. "Η μόνιμη θέση εργασίας ανήκει στο παρελθόν" υποστηρίζει το 84% των Ελλήνων.

    Metropolis: "Αποβάλλονται" τα κινητά από τα δημοτικά σχολεία. Την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και διάλογο μεταξύ των φορέων για το καθεστώς που θα ισχύει στη δευτεροβάθμια, προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 3 σενάρια για τις χαμένες ώρες. Υπ. Παιδείας: συσκέψεις για τις αναπληρώσεις.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Δάσκαλε που δίδασκες και... κάπνιζες. Τη στιγμή που στα σχολεία "τρέχει" πρόγραμμα κατά του καπνίσματος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι οι εκπαιδευτικοί δίνουν το κακό παράδειγμα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα μπρος πίσω στην πλατεία Αριστοτέλους. Η "Μ" αποκαλύπτει την πρόταση του Δήμου στην εφορεία νεώτερων μνημείων.

    [02] Σχολεία - Κινητά τηλέφωνα

    H Metropolis γράφει ότι "η χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στα σχολεία είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα. Τα πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν και τους αρμόδιους φορείς να "δουν" το θέμα. Ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει στο υπουργείο Παιδείας διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων".

    [03] ΠΑΣΟΚ - Ιδιωτικά πανεπιστήμια

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του έχουν ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας. Με αφορμή την απόφαση να αναβληθή η συζήτησις της αναθεωρήσεων του άρθρου 16 του Συντάγματος για τον προσεχή Ιανουάριο, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνουν την επίσημη πρόταση του κόμματός τους που, αναφέρεται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων".

    [04] Ελληνική οικονομία - ΕΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η δικαίωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και της απαρέγκλιτης και βήμα προς βήμα υλοποίησής της από τον Γιώργο Αλογοσκούφη δεν θα μπορούσε να είναι πιο ηχηρή από τα συμπεράσματα και τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία υπήρξε επικριτική και αυστηρή στο παρελθόν, επιτείνοντας την αξιοπιστία της χθεσινής της αξιολόγησης και πρόβλεψης. Χθες, στις Βρυξέλλες, γράφτηκε ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ουσιαστικά προανήγγειλε χθες την έξοδο της Ελλάδας από την κοινοτική επιτήρηση, ενώ η επίσημη απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο Υπουργών ECOFIN το Μάιο ή το αργότερο τον Ιούνιο του 2007. Όπως προκύπτει από τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε μέσα σε δύο χρόνια τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση στην ιστορία της ευρωζώνης".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "επιβεβαιώνουν και επικροτούν την οικονομική πολιτική, που ακολούθησε η κυβέρνηση, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις φθινοπωρινές προβλέψεις της Επιτροπής, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν χθες και σύμφωνα με τις οποίες, μειώνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα, παραμένει ισχυρή η ανάπτυξη, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στην επάνοδο των επενδύσεων".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι " στο 2,6% του ΑΕΠ φέτος και το 2007 και στο 2,4% το 2008 θα κινηθεί το δημόσιο έλλειμμα, σύμφωνα με τη φθινοπωρινή έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται το πρώτο βήμα για την πιθανολογούμενη άρση, τον Μάρτιο , της επιτήρησης που έχει επιβληθεί με την απογραφή στην ελληνική οικονομία. Χωρίς επιτήρηση ενεργοποιούνται όλα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι " μία από τις θετικότερες εκθέσεις της για την ελληνική οικονομία δημοσιοποίησε χθες η Κομισιόν, "σφραγίζοντας" με τον τρόπο αυτό και την έξοδο της Ελλάδας από την επιτήρηση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι και τα στοιχεία αλλά και οι δικοί της υπολογισμοί έχουν συνταχθεί χωρίς να ληφθούν υπ΄όψιν τα αναθεωρημένα στοιχεία του ελληνικού ΑΕΠ που το εμφανίζουν διογκωμένο κατά 25% και ξεσήκωσαν πρόσφατα σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση".

    [05] Κυβέρνηση - αιτήματα αστυνομικών - Πολύδωρας

    Η City Press γράφει ότι "μέχρι την Παρασκευή τουλάχιστον θα κρατήσει το ενδοκυβερνητικό παιχνίδι για γερά νεύρα που ξεκίνησε το Σάββατο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τότε ο κ. Β. Πολύδωρας θα ζητούσε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο όχι με τον Κ. Καραμανλή αλλά με τον Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος προς το παρόν αρνείται να δώσει τα 50 εκατ. ευρώ που ζητά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για το επίδομα των αστυνομικών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "μπήκαν τα ...μαχαίρια στα θηκάρια, μετά την ...μετωπική μεταξύ Πολύδωρα και Αλογοσκούφη σχετικά με την χορήγηση ή όχι του επιδόματος του 8% στα Σώματα Ασφαλείας! Αργά χθες το μεσημέρι οι δύο άνδρες μίλησαν τηλεφωνικά και έκλεισαν ραντεβού την ερχόμενη Παρασκευή όπου θα δοθεί οριστική απάντηση , ενώ αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί κρατούν την ανάσα τους".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "θέατρο σκιών με τις προεκλογικές της υποσχέσεις παίζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τη λαϊκή δυσφορία, αλλά και να κλείσει το μάτι στους δικούς της γαλάζιους ψηφοφόρους. Έτσι, ύστερα από μεσολάβηση του Μαξίμου ο Βύρων Πολύδωρας που απείλησε με παραίτηση αν δεν του δώσουν 50 εκατ. ευρώ για τους αστυνομικούς, θα δει τον Γιώργο Αλογοσκούφη την Παρασκευή και όπως εκτιμούν τόσο στο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Οικονομικών οι αστυνομικοί κάτι θα πάρουν. Αντίθετα οι δάσκαλοι είδαν "πόρτα " από τη Μαριέττα Γιαννάκου για τα 85 εκατ. ευρώ που διεκδικούσαν".

    [06] Φορολογία

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "παραμονές των αλλαγών στα φορολογικά κλιμάκια, που θα επιφέρουν επιπλέον επιβάρυνση στα μεσαία εισοδήματα, αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο της φορολογικής πολιτικής και της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εφοριακών, την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ αυξάνονται τα φορολογικά βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ μειώνονται οι φόροι, τους οποίους καταβάλλουν οι μεγάλες επιχειρήσεις".

    [07] Διαφθορά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των 25 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς ή στις πρώτες σε ότι αφορά την ύπαρξη της διαφθοράς. Ένας στους τρεις Έλληνες ομολογεί ότι για να εξυπηρετηθεί από κάποια δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να δώσει το σχετικό "φακελάκι" του".

    [08] Μονιμότητα

    Σύμφωνα με τη metro "κατάλοιπο" των συνθηκών εργασίας του παρελθόντος εκτιμά ότι είναι ο όρος "μονιμότητα" η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ειδικής έκδοσης του Ευρωβαρόμετρου για την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική στην ΕΕ που δημοσιεύθηκε στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο το 84% των Ελλήνων δηλώνουν πως "η μόνιμη θέση εργασίας ανήκει στο παρελθόν".

    [09] Αμερικανικές εκλογές

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, όπως αυτή εκφράστηκε με την προκλητική, αιματηρή και πανάκριβη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, κρίνεται σήμερα. Εκατομμύρια προσέρχονται στις κάλπες των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο. Η ελπίδα να ηττηθεί ο νεοσυντηρητικός Μπους κινητοποιεί όσους Αμερικανούς προβληματίζονται από τον αυταρχισμό και τη σκανδαλωδώς φιλική προς το μεγάλο κεφάλαιο οικονομική πολιτική του Λευκού Οίκου".

    [10] ΕΕ-Καθεστώς απασχόλησης

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "το μέλλον των υφιστάμενων εργασιακών δικαιωμάτων και η οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας που δίνει το δικαίωμα εφαρμογής ελαστικού ωραρίου που φτάνει έως και τις 65 ώρες την εβδομάδα, θα συζητηθούν στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης, σήμερα στις Βρυξέλλες. Οι ανατροπές στον κοινωνικό χάρτη της Ευρώπης όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς ως το τέλος του έτους επανέρχεται στο Ευρωκοινοβούλιο η οδηγία για τις αμοιβές και τα εργασιακά δικαιώματα στις χώρες της Ένωσης, γνωστή ως οδηγία Μπολκενστάιν".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "και τα 25 κράτη-μέλη έχουν ήδη συμφωνήσει στην αναγκαιότητα να εφαρμοστεί ο αντιδραστικός πυρήνας της οδηγίας. Οι "διαφωνίες" τους εντοπίζονται μόνο σε ζητήματα μεθόδευσης των νέων ανατροπών. Μοναδικό θέμα συζήτησης αποτελεί η οδηγία με την οποία το ευρωενωσιακό κεφάλαιο μεθοδεύει: 1) Πλήρη κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας. 2) Καθιέρωση εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 65 ωρών. 3) Διάκριση του χρόνου της εφημερίας σε "ενεργό" και "ανενεργό" (και άρα απλήρωτη) περίοδο. 4) Παραπέρα χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας".

    [11] Δυτική Θράκη-ΗΠΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "έντονη δυσφορία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού επιτετραμένου στην Αθήνα, Τόμας Κάντριμαν, για την ύπαρξη "τουρκικής μειονότητας στη Θράκη". Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Θ. Ρουσόπουλου εμμέσως πλην σαφώς αποδοκίμασε τις απόψεις του, ενώ στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη από τον γενικό γραμματέα κ. Ροκανά ο Αμερικανός πρέσβης Τσαρλς Ρις".

    [12] Υπόθεση 16χρονης μαθήτριας από την Εύβοια

    Η Traffic News σημειώνει ότι "την επιθυμία της να φύγει για πάντα από την Εύβοια εξέφρασε -μέσω της μητέρας της- η 16χρονη μαθήτρια που κατήγγειλε ότι τη βίασαν τέσσερις συμμαθητές της. Η μητέρα της ανήλικης κοπέλας εκλήθη το Σάββατο στη συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου".

    [13] Εξαφάνιση Αλεξ

    Η Espresso εκτιμά ότι "από την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών των πέντε ειδικών με τους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία ανηλίκους, μεταφέρονται ανατριχιαστικοί διάλογοι που, εάν αληθεύουν (και αυτό είναι δουλειά του ανεπηρέαστου εφέτη ανακριτή και της ελληνικής Δικαιοσύνης να το διερευνήσουν), έχουμε να κάνουμε με ένα φρικιαστικό, στις διαστάσεις του και στον τρόπο συγκάλυψής του, έγκλημα, στο οποίο συμμετείχαν σίγουρα τουλάχιστον δύο ενήλικοι-άγνωστοι, οι οποίοι, κινούμενοι στο απυρόβλητο ακόμα, βοήθησαν τα παιδιά να εξαφανίσουν το πτώμα του Αλεξ".

    [14] Κυβέρνηση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "σε θέση εκλογικής μάχης θέτει τους βουλευτές και τα κομματικά της στελέχη η Ρηγίλλης παρά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσόπουλου για εξάντληση της τετραετίας. Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Απόστολος Σταύρου προανήγγειλε, αμέσως μετά από τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, "πορεία προς τον λαό" ...με τους κυβερνητικούς βουλευτές να ξεκινούν στις αρχές του 2007 περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "ένα-ένα βγαίνουν τα ατού του Καραμανλή και υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός ως αδιαφιλονίκητος και μετριοπαθής ηγέτης να βάζει την χώρα σε ρυθμούς σταθερής και πραγματικής ανάπτυξης, εξουδετερώνοντας παράλληλα τα "φαντάσματα του παρελθόντος" και τους κενούς περιεχομένου πολιτικούς αντίλογους".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "η περίφημη "επανίδρυση" του κράτους, "το σημαντικότερο έργο των επόμενων χρόνων", όπως χαρακτηριζόταν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία. Αυτό προκύπτει από τα έως τώρα "πεπραγμένα" που κατέθεσαν στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια και Γιώργου Παπαγεωργίου, δώδεκα υπουργοί της κυβέρνησης. Οι μεγάλες ...τομές και οι "μεταρρυθμίσεις" εξαντλήθηκαν σε αστείες πρωτοβουλίες".

    [15] Επιστολή μαθητή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στην πρώτη της σελίδα δημοσιεύει επιστολή μαθητή της Α΄τάξης του Γυμνασίου Βουλιαγμένης με την οποία απαντά στα "ερωτήματα που έχουν προκύψει αυτές τις μέρες γύρω κυρίως από τη λέξη "παραβατικότητα". Στην επιστολή του μαθητή μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: "μας εκπαιδεύσατε να ζούμε σε έναν κόσμο που κερδίζετε με τη δύναμη της υποταγής, του φόβου, του όπλου, τη μαγκιά και την πνευματική μιζέρια. Αλλά όταν έρθει η ώρα να δείτε κατάμουτρα το δημιουργικό σας χάλι, την κατάντια σας, αντί να προσπαθήσετε να επανορθώσετε, λέτε πως δεν μας αναγνωρίζετε".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 7 November 2006 - 20:09:16 UTC