Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-02-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/2/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/2/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας, που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και το θέμα της διαρροής του κειμένου των προτάσεων Νίμιτς για το θέμα της ονομασίας χθες σε πρωινή εφημερίδα.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "41 μέτρα κατά της ακρίβειας. Αλλάζουν όλα στην Αγορά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πακέτο μέτρων με στόχο την προστασία του καταναλωτή και την εποπτεία της αγοράς ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "41 μέτρα κατά της ακρίβειας. Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας βάζει "σκούπα" στην αγορά".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ξεκάθαρο μήνυμα για συστράτευση της κοινωνίας στη διαρκή μάχη κατά της ακρίβειας έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, ανακοινώνοντας, μαζί με τον υφυπουργό Γιώργο Βλάχο, τα 41 μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν διαρθρωτικά προβλήματα και παθογένειες, συμβάλλοντας έτσι στη συγκράτηση των τιμών".

    Η ΑΥΓΗ: "Μακεδονική σαλάτα σε Αθήνα και Σκόπια. Αγώνας αντοχής για να απορρίψει ο άλλος πρώτος το σχέδιο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε διαπραγμάτευση με στόχο να χρεωθεί ο άλλος την ευθύνη για το ναυάγιο της πρότασης Νίμιτς αποδύονται η Ελλάδα και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δώσαμε μίζες σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στις εκλογές του 2007 για να... ενισχύσουμε την Δημοκρατία στην Ελλάδα, κατέθεσε κυνικά κορυφαίο στέλεχος της Siemens στον Εισαγγελέα του Μονάχου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα "καυτά" στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση της Siemens και τις μίζες που μπήκαν στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Διεθνές παζάρι για τα Σκόπια. Επαφές Καραμανλή - Μπακογιάννη με ξένους ηγέτες. Θύελλα μετά την αποκάλυψη του "εγγράφου Νίμιτς" από "Το Βήμα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "να επιταχύνει τις κινήσεις του, για να αναγκάσει τα Σκόπια να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως τις 3 Μαρτίου, κάλεσε χθες τον κ. Μάθιου Νίμιτς η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι για πρώτη φορά η γειτονική χώρα εμφανίζει ενδείξεις υπαναχώρησης από την αδιαλλαξία της".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "41 μέτρα κατά της ακρίβειας. Βάζει φρένο στην αισχροκέρδεια η κυβέρνηση".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ασυδοσία θα κοπεί φέτα φέτα μέχρι να εξαφανιστεί από την αγορά", είναι το μήνυμα που έστειλε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία παρουσίασε 41 μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις νομαρχίες".

    ΕΘΝΟΣ: "Παγίδες στήνουν τα Σκόπια. Αποδέχονται μόνο μια... "καλή" (μακεδονική) ονομασία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το στίγμα των προθέσεών του αναμένεται να δώσει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να συζητήσει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί τη "δέσμη ιδεών" του Νίμιτς, γιατί είναι ονομασίες ...τραβεστί".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η Αθήνα έχει καταλήξει στις αντιρρήσεις, τις επισημάνσεις και τις προτεινόμενες αλλαγές επί της πρότασης Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αποστασία στο Σκοπιανό. Εδώ και τώρα επιστροφή στις προεκλογικές πατριωτικές θέσεις Καραμανλή".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιστροφή στις προεκλογικές πατριωτικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα εθνικά θέματα και ιδίως για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων επιθυμεί ο ελληνικός λαός".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόλεμος για τον... κομιστή σε Μαξίμου - ΥΠΕΞ. Διαμάχη για τη διαρροή του επίσημου εγγράφου της πρότασης Νίμιτς. Μεγάλη ζημιά στη διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με τη διαρροή της πρότασης Νίμιτς σε πρωινή εφημερίδα καταλύθηκε η αρχή της εμπιστευτικότητας της διαδικασίας με ευθύνη της κυβέρνησης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μη λύση ...μη ΝΑΤΟ. Συμφωνούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενημερώσει τον Μάθιου Νίμιτς για τις θέσεις της επί των προτάσεών του για το Σκοπιανό. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν πάντως ότι μη συμφωνία για λύση σημαίνει και μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ένταση χθες από τη διαρροή των προτάσεων Νίμιτς".

    ΕΣΤΙΑ: "Υπονόμευσις για το Σκοπιανό. Απαράδεκτη η στάσις του ΠΑΣΟΚ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ποιός είναι υπεύθυνος για την τροπή που έλαβε σήμερα το Σκοπιανό μετά από 12 χρόνια απραξίας; Πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Αθήνα απαντά, τα Σκόπια το μελετούν. Και τα δύο μέρη δεν φαίνεται να απορρίπτουν τη διαπραγμάτευση".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην πλέον κρίσιμη καμπή εισέρχεται η εκκρεμότητα για την ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς και τα δύο μέρη δεν φαίνεται να απορρίπτουν τη διαπραγμάτευση επί των προτάσεων Νίμιτς".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Η Ελλάδα πήρε θέση...Νέος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών φορέων στα Σκόπια".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε έντονη τροχιά έχει μπει η διαπραγμάτευση Ελλάδας, Σκοπίων, ΟΗΕ αναφορικά με την επίλυση του θέματος της ονομασίας του γείτονος κράτους".

    ΤΑ ΝΕΑ: "41 ξόρκια κατά της ακρίβειας. Γιγαντο-οθόνες εναντίον καρτέλ!

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενώ η ακρίβεια έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην αγορά, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας ανακοίνωσε πακέτο με 41 μέτρα και ρυθμίσεις, τα οποία η αντιπολίτευση χαρακτήρισε "ασπιρίνες".

    Η ΝΙΚΗ: "Φτηνά "κόλπα" με την ακρίβεια. Αλχημείες Φώλια με 41 παλαιά μέτρα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μέτρα που ήδη ισχύουν εξήγγειλε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας , σε μία μάχη εντυπώσεων για να δείξει ότι προσπαθεί να προστατεύσει τα συμφέροντα των καταναλωτών , που βρίσκονται απροστάτευτοι".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Ποιους θα καρφώσει η Τσέκου, τη Δευτέρα στον ανακριτή".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η κατάθεση της 35χρονης θα αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Η Εφη Τσέκου δεν έχει πλέον πολλές επιλογές, ούτε και τον Νικολιτσόπουλο πλάι της. Ο ανακριτής περιμένει βεβαίως και τις καταθέσεις Νικολιτσόπουλου και Ζαχόπουλου".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Σκόρπια παιχνίδια. Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις των δύο χωρών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "για "διπλωματικό θέατρο σκιών" και υπολογισμούς που παραπέμπουν στο συμπαθή ήρωα των παιδικών μας αναγνωσμάτων Ναστραντίν Χότζα, κάνουν λόγο κορυφαίοι υπουργοί και διπλωμάτες αναφερόμενοι στις προτάσεις Νίμιτς για το όνομα των Σκοπίων".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αέρας κοπανιστός οι ανακοινώσεις για την ακρίβεια. Νέα πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων συνιστούν οι χτεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί ως μέτρα για την ακρίβεια και χτες παρουσιάστηκαν ως δέσμη μέτρων για "μια ελεύθερη και δίκαιη αγορά".

    Η ΧΩΡΑ: "Μακεδονικός χαλβάς. Ούτε 24 ώρες δεν έμεινε απόρρητο το σχέδιο Νίμιτς".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έτοιμη για σκληρή διαπραγμάτευση είναι η Ελλάδα για την πρόταση Νίμιτς, ο οποίος στην ουσία μαζί με τα πέντε ονόματα για την ΠΓΔΜ έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τέσσερα αγκάθια για τη χώρα μας".

    City Press: "Μέτρα κατά της ακρίβειας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πακέτο 41 μέτρων, τα οποία αφορούν σε όλο το φάσμα της παραγωγικής, εμπορικής και καταναλωτικής δραστηριότητας, με στόχο την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης".

    Metro: "Πόλεμος" για τη διαρροή, ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες γύρω από την πρόταση Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την τύχη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Σκοπιανό, με βάση την πρόταση του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ".

    Metropolis: "Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τα Σκόπια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το διπλωματικό παρασκήνιο σε Αθήνα, Σκόπια και ΟΗΕ επί των προτάσεων Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Καψώνι" με το πετρέλαιο θέρμανσης. Θεσσαλονίκη: σε αδιέξοδο χιλιάδες νοικοκυριά".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Μάχη για τη "διαρροή".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε από τα Ιωάννινα:"Να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα του Ελληνισμού".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Όπλο" κατά ακρίβειας οι δίγραμμες επιταγές. Υποχρεωτική η χρήση για συναλλαγές παραγωγών - χονδρεμπόρων άνω των 1.000 ευρώ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με βασικό "όπλο" την υποχρεωτική καθιέρωση των δίγραμμων επιταγών για κάθε συναλλαγή άνω των 1.000 ευρώ μεταξύ παραγωγών και χονδρεμπόρων οπωροκηπευτικών και κρεάτων, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια ανακοίνωσε χθες φιλόδοξο πακέτο 41 μέτρων για τον έλεγχο της αγοράς".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πρώτες πράξεις εκτός Χ.Α. Ξένοι οίκοι παρακάμπτουν το ταμπλό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνονται οι ανταγωνιστικές πιέσεις που υφίσταται το Χρηματιστήριο Αθηνών. Χθες, το Κεντρικό Αποθετήριο προχώρησε στην εκκαθάριση και τον διακανονισμό των πρώτων εξωχρηματιστηριακών πράξεων, που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό επενδυτών του εξωτερικού".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Έκρηξη επενδύσεων το 2008 με στόχο καινούργιες αγορές. Επιχειρηματική αισιοδοξία μετά τη βουτιά κατά 8% του 2007".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλάζει σημαντικά ο επενδυτικός προσανατολισμός των επιχειρήσεων εφέτος και ως πρώτη προτεραιότητα των επενδύσεων για το 2008 εμφανίζονται αυτές που αφορούν στην παραγωγή νέων προϊόντων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πυκνώνουν τα σύννεφα για ανάπτυξη και πληθωρισμό. Δυσμενέστερες προβλέψεις για φέτος έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε νέα, δυσμενέστερη αναθεώρηση προβλέψεων για ανάπτυξη και πληθωρισμό το 2008, προχώρησε χθες η Ε.Ε. Ο επίτροπος Χ. Αλμούνια, ξεκαθάρισε ότι η πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ επηρεάζει πλέον την Ευρώπη".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 22 February 2008 - 22:03:37 UTC