Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2007
  • [02] ΠΑΣΟΚ
  • [03] ΠΑΣΟΚ-Σχέδιο Σημίτη
  • [04] ΠΑΣΟΚ - Δημοσκοπήσεις
  • [05] Υγεία
  • [06] Κουκουλοφόρος ληστής
  • [07] Υγεία - Προσλήψεις
  • [08] Περίθαλψη - Συντάξεις
  • [09] Εκλογές
  • [10] Επιστολή Γιώργου Παπανδρέου
  • [11] Πόρισμα για Ταμεία
  • [12] Φεστιβάλ ΚΝΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2007

    Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, καθώς και το Ασφαλιστικό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κουκουλώνουν" τον ...κουκουλοφόρο-ληστή; Ποιος παρεμβαίνει για να μη δίδονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία του εγκλήματος;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Μαλλιά κουβάρια στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Τι ελέχθη χθες πίσω από τις κλειστές πόρτες της Χαριλάου Τρικούπη- Οξύτατοι, αλλά και σπαρταριστοί , διάλογοι.

    Η ΑΥΓΗ: Κουβάρι περίθαλψη και συντάξεις. Σχέδιο διάσπασης του ΙΚΑ-Το αφήνουν χωρίς ιατρεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πατέρα παραιτήσου και φύγε από την χώρα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αποφάσισαν ανατροπές στην Υγεία παράλληλα με το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση ξανα-τρέχει.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καλύπτονται 14.500 θέσεις στην υγεία. Αυξημένες κατά 9,3% οι δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2008.

    ΕΘΝΟΣ: Τα βρήκαν στα...διαδικαστικά. Γιώργος - Βενιζέλος άφησαν τα δύσκολα για το Εθνικό Συμβούλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ...Αναρωτιούνται με πόσα ταυ γράφεται η ήττα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βαγγέλη...χάσαμε". Ψάχνει δικαιολογίες για να αποφύγει τις κάλπες καταγγέλλοντας νοθεία ο Ε. Βενιζέλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν. Ομοφωνία για το μητρώο στο Πολιτικό Συμβούλιο αλλά και βαριές εκφράσεις για τα αίτια της ήττας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ανοιχτά πληγές και κατάλογοι.

    ΕΣΤΙΑ: Πιθανές εκλογές την άνοιξη 2009. Η πλειοψηφία των 152 εδρών δεν έχει ορίζοντα τετραετίας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ολόκληρο το πόρισμα Αναλυτή για τα Ταμεία. Προτείνει δραστικές παρεμβάσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συμφωνία κορυφής...στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ριζικά αντίθετες θέσεις για τα αίτια της ήττας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανακωχή 48 ωρών για τα αίτια της ήττας. Ομόφωνη εκτόνωση για τις διαδικασίες εκλογής.

    Η ΝΙΚΗ:Έκρυψαν τα αίτια κάτω από το χαλί. Ούτε λέξη για την ήττα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Απέτυχε το σχέδιο του Σημίτη. Κερδίζει έδαφος ο Γιώργος Παπανδρέου.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ισορροπίες τρόμου στο ΠΑΣΟΚ. Κόντρες και συγγνώμες στο Πολιτικό Συμβούλιο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Γιορτή νεολαίας πάλης ξεκίνημα μετά τις εκλογές. Ραντεβού αυτή την Κυριακή στις 7μμ στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ.

    Η ΧΩΡΑ : Ασφράγιστες οι αποδείξεις και με βούλα υπουργική. Και φοροελεγκτική ασυλία για όσους καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς.

    City Press: Συμφωνία για τους όρους αναμέτρησης. Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ.

    Metro: "Ξέχασαν" τα αίτια της ήττας. Ομόφωνη απόφαση του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ μόνο για τη διαδικασία εκλογής προέδρου.

    Metropolis: Συμφωνία για διαδικασίες -στο βάθος σύγκρουση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το μετρό επεκτείνεται. Νέες γραμμές για τη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Αναλάβετε τις ευθύνες σας..."

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο σφυρί τρία σπίτια την ημέρα! Έξαρση εμφανίζουν οι κατασχέσεις ακόμη και για ποσά ύψους 4.000 ευρώ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η θεραπεία της Υγείας απαιτεί κι άλλα κονδύλια. Παρά τις χθεσινές ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις Αβραμόπουλου.

    [02] ΠΑΣΟΚ

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "στο Εθνικό Συμβούλιο του Σαββατοκύριακου, ωστόσο, η συζήτηση για την ήττα θα είναι αναπόφευκτη και έτσι θα είναι δύσκολο να μην ανάψουν τα αίματα. Τουλάχιστον όμως επετεύχθη συμφωνία στο πώς θα πορευθεί το ΠΑΣΟΚ έως τις 11 Νοεμβρίου. Για παράδειγμα, άπαντες συμφώνησαν πως οι τρεις που έθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρία δεν χρειάζονται υπογραφές για να ανακηρυχθούν υποψήφιοι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "με ανοιχτά μητρώα αλλά και ανοιχτές πληγές οδεύει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή προέδρου του στις 11 Νοεμβρίου, αλλά και στις ενδιάμεσες μαζικές του διαδικασίες, όπως είναι το αυριανό Εθνικό Συμβούλιο και η εθνική του συνδιάσκεψη στις 2, 3, 4 Νοεμβρίου. Το πρώτο συμφωνήθηκε και το δεύτερο διαπιστώθηκε στη χθεσινή νέα συγκρουσιακή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο αποδείχθηκε αδύναμο να καταλήξει σε πόρισμα για τα αίτια της εκλογικής ήττας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "το χρονοδιάγραμμα εκλογής προέδρου ισχύει χωρίς καμία αλλαγή, αποφάσισε ομοφώνως χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου διεξήχθη γενικά σε ήπιους τόνους, ενώ οι επί μέρους διαφωνίες που υπήρξαν για διαδικαστικά θέματα -όπως οι εγγραφές στο μητρώο μελών και φίλων και η συλλογή υπογραφών από τους υποψηφίους- δεν έλαβαν διαστάσεις".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "μαραθώνια η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, κατέληξε σε συμφωνία επί των διαδικαστικών για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Οι "καυτές πατάτες" όμως αφέθηκαν για το Εθνικό Συμβούλιο".

    Η Metropolis υπογραμμίζει ότι "κυρίαρχο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν οι συγκλίσεις σε διαδικαστικά κυρίως ζητήματα και όχι στα πολιτικά θέματα, τα οποία ουσιαστικά παραπέμφθηκαν στις διαδικασίες που ακολουθούν, όπως το Εθνικό Συμβούλιο και η Συνδιάσκεψη. Αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρξει κείμενο απολογισμού και πολιτικής αξιολόγησης όσων αφορά τα αίτια της ήττας στις 16 Σεπτεμβρίου".

    Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ τονίζει ότι "θυελλώδης και μαραθώνια η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συνεδρίου τα είχε όλα. Ένταση και σκληρές διαφωνίες, μέχρι και συγγνώμες. Ιδιαίτερα οξύς υπήρξε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος απαίτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να του ζητήσει συγνώμη για τα όσα ακούστηκαν για τη δήθεν διπλοεγγραφή του στα μητρώα του κόμματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "με ανοιχτές πληγές οδηγείται στο αυριανό Εθνικό Συμβούλιο το ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε χθες επί εξάωρο, δεν μπόρεσαν ούτε καν να ανοίξουν πολιτική συζήτηση και να θίξουν τα αίτια της ήττας".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "ομοφωνία για τα διαδικαστικά, καμία συζήτηση όμως για τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, με το θέμα που αποτελεί σημείο μεγάλης τριβής μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας, να μετατίθεται για το Εθνικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "ομοφώνησαν αλλά μόνο στα διαδικαστικά τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση. Διαφωνία παραμένει επί της πολιτικής, για τα αίτια της ήττας, καθώς τα δύο στρατόπεδα πορεύονται με τις αρχικές τους θέσεις. Η μία πλευρά επιμένει ότι φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου και οι χειρισμοί του, ενώ η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι τα αίτια είναι παλαιότερα, από το 2004, στην κατάσταση που παρέλαβε ο Γ. Παπανδρέου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "ραντεβού νέας σύγκρουσης στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έδωσαν χθες τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για τα πραγματικά αίτια της εκλογικής ήττας όσο και για επιμέρους ζητήματα της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις 11 Νοεμβρίου".

    Η Metro προσθέτει ότι "μόνο ως προς τη διαδικασία της εκλογής προέδρου κατάφεραν να συμφωνήσουν χθες το απόγευμα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αποφεύγοντας να ανοίξουν πολιτική συζήτηση για τα αίτια της πρόσφατης εκλογικής ήττας".

    Η City Press σημειώνει ότι "χωρίς εκπλήξεις και πολλές εντάσεις κύλησε η χθεσινή πεντάωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Τα 20+1 μέλη του οργάνου κατέληξαν ομόφωνα στα διαδικαστικά, δεν συζήτησαν τα πολιτικά (αίτια της ήττας), αλλά προλείαναν το έδαφος για μια έντονη συνεδρίαση, αύριο και μεθαύριο, του Εθνικού Συμβουλίου".

    [03] ΠΑΣΟΚ-Σχέδιο Σημίτη

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 επισημαίνει ότι "το σχέδιο Σημίτη για τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ, με την αλλαγή της ηγεσίας του, αποτυγχάνει. Το κλίμα έχει γυρίσει εμφανώς υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ όλο και περισσότεροι από αυτούς που υποστηρίζουν τον Ευάγγ. Βενιζέλο το ξανασκέφτονται. Τα παλαιά ηγετικά στελέχη του κόμματος, όπως ο Θ. Πάγκαλος και η Βάσω Παπανδρέου, δεν θέλουν να στηρίξουν τον Ευάγγ. Βενιζέλο, ο ένας μετά τον άλλο και τα μεσαία στελέχη του κόμματος παίρνουν το μέρος του Γ. Παπανδρέου. Η προσπάθεια δημιουργίας ενός ηγετικού πυρήνα που θα καθόριζε τις εξελίξεις από τους Θ. Πάγκαλο, Άννα Διαμαντοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Πέτρο Ευθυμίου, Μ. Χρυσοχοϊδη, Κ. Σκανδαλίδη απέτυχε, αφού δεν υπήρξε συμφωνία για την τρίτη υποψηφιότητα".

    [04] ΠΑΣΟΚ - Δημοσκοπήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "με δύο ακόμη δημοσκοπήσεις, οι οποίες εντός των προσεχών ημερών θα δουν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνεται η κυριαρχία του Γιώργου Παπανδρέου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα δύο γκάλοπ επιβεβαιώνουν την πρωτιά του έναντι του Ε. Βενιζέλου με διαφορά που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τις 20 μονάδες!"

    [05] Υγεία

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "μετά το Ασφαλιστικό σειρά έχει η Υγεία, καθώς ο κ. Κ. Καραμανλής βιάζεται να ανοίξει τα κρίσιμα μέτωπα όσο η πολιτική συγκυρία είναι γι αυτόν ευνοϊκή. Ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών έδωσε χθες το "πράσινο φως" για ανατροπές εδώ και τώρα".

    [06] Κουκουλοφόρος ληστής

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "περίεργη προσπάθεια κουκουλώματος στις έρευνες για τη δράση του 29χρονου ληστή, γιου στελέχους της αριστεράς! Την ώρα που ο νεαρός περνούσε τις πύλες των φυλακών, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος, στην Ασφάλεια Αττικής παιζόταν ένα θρίλερ για γερά νεύρα! Ενώ από νωρίς οι δημοσιογράφοι είχαν ενημερωθεί ότι στην καθορισμένη παρουσίαση της πολύκροτης υπόθεσης στην Ασφάλεια θα μοιραζόταν υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας από την τράπεζα που λήστεψαν οι κακοποιοί, τελικά, με "άνωθεν εντολές", αυτό δεν έγινε ποτέ, όπως ποτέ δεν δόθηκαν και άλλες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του οπλισμού και αν αυτό έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες...".

    [07] Υγεία - Προσλήψεις

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "τις διαδικασίες για την πρόσληψη 14.500 γιατρών και νοσηλευτών θα προχωρήσει μέχρι τον επόμενο Απρίλιο το υπουργείο Υγείας, βάζοντας τις βάσεις για μια σημαντική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "το κατώφλι του Εθνικού Συστήματος Υγείας περνούν συνολικά 14.500 νέοι νοσηλευτές και γιατροί, για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας και να αναβαθμίσουν το ΕΣΥ".

    [08] Περίθαλψη - Συντάξεις

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "η κυβερνητική επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα δεν περιορίζεται στα ασφαλιστικά δικαιώματα και την προετοιμασία της "επιτροπής Αναλυτή". Όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Οικονομίας, Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης συζητείται σχέδιο μεταφοράς των ιατρείων του ΙΚΑ και των άλλων αυτοδιοικούμενων ταμείων στο υπουργείο Υγείας, με στόχο να παρουσιαστεί έργο στην προώθηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Αντί να σχεδιαστεί σε όλη τη χώρα και ειδικά στις μεγάλες πόλεις η δημιουργία μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης,η κυβέρνηση συζητεί να αφήσει χωρίς ιατρεία το ΙΚΑ!".

    [09] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "κάθε ψύχραιμος πολιτικός αναλυτής αντιλαμβάνεται ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 152 εδρών λογικά δεν έχει ορίζοντα τετραετίας. Πολλώ μάλλον όταν κατά την εν λόγω τετραετία μεσολαβεί και η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, για την οποία απαιτούνται τουλάχιστον 180 ψήφοι στην Βουλή".

    [10] Επιστολή Γιώργου Παπανδρέου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι " στην κρισιμότερη περίοδο της διαδρομής του Ανδρέα Παπανδρέου όταν οι στενοί συνεργάτες του τον είχαν εγκαταλείψει και το σύνολο των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης τον αποκαλούσαν κλέφτη και απατεώνα ο Γιωργάκης του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και να εγκαταλείψει την χώρα!".

    [11] Πόρισμα για Ταμεία

    "Την έκθεση του προέδρου της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό Νίκου Αναλυτή παρουσιάζει σήμερα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Το κείμενό της παραδόθηκε στους υπουργούς Γ. Αλογοσκούφη και Β. Μαγγίνα. Στη 12σέλιδη έκθεσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής περιγράφει με μελανά χρώματα το ασφαλιστικό πρόβλημα και προβλέπει ύφεση και ανεργία εφόσον δεν ληφθούν μέτρα. Στηλιτεύει την αποδιοργάνωση του πλέγματος των Ταμείων, την πολυδιάσπαση, τη σπατάλη και την έλλειψη ανταποδοτικότητας που οδηγούν στην αποξένωση μεταξύ κράτους, ασφαλισμένων και εργοδοτών και τελικά στην εισφοροδιαφυγή".

    [12] Φεστιβάλ ΚΝΕ

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ με μια μεγάλη εκδήλωση, την Κυριακή 7 Οκτώβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, σημαδεύεται η κόκκινη γιορτή της νεολαίας, το 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "ΟΔΗΓΗΤΗ", μια μεγάλη γιορτή που ταυτόχρονα είναι και αφετηρία για τη νέα εξόρμηση της οργάνωσης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 5 October 2007 - 20:55:59 UTC