Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-02-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/2/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/2/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε ολόκληρη τη χώρα, η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει προβλήματα που ανέκυψαν, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επιτυχής η παρουσία της κρατικής μηχανής. Ενώ ο χιονιάς και η κακοκαιρία δεν είχαν προηγούμενο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τα εύσημα για την άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στο πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα, απένειμε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Κλείνον άστυ: Κλειστόν λόγω ψύχους. Ξεπαγώνει από σήμερα η Ελλάδα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ικανοποιητική στο σύνολό της αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από τον κρατικό μηχανισμό, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αλλά και τα νέα μέτρα εν όψει του σημερινού παγετού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο".

    Η ΑΥΓΗ: "Κόσοβο: Κακό προηγούμενο η μονομερής ανεξαρτητοποίηση. Παράκαμψη του ΟΗΕ με τις ευλογίες Μπους".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αρνητικό προηγούμενο στο διεθνές πεδίο και αποσταθεροποιητική εξέλιξη για τα Βαλκάνια αποτελεί η προχθεσινή μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας στο Κόσοβο".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ημέρα ξάπλας και τεμπελιάς χθες για εργαζόμενους και πολλά αφεντικά. Μόνο κάποια... κορόιδα πήγαν για δουλειά".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μια ακόμα ημέρα ξάπλας και τεμπελιάς εξασφάλισε η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων και μαζί μ' αυτούς πολλά αφεντικά που την κοπάνησαν από τις δουλειές τους με πρόσχημα ένα συνηθισμένο χιόνι, με αποτέλεσμα ολόκληρη η χώρα χθες να παρουσιάζει γενική παραλυσία".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το φάντασμα του "κινδύνου από Βορρά". Αναταραχή στα Βαλκάνια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σκηνικό αναταραχής διαμορφώνεται στα Βαλκάνια, φέρνοντας προ δύσκολων αποφάσεων την Αθήνα. Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου διχάζει την ΕΕ, ενώ η Ρωσία εμμένει στη σκληρή στάση της".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Το κράτος δούλεψε οι συγκοινωνίες "πάγωσαν". Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα. Επαγρύπνηση για τον παγετό".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιτυχές χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το πρώτο κρας τεστ της κρατικής μηχανής με το χιόνι καθώς, παρά τα μεμονωμένα προβλήματα που καταγράφηκαν -στις μεταφορές κυρίως- η αντιμετώπιση του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας υπήρξε άμεση και αποτελεσματική".

    ΕΘΝΟΣ: "Εν ψυχρώ αλωνίζουν οι κερδοσκόποι. Ξαφνικό κύμα ανατιμήσεων έως 100% σε βασικά προϊόντα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φαινόμενα "ολικού παγετού" και στην αγορά, όπου οι κερδοσκόποι, εκμεταλλευόμενοι τον χιονιά, εκτίναξαν τις τιμές σε κηπευτικά και καύσιμα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μετά γαρίδων, φιλέτου και μπακλαβά, το ενθρονιστήριο γεύμα στην "Μεγάλη Βρετανία" και στο τέλος... Παγωτό οι ιεράρχες παγωνιά η Ελλάδα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μετά την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, οι σεβασμιώτατοι Ιεράρχες συνήχθησαν ομοθυμαδόν επί τω αυτώ για να γευματίσουν και να γιορτάσουν το χαροποιό γεγονός. Διάλεξαν ως τόπο συγκέντρωσης το πολυτελέστατο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κράτος ντροπής Δήμαρχοι της πλάκας. Κηρύχθηκε σε αφάνεια μετά τη δεύτερη επίθεση του χιονιά".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φιλότιμες προσπάθειες κατέβαλε ο κρατικός μηχανισμός για να αποδείξει για μια ακόμη φορά την ανικανότητά του να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς την επέλαση του χιονιά, τον οποίο μάλιστα υποτίθεται ότι αναμέναμε και η ΕΜΥ με κάθε λεπτομέρεια μας είχε προειδοποιήσει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πολλαπλά κατάγματα από τον παγετό. Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες καθώς "Ελ. Βενιζέλος", δημόσιες συγκοινωνίες και ΔΕΗ... ολίσθησαν λόγω κακοκαιρίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πάγος χάλασε την καλή εικόνα του κρατικού μηχανισμού. Το Σαββατοκύριακο η Πολιτεία κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα και να κρατήσει την εθνική οδό, καθώς και τις κεντρικές οδικές αρτηρίες των πόλεων ανοικτές αλλά χθες, τρίτη μέρα της κακοκαιρίας, κάποιοι φορείς της δεν στάθηκαν στο ύψος τους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οδομαχίες. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, δήμαρχοι, νομάρχες καταγγέλλουν. Χιονοθύελλα για 419 χιλιόμετρα δρόμων.

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συγχαρητήρια στον εαυτό της έδωσε η κυβέρνηση σχετικά με την επάρκεια του κρατικού μηχανισμού ν' αντιμετωπίσει την κακοκαιρία, δεν έχουν ωστόσο την ίδια άποψη χιλιάδες πολίτες που βλέπουν ακόμα και κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας (Κηφισίας, Συγγρού, Μεσογείων κ.ά) να έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια".

    ΕΣΤΙΑ: "Τεράστιο κράτος μεγάλα προβλήματα. Εμφανής η απουσία διοικητικού συντονισμού".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάθε διοικητικός μηχανισμός δοκιμάζεται και κρίνεται στις δύσκολες στιγμές. Έτσι και η ελληνική κρατική μηχανή αξιολογείται σε έκτακτες περιστάσεις, όπως αυτές τις οποίες έζησε η χώρα με τις εκτεταμένες χιονοπτώσεις απ' άκρου εις άκρον της Ελλάδος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε δίλημμα η Αθήνα για διπλή ονομασία. Και άσκηση βέτο για Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Σήμερα η πρόταση του Μάθιου Νίμιτς".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενώπιον του διλήμματος να αποδεχθεί την ονομασία, που κομίζει ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ή να προχωρήσει στην άσκηση βέτο για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, βρίσκεται η ελληνική πλευρά".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Στον πάγο και σήμερα...Αρμονική και αποτελεσματική η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας λέει η κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ενημέρωσε για το σχεδιασμό και τις ενέργειες του ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών σε θέματα κρίσεων, όπως αυτό της κακοκαιρίας, ο αρμόδιος Υπουργός των Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κύμα σφοδρής κερδοσκοπίας".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "το κύμα κακοκαιρίας που άρχισε ήδη να υποχωρεί έφερε ανατιμήσεις σε λαχανικά, φρούτα, ξύλα και φυσικά στο πετρέλαιο".

    Η ΝΙΚΗ: "Ψυχρό το κλίμα στην κυβέρνηση. Τα ανοιχτά μέτωπα απειλούν την εύθραυστη πλειοψηφία".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά το διάλειμμα που προσέφερε η κακοκαιρία, η κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τα ανοικτά μέτωπα, τα οποία απειλούν την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ιμπεριαλιστική σπίθα για μπουρλότο έντασης και αποσταθεροποίησης".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου είναι καθοδηγούμενη, ελεγχόμενη και επιβαλλόμενη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κράτος προτεκτοράτο, ως ένας από τους στόχους των επεμβάσεων και των πολέμων τους στα Βαλκάνια".

    Η ΧΩΡΑ: "Λούφα και DVD. Το χιόνι άλλοθι για κοπάνα!"

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο "Σιβηρικός χιονιάς" που έντυσε στα λευκά ολόκληρη τη χώρα δημιούργησε δεκάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Το απίστευτο κράτος μας...Χιόνισε στη μισή Ελλάδα, σταμάτησε η ζωή παντού!"

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Χαμόγελα για την αντιμετώπιση του χιονιά...".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στο σχέδιο πόλης 88.214 στρέμματα. Οι επεκτάσεις σε 12 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ιστορική ευθύνη για την Ελλάδα: Η λύση του Σκοπιανού. Η κρίση στην Κύπρο. Οι κίνδυνοι από το Κόσοβο".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σήμα κινδύνου" από Ε.Ε. για ασφαλιστικό και πληθωρισμό. Η Κομισιόν εγκρίνει σήμερα το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας με επισημάνσεις".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συστήνοντας άμεση λύση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και εκπέμποντας "σήμα κινδύνου" για τον πληθωρισμό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει σήμερα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2007-2010".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πρόσθετα μέτρα ζητά η Ε.Ε. Για μηδενισμό των ελλειμμάτων το 2010".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ώστε να μηδενιστεί έως το 2010 το δημοσιονομικό έλλειμμα, συστήνει - εμμέσως πλην σαφώς- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Την Πέμπτη η πρεμιέρα της Εναλλακτικής Αγοράς. Ποιο είναι το προφίλ των τριών πρώτων εταιρειών".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την Πέμπτη 21 του μήνα κάνει "πρεμιέρα" η Εναλλακτική Αγορά . Ετσι, πριν καν βγει ο μήνας, ξεκινάει η εισαγωγή των τριών εταιρειών που θα περάσουν πρώτες το "κατώφλι" της νέας αυτής αγοράς".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο καιρός παγώνει την αγορά και πυροδοτεί ανατιμήσεις".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο χιονιάς "πάγωσε" την αγορά, αλλά από ό,τι φαίνεται πυροδοτεί τον πληθωρισμό. Τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στην οικονομία αναφέρουν κάθετη πτώση της κίνησης στο εμπόριο, σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία των καταστημάτων, καθώς και των πρατηρίων υγρών καυσίμων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 19 February 2008 - 21:16:39 UTC