Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-02-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/2/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/2/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας, το Ασφαλιστικό και οι αντιδράσεις των συνδικάτων, η αποκάλυψη του κυκλώματος των εκβιαστών στο διαδίκτυο, καθώς και η μαραθώνια κατάθεση της Εύης Τσέκου στον ανακριτή για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Υπόμνημα 40 σελίδων από την Τσέκου. Ανανεωμένη εμφανίσθηκε στον ανακριτή".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με ανανεωμένο "λουκ", παραδέχθηκε ότι βιντεοσκόπησε τις ερωτικές της στιγμές με τον Χρήστο Ζαχόπουλο, ενώ δεν παρέλειψε με την απολογία της να... κάψει Νικολουτσόπουλο και "Πρώτο Θέμα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Εγώ κατέστρεψα το "πρωτότυπο" DVD, κατέθεσε η 35χρονη. Επί 15 ώρες απελογείτο η Τσέκου στον ειδικό ανακριτή Δημ. Οικονόμου".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "φως στο δαιδαλώδες τούνελ της υπόθεσης Ζαχόπουλου προσπάθησε να ρίξει ο δεύτερος ειδικός ανακριτής Δημήτρης Οικονόμου, μέσα από τις εκατοντάδες ερωτήσεις που απηύθυνε στην Εύη Τσέκου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συμπληρωματικής της απολογίας".

    Η ΑΥΓΗ: "Κομισιόν: 1 στα 4 Ελληνόπουλα αντιμέτωπα με τη φτώχεια. Ασπιρίνη οι κοινωνικές παροχές - ενισχύσεις στη χώρα μας δεν ανατρέπουν την κατάσταση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ένας στους πέντε Έλληνες και ένα στα τέσσερα Ελληνόπουλα, μέλη της οικογένειας ανέργων ή χαμηλόμισθων, διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας, σύμφωνα με επίσημη έκθεση της Κομισιόν που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στο συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Προφητείες για 7 Ρίχτερ προκαλούν τρόμο και υστερία στον κόσμο. Να μαζέψουν οι εισαγγελείς όλους τους... σεισμοτρομοκράτες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "όργιο φημών έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για επικείμενο μεγάλο σεισμό σπέρνοντας τον πανικό στους πολίτες".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Λούμπεν ενημέρωση και εκβιασμοί στο Internet. "Το Βήμα" αποκαλύπτει το σκοτεινό κύκλωμα του press-gr".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ένας σκοτεινός κύκλος λούμπεν παραμορφωτικής -μέσω Διαδικτύου- ενημέρωσης ήλθε στο φως, αφήνοντας εκτεθειμένους δημοσιογράφους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις στο Δημόσιο. Αρχές Μαρτίου ανακοινώνεται η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυξήσεις έως 3,5% στους μισθούς και 4% για τις συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων αναμένεται να ανακοινώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής για το 2008".

    ΕΘΝΟΣ: "Πόλεμος στρατηγών στην ΕΛ.ΑΣ. Άγριο παρασκήνιο με τους εκλεκτούς των υπουργών".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κρίση στις γραμμές του κυβερνώντος κόμματος προκαλούν οι ετήσιες κρίσεις αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που αρχίζουν το αργότερο έως την Πέμπτη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ευρώπη πάρε να' χεις! Μετά το Κόσοβο θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν σαν Μανιτάρια τα νέα Κράτη".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η Ευρώπη θ' αρχίσει πλέον να εισπράττει την ανταμοιβή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προσφορά της στην σταθεροποίηση του Δυτικού κόσμου και την συμμετοχή στην Ατλαντική Συμμαχία. Ένα σύμφωνο που είχε αμυντικό σκοπό, λόγω της ύπαρξης του αντίπαλου δέους του "κομμουνιστικού μπλοκ". Ο υπαρκτός σοσιαλισμός είναι πλέον ανύπαρκτος. Πολλές χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας είναι πλέον μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μετωπική για Σκόπια Καραμανλικών - Ντορικών. Όχι στη διπλή ονομασία από τους Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Λ. Ζαγορίτη και Γ. Καλαντζή".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαθαίνει με το πέρασμα των ημερών το χάσμα απόψεων ανάμεσα σε καραμανλικά στελέχη και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για τους χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μάχες εκ του συστάδην για το νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ή το αργότερο τις επόμενες ημέρες οι σαρωτικές αλλαγές στην Αστυνομία".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρή μάχη με έντονο πολιτικό παρασκήνιο δίνεται τις τελευταίες ημέρες στα ανώτερα κλιμάκια της Αστυνομίας για τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με δύο ισχυρούς "μονομάχους" να έχουν αντιπαραχθεί και να συγκεντρώνουν... συμμάχους εντός και εκτός της κυβέρνησης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στα 60 σύνταξη για βαρέα. Ασφαλιστικό: Καθυστερεί η αναθεώρηση της λίστας".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά τις μητέρες με ανήλικο αυξάνονται κατά 5 έτη και τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων στα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ)".

    ΕΣΤΙΑ: "Διέξοδος για την Κυβέρνηση η επιστροφή στα πολιτικά ζητήματα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διμήνου φέρουν τα δύο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώνουν συνολικώς ποσοστό μόλις 60% ή και χαμηλότερο. Αιτία θεωρείται η απαξίωσις της πολιτικής που παρατηρείται σήμερα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Με νέο σίριαλ καταγγελιών κατακλύζεται η δημόσια ζωή. Από το ροζ DVD σε κίτρινα blog".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο υπόβαθρο του νοσηρού κλίματος που προκάλεσε η υπόθεση Ζαχόπουλου, για πτυχές της οποίας πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα παρά τη χθεσινή μαραθώνια απολογία της κ. Εύης Τσέκου, η επικαιρότητα εγκλωβίζεται σε νέα δίνη καταγγελιών περί εκβιασμών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Σε αναμονή της νέας πρότασης Νίμιτς. "Θολό" Ναι από τα Σκόπια στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η ακριβής θέση των Σκοπίων διαβιβάστηκε στον Μάθιου Νίμιτς και η συνέχεια θα δοθεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα κληθούν οι πρεσβευτές Αδαμάντιος Βασιλάκης και Νίκολα Ντιμιτρόφ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Η Τσέκου καίει τον κομιστή του DVD. Μαραθώνια απολογία 15 ωρών".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μου υπέκλεψαν το DVD στο "Πρώτο Θέμα" , υποστήριξε στον ανακριτή η Εύη Τσέκου κατά τη διάρκεια της 15ωρης απολογίας της".

    Η ΝΙΚΗ: " 3,5% αυξήσεις στο Δημόσιο. Η λιτότητα καθηλώνει μισθούς και συντάξεις".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το δρόμο των κινητοποιήσεων επιλέγει η ΑΔΕΔΥ, απαντώντας στην εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική λιτότητας".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κοινό μέτωπο δράσης κατά της αλλαγής συνόρων και του πολέμου. Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ με κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πλούσια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις στα Βαλκάνια αναπτύχθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε χτες η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ".

    Η ΧΩΡΑ: " Μισθοί και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Πού καταλήγει το οικονομικό επιτελείο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα αναμένεται να ανακοινώσει στις αρχές του επόμενου μήνα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης".

    City Press: " Νέες εντάσεις για ασφαλιστικό και εισοδηματική πολιτική".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης βρίσκονται συνδικάτα και κυβέρνηση, με επίκεντρο της διαμάχης το προωθούμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Απασχόλησης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος".

    Metro: " Αγώνας για ενιαία γραμμή. Πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση οι διαφορετικές απόψεις στελεχών της για το Σκοπιανό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "φουντώνουν οι συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί από εδώ και εμπρός η χώρα μας, ενόψει του νέου γύρου επαφών μεταξύ των διαπραγματευτών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ".

    Metropolis: " Τρόφιμα "χρυσάφι" τα επόμενα χρόνια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τη στιγμή που η ακρίβεια έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή στο πορτοφόλι των καταναλωτών, τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό κάθε άλλο παρά ευοίωνα μπορούν να χαρακτηριστούν".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στο σκοτάδι οι έρευνες...για την υπεξαίρεση-"μαμούθ" στη Θεσσαλονίκη".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: " Πιάτσα θανάτου η πλατεία Ναυαρίνου. Την απροκάλυπτη διακίνηση ναρκωτικών καταγγέλλουν οι περίοικοι".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο Ελληνικός λαός και ο Ελληνισμός απαιτούν: ΜΟΝΟ καθαρές λύσεις στα εθνικά θέματα. Επ΄ουδενί να μην υπάρξουν υποχωρήσεις"

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Μπλόκο της Ε.Ε. στα funds. Μέτρα για διαφάνεια στις επενδύσεις".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρυθμιστικό πλαίσιο που θα διέπει τη "συμπεριφορά" των κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων προωθεί η Κομισιόν".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Ποια ελληνική τράπεζα "πολιορκεί" ο κ. Σαουίρις. Φουσκώνουν τα σενάρια για την First Business Bank και για την Aspis Bank".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την τράπεζα - στόχο του κ. Ναγκίμπ Σαουίρις αναζητεί η αγορά. Στο μοντέλο που περιέγραψε ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας φαίνεται ότι ταιριάζει η FBBank, που ανήκει κατά 51% στον κ. Β. Ρέστη και κατά 49% στην ATEbank, ενώ Aspis Bank και Attica Bank είναι επίσης πρόσφορες περιπτώσεις".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 26 February 2008 - 21:41:39 UTC