Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-02-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/2/2007
  • [02] Αντικειμενικές αξίες
  • [03] Πολιτική Μπους
  • [04] Πετρέλαια
  • [05] Τίτλος Σπουδών
  • [06] Μοντέλα
  • [07] Παιδεία
  • [08] Βουλή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/2/2007

    Η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, που συνοδεύεται από μείωση των φόρων για πρώτη κατοικία, οι κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών, συνδικαλιστών και φοιτητών,καθώς και η ψήφιση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος στη Βουλή είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξάνονται τα αφορολόγητα όρια για πρώτη κατοικία, γονικές παροχές κ.ά. Σε ισχύ από 1ης Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές αξίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι νέες αντικειμενικές αξίες. Μικραίνει η απόκλιση από τις πραγματικές τιμές της αγοράς.

    Η ΑΥΓΗ: Πορεία-δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής επίθεσης στα ΑΕΙ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μπλόκο στα μαϊμού πτυχία από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Στη φυλακή η υφυπουργός Παιδείας της Σερβίας και καθηγητές που έκαναν εμπόριο τίτλων σπουδών στην Ελλάδα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Αναθεώρηση. Η Βουλή εψήφισε τα 16 & 24.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 20% αύξηση στο αφορολόγητο. Ακίνητα: Ένα ακόμη βήμα για τον εξορθολογισμό της αγοράς.

    ΕΘΝΟΣ: Επιδρομή Αλογοσκούφη στα ακίνητα. Εμπρηστικές αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες με σφαγή στα εκτός σχεδίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ στην Βουλή υπερψηφιζόταν το άρθρο 16 για αναθεώρηση, φοιτητές και πανεπιστημιακοί είχαν συλλαλητήριο με συγκρούσεις με την αστυνομία και ήρθαν... Κόντρα με το νόμο ΠΛΑΙΣΙΟ - ΜΕΝΟΙ από ΟΛΜΕ και Δασκάλους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ζούγκλα η Αθήνα από αδίστακτους κουκουλοφόρους και μεταφερόμενους αναρχικούς. Λυσσαλέα επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον αστυνομικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι νέες τιμές για τα ακίνητα. Οι αντικειμενικές αξίες και οι αλλαγές στους φόρους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάνω 10 φόροι. 48σέλιδο ένθετο για τις νέες τιμές ακινήτων.

    ΕΣΤΙΑ: Αριστερή κυριαρχία στα πανεπιστήμια. Έχει καταργηθή η ελεύθερη διακίνησις ιδεών.

    ESPRESSO: Με "γροθιές μποξέρ" βγήκε νοκ άουτ ο Βαρθολομαίος. Ο ιατροδικαστής Γιάννης Στειακάκης μιλάει για το επίσημο πόρισμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πόλωση και αδιέξοδο με κλειστά τα ΑΕΙ. Οι πανεπιστημιακοί συνδικαλιστές επιμένουν σε κινητοποιήσεις. Παρέμβαση-κραυγή αγωνίας δύο φοιτητών στην "Κ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Όνειρο" η αγορά κατοικίας. Αυξήσεις 16% μεσοσταθμικά στα εντός σχεδίου, 37% στα εκτός σχεδίου. Υψηλές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φορο-καταιγίδα σε σπίτια, οικόπεδα.

    Η ΝΙΚΗ: Σπίτι μου, σπιτάκι μου... Απομακρύνεται το όνειρο για απόκτηση κατοικίας.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Οι σωματοφύλακες του Μπους πέφτουν. Η "συμμαχία των αποφασισμένων" για το Ιράκ διαλύεται...

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Χτύπησαν" φλέβα Καραμανλής - Παπαδόπουλος. Τα πετρέλαια "έπνιξαν " την Ντόρα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ήταν χιλιάδες και βροντοφώναξαν ΟΧΙ στον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο.

    Η ΧΩΡΑ: Πού και πόσο αυξάνονται οι τιμές των αντικειμενικών. Ο νέος χάρτης τιμών για όλη τη χώρα.

    TRAFFIC NEWS: Βίζιτες allez-retour μοντέλων. Τις επέλεγαν από το Internet και τις έφερναν μέσω Ζυρίχης.

    City Press: Λογικές οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών.

    Metro: Αναμονή στην κτηματαγορά. Προβληματισμός παρά τη χαμηλότερη της αναμενόμενης αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

    Metropolis: Αντικειμενικές: νέες αξίες σε σπίτια και αγροτεμάχια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δρόμο - δρόμο οι αντικειμενικές. Αναλυτικά οι νέες τιμές.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Άνω- κάτω η καρδιολογική του "Γεννηματάς". Ανοίγει για τα καλά ο φάκελος Υγεία για τις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αυξήσεις ως 52% στις αντικειμενικές αξίες. Πώς διαμορφώνεται ο νέος χάρτης των τιμών στη Θεσσαλονίκη.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΑΝΩ ΚΑΤΩ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [02] Αντικειμενικές αξίες

    Η Metropolis γράφει ότι "τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου 2007 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι αυξήσεις είναι κατά μέσο όρο της τάξης του 16% για τις εντός σχεδίου περιοχές, ενώ θα αγγίξουν το 37% για αγροτεμάχια".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "μεσοσταθμική αύξηση 16% στις αντικειμενικές αξίες των εντός σχεδίου ακινήτων και 37% στα εκτός σχεδίου, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου 2007".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "με αύξηση των αφορολόγητων ορίων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές, πρώτης κατοικίας αντισταθμίζεται η επιβάρυνση από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, κατά 16% σε μέσα επίπεδα, που θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου 2007 σε ολόκληρη τη χώρα".

    Η metro αναφέρει ότι "με μικρότερη αύξηση από την αναμενόμενη, αλλά με σταθερό τον προβληματισμό της αγοράς, ανακοινώθηκαν χθες οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Κατά μέσο όρο, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών για τα εντός σχεδίου ακίνητα όλης της χώρας κυμαίνονται στο 16% εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, ωστόσο παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα ενισχύσει το κλίμα καχεξίας που διέπει τους τελευταίους μήνες την αγορά κατοικίας".

    Η City Press γράφει: "η κυβέρνηση τις περιόρισε στο 16% για τα εντός σχεδίου ακίνητα. Τις συνδυάζει με σημαντική αύξηση των αφορολόγητων ορίων για αγορά πρώτης κατοικίας και άλλες μεταβιβάσεις. Στόχος να αποτραπεί η διαφαινόμενη ύφεση στην οικοδομική δραστηριότητα. Έπαιξαν ρόλο και οι προεκλογικοί υπολογισμοί".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι " νέα φοροεπιδρομή σε βάρος εκατομμυρίων μικροϊδιοκτητών και ενοικιαστών επιβάλλει η κυβέρνηση, με την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, από την 1η Μαρτίου κατά 16% σε μέσα επίπεδα για τις εντός σχεδίου περιοχές και κατά 37% για τα εκτός σχεδίου".

    Η Espresso αναφέρει ότι "μαγική εικόνα θυμίζουν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών και θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου: πίσω από το χαμηλό μέσο όρο των αυξήσεων σε όλη τη χώρα (16% για τις κατοικίες, 37% για τα αγροτεμάχια και 36% για τα κτίσματα εκτός σχεδίου ) κρύβονται τσουχτερές αυξήσεις στις δημοφιλέστερες περιοχές κατοικίας, ιδίως στην Αττική".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "στην αναπροσαρμογή των αφορολόγητων ορίων για απόκτηση πρώτης κατοικίας προχώρησε χθες η κυβέρνηση. Παράλληλα αύξησε τις κλίμακες υπολογισμού του φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών από 20% έως και 33%. Στόχος της δεύτερης αύξησης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων είναι η συνέχιση της σταδιακής προσέγγισης με τα επίπεδα των πραγματικών αγοραίων τιμών".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "χαμηλότερες είναι , τελικά, οι αυξήσεις των αντικειμενικών, σε σχέση με όσα περίμενε η κτηματαγορά, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έκρινε την τελευταία στιγμή ότι οι υψηλότερες αυξήσεις θα προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στην οικοδομή, που είχε "καθίσει" τους τελευταίους μήνες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " σε αύξηση των αφορολόγητων ποσών για την απόκτηση πρώτης κατοικίας κατά 20% καθώς και στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών και το όριο των γονικών παροχών σε ποσοστά από 20% έως 33% προχώρησε χθες η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει την ψαλίδα των επιβαρύνσεων από τη δεύτερη δόση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, σύμφωνα με την οποία καταγράφεται μέση αύξηση 16% που σε ορισμένες περιοχές στην Αττική ξεπερνά το 40%".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "φορο-καταιγίδα με αυξήσεις έως και 271% στον φόρο μεταβίβασης φέρνουν οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "από την 1η Μαρτίου τίθενται σε εφαρμογή οι νέες αντικειμενικές αξίες, που είναι αυξημένες κατά 17% για τα εντός σχεδίου ακίνητα της Αττικής και κατά 16% για το σύνολο της χώρας. Παράλληλα με τις αντικειμενικές τιμές θα "τρέξουν" και τα νέα αφορολόγητα όρια, που είναι αυξημένα κατά 20%, προκειμένου να περιορισθούν οι επιβαρύνσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "στα ύψη οι φόροι για κληρονομιές, γονικές παροχές και αγορά πρώτης κατοικίας παρά τις αυξήσεις αφολολογήτων ορίων. Αλυσιδωτές επιβαρύνσεις σε ενοίκια, συμβολαιογραφικά έξοδα, αμοιβές δικηγόρων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ντόμινο επιβαρύνσεων φέρνουν οι αυξημένες ως και 86,67% αντικειμενικές αξίες από την 1η Μαρτίου. Θα πληρώνουμε περισσότερα στη ΔΕΗ λόγω αυξημένου ΤΑΠ. Αυξάνουν φόροι εισοδήματος και μεταβίβασης, παρά την αύξηση του αφορολογήτου πρώτης κατοικίας, ενώ διατηρείται στα περσινά επίπεδα ο ΦΜΑΠ".

    [03] Πολιτική Μπους

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 γράφει ότι «μετά τον Αθνάρ και τον Τόνι Μπλερ ήρθε και η σειρά του κεντροαριστερού Ρομάνο Πρόντι να πληρώσει την πολιτική ανοχής στα αμερικανικά σχέδια και στον πόλεμο του Ιράκ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναγκάσθηκε να υποβάλει την παραίτησή του και της κυβέρνησής του, διάρκειας μόλις 9 μηνών, λόγω της εμμονής του να ακολουθεί την πολιτική Μπους».

    [04] Πετρέλαια

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ υπογραμμίζει ότι «ένας μεγάλος πολιτικο-διπλωματικός μαραθώνιος με εσωτερικές και εσωκομματικές διαστάσεις, λαμβάνει χώρα σε Κύπρο και Ελλάδα, με αφορμή τα πετρελαϊκά κοιτάσματα που βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής δημοκρατίας. Τάσσος Παπαδόπουλος και Κώστας Καραμανλής, συναινούν μέσα από τη διάσταση της μυστικής διπλωματίας, στην αξιοποίηση του άσου που η Κύπρος έβγαλε από το μανίκι της, προκαλώντας αναταράξεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο στη γείτονα Τουρκία όσο και σε διεθνές επίπεδο».

    [05] Τίτλος Σπουδών

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ «στη "στενή" μπήκαν η υφυπουργός Παιδείας της Σερβίας Εμιλία Στάνκοβιτς και τρεις πανεπιστημιακοί με εντολή εισαγγελέα, ύστερα από τις αποκαλύψεις της "ΑΥΡΙΑΝΗΣ" για τα 310 πλαστά πτυχία που χορηγήθηκαν από τα εκεί Πανεπιστήμια σε Έλληνες φοιτητές. Το δημοσίευμα της εφημερίδας μας προκάλεσε σάλο στην Σερβία και υποχρέωσε τις τοπικές Αρχές, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία, να προβούν σε έρευνα».

    [06] Μοντέλα

    Η TRAFFIC αναφέρει ότι «η ΕΛ.ΑΣ. έχει βρεθεί μπροστά σε μία νέα "μόδα", καθώς αρκετοί πολίτες με υψηλά εισοδήματα αποφεύγουν τις παραδοσιακές "βίζιτες" μέσω τηλεφώνου και ξοδεύουν μεγάλα ποσά για να δεχθούν την επίσκεψη και τις "περιποιήσεις" μοντέλων από το εξωτερικό. Τα ραντεβού κλείνονται ηλεκτρονικά και μόνο. Σε ειδικά διαμορφωμένες σελίδες του Διαδικτύου οι υποψήφιοι πελάτες επιλέγουν την κοπέλα της αρεσκείας τους. Μετά κανονίζονται οι οικονομικές λεπτομέρειες και οι ιδιοκτήτες των "γραφείων" αποστέλλουν τις γυναίκες στη χώρα του ραντεβού».

    [07] Παιδεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι «εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν για άλλη μια φορά στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ νεαρών ταραξιών και δυνάμεων των ΜΑΤ και ενώ το μεγάλο σε όγκο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρισκόταν σε εξέλιξη. Κατόπιν ακολούθησε ο ... παραδοσιακός "κλεφτοπόλεμος" με τους αστυνομικούς στο Πολυτεχνείο».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι «αδίστακτοι οι κουκουλοφόροι τους οποίους στηρίζουν εν ενεργεία πολιτικοί και ένα μικρό κοινοβουλευτικό κόμμα. Οργάνωσαν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Τους απείλησαν με ολοκαύτωμα. Όταν ξέμειναν από πολεμοφόδια, επέλεξαν τη μάχη χώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Καυτά ρουλεμάν, μπίλιες και φωτοβολίδες σφύριζαν δίπλα από τους αστυνομικούς που έτρεχαν να προφυλαχθούν. Ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και έκαναν κλεφτοπόλεμο. Από βόμβες μολότοφ έπιασαν φωτιά τα ρούχα αστυνομικού. Μήπως οι πολιτικές δυνάμεις που ενθαρρύνουν και καλύπτουν τους κουκουλοφόρους θέλουν νεκρό;».

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι «ο κόσμος ολόκληρος τρέχει προς τα εμπρός. Και στην σημερινή εποχή της παγκοσμιοποιήσεων και της πληροφορίας, ο κυριώτερος μοχλός προόδου είναι η γνώσις, η οποία κατ΄εξοχήν παρέχεται στα πανεπιστήμια. Ενώ λοιπόν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο οι άνθρωποι προβληματίζονται για το πώς οι νέες γενιές θα αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις, στην Ελλάδα ασχολούμεθα με το πανεπιστημιακό άσυλο».

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι «30.000 πολίτες, στη μεγάλη πλειοψηφία τους φοιτητές, αλλά και πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, διαδήλωσαν χθες από τα Προπύλαια στη Βουλή, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας. Διεμήνυσαν ότι το ν/σ για τα ΑΕΙ, ακόμη κι αν ψηφιστεί, δεν θα εφαρμοστεί, αφού η μεγάλη πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας το απορρίπτει».

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι «ήταν χιλιάδες από όλη την Ελλάδα, σ΄ένα πανεκπαιδευτικό "όχι" στην απόπειρα κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ να βάλουν τις επιχειρήσεις στην Παιδεία. Και βροντοφώναξαν, ο νόμος - πλαίσιο δε θα περάσει! Το χτεσινό μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία έδωσε μια σαφή απάντηση πως ο αγώνας για να μην μπούνε οι εταιρείες στις σχολές, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, δεν έχει ημερομηνία λήξης».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι «εικόνα διάλυσης κυριαρχεί στα πανεπιστήμια και λύση στο αδιέξοδο δεν διαφαίνεται, αφού οι εξελίξεις οδηγούν σε μια ακαδημαϊκή χρονιά κυριολεκτικώς χαμένη. Το κλίμα πόλωσης είναι ευκρινέστερο όσο ποτέ, με τη συνδικαλιστική ηγεσία των πανεπιστημιακών να δηλώνει αποφασισμένη για παράταση των κινητοποιήσεων, συνυπολογίζοντας βέβαια και το ότι 330 σχολές και τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη».

    [08] Βουλή

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι «οι βουλευτές της ΝΔ τήρησαν τη "γραμμή" και ψήφισαν την πλειονότητα των κυβερνητικών προτάσεων - κυρίως το άρθρο 16 για την Παιδεία και το άρθρο 24 για τα δάση. Είπαν όμως "όχι" στις κυβερνητικές προτάσεις για αύξηση του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας, στα κωλύματα εκλογιμότητας και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ να μειωθεί από τα 25 στα 21 χρόνια το όριο ηλικίας για την εκλογή βουλευτών».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 23 February 2007 - 23:17:32 UTC