Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-01-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/1/2007
  • [02] Καύσιμα - Επιτροπή Ανταγωνισμού - Προτάσεις
  • [03] ΙΚΑ - Ρύθμιση χρεών
  • [04] ΛΑ.Ο.Σ. - Δήμητρα Παπανδρέου
  • [05] Κυβέρνηση - Έργα
  • [06] Σενάρια πρόωρων εκλογών
  • [07] Ευρώ-Δραχμή
  • [08] ΚΚΕ-Παλαιστίνιοι
  • [09] Παράνομες απαλλαγές από επιστράτευση
  • [10] Κυβέρνηση-Οικονομία-Στόχοι
  • [11] Ακρόπολη-Γυρίσματα ταινίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/1/2007

    Οι στόχοι της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, οι προτάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων, τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και η εμπλοκή αξιωματικού του στρατού σε παράνομες απαλλαγές από τη θητεία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Καρτέλ και στην αγορά καυσίμων. Πόρισμα - βόμβα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Προτείνεται η απελευθέρωση λειτουργίας των βενζινάδικων για όλο το 24ωρο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σούπερ καρτέλ στα καύσιμα. Πόρισμα - καταπέλτης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Προτείνεται πώληση βενζίνης και από τα σούπερ μάρκετ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πιάστηκε στα πράσα αξιωματικός εμπλεκόμενος στο κύκλωμα απαλλαγών - μαϊμού. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο για να απαλλάξει το στράτευμα από τη σαπίλα.

    Η ΑΥΓΗ: Μποναμάς στα σούπερ μάρκετ. Όλα τα λεφτά στις πολυεθνικές αλυσίδες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συνταγματάρχης βούτηξε όλα τα τρελόχαρτα των επωνύμων και πήρε τα πλαστά έγγραφα με τα οποία καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί, είχαν γλιτώσει τον στρατό, παριστάνοντας τους...τρελούς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το "ευαγγέλιο" Αλογοσκούφη...Και ο (νέος) αντίλογος Σουφλιά. Το (...προεκλογικό) πρόγραμμα του 2007.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρύθμιση ανάσα για οφειλέτες του ΙΚΑ. Τι προβλέπει η εγκύκλιος που εστάλη στα υποκαταστήματα.

    ΕΘΝΟΣ: Λούφα και ...απαλλαγή. Αντισυνταγματάρχης- ποντικός εντοπίστηκε στη στρατολογία του ΡΟΥΦ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καραμανλής και Σουφλιάς έβαλαν στην "σούβλα" το 2007. Στην πρώτη συνάντηση του Νέου Χρόνου Πρωθυπουργός και Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αποφάσισαν την εντατικοποίηση του Κυβερνητικού Έργου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τι αλλάζει στην οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκλογολογία υπό επιτήρηση... Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για απεγκλωβισμό από τα σενάρια της κάλπης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μας καίνε τα καύσιμα. Έκθεση - φωτιά : Πλήρης αδιαφάνεια, έλλειψη ανταγωνισμού.

    ΕΣΤΙΑ: Πού θα ήταν οι τιμές αν υπήρχε η δραχμή. Η εισαγωγή του ευρώ συνολικά περιόρισε τον τιμάριθμο.

    ESPRESSO: Έλα να σε κάνω Βουλευτίνα. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανοίγει τώρα την πόρτα του ΛΑ.Ο.Σ. στη Δήμητρα (Λιάνη).

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σειρά προτάσεων για ανταγωνιστική αγορά καυσίμων στο πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Φρενάρει η εκλογολογία. Γ. Αλογοσκούφης: Ιούλιο ή Οκτώβριο η άρση επιτήρησης της οικονομίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλό πριμ στα σούπερ μάρκετ με βενζίνη και ψωμί.

    Η ΝΙΚΗ: Θολώνουν τα νερά. Σκόπιμη πολυφωνία στην κυβέρνηση για τις κάλπες. Σε ανασυγκρότηση του εκλογικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας προχωρά ο Ζαγορίτης.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 :Έστειλε 50 τενεκέδες λάδι ο Μητσοτάκης στον Μπους. Ένα πρωτότυπο δώρο.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ :Λιτότητα, ψαλίδια και στο βάθος πρόωρες για τις ... μεταρρυθμίσεις. Με "σημαδεμένη τράπουλα" ο Καραμανλής τη νέα χρονιά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στα παλαιστινιακά εδάφη.

    Η ΧΩΡΑ : Μετωπική επίθεση της κυβέρνησης, με μεγάλα έργα και θέσεις εργασίας. Το 2007, έτος - σταθμός για τις υποδομές της χώρας.

    TRAFFIC NEWS: Το Χόλιγουντ έρχεται στην Ακρόπολη. Τον Μάρτιο ξεκινούν τα γυρίσματα της υπερπαραγωγής στον Ιερό Βράχο. Στο πλευρό του Τομ Χανκς η Νία Βαρντάλος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βενζίνη από σούπερ μάρκετ. Τα πάνω κάτω φέρνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Super Market με...αμόλυβδη. Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να πωλούνται υγρά καύσιμα μαζί με τρόφιμα!

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μαϊμούδες" και στην Τσιμισκή. Με απομιμήσεις επώνυμων ρούχων πλημμύρισε η αγορά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα εξορμά το 2007 για νέες αντιμετωπίσεις και ολοκληρώσεις. Κ. Καραμανλής: "Το 2007 θα είναι καλή χρονιά, αν προτάξουμε το συλλογικό συμφέρον".

    [02] Καύσιμα - Επιτροπή Ανταγωνισμού - Προτάσεις

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τα μεγάλα προβλήματα στην ελληνική αγορά καυσίμων καταδεικνύει το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η Επιτροπή διαπιστώνει υψηλή συγκέντρωση στο στάδιο της διύλισης, απουσία χονδρεμπορίου στο στάδιο της εμπορίας, αφού οι εταιρείες ουσιαστικά λειτουργούν ως μεταπωλητές, και τάση διαμόρφωσης υψηλότερων τελικών τιμών από τα πρατήρια που συνεργάζονται αποκλειστικά με εταιρείες".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία θεωρεί ότι είναι τα απολύτως αναγκαία για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην αγορά πετρελαιοειδών, θέτει η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε δημόσια διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως αύριο. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την περαιτέρω ενίσχυση του ανταγωνισμού στον κλάδο αγοράς και εμπορίας πετρελαιοειδών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "ύπαρξη καρτέλ στην αγορά πετρελαιοειδών εντοπίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και προτείνει ριζικές αλλαγές σε όλο το φάσμα της αγοράς για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η Επιτροπή προτείνει την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων, τη δυνατότητα λειτουργίας πρατηρίων σε σούπερ μάρκετ, αλλά και την εβδομαδιαία τιμολόγηση των καυσίμων".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι " στην ουσία η Επιτροπή Ανταγωνισμού προωθεί ένα νέο ολιγοπώλιο, αφού οι μεγάλες αλυσίδες θα μπορούν να ανταποκριθούν στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, κάτι που δεν αντέχουν τα μικρά πρατήρια βενζίνης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση επέτρεψε στα σούπερ μάρκετ να πωλούν ψωμί από κατεψυγμένη ζύμη επικαλούμενη και πάλι τα συμφέροντα του καταναλωτή και παρά τις αντιδράσεις των αρτοποιών".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "το διπλό δώρο προς τα σούπερ μάρκετ συναντά την έντονη αντίδραση των βενζινοπωλών και των αρτοποιών, καθώς προβλέπουν ότι με αυτά τα δύο μέτρα θα βάλουν λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες και από τους δύο κλάδους. Οι βενζινοπώλες κάνουν λόγο για τον κίνδυνο να δημιουργηθούν ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "έλλειψη ανταγωνισμού και πλήρη αδιαφάνεια στη διαμόρφωση της τιμής των καυσίμων διαπιστώνει στο πόρισμα-κόλαφο η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Την ίδια μέρα χθες το πετρέλαιο έπεφτε στα 58 δολ. το βαρέλι, αλλά οι τιμές στην Ελλάδα ανέβαιναν σχεδόν στο ένα ευρώ για το λίτρο της βενζίνης, "καίγοντας" τους καταναλωτές. Μάλλον θετικά αντιμετωπίζουν τις προτάσεις της Επιτροπής βενζινοπώλες και αξιωματική αντιπολίτευση. Απρόθυμο να τις υιοθετήσει στο σύνολό τους εμφανίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης. Το μείζον ερώτημα είναι αν οι προτάσεις χτυπούν τα κυκλώματα σε ολόκληρη την γκάμα της εμπορίας πετρελαιοειδών και αν ωφελούν τον καταναλωτή".

    [03] ΙΚΑ - Ρύθμιση χρεών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "έως τις 2 Απριλίου θα πρέπει οι επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ να ρυθμίσουν τα χρέη τους με ευνοϊκούς όρους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 Ν. 3518/06 (ΦΕΚ 272 τ.Α' -21-12-06). Ειδικότερα, σε εγκύκλιο του ΙΚΑ παρέχονται όλες οι πληροφορίες για τη ρύθμιση χρεών, η οποία αφορά ουσιαστικά 150.000 επιχειρήσεις που οφείλουν στο Ίδρυμα συνολικά 3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των οφειλών χρονικής περιόδου απασχόλησης μέχρι 31/10/2006, παρέχεται έκπτωση 80% επί των κεφαλαιοποιημένων πρόσθετων τελών".

    [04] ΛΑ.Ο.Σ. - Δήμητρα Παπανδρέου

    "Έμμεση πρόκληση στη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματός του" απευθύνει μέσω της "Espresso" "ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη κυρία θα μπορούσε να σταθεί πολύ καλύτερα στο πολιτικό σκηνικό από γυναίκες που συμμετέχουν σήμερα στα κοινοβουλευτικά δρώμενα".

    [05] Κυβέρνηση - Έργα

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι " ο πρώτος υπουργός που έκανε χθες ποδαρικό στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Σουφλιά. Οι λόγοι...ευνόητοι, καθώς στόχος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είναι να προχωρήσουν ταχύτατα τα μεγάλα έργα, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Πάντως, το ΥΠΕΧΩΔΕ για το 2006 απορρόφησε πλήρως όσα χρήματα του διατέθηκαν".

    [06] Σενάρια πρόωρων εκλογών

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "με τη φράση "έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας" ο πρωθυπουργός έβαλε χθες εκ νέου "φρένο" στα σενάρια εκλογολογίας που αναπτύσσονταν εντός και εκτός κυβέρνησης. Λίγο νωρίτερα ο Γ. Αλογοσκούφης είχε ξεκαθαρίσει ότι η άρση της επιτήρησης της οικονομίας μπορεί να γίνει το προσεχές φθινόπωρο αντί του Ιουλίου, ενώ οι Γ. Σουφλιάς και Μ. Λιάπης σημείωναν ότι οι δηλώσεις περί πρόωρης κάλπης βλάπτουν".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "εικόνα σκόπιμης πολυφωνίας εμφανίζει η κυβέρνηση γύρω από το θέμα των πρόωρων εκλογών, κρατώντας πάντα ανοιχτό το δρόμο για εκλογικό αιφνιδιασμό. Οι διαστάσεις ωστόσο που πήρε η σεναριολογία, σε συνδυασμό με τα μηνύματα ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ που καθιστούν ολοένα και πιο αμφίβολη την έκβαση μιας πρόωρης εκλογικής αναμέτρηση, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να δώσει εντολή για φρένο στις σχετικές συζητήσεις".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ αναφέρει ότι "το αβίαστο συμπέρασμα, το οποίο πλέον έχει γίνει απ΄όλους αντιληπτό, είναι ότι για την κυβέρνηση Καραμανλή η μετωπική σύγκρουση που αναμένεται για την αναθεώρηση του άρθρου 16, το οποίο θα συζητηθεί την Τετάρτη στη Βουλή, αποτελεί πρόβα εκλογών - άλλωστε δεν θα είναι παρά η αρχή ενός νέου μεγάλου γύρου εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν άμα τη εμφανίσει του νέου νόμου - πλαισίου. Για τον Καραμανλή σε κάθε περίπτωση αποτελεί μεγάλο στοίχημα το πώς θα περάσει η επόμενη εβδομάδα, η οποία εν πολλοίς θα προδιαγράψει το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο θα βαδίσει η κυβέρνηση στις εκλογές".

    Σύμφωνα με την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 "την αναπαράταξη - κοινώς ανασχηματισμό- της κυβέρνησής του σκέφτεται ο Κ. Καραμανλής, αφού δηλώνει ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να είναι πρόωρες (ή τουλάχιστον κάνει ό,τι μπορεί για να μας πείσει γι αυτό). Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους το 2007 μπορεί να είναι χρονιά ανασχηματισμού για την κυβέρνηση. Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, αλλά από τους 40 υπουργούς (19) και υφυπουργούς (21), αντέχει ν΄αλλάξει παραπάνω και από τους μισούς, αρκεί να ικανοποιούνται οι στόχοι που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός. Η έκπληξη λοιπόν θα είναι ο ανασχηματισμός εκεί κατά την προσεχή άνοιξη, ημερομηνία που ορισμένοι επιθυμούσαν να διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές. Το σενάριο των πρόωρων εκλογών, υποχωρεί και αυτό γιατί όσο συνεχίζεται η φημολογία και οι αναλύσεις περί εκλογών τόσο δημιουργούνται προβλήματα στην κυβέρνηση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που έκρινε σκόπιμο να βγει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να διαβεβαιώσει ότι δεν σχεδιάζει πρόωρες εκλογές".

    [07] Ευρώ-Δραχμή

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "προτού αποφανθή κανείς για την "καταστροφική" επίδραση του ευρώ στις τιμές, καλό θα ήταν να αναλογισθή ποιές θα ήταν σήμερα οι τιμές κάποιων αγαθών και υπηρεσιών, αν εξακολουθούσε να υφίσταται η δραχμή. Όχι η δραχμή με την ισοτιμία 340,75 έναντι του ευρώ, αλλά η σημερινή δραχμή. Διότι αν δεν είχαμε καθιερώσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα την 1η Ιανουαρίου 2002, είναι βέβαιο ότι κατά την πενταετία αυτήν η δραχμή θα είχε υποτιμηθή σημαντικά έναντι του ευρώ".

    [08] ΚΚΕ-Παλαιστίνιοι

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "τη σταθερή και αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ και του ελληνικού λαϊκού κινήματος στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού μετέφερε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που βρίσκεται από χτες στα παλαιστινιακά εδάφη. Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είναι προσκαλεσμένη του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης και είχε συναντήσεις με όλες τις παλαιστινιακές δυνάμεις".

    [09] Παράνομες απαλλαγές από επιστράτευση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "ένα πρόσωπο-κλειδί στην σκοτεινή υπόθεση με τις παράνομες απαλλαγές γνωστών καλλιτεχνών και γενικά επωνύμων από τον Στρατό, πιστεύουν ότι έχουν στα χέρια τους οι στρατιωτικές Αρχές. Πρόκειται για έναν αντισυνταγματάρχη που εντοπίστηκε να κλέβει από το στρατολογικό γραφείο στο Ρουφ απόρρητα έγγραφα στρατολογικής φύσης, που αφορούσαν, κυρίως, τραγουδιστές, ηθοποιούς, ποδοσφαιριστές και ανθρώπους της "Σόου Μπιζ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "πολύ σοβαρή" χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η υπόθεση του εντοπισμού ανώτερου αξιωματικού ο οποίος αφαιρούσε "μεγάλο αριθμό επίσημων εγγράφων στρατολογικής φύσης", πολλά από τα οποία αφορούσαν ηθοποιούς, τραγουδιστές, μεγαλοδημοσιογράφους, παιδιά επιφανών γιατρών και δικηγόρων των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης κλπ, που με δόλιο τρόπο και πλαστά μέσα απέφευγαν τη στράτευση".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "μεθόδους ανάκρισης του σχολείου αιχμαλώτων αναμένεται να ασκήσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές στον αξιωματικό που συνελήφθη να κλέβει έγγραφα για τις απαλλαγές επωνύμων και εικάζεται ότι είναι μέλος του κυκλώματος που παρείχε πλαστά πιστοποιητικά σε καλλιτέχνες και γόνους εύπορων οικογενειών, προκειμένου να απαλλαγούν από τη στράτευση. Από την ανάκρισή του αναμένεται να προκύψουν ονόματα τόσο των μελών του κυκλώματος, όσο και των επωνύμων που πλήρωναν αδρά, για να απαλλαγούν από τη στράτευση".

    [10] Κυβέρνηση-Οικονομία-Στόχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "τη νέα γενιά των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση, έθεσε χθες στην κορυφή της ατζέντας της οικονομικής πολιτικής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Για τον ΟΤΕ, ο κ. Αλογοσκούφης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διατήρησης του μάνατζμεντ υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, ενώ αναφερόμενος στην άρση της επιτήρησης της ελληνικής Οικονομίας την τοποθέτησε εντός του έτους πιθανόν τον Ιούλιο ή μέχρι τον Οκτώβριο του 2007".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "το 2007 θα είναι έτος συνέχισης της εφαρμογής και της απόδοσης των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου για τη νέα χρονιά. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ότι προωθείται ο νόμος για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και ότι στο πλαίσιο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα έχουν εγκριθεί έργα 800 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζονται έργα ύψους 800 εκατ. ευρώ".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στη νέα γενιά των αποκρατικοποιήσεων (ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Καζίνο της Πάρνηθας), ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ΔΕΠΑ, είπε ότι η μετοχική σύνθεση είναι πολύπλοκη και πρέπει να συζητηθεί το θέμα των σχέσεων μεταξύ των μετόχων και μετά να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση. Για τον ΟΤΕ είπε ότι προτιμότερη λύση είναι η εξεύρεση στρατηγικού εταίρου".

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "πώληση και μακροχρόνια εκμίσθωση κρατικών ακινήτων και γαιών, ολίγες ιδιωτικοποιήσεις, με το βάρος στον ΟΤΕ και στα καζίνα, "πόλεμο" κατά της φοροδιαφυγής, αυξήσεις μισθών ελάχιστες, συντάξεις πενιχρές, δανεικά ατελείωτα και νομοσχέδια για τις τράπεζες, την κεφαλαιαγορά και την αναθεώρηση του μηχανισμού απορρόφησης των κοινοτικών πόρων προβλέπει το "ευαγγέλιο" Αλογοσκούφη για το 2007, που χθες ανέγνωσε. Την πεπατημένη, όπως φαίνεται, ακολουθεί και εφέτος, τις προσδοκίες δεν ανυψώνει, τους πολίτες δεν συγκινεί, μάλλον χρόνο ως το φθινόπωρο θέλει να κερδίσει, ώστε τότε να υποσχεθεί τα πολλά και έτσι στις εκλογές να κατέλθει".

    [11] Ακρόπολη-Γυρίσματα ταινίας

    Η Traffic News γράφει ότι "τον Μάρτιο αρχίζουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας της Νία Βαρντάλος, με παραγωγό τον Τομ Χανκς, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Ακρόπολη αλλά και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ στη χώρα μας σύντομα θα έρθει "χολιγουντιανός" αέρας και λάμψη πολλών αστέρων. Η γνωστή ηθοποιός και παραγωγός Νία, ελληνικής καταγωγής, μαζί με τον διάσημο ηθοποιό και παραγωγό Τομ Χανκς πρόκειται να γυρίσουν ταινία στην Ελλάδα, με κωμική υπόθεση, και οι τοποθεσίες των γυρισμάτων περιλαμβάνουν την Ακρόπολη, τους Δελφούς, την Επίδαυρο, την Ολυμπία και τα Μετέωρα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 5 January 2007 - 0:40:00 UTC