Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-12-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/12/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/12/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, και οι εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά την αρνητική στάση της Κομισιόν, που εμμένει στην επιστροφή των παράνομων κρατικών ενισχύσεων της εταιρείας.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θα κλείσει τελικά η Ολυμπιακή; Ανώμαλη προσγείωση. Ποιες λύσεις προωθούνται για τον εθνικό αερομεταφορέα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τέλος εποχής για την Ολυμπιακή Αεροπορία, αφού μετά την αρνητική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών, προωθείται η λύση του κλεισίματος του εθνικού αερομεταφορέα και της ίδρυσης μιας νέας, μικρότερης εταιρείας, ουσιαστικά μιας λύσης "Σαμπένα" α λα ελληνικά, όπως αναφέρουν έγκυροι κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών'.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Καταργούνται οι φόροι κληρονομιάς, γονικής παροχής και πρώτης κατοικίας. Εντός της εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο από τον Γ. Αλογοσκούφη".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "από μέρα σε μέρα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με το οποίο καταργείται ο φόρος κληρονομιάς, επιβάλλεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων και καταργείται ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Διαλύει το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος και ανακοινώνει στο Συνέδριο νέο σχήμα στα πρότυπα της ιταλικής "ΕΛΙΑΣ". Ανδρουλάκης και Κοτζιάς ετοιμάζουν το μανιφέστο του νέου κόμματος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την σφραγίδα του στην διάλυση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να βάλει ο Γιώργος Παπανδρέου, προχωρώντας στην μετεξέλιξή του σε ένα κατ' ουσία καινούργιο κόμμα, με διαφορετικό όνομα και νέα σύμβολα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στο σχέδιο 25.310 στρέμματα σε 17 δήμους. Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα πολεοδομικά σχέδια σε όλη την Ελλάδα".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε επίπεδα - ρεκόρ βρίσκεται σήμερα το απόθεμα των αδιάθετων κατοικιών στην Ελλάδα, ενώ στα ύψη εξακολουθούν να βρίσκονται οι τιμές πώλησης των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές της Αττικής".

    ΕΘΝΟΣ: "3 βόμβες στα χέρια του Καραμανλή. Ολυμπιακή - Ασφαλιστικό και ακρίβεια, οι νέοι εφιάλτες στο Μαξίμου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τρία εκρηκτικά κοινωνικά μέτωπα βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να "μετρά" αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό, την ακρίβεια και την Ολυμπιακή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πρωταρχικός στόχος των βόρειων γειτόνων είναι να πολιτογραφηθούν διεθνώς ως Μακεδόνες κι έπειτα το... Επόμενο βήμα των Σκοπιανών η αλλαγή συνόρων".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, οι Σκοπιανοί δεν έχουν στόχο το όνομα "Μακεδονία" και την αποκλειστική οικειοποίησή του όλως αυθαίρετα και κατά παράβαση, όχι μόνον των διεθνών κανόνων, αλλά και προς άκρα περιφρόνηση της Ιστορίας, η οποία, με αδιάσειστα στοιχεία και αποδείξεις κατοχυρώνει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Δεν γλυτώνουν δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί. Αδιάλλακτος ο Μαγγίνας παρά τη θύελλα αντιδράσεων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανυποχώρητη για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, παρά τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων, εμφανίστηκε η κυβέρνηση διά του υπουργού Απασχόλησης, Βασίλη Μαγγίνα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε κίνδυνο οι συντάξεις του ΤΕΒΕ μετά το 2010. Η έκθεση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (πριν παραιτηθεί) για το ταμείο με το 1.130.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "έρχεται το τέλος του ΤΕΒΕ μετά το 2010... Ο ΕΤ αποκαλύπτει μελέτη - ντοκουμέντο της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) σύμφωνα με την οποία μέσα στα επόμενα 3 χρόνια τα ελλείμματα του μεγαλύτερου από τους τρεις ενοποιημένους φορείς (μαζί με το ΤΑΕ και το ΤΣΑ) στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών θα παρουσιάσουν αλματώδη αύξηση της τάξης του 210%".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δεξιό χέρι στην τσέπη μας. Με σχέδιο η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση στην αρχή της θητείας της".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε εξέλιξη δεξιά επίθεση εναντίον ασφαλισμένων, φορολογουμένων και καταναλωτών. Στόχος της κυβέρνησης να λάβει όλα τα αντιδημοφιλή μέτρα ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2008, ώστε στη συνέχεια να αποκτήσει την ευχέρεια για πολιτικούς χειρισμούς (πχ πρόωρες εκλογές) και εξαγγελίες φιλολαϊκών μέτρων".

    ΕΣΤΙΑ: "Το ενδεχόμενο διπλών εκλογών. Μετά την νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κυβέρνησις προχωρή στην κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, ο οποίος θα ενισχύη το πρώτο κόμμα κατά 50 έδρες αντί των 40 που προβλέπονται σήμερα. Και δεδομένου ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευσις θα καταψηφίση - όπως έχει δηλώσει-το νομοσχέδιο, ο νέος εκλογικός νόμος θα ισχύση σύμφωνα με το Σύνταγμα στις μεθεπόμενες εκλογές".

    ΤΑ ΝΕΑ: "ΑΣΕΠ τέλος για το Δημόσιο! Το κατάργησαν με νομοθετικό πραξικόπημα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αρχή του τέλους για το ΑΣΕΠ σηματοδοτεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία η κυβέρνηση αποκλείει την Ανεξάρτητη Αρχή από τη διαδικασία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο. Σχετικός διαγωνισμός ολοκληρώνεται σε Γενική Γραμματεία του υπουργείου Πολιτισμού".

    Η ΧΩΡΑ: " Σύνταξη στα 55 για τους στρατιωτικούς..και τρία χρόνια επιπλέον για τους δημόσιους υπαλλήλους μελετά η κυβέρνηση. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σε απεργία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύνταξη στα 55 χρόνια για τους στρατιωτικούς και τρία χρόνια επιπλέον για τους δημόσιους υπαλλήλους, με "αντάλλαγμα" μεγαλύτερες συντάξιμες αποδοχές, μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση".

    City Press: "Ολυμπιακή - ΔΕΗ. Δοκιμασία για την κυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής μεταξύ οικονομικής πραγματικότητας και πολιτικού κόστους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε εξαιρετικά δύσκολες έχουν μετατραπεί πλέον οι συνθήκες για τη σωτηρία της Ολυμπιακής, μετά την προσφυγή της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryan Air στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία ζητά τη διερεύνηση "παράνομων κρατικών ενισχύσεων" προς τον εθνικό αερομεταφορέα".

    Metro: "Έτοιμο το λουκέτο για την ΟΑ. Δεν θα μείνουν χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι, διαβεβαιώνει ο υπουργός Μεταφορών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανώμαλη προσγείωση" για την Ολυμπιακή δείχνει η Κομισιόν, καθώς εμμένει στην επιστροφή των παράνομων κρατικών ενισχύσεων της εταιρείας".

    Metropolis: "Πρώτη νίκη του νόμου στη μάχη της εξέδρας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την προηγούμενη εβδομάδα, στο παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης δέχθηκε πέτρα από οπαδούς την ώρα που ήταν μέσα στο πούλμαν του Πανιωνίου".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Σχέδιο πόλης για 42.280 στρέμματα σε 11 δήμους της Θεσσαλονίκης".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:"Βόμβα " στα ακίνητα. Στο κόκκινο η μεγάλη προσφορά κατοικιών".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Στα αζήτητα 400.000 σπίτια. Η κρίση χτυπά την αγορά των ακινήτων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο επίπεδο - ρεκόρ των 400.000 φτάνει ο αριθμός των κατοικιών που παραμένουν απούλητες το 2007. Η βουτιά έως και 70% στη ζήτηση σπιτιών προκαλεί κρίση στην κτηματαγορά και πλήττει άμεσα τον κλάδο της οικοδομής".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στοίχημα με τις μετοχές μέχρι τα τέλη του έτους. Η κερδοφορία των blue chips προσελκύει επενδυτές στο Χ.Α.".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά την επιστροφή του γενικού δείκτη στο Χ.Α. σε επίπεδα άνω των 5.000 μονάδων , η ψυχολογία παραμένει εύθραυστη και πιθανόν η αγορά να διατηρηθεί σε καθεστώς υψηλών διακυμάνσεων έως τις 15 Δεκεμβρίου, όπου η εποχικότητα των εορτών διαμορφώνει υποτονικό κλίμα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 3 December 2007 - 20:55:56 UTC