Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-12-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/12/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/12/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η κυβερνητική τροπολογία, που υπαγορεύει τη βιντεοσκόπηση διαδηλώσεων, ο νέος κύκλος συζητήσεων για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η αγορά 450 τεθωρακισμένων ρωσικής κατασκευής, η επίθεση σε Έλληνα δημοσιογράφο στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και η ιδιωτική επίσκεψη Μπαμπατζάν στη Θράκη κατά την οποία προέτρεψε τους Μουσουλμάνους της περιοχής να αυτοαποκαλούνται Τούρκοι.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσωπικά δεδομένα" τέλος. Ρυθμίζεται νομοθετικά και η χρήση των καμερών στους δρόμους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τέρμα στην ασυλία κακοποιών στοιχείων και δολοφόνων ψυχών! Στη δημοσιότητα επιτέλους θα δίνονται τα ονόματα εκείνων που βιάζουν παιδιά και γυναίκες, αποπλανούν και εμπορεύονται αθώα πλάσματα, τα ωθούν στην πορνεία, τα εξαναγκάζουν σε άσεμνες πράξεις".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "450 άρματα από τη Ρωσία. Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ ανοίγει νέες προοπτικές στις ελληνορωσικές σχέσεις".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την απόκτηση 450, περίπου, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, μάχης και αμφίβιων ΒΜΡ-3, διαφόρων εκδόσεων, από τη Ρωσία, δύο νέων αεροσκαφών VIP, με ταυτόχρονη πώληση του ενός από τα υπάρχοντα EMBRAER, αποφάσισε -μεταξύ άλλων- το ΚΥΣΕΑ".

    Η ΑΥΓΗ: "Κάμερες παντού και πάντα. Απροκάλυπτη παρακολούθηση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι κάμερες της κυκλοφορίας και οποιεσδήποτε άλλες κάμερες θα λειτουργούν συνεχώς, ώστε να στήσουν τεράστιους ηλεκτρονικούς "φακέλους" για όλες τις δραστηριότητες των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των συνταγματικά κατοχυρωμένων συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ιστορική συμφωνία Καραμανλή - Πούτιν θωρακίζει την άμυνα της χώρας. Αγόρασε 450 τεθωρακισμένα από τους Ρώσους στο 1/3 της τιμής".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύβος ερρίφθη: Η χθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ να εγκρίνει την προμήθεια 450 ρωσικής κατασκευής αρμάτων για τον Στρατό Ξηράς αντί 1,2 δισ. ευρώ αποτελεί την πρώτη πράξη υλοποίησης της νέας στρατηγικής αντίληψης στα εξοπλιστικά, που υπό το κράτος των αποφασιστικών εξελίξεων στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας και της κυρίαρχης συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, αποκτά πλέον υπόσταση νέου δόγματος για τη γεωπολιτική ευελιξία της χώρας μας, με σφραγίδα Καραμανλή".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Αγοράζουμε 450 τανκς από τη Ρωσία! Αλλάζουν οι καιροί".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο χορός των εξοπλιστικών προγραμμάτων άνοιξε για τα καλά και... προς Ανατολάς. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε χθες να κάνει ένα "δώρο" στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ξεφεύγοντας από το δόγμα του ΝΑΤΟ ενέκρινε την προμήθεια 450 τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης BMP3 ύψους 1,2 δισ. ευρώ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ψαλίδι Βρυξελλών στις εφημερίες των γιατρών. Στο στόχαστρο της ΕΕ η υπερωριακή εργασία στον τομέα της Υγείας".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις αναμένονται με τη θέσπιση των κοινοτικών Οδηγιών που συζητήθηκαν, χθες, στο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, θα έρθουν τα πάνω-κάτω στα μέχρι σήμερα εργασιακά δεδομένα εφόσον περάσουν το "opt out" (ρήτρα αυτοεξαίρεσης) και η Οδηγία για τους προσωρινά απασχολουμένους με περίοδο χάριτος".

    ΕΘΝΟΣ: "Τουρκικό σόου στη Θράκη. Με αέρα χιλίων πασάδων ο Μπαμπατζάν ξεσήκωσε τη μειονότητα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ολόκληρη την ατζέντα της Άγκυρας για τα επίμαχα θέματα της μειονότητας άνοιξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη χθεσινή "ιδιωτική" επίσκεψή του στη Θράκη. Ο Αλί Μπαμπατζάν έθεσε θέμα "τουρκικής μειονότητας" παροτρύνοντας τους "εκατό και πλέον χιλιάδες ομοεθνείς του" να "διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με ιώβειο υπομονή αντιμετωπίζει τον πόνο και με σταθερό βήμα πορεύεται ...Ο Αρχιεπίσκοπος στην VIA DOLOROSA (οδό μαρτυρίου)".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αφημένος στα χέρια της Θείας Πρόνοιας, χωρίς να παραγνωρίζει την ουσιαστική συμβολή των γιατρών στο θέμα της υγείας του, με ιώβειο υπομονή, αντιμετωπίζει τον πόνο και με σταθερό βήμα πορεύεται την VIA DOLOROSA (οδό μαρτυρίου) φορτωμένος τον δικό του Σταυρό, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σοκ από τα χρέη της "Ολυμπιακής". Έφτασαν στο δυσθεώρητο ποσό των 2,4 δισ. ευρώ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε χοάνη χρεών πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ έχει μετατραπεί η Ολυμπιακή Αεροπορία. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και αποτυπώνουν την τραγική εικόνα στην οποία βρίσκεται ο εθνικός αερομεταφορέας εξαιτίας των αγκυλώσεων όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, οι οποίες δεν τόλμησαν να θέσουν την εταιρεία σε υγιείς βάσεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Άναψε φωτιές η "ατζέντα Μπαμπατζάν". Προέτρεψε τους μουσουλμάνους της Θράκης να αυτοαποκαλούνται "Τούρκοι".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση δεν γνώριζε ότι ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών κ. Αλί Μπαμπατζάν έθεσε ζήτημα για το ΡΚΚ ούτε για δήθεν παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου αλλά και των χωρικών υδάτων της γείτονος χώρας από ελληνικά αεροσκάφη και ακταιωρούς. Το πληροφορήθηκε από τον Τύπο". Με τη φράση αυτή, η οποία, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει "έκπληξη", σχολίαζε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης όσα συνέβησαν στο προχθεσινό γεύμα που παρέθεσε η κ. Μπακογιάννη στον Τούρκο ομόλογό της, τα οποία αποκάλυψε ο ΕΤ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χαφιέδες στις διαδηλώσεις. Νομιμοποιούν τη γενικευμένη προληπτική παρακολούθηση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νομιμοποιείται με τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης η παρακολούθηση των διαδηλωτών. Οι εισαγγελείς σε ρόλο υπέρτατου κριτή θα δίνουν εντολή για την καταγραφή επεισοδίων και το υλικό θα χρησιμοποιείται ενώπιον των δικαστηρίων".

    ΕΣΤΙΑ: "Πιο δίκαιος ο φόρος ακινήτων. Μάλλον υιοθετείται η πρότασις της "Εστίας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "φαίνεται ότι η "Εστία" εισακούεται. Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας νέες πληροφορίες για το νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέση στην Βουλή η Κυβέρνησις. Όπως προκύπτει, το Υπουργείο Οικονομικών μάλλον απεφάσισε να απεμπλακή από το προαναγγελθέν αφορολόγητο όριο των 250 τετραγωνικών μέτρων πρώτης κατοικίας και να θεσπίση αφορολόγητο όριο αποκλειστικώς βάσει της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αντιπαράθεση και σκληρό πόκερ για έλεγχο του ΟΤΕ. Από την κυβέρνηση και τη MIG".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σκληρό πόκερ με την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΤΕ εξελίσσεται η υπόθεση των επενδυτικών σχεδιασμών της Marfin Investment Group (MIG) στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Νέος γύρος επαφών Αθήνας - Σκοπίων. Επιτάχυνση των διαδικασιών για την ονομασία από τον Ιανουάριο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στην εντατικοποίηση των συνομιλιών για την επίλυση του θέματος της ονομασίας συμφώνησαν Κώστας Καραμανλής και Ντ. Μπακογιάννη μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον Μ. Νίμιτς. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά από τον Ιανουάριο νέος γύρος διμερών επαφών σε Αθήνα και Σκόπια".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Γκρίζα επίθεση στην Πόλη με ρόπαλα. Άγριος ξυλοδαρμός Έλληνα δημοσιογράφου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαριά σκιά στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής προσέγγισης της κυβέρνησης έριξε η άγρια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και ο τραυματισμός του δημοσιογράφου της ομογένειας Ανδρέα Ρομπόπουλου. Η Αθήνα καταδίκασε και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας".

    Η ΝΙΚΗ: "Τραγέλαφος με την Ολυμπιακή. Κάνουν προσλήψεις την ώρα που την κλείνουν".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "απίστευτο και όμως αληθινό! Η κυβέρνηση έχει κινήσει τις διαδικασίες πρόσληψης 700 υπαλλήλων στην Ολυμπιακή, την ώρα που σχεδιάζει να βάλει λουκέτο στον εθνικό αερομεταφορέα, με τη δικαιολογία ότι είναι προβληματική επιχείρηση".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Υπουργοί φαρισαίοι..... ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ένα πράγμα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Βασίλη Μαγγίνα: μπορεί να επαναλαμβάνει αυτολεξεί τα ίδια επιχειρήματα , με τις ίδιες ακριβώς λέξεις, σχεδόν καθημερινά, λες και έχει καταπιεί ...μαγνητόφωνο. "Όλοι, πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικοί εταίροι, συμφωνούμε στη διαπίστωση ότι η σημερινή κατάσταση με 155 φορείς κοινωνικής ασφάλισης και κλάδους που εποπτεύονται από 5 διαφορετικά υπουργεία, είναι απαράδεκτη".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η πολιτική του ΚΚΕ για τη φιλολαϊκή ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της ναυτιλίας, των λιμανιών".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνδιαμορφώνουν και εφαρμόζουν τόσα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στη ναυτιλία, τα λιμάνια και τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία είναι βαθιά αντεργατική, αντιλαϊκή".

    Η ΧΩΡΑ: " Νέος κύκλος συζητήσεων για το όνομα των Σκοπίων με προτροπή Καραμανλή".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνονται, κατόπιν βούλησης και προτροπής του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, οι ελληνικές προσπάθειες για την αναζήτηση της καλύτερης λύσης αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων".

    City Press: "Μάχη επενδυτών για την Alitalia".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η Air France-KLM, η Lufthansa και η ιταλική Air One αναμένεται να καταθέσουν σήμερα προσφορές για την εξαγορά της Alitalia, του ιταλικού εθνικού αερομεταφορέα".

    Metro: "Προκλήσεις μετά τη συμφωνία. "Αλώνισε" ο Μπαμπατζάν στη Θράκη - Επίθεση σε Έλληνα δημοσιογράφο στην Κωνσταντινούπολη".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στον αέρα απειλεί να τινάξει τη συμφωνία για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία -που ανακοινώθηκαν προχθές, μετά τις συνομιλίες μεταξύ της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του Τούρκου ομολόγου της , Αλί Μπαμπατζάν- η συμπεριφορά του τελευταίου στη συνάντηση επιχειρηματιών των δύο χωρών και κυρίως τα όσα είπε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Θράκη".

    Metropolis: "Παγίδες στην αγορά των Χριστουγέννων".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "χρήσιμες συμβουλές εν όψει των εορτών δίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Εφιστά την προσοχή, καθώς η χριστουγεννιάτικη αγορά κρύβει παγίδες".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στεγαστικά από σούπερ μάρκετ. Νέα ήθη στην ελληνική αγορά".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Πορεία προς 5 ταμεία κύριας ασφάλισης...σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Προκλητική εμφάνιση Μπαμπατζάν στη Θράκη".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Σκοπιανό: Ξεκάθαρες ελληνικές θέσεις με τη χθεσινή άφιξη Νίμιτς στην Αθήνα".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Ανησυχητική η άνοδος πληθωρισμού στο 3,5%. Φόβοι για αιτήματα υψηλότερων αυξήσεων μισθών και επιπτώσεις στα δημοσιονομικά".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σήμα κινδύνου" για την πραγματική οικονομία εκπέμπεται από τον πληθωρισμό και στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας έχει σημάνει συναγερμός".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ράλι στη Σοφοκλέους με αιχμή τα κρατικά χαρτιά. Δυναμική επανεμφάνιση των αγοραστών στα διεθνή χρηματιστήρια".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι αγοραστές επέστρεψαν στα χρηματιστήρια και το ΧΑ δεν αποτέλεσε εξαίρεση, κλείνοντας, με κέρδη 2,11%. Οι διαθέσεις των επενδυτών θα εξαρτηθούν τώρα από το "στίγμα" που θα δώσει η ΕΚΤ στη σημερινή συνεδρίασή της , όπως και από τις αναλυτικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για το "πάγωμα" των επιτοκίων στα subprime".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τώρα, καταναλωτικά δάνεια και από τα ...σουπερμάρκετ. Η αρχή γίνεται από την Carrefour σε συνεργασία με την Εμπορική".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "και όμως εκτός από τρόφιμα, απορρυπαντικά και ό,τι άλλο χρειάζεται ένα σπίτι, οι καταναλωτές θα μπορούν να λαμβάνουν από τα σουπερμάρκετ και ...καταναλωτικά δάνεια!"

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Κομισιόν προωθεί αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Ομόφωνη έγκριση πρότασης της Ε.Ε. από τους 27 υπουργούς".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "θεαματικές αλλαγές στην αγορά εργασίας επιφέρει η ομόφωνη έγκριση από τους υπουργούς απασχόλησης της ΕΕ των προτάσεων της Κομισιόν, για ευελιξία και ασφάλεια (flexicurity)".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 6 December 2007 - 21:25:36 UTC