Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/11/2006
  • [02] Δολοφονία
  • [03] Λιμενεργάτες
  • [04] Κινητοποιήσεις
  • [05] Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
  • [06] Υγεία
  • [07] Δημοσκοπήσεις
  • [08] Άγκυρα
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] Νίκος Κωνσταντόπουλος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/11/2006

    Η στυγερή δολοφονία των πέντε κυνηγών στα Καλύβια Αγρινίου και η απεργία των λιμενεργατών, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συγχωριανός ο δράστης της πενταπλής δολοφονίας; Κτηνωδία για ασήμαντη αφορμή.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ο εκτελεστής στα χέρια της αστυνομίας. Από το ίδιο όπλο οι σφαίρες που σκότωσαν τους 5 κυνηγούς.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συλλήψεις σήμερα ή αύριο. Αισιόδοξοι για την εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος οι Πολύδωρας και Δημοσχάκης.

    Η ΑΥΓΗ: Οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν: Η ΝΔ κερδίζει από τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο Γιωργάκης υπεύθυνος για την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Στο 3,3% εκτοξεύτηκε η διαφορά με τη ΝΔ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης της GPO που έγινε για λογαριασμό του MEGA.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κλειστά τα λιμάνια, στον αέρα η αγορά! Παγιδευμένη η κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ισχυρή κυβέρνηση τη νέα τετραετία. Όλες οι δημοσκοπήσεις συγκλίνουν στο ίδιο πολιτικό συμπέρασμα.

    ΕΘΝΟΣ: Εν ψυχρώ για μια χούφτα τριφύλλι. Δι' ασήμαντον αφορμήν η στυγνή δολοφονία των πέντε κυνηγών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με τους "ισμούς" που κυριαρχούν στον τόπο, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στον Πρωθυπουργό Κων. Καραμανλή... Διασυρμός, εκχυδαϊσμός, μηδενισμός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μπαϊράκι Βενιζέλου. Η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος πυροδοτεί την έναρξη για τη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ένας δράστης πολλοί οι ύποπτοι. Προσαγωγή μιας οικογένειας για το καρτέρι θανάτου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολονύχτια ανάκριση για 7. Ένας μακελάρης, λέει η Αστυνομία. Πώς τους εκτέλεσε.

    ΕΣΤΙΑ: Στον αέρα η τουρκική ένταξις. Σε ναυάγιο οδήγησαν οι χθεσινές διαπραγματεύσεις.

    ESPRESSO: Αυτός είναι; Ολονύχτια ανάκριση του 35χρονου και του 73χρονου "ψυχάκια" πατέρα του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ύποπτος για το μακελειό ένας 73χρονος. Εξετάζεται με τον γιο του για τη δολοφονία των πέντε.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κτηνο(σ)τρόφος προκάλεσε το μακελειό; Πολύ κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φωτογραφίζει δράστες η ΕΛΑΣ. Επικρατέστερη η τυφλή εκδίκηση.

    Η ΝΙΚΗ: Διαδηλώσεις με τη μεζούρα. Αντιδημοκρατικό βήμα από την κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Έξω οι επιχειρήσεις από τον τομέα Υγείας. Επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στο "Ασκληπιείο" Βούλας.

    TRAFFIC NEWS: "Σαν φυτά βλέπουν τις γυναίκες στην πολιτική". Η Βάνα Μπάρμπα μιλάει για όλους και για... όλα.

    City Press: Κινητοποιήσεις για εισφοροδιαφυγή και "ρυθμίσεις".

    Metro: Δι' ασήμαντον αφορμήν... Βοσκοί πίσω από τη δολοφονία των 5 κυνηγών.

    Metropolis: Στην περιοχή το μυστικό της άγριας δολοφονίας. Στα γύρω χωριά από τα Καλύβια Αγρινίου αναζητούν οι αστυνομικοί τον ή τους δράστες της πενταπλής δολοφονίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ψωμιάδης κατά Παπαγεωργόπουλου για τα δημοτικά τέλη στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ηλεκτρικό ρεύμα από σκουπίδια! Εγκαινιάζεται στους Ταγαράδες και θα δώσει φως σε 80.000 κατοίκους ύστερα από επίμονες προσπάθειες του προέδρου του ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης Γιάννη Ζουρνά.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παρέμβαση Ψωμιάδη υπέρ των δημοτών. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ζήτησε "πάγωμα" των δημοτικών τελών για δύο χρόνια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βενιζέλος - ανταρσία για το 16 της Παιδείας.

    [02] Δολοφονία

    Η Metro αναφέρει ότι "πολύ κοντά στην αποκάλυψη του στυγερού δολοφόνου και των συνεργατών του, που εκτέλεσαν το Σάββατο εν ψυχρώ τους 5 νεαρούς κυνηγούς στο Αγρίνιο, βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός κλοιός γύρω από τον δράστη ή τους δράστες στενεύει και δεν αποκλείεται οι έρευνες να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για "έγκλημα δι' ασήμαντον αφορμήν".

    Η Metropolis γράφει ότι "στα γύρω χωριά από τα Καλύβια Αγρινίου αναζητούν οι αστυνομικοί τον ή τους δράστες της πενταπλής δολοφονίας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, εν έτει 2006, οι όποιες προσωπικές διαφορές λύνονται με τόση αγριότητα".

    Η Traffic News σημειώνει ότι "τα σενάρια του τρόμου εξετάζουν πολύ προσεκτικά, ένα προς ένα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Από τη Δευτέρα υψηλόβαθμοι αστυνομικοί της Ασφάλειας άφηναν να εννοηθεί ότι έχουν καταλήξει σε ένα σενάριο ως πιο πιθανό κι αυτό εξετάζουν, των προσωπικών διαφορών, δίχως όμως να μπορούν να πουν με απόλυτη βεβαιότητα τους λόγους που οδήγησαν το δράστη να σκοτώσει πέντε ανθρώπους".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "σε "φωτογράφηση" υπόπτων για το πενταπλό φονικό στα Καλύβια Αγρινίου προχώρησε χθες η Αστυνομία, που εξετάζει δύο βοσκούς -πατέρα και γιο- για την υπόθεση. Τα κυνηγετικά τους όπλα έχουν σταλεί στην Αθήνα για βαλλιστικές εξετάσεις. Πάντως οι δύο κτηνοτρόφοι δηλώνουν άσχετοι με τις δολοφονίες που έχουν προκαλέσει πανελλήνιο σοκ".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "φως στο μυστήριο που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, έχουν αρχίσει να ρίχνουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνα, σύμφωνα με τα οποία, το έγκλημα έγινε από ένα μόνο όπλο, ενώ φαίνεται πως ο δράστης αντάλλαξε πυροβολισμούς με κάποια από τα θύματα. Σε ντόπιους, κατοίκους των γύρω περιοχών, επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εκτέλεση των πέντε κυνηγών στην περιοχή Λεύκες του Αγρινίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "όταν η Αστυνομία θέλει, τότε μπορεί και να φέρει εις πέρας την όποια υπόθεση και να ερευνήσει με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα ακόμη και το πιο αρρωστημένο μακελειό. Την απάντηση στη φρικτή δολοφονία των 5 έχουν από χθες οι επικεφαλής αστυνομικοί. Μένει η ομολογία του ενός ή περισσοτέρων δραστών. Σήμερα, μέρα κορύφωσης του δράματος για τις οικογένειες των χαμένων και πλέον ας σιγήσουν τα όπλα του μίσους, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα στην παράνοια της αντεκδίκησης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "δικαιούμαστε να αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα ανακαλύψουμε ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από το φονικό στο Αγρίνιο", τόνισαν χθες τόσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, όσο και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ ότι "σε κάτοικο της περιοχής καταλήγουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία των πέντε κυνηγών στο ξέφωτο του Πλατάνου, στα Καλύβια Αγρινίου. Η υπόθεση άρχισε να ξεδιαλύνεται από το βράδυ της Κυριακής, όταν οι Αστυνομικές Αρχές άρχισαν να αποκλείουν ένα-ένα τα ενδεχόμενα εγκληματικών ενεργειών από συνέργεια σε παράνομες δραστηριότητες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "η φράση-κλισέ "σοκαρισμένη όλη η Ελλάδα" αυτή τη φορά καθρεφτίζει χωρίς ίχνος υπερβολής τα αισθήματα όλων απέναντι στο πρωτοφανές συμβάν που σημειώθηκε στα Καλύβια Αγρινίου το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου με θύματα τους αγρίως δολοφονηθέντες πέντε κυνηγούς. Έως αργά χθες το βράδυ εξετάζονταν ως βασικοί ύποπτοι από την αστυνομία ένας 73χρονος κτηνοτρόφος και ο 40χρονος γιος του, κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν "ιστορικό" προστριβών με κυνηγούς για τα βοσκοτόπια και τα περάσματά τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οικογένεια κτηνοτρόφων, το μαντρί των οποίων απέχει μόλις τετρακόσια μέτρα από τον τόπο της δολοφονίας των πέντε άτυχων κυνηγών, προσήγαγε χθες και ανέκρινε μέχρι αργά τη νύχτα η Αστυνομία".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "ένα βήμα πριν από τον εντοπισμό των δραστών της στυγερής δολοφονίας βρίσκεται η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψίες επικεντρώνονται σε οικογένεια κτηνοτρόφων, ενώ το κίνητρο του μακελειού φαίνεται ότι είναι μια... χούφτα τριφύλλι και λίγα... πρόβατα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "θέμα χρόνου, μεθόδευσης και ...αντοχής θεωρείται από την Αστυνομία η σύλληψη του δράστη της πενταπλής δολοφονίας στα Τζάικα Καλυβίων στο Αγρίνιο. Η Αστυνομία ελπίζει να λύσει σύντομα το μυστήριο και ανακρίνει από το βράδυ επτά άτομα, τα τέσσερα της ίδιας οικογένειας και τρεις άλλους".

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "με ένα και μοναδικό όπλο σκοτώθηκαν και τα πέντε ξαδέλφια. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η βαλλιστική έρευνα στα εργαστήρια της αστυνομίας, που ολοκληρώθηκε χθες. Εντούτοις, όπως έλεγαν αξιωματικοί που μετέχουν στις έρευνες, ο αριθμός των δραστών δεν περιορίζεται στο ένα πρόσωπο, καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο παρόντες -για ανεξήγητο λόγο- να ήταν κι άλλα άτομα".

    [03] Λιμενεργάτες

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ Β«ο υπουργός της θεωρίας των Καραγκιόζηδων απεφάσισε και διέταξε άκαιρες και απαράσκευες ιδιωτικοποιήσεις εξοργίζοντας και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Λιμνάζουν οι εξαγωγές, πέφτουν τα τελωνειακά έσοδα, πρόβλημα με τις εισαγωγές αγαθών και τις τιμές της χριστουγεννιάτικης αγοράςΒ».

    [04] Κινητοποιήσεις

    Η CITY PRESS υπογραμμίζει ότι Β«η ΓΣΕΕ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 13 Δεκεμβρίου, καταγγέλλοντας τις ρυθμίσεις του λεγόμενου μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 48ωρες απεργίες των εργαζομένων στο ΙΚΑ, που ζητούν κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Στο στόχαστρο των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι ρυθμίσεις Τσιτουρίδη σε όφελος εργολαβικών συμφερόντωνΒ».

    [05] Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι Β«στο πλαίσιο του αυταρχικού της κατήφορου η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη αντιδημοκρατικό βήμα, προχωρώντας σε περιορισμούς στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, με πρόσχημα τη διαφύλαξη "του οικονομικού και κοινωνικού ρυθμού της πόλης"Β».

    [06] Υγεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει Β«έξω όλοι οι ιδιώτες, οι χορηγοί, ο Ερυθρός Σταυρός, οι λεγόμενες μη κερδοσκοπικές εταιρείες και γενικά οι επιχειρηματίες από το χώρο της Υγείας. Σ΄αυτήν τη βάση μπορεί να διεκδικηθεί και η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, σημείωσε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στο "Ασκληπιείο" της Βούλας, όπου χτες το απόγευμα δεκάδες συνδικαλιστικοί και άλλοι μαζικοί φορείς της Νοτιοανατολικής Αττικής πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείουΒ».

    [07] Δημοσκοπήσεις

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι Β«εικόνα υπεροχής της Ν.Δ., που ενισχύεται από την κρίση του ΠΑΣΟΚ, καταγράφουν αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις, όπως η έρευνα της GPO για το "Μέγκα" που δίνει προβάδισμα 3,3 εκατοστιαίων μονάδων για τη Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου. Σε κρίσιμους "ποιοτικούς δείκτες" η Ν.Δ. εμφανίζει άνοδο, αν και η πλειοψηφία των πολιτών παραμένει δυσαρεστημένη από την κυβερνητική πολιτικήΒ».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι Β«σε κατάρρευση συμπαρασύρει το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρός του, Γιώργος Παπανδρέου με την τακτική που ακολουθεί, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της GPO η οποία παρουσιάστηκε χθες στην εκπομπή του Mega "Ανατροπή". Το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει πλέον ανήμπορο να ανακάμψει, ενώ η πλειοψηφία της κοινής γνώμης αποδοκιμάζει την στρατηγική του Γιώργου ΠαπανδρέουΒ».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι Β«την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κώστα Καραμανλή καθώς και την πολιτική αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Γιώργου Παπανδρέου να απευθυνθούν αξιόπιστα στους πολίτες καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Η έρευνα της εταιρίας GPO, που έγινε για λογαριασμό τηλεοπτικής εκπομπής (Β«ΑνατροπήΒ», MEGA), καταγράφει όχι απλώς την καθολική πρωτοπορία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη ραγδαία πτώση του δείκτη αξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κρίνεται αρνητικά από την κοινή γνώμηΒ».

    [08] Άγκυρα

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι Β«η Άγκυρα αρνείται πεισματικά να συμμορφωθή στις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει με την πρό έτους υπογραφή του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Ενώσεως. Και ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Φινλανδική Προεδρία την έχουν προειδοποιήσει να ανοίξη τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα μέχρι την 6η Δεκεμβρίου, εκείνη επιμένει στις θέσεις της. Δεν πρόκειται να συμμορφωθή, αν προηγουμένως δεν αρθή το "εμπάργκο" κατά των Τουρκοκυπρίων!Β».

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει Β«φαίνεται πως με το περίφημο άρθρο 16 το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μια άκρως επικίνδυνη εσωκομματική περιπέτεια με άδηλη έκβαση. Και ενδεχομένως, το επίμαχο αυτό άρθρο να αποτελέσει το έναυσμα για μία σειρά αλυσιδωτών εξελίξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη, φαίνεται να διαμορφώνονται δύο πόλοι, οι οποίοι μπορεί να μεταλλαχθούν στην πορεία, ξεπερνώντας τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις για το άρθρο 16Β».

    [10] Νίκος Κωνσταντόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι Β«ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, πνέει μένεα κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Θεωρεί τον δημοσιογράφο υποκινούμενο από αθέατα κέντρα, όχι μόνο για να πλήξει αυτόν τον ίδιο, αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Αυτό τούτο, φρονεί και ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος καταγγέλλει τον Τριανταφυλλόπουλο και, όπως έχει δηλώσει, το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Χθες, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον ενημέρωσε για τα φαινόμενα του διασυρμού του δημόσιου βίου, του εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής και του μηδενισμού των πάντωνΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 28 November 2006 - 20:51:00 UTC