Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/8/2007
  • [02] Ασφαλιστικό
  • [03] Καραμανλής
  • [04] Ζορμπάς
  • [05] Άνεργοι
  • [06] Εκλογές - Δημοσκοπήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/8/2007

    Τα μέτρα Καραμανλή για το ασφαλιστικό κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δεσμεύσεις για το νέο Ασφαλιστικό. Τις ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 10.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα για ανέργους άνω των 45 ετών.

    Η ΑΥΓΗ: Σπρώχνουν σε εταιρείες την κοινωνική ασφάλιση. Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις σε Παιδεία και Υγεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μπούμερανγκ για Γιώργο η σκανδαλολογία. Άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τη διαρροή του πορίσματος Ζορμπά.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σύρραξη δικαστών για τα αμαρτωλά ομόλογα. Αιφνίδια παρέμβαση πρώην Προέδρου του ΑΠ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αδειάζουν τον Ζορμπά οι έντεκα. Μεγάλη ένταση χθες στη συνεδρίαση της Ανεξάρτητης Αρχής.

    ΕΘΝΟΣ: Με καρμπόν τα ψέματα του 2004. Κ. Καραμανλής: Αυτολεξεί τα ίδια "Θα" για το ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πρωθυπουργός σιγά-σιγά αλλά σταθερά, αποκαλύπτει τις μετεκλογικές του προθέσεις και χθες στην Κ. Επιτροπή ...Έβγαλε λαγό από το καπέλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κλείδωσε η νίκη του Καραμανλή. Με διαφορά ασφαλείας από 2,5% έως 3,5% η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς νέα τετραετία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κίνητρα για δουλειά μετά τη σύνταξη. Τι σημαίνουν τα μέτρα Καραμανλή για το Ασφαλιστικό. Η ΝΔ επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις της, λέει το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ασφαλιστικό: (βλέπε πρόγραμμα της ΝΔ του 2004). Ο Καραμανλής το... λύνει, για να... δέσει τον Ζορμπά.

    ΕΣΤΙΑ: Αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις προβάλλονται για να δημιουργηθή κλίμα αγωνίας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Καραμανλής ανοίγει το ασφαλιστικό. Ενοποίηση των Ταμείων. Κίνητρα εργασίας πέραν του ορίου ηλικίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 11 προτάσεις για το ασφαλιστικό. Δεν αυξάνονται οι εισφορές και τα όρια ηλικίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξαναδιάβασε την ομιλία τού 2004! Απάτη - καρμπόν με το Ασφαλιστικό.

    Η ΝΙΚΗ: Αντιπερισπασμός με Ασφαλιστικό. Ο Καραμανλής επανέλαβε τις διακηρύξεις του... 2004.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ο Καραμανλής σώζει την παρτίδα. Από το "χτύπημα" Ζορμπά κρατιέται τώρα ο Γιώργος.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Κεφάλι" 1,5% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία. Πανελλαδική δημοσκόπηση της INTERVIEW στο "Π".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντιλαϊκές προθέσεις και δεσμεύσεις για το Ασφαλιστικό. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτονται.

    ΧΩΡΑ: Δέσμευση Καραμανλή για Ασφαλιστικό. Οι πολίτες απαιτούν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

    City Press: Ισορροπία τρόμου για το ασφαλιστικό.

    Metro: Η μάχη του Ασφαλιστικού. Έντεκα προτάσεις Καραμανλή αλλά και σφοδρή αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Υποψήφιοι μοιράζουν θέσεις. "Γαλάζια" ρουσφέτια πάνω από την κάλπη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Δεν θίγονται οι συντάξεις. "Δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης" εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εξυγίανση στις συντάξεις. Επιτέλους ο προεκλογικός αγώνας στράφηκε σε θέματα ουσίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εγγύηση Καραμανλή: Δεν θα αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης, δεν θα περικοπούν οι συντάξεις.

    [02] Ασφαλιστικό

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "σε μία πρόχειρη και εν πολλοίς κακοστημένη επιχείρηση, η οποία εντέλει εξέθεσε τον ίδιο τον κ. Κ. Καραμανλή, τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης επιχείρησαν χθες να αλλάξουν την προεκλογική ατζέντα και με "όχημα" το ασφαλιστικό να ξεφύγουν από το πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "εξαπάτηση των ψηφοφόρων για το Ασφαλιστικό επιχείρησε χθες ο Κ. Καραμανλής, εξαγγέλλοντας ως νέα μέτρα τις υποσχέσεις που έδινε η ΝΔ το 2004 - και μάλιστα με τις ίδιες ακριβώς λέξεις".

    Η METRO γράφει ότι "σε πρώτο πλάνο έφερε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της ΓΣΕΕ. Μιλώντας χθες στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το Ασφαλιστικό λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά θα δοθούν κίνητρα για παραμονή στην εργασία όσων το επιθυμούν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "το καυτό ζήτημα του ασφαλιστικού συστήματος έθεσε στο επίκεντρο της προεκλογικής ατζέντας ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, παρουσιάζοντας δέσμη 11 μέτρων για την εξυγίανση των Ταμείων. Μιλώντας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε ότι δεν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και τα όρια ηλικίας, ενώ δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Ωστόσο, επισήμανε ότι το ασφαλιστικό σύστημα πάσχει και συνδέεται άμεσα με το δημογραφικό πρόβλημα και την έκταση της παραοικονομίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "στην ανάγκη άμεσης προώθησης μεταρρυθμίσεων και αλλαγών σε όλους τους τομείς αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος έκανε απολογισμό έργου, ενώ άνοιξε τα χαρτιά του για το Ασφαλιστικό λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, αλλά θα δοθούν κίνητρα για παραμονή στην εργασία όσων το επιθυμούν".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "έντεκα προτάσεις για την επίλυση του Ασφαλιστικού αμέσως μετά τις εκλογές κατέθεσε ο Καραμανλής, τολμώντας με πολιτική παρρησία να ανοίξει το κεφάλαιο αυτό τρεις εβδομάδες πριν από την προσφυγή στις κάλπες. "Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας, δεν αυξάνονται οι εισφορές, δεν μπαίνουν νέοι φόροι", δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ζήτησε ισχυρή πλειοψηφία για να συνεχίσει μεταρρυθμίσεις και ξεκαθάρισε ότι "εκείνο που κρίνεται στις εκλογές είναι η πρόοδος ή η οπισθοδρόμηση της χώρας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "λέξη προς λέξη επανέλαβε ο Κ. Καραμανλής το πρόγραμμα της ΝΔ του 2004 για το Ασφαλιστικό, με πρόσχημα ότι είναι... 8ετίας, υποσχόμενος να το... λύσει τώρα. Ο σκοπός ήταν άλλος: Να στρέψει την προσοχή των πολιτών προς ένα καυτό γι' αυτούς ζήτημα και να ξεφύγει από το "πόρισμα Ζορμπά" που έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "ξεκινώντας από τους αντιασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ επί Μητσοτάκη, ο κ. Καραμανλής βλέπει τη "λύση" του Ασφαλιστικού στην απόλυτη εφαρμογή του νόμου Ρέππα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και παραπέρα στις πατέντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός προκρίνει την ονομαζόμενη στην ΕΕ "παράταση του εργάσιμου βίου". Η μερική σύνταξη όπως και η ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων σημαίνουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ οι συντάξεις πείνας θα γίνουν πιο άθλιες με την ακρίβεια και τη φορολογία".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "το καυτό θέμα του ασφαλιστικού έβαλε στην προεκλογική "ατζέντα" χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των εισφορών, αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων. Η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και η εξεύρεση πρόσθετων πόρων ανέφερε ο κ. Καραμανλής εξασφαλίζονται με τη σταθερά ανοδική πορεία της οικονομίας που ήδη επιτυγχάνεται: "Διασφαλίζουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και επομένως περισσότερα έσοδα του κράτους και παράλληλα ουσιαστική δημοσιονομική εξυγίανση και επομένως μείωση των δαπανών του σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "τις δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει η ΝΔ για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, εφόσον υπερισχύσει στις επερχόμενες εκλογές, περιέγραψε χθες ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας επιγραμματικά και με εξαιρετικά προσεκτικές διατυπώσεις τις προτάσεις του κόμματός του για "ένα σύγχρονο, δίκαιο, βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα". Η αποκωδικοποίησή τους, αποδομεί πλήρως τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν τίθεται θέμα "αύξησης των ορίων ηλικίας (για συνταξιοδότηση) και μείωσης των συντάξεων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της μετατόπισης του κέντρου βάρους της εν εξελίξει προεκλογικής περιόδου, από την απαρίθμηση γενικόλογων συνθημάτων και τη σκανδαλολογία, στην ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων της χώρας, συνιστά η χθεσινή επιλογή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να καταθέσει το περίγραμμα των βασικών του επιλογών για το ασφαλιστικό".

    Η CITY PRESS γράφει ότι «ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής περιέγραψε χθες τις βασικές γραμμές της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο ασφαλιστικό, σε περίπτωση επανεκλογής της».

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι «πακέτο μέτρων που γκρεμίζει την κοινωνική ασφάλιση και εμπορευματοποιεί άλλο ένα δημόσιο αγαθό προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στα μέτρα που θα προωθήσει αμέσως μετά τις εκλογές η Ν.Δ., επανέφερε το σύστημα των τριών πυλώνων ασφάλισης, με το οποίο ανατρέπεται η αναδιανεμητική λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος και εισάγεται η αρχή της ιδιωτικής ασφάλισης στο δημόσιο σύστημα».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει «δέσμευση Καραμανλή για εισφορές, όρια ηλικίας, συντάξεις και έντεκα προτάσεις για το ασφαλιστικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μιλώντας χθες στα μέλη της Κ.Ε. της Ν.Δ. ανέπτυξε τις προτάσεις του για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος που θα προβληθεί κατά την νέα θητεία της κυβέρνησης, δεσμεύθηκε πως δεν θα αυξηθούν οι εισφορές αλλά ούτε και τα όρια ηλικίας. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν υπάρχει ζήτημα συζήτησης για μείωση των συντάξεων».

    [03] Καραμανλής

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 υποστηρίζει ότι «το πόρισμα Ζορμπά ήταν ένα γερό... ντιρέκτ στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και αυτό ανεξαρτήτως από το τι μπορεί ή δεν μπορεί να τεκμηριώσει ο κ. Ζορμπάς ή αν στηρίζεται στα όσα λέει ο δημοσιογράφος Γ. Ντάσκας. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι -και αυτό- το πρόβλημα θα ξεπερασθεί, ότι το "ποτάμι δεν γυρίζει πίσω" και η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές. Το γερό χαρτί για την κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν και παραμένει έτσι κι αλλιώς ένα: ο Κώστας Καραμανλής».

    [04] Ζορμπάς

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι «τη μορφή δικαστικού εμφυλίου λαμβάνει πλέον η υπόθεση του σκανδάλου των αμαρτωλών ομολόγων. Χθες ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Κόκκινος ετάχθη υπέρ του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος λέγοντας ότι οι ενέργειές του ήταν δικονομικώς ορθές».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι «σε πολύ έντονο κλίμα διεξήχθη και δεύτερη συνεδρίαση της "Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες", μετά την επιστροφή της έκθεσης Ζορμπά από την Εισαγγελία Εφετών ως μη σύννομης. Παρά τις εξηγήσεις του προέδρου της Αρχής, τα υπόλοιπα έντεκα μέλη δεν δέχθηκαν και χθες να προσυπογράψουν την έκθεση, που ουσιαστικά είναι πλέον στον αέρα».

    [05] Άνεργοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι «από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσλάβουν ανέργους, μέσω του νέου προγράμματος Νέων Θέσεων Εργασίας έτους 2007, για ανέργους ηλικίας 45 ετών και άνω».

    [06] Εκλογές - Δημοσκοπήσεις

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ γράφει ότι «σαφές προβάδισμα 1,5 ποσοστιαίας μονάδας, εξασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, σε πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία "Interview", για λογαριασμό του "Π". Και τούτο, ενώ, βάσει των ιδίων αποτελεσμάτων, επιβεβαιώνεται η μέχρι τώρα "τάση" ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική».

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ «τί είδους συμπέρασμα μπορεί να βγάλη κανείς, όταν βλέπη δημοσκοπήσεις που φέρουν την Νέα Δημοκρατία να λαμβάνη μόλις 31% και το ΠΑΣΟΚ μόλις 29,5%; Πέραν του ότι η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 1,5 μονάδα, κανένα άλλο συμπέρασμα. Διότι προφανώς ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ θα κινηθούν στα επίπεδα του 30%. Κατά πάσαν πιθανότητα αμφότερα - και πάντως η Νέα Δημοκρατία - θα ξεπεράσουν το 40%».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι «μπούμερανγκ γυρίζει για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου η παρατεταμένη σκανδαλολογία, ενώ υπολείπονται τρεις περίπου εβδομάδες από τη διεξαγωγή της κρίσιμης εκλογικής μάχης. Ο κ. Παπανδρέου αποτελεί την "αχίλλειο πτέρνα" της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν προσωπικά τον ίδιο (καταλληλότητα για πρωθυπουργία, αξιοπιστία, ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας) βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι «με καθαρή διαφορά, η οποία δεν είναι αναστρέψιμη και διευρύνεται συνεχώς με την επιστροφή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία, κλειδώνει η νίκη του Κώστα Καραμανλή, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 31 August 2007 - 21:46:22 UTC