Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/5/2007
  • [02] Κ. Καραμανλής
  • [03] Εκλογές
  • [04] Ομόλογα
  • [05] Κατάσχεση
  • [06] Αθήνα
  • [07] Προεκλογικός αγώνας
  • [08] Περιβάλλον
  • [09] Σκόπια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/5/2007

    Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο 1ο προσυνέδριο της ΝΔ με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η αποκάλυψη πανεπιστημιακής έρευνας ότι μικροσωματίδια που έχουν συσσωρευθεί σε πολλές περιοχές της Αθήνας ενοχοποιούνται για καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα, η κατάσχεση έργου τέχνης και οι καταθέσεις στον εισαγγελέα εφετών για την υπόθεση των ομολόγων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σαχάρα θα γίνει η Ελλάδα. Αύριο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ολοταχώς για νέο θρίαμβο. Ο Κώστας Καραμανλής "κλείδωσε" τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το δίλημμα Καραμανλή και η απόπειρα του Γιώργου να πολώσει το πολιτικό κλίμα, για να συσπειρώσει τον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Έλα, Γιώργο, για να δεις... τι σημαίνει συνέπεια λόγων και έργων. Από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός προ(σ)κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου.

    ΕΘΝΟΣ: Στα κρυφά κατέθεσαν Κουρής - Ευγένιος. Την πόρτα δύο υπουργείων χτύπησε ο εισαγγελέας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Μπράνκο Τσεβερνκόφσκι, δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να μπει στο ΝΑΤΟ ως FYROM και... έδειξε το φερετζέ, έκρυψε το πρόσωπο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καραμανλής: Άλλοι κρύβονται. Το πρώτο μήνυμα εκλογικού θριάμβου της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε αυτοκριτική και για τα ομόλογα με τον λαό να τον αποθεώνει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 18 θάλαμοι αερίων στην Αθήνα. Πανεπιστημιακή έρευνα αποκαλύπτει ποιες περιοχές απειλούνται από τα μικροσωματίδια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σύλληψη έργου τέχνης! Λογοκρισία από την Αστυνομία για... εθνικούς λόγους στην "ArtAthina".

    ΕΣΤΙΑ: Προεκλογική εξουθένωσις. Κανένα κόμμα δεν θα αντέξη μέχρι τέλους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με τρεις φράσεις έσβησε μίζες 42.000.000 ευρώ. Προεκλογική απολογία από Καραμανλή.

    Η ΧΩΡΑ : Οι μεταρρυθμίσεις με στόχο ένα κοινωνικό κράτος. Καραμανλής: Κάναμε πράξεις τις δεσμεύσεις μας.

    City Press: Σκληρό ροκ για όλους. Έναρξη προεκλογικού αγώνα.

    Metro: Ψάχνουν για την ημερομηνία. Εκλογές τον Σεπτέμβριο έδειξαν το... Σαββατοκύριακο και οι κινήσεις της κυβέρνησης.

    Metropolis: Οικολογία, άγνωστη λέξη για τους Έλληνες...

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα καράβια της μεγάλης φυγής. Τα δρομολόγια και οι ναύλοι όλων των πλοίων.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Άρχισαν τα όργανα. Στο κόκκινο η αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Κ. Καραμανλής

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "την απαρέγκλιτη απόφασή του να τηρήσει το συμβόλαιο τιμής που συνήψε με το λαό, στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004, διακήρυξε χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "χιλιάδες λαού αποθέωσαν τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη στο Προσυνέδριο της ΝΔ. "Εμείς κινούμεθα στο φως", διακήρυξε ο πρωθυπουργός, "άλλοι κρύβονται, εμείς ανεβάζουμε τον πήχυ υψηλότερα και αλλάζουμε τη χώρα με έργα και όχι με λόγια". Πρόσκληση του πρωθυπουργού στον Γ. Παπανδρέου να επισκεφθεί όλες τις μεγάλες πόλεις που θα επισκεφθεί ο ίδιος για να δει τα έργα. Αυτοκριτική για τα ομόλογα".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "λάθος επιλογές" και καθυστερήσεις παραδέχθηκε χθες ο Κ. Καραμανλής, σε μια προεκλογική αυτοκριτική από τη Θεσσαλονίκη, παρακάμπτοντας τις μίζες-μαμούθ που συνοδεύουν το σκάνδαλο των ομολόγων".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "δέσμευση για συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, πριν και μετά τις εκλογές, μαζί με έναν πλήρη απολογισμό του κυβερνητικού έργου έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε προεκλογικό θερμό κλίμα, στο γεμάτο με χιλιάδες στελέχη και οπαδούς της ΝΔ συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "το "γάντι" των προσωπικών επιθέσεων που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "σήκωσε" χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής καυτηριάζοντας από το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και αναδεικνύοντας την ορθότητα της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής που κάνει πράξη τα "λόγια και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις" των προηγούμενων κυβερνήσεων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία του κ. Καραμανλή σε εγκαίνια έργων, όπως του νέου αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την υπόλοιπη Μακεδονία ή του Διεθνούς Πανεπιστημίου που θα έχει έδρα την Συμπρωτεύουσα. Ο κ. Καραμανλής ήταν κάτι παραπάνω από σαφής. Το δίλημμα που θα τεθεί, θα αφορά από τη μία μεριά, το παρελθόν των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με την ασυνέπεια και την αναξιοπιστία, από την άλλη δε την πρακτική της σημερινής κυβέρνησης, που, κατά τον επικεφαλής της, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, παράγει απτά αποτελέσματα και έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένο έργο".

    [03] Εκλογές

    Η Metro αναφέρει ότι "την ακριβή ημερομηνία των εκλογών ψάχνουν όλες οι πλευρές, καθώς γενική αίσθηση είναι -μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που είχε προεκλογικό χρώμα, αλλά και τις εμφανίσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών το Σαββατοκύριακο- ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να στηθούν οι κάλπες στα τέλη Σεπτεμβρίου".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "κάποιοι υποστηρίζουν ότι παρά τα σενάρια περί προώρων εκλογών το φθινόπωρο, βούλησις του Πρωθυπουργού παραμένει η εξάντλησις της τετραετίας και η διενέργεια εκλογών την άνοιξη του 2008. Αλλά ότι ο κ. Καραμανλής αφήνει σκόπιμα να διοχετεύονται τα σενάρια περί εκλογών το φθινόπωρο, προκειμένου να διατηρή τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ σε διαρκή εκλογική εγρήγορση και να τον εξουθενώση".

    [04] Ομόλογα

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "υπό πλήρη μυστικότητα κατέθεσαν (ως μάρτυρες) την Παρασκευή και το Σάββατο στον εισαγγελέα Εφετών κ. Α. Λιόγα, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, για το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα, καλούνται (ως ύποπτοι) να δώσουν εξηγήσεις ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης και η διευθύντρια του Ταμείου κυρία Παναγιώτα Καραδήμα".

    [05] Κατάσχεση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ διερωτάται: "υπάρχει ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα; Όχι, απαντά η Αστυνομία που εισέβαλε σε αίθουσα τέχνης και κατέσχεσε έργο. Διαμαρτυρία καλλιτεχνών για το νέο κρούσμα λογοκρισίας".

    [06] Αθήνα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι είναι "ένοχα για καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα τα μικροσωματίδια. Οι χειρότερες ώρες συσσώρευσής τους στην Αθήνα είναι τα διαστήματα 6.30-9.00 το πρωί και 1.00 έως 3.00 το μεσημέρι. Ενδεικτικό δε της αδυναμίας αντιμετώπισης του φαινομένου είναι ότι η περιοχή που βρίσκεται κυριολεκτικά στο κόκκινο ως προς τη συσσώρευση μικροσωματιδίων είναι η οδός Αριστοτέλους, όπου έχει την έδρα του το υπουργείο Υγείας!

    [07] Προεκλογικός αγώνας

    H City Press γράφει: "ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη: "Δέκα χρόνια κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με υποσχέσεις και ψεύτικα λόγια. Δέκα χρόνια κοροϊδίας". Ομιλία Παπανδρέου στην Άμφισσα: "Τον τόπο κυβερνά ένα άθλιο κατεστημένο και μια σπείρα προσώπων που λεηλατεί τη δημόσια περιουσία". Παναγιώτης Ψωμιάδης: "Το όνομα Παπανδρέου θα το ψάχνουμε μετά τις εκλογές και δεν θα το βρίσκουμε". Α. Αλαβάνος: "Η διαπάλη του δικομματισμού αναδεικνύεται πάνω στο πεδίο της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, του κουκουλώματος, και απλώς έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι".

    [08] Περιβάλλον

    Η Metropolis αναφέρει ότι " αν και το 57% δηλώνει ενημερωμένο σε θέματα περιβάλλοντος και ένας στους δύο θεωρεί ότι το προστατεύει, την ίδια στιγμή το 54% κινείται αποκλειστικά με Ι.Χ. και το 58% δεν έχει πετάξει ποτέ τα απορρίμματά του σε κάδους ανακύκλωσης".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, "σε έρημο θα μετατραπούν πολλές περιοχές της νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας λόγω των κλιματικών αλλαγών. Η συνεχής αύξηση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη που με τη σειρά της συνθέτει εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον του πλανήτη και κατά συνέπεια της Ελλάδας".

    [09] Σκόπια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ο πρόεδρος των Σκοπίων κ. Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, μίλησε στην "Κ" και στον συντάκτη της Σταύρο Τζίμα για πολλά, χωρίς , όμως, να λέει τίποτα το ουσιώδες για το πρόβλημα το οποίο δημιούργησε η χώρα του. Σε ερώτηση του εν λόγω δημοσιογράφου, αν θα συναινούσε η δική του πλευρά στην ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ με το FYROM- εξέλιξη, που ίσως, διευκόλυνε και την Αθήνα να μη θέσει βέτο- απάντησε ως εξής: "Βεβαίως, η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ με τη συνταγματική ονομασία μας, θα μας ικανοποιούσε όσο τίποτε άλλο. Ωστόσο, στην περίπτωση κατά την οποία μια τέτοια λύση στη διένεξη δεν θα έχει βρεθεί προτού ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι να γίνουμε πλήρες μέλος του με την αναφορά που σήμερα γίνεται στον ΟΗΕ δηλαδή, μόνο ως προσωρινή λύση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 4 June 2007 - 21:39:21 UTC