Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-02-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/2/2007
  • [02] Ασφαλιστικό
  • [03] Παιδεία
  • [04] Φόροι
  • [05] Σανιδάς
  • [06] Τουρκία
  • [07] Μηνιγγίτιδα
  • [08] Άνεργοι
  • [09] Δ. Βρακατσέλης
  • [10] ΙΚΑ
  • [11] Συμβασιούχοι
  • [12] Κοινοβούλιο
  • [13] Συγχώνευση
  • [14] Συνθήκη ΠΡΟΥΜ
  • [15] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/2/2007

    Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το Ασφαλιστικό από το βήμα του συμποσίου των ασφαλιστών, οι αναταραχές στο χώρο της Παιδείας, οι αυξήσεις φόρων, που επιφέρει η άνοδος των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, οι δηλώσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για συμβασιούχους, δικαστές, ΓΣΕΕ και Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθώς και η αντίδραση - απειλή της Τουρκίας για τα πετρέλαια στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: από 12.000 ευρώ σε 4.000 άνεργους επιστήμονες για να στήσουν δική τους επιχείρηση.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αποκριάτικο πάρτι στο ΠΑΣΟΚ. Αναταραχή και προβληματισμός στη Χαρ. Τρικούπη. Ιδανικός αυτόχειρας ο Παπανδρέου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέες απειλές κατά της ειρήνης στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Η ΑΥΓΗ: ΜΑΤαρρύθμιση κατά των νέων! Με απροκάλυπτη αστυνομική βία απαντά η κυβέρνηση στο ναυάγιο της Αναθεώρησης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Από κόσκινο οι συμβάσεις και άνοιγμα λογαριασμών όσων εμπλέκονται στις προμήθειες της τελευταίας δεκαετίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δήλωση Καραμανλή. Αμέσως μετά τις εκλογές το Ασφαλιστικό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 22.000 ευρώ σε νέους επιστήμονες. Επιδότηση και δανειοδότηση με εγγύηση δημοσίου.

    ΕΘΝΟΣ: Έστρωσε χαλί στις ασφαλιστικές. Καραμανλής: Συναρωγοί με το Δημόσιο οι ιδιωτικές εταιρείες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγωνία για την βιωσιμότητα του συστήματος Δημόσιας Ασφάλισης εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών γιατί υπάρχει... Κυβερνητική ανασφάλεια για το Ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με ξυράφια και λοστούς εναντίον της ΕΛ.ΑΣ. Πρωτοφανής παρεκτροπή φοιτητών στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: CASUS... OIL. Κολοσσοί για τα πετρέλαια στην Κύπρο. Η Τουρκία απειλεί... ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Ρωσία, Ινδία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σανίδα κατά πάντων πλην ΝΔ. Σφοδρές επικρίσεις για την αγόρευση του κ. Σανιδά.

    ΕΣΤΙΑ: Προσβολή του Κοινοβουλίου. Η προκλητική απουσία του ΠΑΣΟΚ από την Αναθεώρηση.

    ESPRESSO: Λαϊκός ήρωας! Χωρίς χειροπέδες χθες στην ανακρίτρια. Φίλοι και συγγενείς αποθέωσαν τον "απατημένο" Βρακατσέλη που προφυλακίστηκε.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το κόστος της μεγάλης αναταραχής στην Παιδεία. Πολυπληθής και μαχητική η χθεσινή διαδήλωση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προτεραιότητα η επίλυση του ασφαλιστικού. Κ. Καραμανλής: "Στόχος μια δίκαιη μεταρρύθμιση".

    ΤΑ ΝΕΑ: Άλμα 17 φόρων φέρνουν οι αντικειμενικές. Θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου.

    Η ΝΙΚΗ: Την πόρτα της εξόδου δείχνει ο Αρειος Πάγος. Στο δρόμο χιλιάδες συμβασιούχοι.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 :Πολιτικό ψαχνό στο θρίλερ Βαρθολομαίου. Μυστικά, ψέματα και σενάρια για μια δραματική υπόθεση.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Στήνονται νέοι επιχειρηματικοί κολοσσοί. Η κυβέρνηση ανάβει το "πράσινο φως".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επικίνδυνη εξέλιξη για τα πολιτικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε ενσωμάτωση της Σένγκεν ΙΙΙ στο Κοινοτικό Δίκαιο.

    Η ΧΩΡΑ: Νόμος για το Ασφαλιστικό αμέσως μετά τις εκλογές. Αποφασισμένος να κλείσει το θέμα ο πρωθυπουργός.

    TRAFFIC NEWS: Όλες θέλουν να τον... ακουμπήσουν. Ξεσηκωμός του γυναικείου πληθυσμού στη Θεσσαλία για το club ανδρικού striptease που άνοιξε στην περιοχή.

    City Press: Κρίση πετρελαίου σε Κύπρο και Αιγαίο.

    Metro: Οργιάζουν οι ψίθυροι. Επιθέσεις περιμένει η κυβέρνηση εναντίον υπουργών και υφυπουργών.

    Metropolis: Την επόμενη τετραετία οι αλλαγές στο ασφαλιστικό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το ασανσέρ της ανεργίας. Θεσσαλονίκη: ο χάρτης της απασχόλησης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Μετά την τραγωδία στο Βόλο αστυνομικοί, ψυχίατροι και εκπρόσωποι κυνηγετικών σωματείων μαζεύουν τις "τρελές" καραμπίνες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αλμυρότερα" φέτος τα σαρακοστιανά. Ανατιμήσεις έως και 70% στην αγορά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΝΑΤΟ , Αμερική λένε: Όχι στο όνομα "Μακεδονία" των Σκοπίων.

    [02] Ασφαλιστικό

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "αμέσως μετά τις εκλογές θα ανοίξει το Ασφαλιστικό", δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής σε μια επίδειξη πολιτικής αυτοπεποίθησης ως προς το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης. Μιλώντας σε συμπόσιο για τα 100 χρόνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών είπε: "Το σύστημα πρέπει να γίνει βιώσιμο". Πρόγευση των "γαλάζιων μέτρων" που η κυβέρνηση έχει κατά νου αλλά αποφεύγει να καταθέσει προεκλογικώς δίνουν οι εκθέσεις των διεθνών οργανισμών που εισηγούνται επιμήκυνση εργασιακού βίου, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και επαναπροσδιορισμό παροχών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "επειδή το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων προδιαγράφεται -ως γνωστόν- δυσοίωνο ο πρωθυπουργός επισήμανε χθες την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, κατά το χαιρετισμό του στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Κώστας Καραμανλής, καλού κακού, επισήμανε και τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην αναβάθμιση του ρόλου και τη συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, "προδίδοντας" έτσι την κυβερνητική ανασφάλεια για το ασφαλιστικό".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "η βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης και η επίλυση του ασφαλιστικού αποτελούν πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης", δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "στόχος της κυβέρνησης είναι ο ανοιχτός διάλογος που έχει ξεκινήσει για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, να φέρει αποτελέσματα για μια δίκαιη μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που θα ισχύσει με όσο το δυνατό μεγαλύτερη, ή ευρεία συναίνεση από τις επόμενες εκλογές".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "αποφασισμένος να "κλείσει" το θέμα του Ασφαλιστικού αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι οι λύσεις θα αναζητηθούν με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση".

    Η Metropolis επισημαίνει ότι "στόχος της κυβέρνησης είναι μια δίκαιη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που θα ισχύσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση από τις επόμενες εκλογές", δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "μετεκλογικές ανατροπές αναγγέλλει ο πρωθυπουργός. Υπόσχεται συμμετοχή ιδιωτών στην πίτα της κοινωνικής ασφάλισης. Πρώτη προτεραιότητα οι ενοποιήσεις Ταμείων. Μετά τις τράπεζες παίρνουν σειρά οι ΔΕΚΟ. Αλλαγές και τις πρόωρες".

    [03] Παιδεία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "με ένα μαχητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το μεγαλύτερο σε συμμετοχή των τελευταίων μηνών, από το οποίο δεν έλειψαν επεισόδια και συμπλοκές, συνεχίσθηκαν χθες οι κινητοποιήσεις στο μέτωπο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα σοβαρότερα επεισόδια, με απολογισμό τρεις ελαφρά τραυματίες διαδηλωτές, σημειώθηκαν στον αστυνομικό φραγμό της Βασιλίσσης Σοφίας. Την επόμενη Πέμπτη, ημέρα ψηφοφορίας επί των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος στη Βουλή, αναμένεται η κορύφωση των αντιδράσεων, αλλά και η ολοκλήρωση ενός κύκλου εκδηλώσεων, που διαμόρφωσαν μια τραυματική ακαδημαϊκή χρονιά".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "μέχρι σήμερα οι πάντες κατηγορούσαν τους άνδρες των ΜΑΤ για απρόκλητες επιθέσεις στα συλλαλητήρια. Χθες τα πράγματα άλλαξαν. Κατά τη διάρκεια του χθεσινού εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου τα ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση από φοιτητές, οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με ξυράφια, λοστούς, πέτρες και κοπίδια, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν προετοιμασμένοι για αιματοχυσία. Ζημιές και σε τράπεζες. Πεδίο συγκρούσεων η οδός Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "αντί επιχειρημάτων για την εκπαίδευση η κυβέρνηση καταφεύγει στις επιχειρήσεις των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών και πανεπιστημιακών, μετατρέποντας τις περίφημες "μεταρρυθμίσεις" σε... ΜΑΤαρρυθμίσεις! Ενώ μέσα στη Βουλή η κυβέρνηση εμφανίστηκε γυμνή στην προσπάθειά της να υποστηρίξει την καταρρεύσασα αναθεώρηση του άρθρου 16, έξω τα ΜΑΤ χτύπησαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι πορεύθηκαν από το Πολυτεχνείο μέχρι το Σύνταγμα και προσπάθησαν συμβολικά και ειρηνικά να διασπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων".

    [04] Φόροι

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "αυξήσεις σε 17 φόρους, μέχρι και 241% φέρνει η άνοδος των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα. Πάγωμα της αγοράς και άνοδο τιμών προβλέπουν οι ειδικοί".

    [05] Σανιδάς

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "πυρά κατά δικαστών γιατί δικαίωσαν συμβασιούχους, κατά συμβασιούχων επειδή ζητούν από τα δικαστήρια να μονιμοποιηθούν και κατά της ΓΣΕΕ διότι αγωνίζεται για συμφέροντα συγκεκριμένων προσώπων εκτόξευσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από το βήμα της Ολομέλειας. Αμφισβήτησε και το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ενώ κάλεσε πολιτικούς και ΜΜΕ να υιοθετήσουν τις θέσεις του".

    [06] Τουρκία

    Η City Press επισημαίνει ότι "η Τουρκία ανακοίνωσε έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. Οι Κύπριοι ζητούν από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι τον Ιούλιο. Με προκλητική δήλωση το ΥΠΕΞ της Τουρκίας προειδοποιεί όσους θέλουν να επενδύσουν στην αξιοποίηση του κυπριακού πετρελαίου και απαιτεί αλλαγή πολιτικής από τη Λευκωσία. Η Αθήνα προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα, όλα όμως οδηγούν σε περίοδο έντασης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "με τη συμμετοχή πετρελαϊκών κολοσσών από τις σημαντικότερες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη, πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία η εναρκτήρια τελετή του πρώτου γύρου αδειοδοτήσεων για τα πετρέλαια της Κύπρου. Η Τουρκία αντέδρασε αμέσως προειδοποιώντας ότι η συνέχιση της διαδικασίας "θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "ελάχιστη ώρα μετά τη χθεσινή πανηγυρική τελετή της έναρξης της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην έρευνα και πιθανή εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, η Άγκυρα εκτόξευσε σαφή απειλή casus belli, μιλώντας καθαρά για "αρνητικό αντίκτυπο στην ειρήνη και σταθερότητα στη Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο" (Αίγυπτος, Συρία, Λίβανος, Ιορδανία), εάν η Κύπρος δεν τερματίσει κάθε διαδικασία".

    [07] Μηνιγγίτιδα

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "δεν τίθεται θέμα επιδημίας μηνιγγίτιδας, παρά τα τελευταία θανατηφόρα κρούσματα, υποστηρίζουν οι γιατροί. Οι ειδικοί εφιστούν πάντως την προσοχή των γονέων επισημαίνοντας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους γονείς, σε καμία περίπτωση όμως πανικός".

    [08] Άνεργοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "προίκα 12.000 και 16.000 ευρώ εξασφαλίζουν 4.000 άνεργοι επιστήμονες (ιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί και λοιποί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών) και 2.000 παλιννοστούντες αντίστοιχα για να ξεκινήσουν δική τους δουλειά με δύο νέα προγράμματα που ενέκρινε η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ύστερ από εισήγηση του ΟΑΕΔ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "ξεκίνησε από χθες η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη των νέων επιστημόνων στο πρόγραμμα "Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών -Νέοι Επιστήμονες 2006" που απευθύνεται σε 4.000 νέους επιστήμονες, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εντασσόμενες στα ελεύθερα επαγγέλματα (γιατροί φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί ) και επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση συναφή με την ειδικότητά τους στην περιφέρεια".

    [09] Δ. Βρακατσέλης

    Η Espresso τονίζει ότι "ένας "λαϊκός ήρωας", που έπεισε τον κόσμο, αλλά όχι και τη Δικαιοσύνη. Είναι κατηγορούμενος για φόνο, αλλά για το χατίρι του διένυσαν 300 χιλιόμετρα δεκάδες συγχωριανοί του, προκειμένου να του συμπαρασταθούν. Ένας άνθρωπος που κατάφερε να πάρει μαζί του μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, όχι όμως και των δικαστικών λειτουργών. Αποτέλεσμα; Να μην καταφέρει να πείσει με την απολογία του για τη μη προφυλάκισή του ο 59χρονος υπάλληλος της Στατιστικής Υπηρεσίας, Δημήτριος Βρακατσέλης, ο οποίος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οδηγείται σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού".

    [10] ΙΚΑ

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 υποστηρίζει ότι "μυστικά και ψέματα γύρω από τη δραματική υπόθεση Βαρθολομαίου προσδίνουν σε κάτι που άρχισε ως μια ιστορία παράνομων ερωτικών συνευρέσεων τις διαστάσεις πολιτικού θρίλερ. Με τη φιλότιμη, εννοείται αν και "κρυφή" για την ώρα, συνδρομή του τμήματος Καρχιμάκη του ΠΑΣΟΚ και την αμέριστη βοήθεια μερίδας του τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ".

    H metro αναφέρει ότι "όργιο φημών και ψιθύρων που κινούνται προς κάθε κατεύθυνση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την υπόθεση Βαρθολομαίου. Στον απόηχο της ιστορίας του εκλιπόντος διοικητή του ΙΚΑ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει ξεσπάσει "πόλεμος" που σύμφωνα με εκτιμήσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει στόχο τη δημιουργία περιρρέουσας ατμόσφαιρας σκανδάλων, με "ρόζ ιστορίες" οι οποίες αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν την κυβέρνηση αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "επιλεκτική μνήμη και ευαισθησίες που στοχεύουν στο να μικρύνει η ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει απροκάλυπτα το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις προμήθειες του ΙΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο κόμμα όταν κατείχε τα ηνία της χώρα δεν ολιγωρούσε απλώς (αρκετές καταγγελίες είχαν φτάσει στα χέρια του για το θέμα των προμηθειών), αλλά έσερνε και στα δικαστήρια οποιονδήποτε αναφερόταν πάνω σε αυτό το θέμα".

    [11] Συμβασιούχοι

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "μπροστά στην προοπτική να βρεθούν στο δρόμο μετά από πολλά χρόνια εργασίας και προσφοράς βρίσκονται περίπου 10.000 συμβασιούχοι μετά τις αρνητικές εισηγήσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου γ. Σανιδά και του αρεοπαγίτη εισηγητή Δ. Κανελλόπουλου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου των αιτήσεων αναίρεσης κατά τριών δικαστικών αποφάσεων που τους δικαίωναν".

    [12] Κοινοβούλιο

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "ως ιταμή προσβολή του Κοινοβουλίου χαρακτηρίζεται η μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η συζήτησις άρχισε προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής και το ΠΑΣΟΚ λάμπει δια της απουσίας του. Όλα τα έδρανα στην πτέρυγα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως είναι κενά. Ο δε κ. Γ. Παπανδρέου απαντά στα διαδραματιζόμενα εντός της Βουλής από το βήμα των κομματικών γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη!"

    [13] Συγχώνευση

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ αναφέρει ότι "η κυριαρχία των ξένων θεσμικών στο ελληνικό χρηματιστήριο οδήγησε στο μεγαλύτερο σχήμα μεταξύ Ελληνικής Τεχνοδομικής και Παντεχνικής. Τα οφέλη από τη συγχώνευση είναι πολλαπλά, καθώς: πρώτο, ενισχύεται το κατασκευαστικό κομμάτι της Ελληνικής Τεχνοδομικής, αφού ο Ακτωρ θα "απορροφήσει" τις κατασκευαστικές δραστηριότητες της Παντεχνικής. Δεύτερο , δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εταιρία συμμετοχής και διαχείρισης παραχωρήσεων (Αττική Οδός, Ρίο, Κόρινθος, Υποθαλάσσια, Μαλιακός - Κλειδί)".

    [14] Συνθήκη ΠΡΟΥΜ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι " επικίνδυνη εξέλιξη για τα ατομικά - πολιτικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, συνιστά η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ να ενσωματώσει τη Συνθήκη του ΠΡΟΥΜ (ή Σένγκεν ΙΙΙ) στο Κοινοτικό Δίκαιο. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη, αφού συνυπέγραψε αυτή τη Συνθήκη, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή της σε αντιδραστικές επιλογές πανευρωπαϊκής εμβέλειας".

    [15] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι " σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται και πάλι στο ΠΑΣΟΚ. λίγες ημέρες μετά τα θετικά μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις. Η διαγραφή του Κίμωνα Κουλούρη έχει προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη κι έντονο προβληματισμό μεταξύ των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 16 February 2007 - 20:56:38 UTC