Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-03-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/3/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/3/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, καθώς και οι έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων και των επαγγελματιών, οι αντιδράσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, καθώς και η εισχώρηση της Deutsche Telecom στον ΟΤΕ μέσω MIG.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λύνουμε για δεκαετίες το Ασφαλιστικό". Συνέντευξη της υπουργού Φάνης Πάλλη - Πετραλιά στον "Α.Τ.".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "διά πυρός και σιδήρου" περνάει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Μια μεταρρύθμιση την οποία υπερασπίζεται η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "ΟΧΙ της Εκκλησίας στο Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης. Συντηρητικοί και μετριοπαθείς αρχιερείς συγκρούστηκαν χθες στη ΔΙΣ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή "γλώσσα" και αιφνιδιάζοντας όσους προ ημερών είχαν ακούσει τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου περί σεβασμού απέναντι στη διαφορετικότητα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε χθες την πλήρη αντίθεσή της στο προωθούμενο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης".

    Η ΑΥΓΗ: "Δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι στη μέγγενη του νομοσχεδίου. Μειώνονται οι συντάξεις έως 40%".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πάνω από δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι και άλλοι τόσοι συνταξιούχοι πλήττονται από τις αλλαγές που επιφέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γερμανική επέλαση στον ΟΤΕ. Μετά την Siemens που μονοπωλούσε τις προμήθειες, ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός της Deutsche Telecom γίνεται στρατηγικός εταίρος και σύντομα αναλαμβάνει το μάνατζμεντ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ευπρόσδεκτη εξέλιξη, απολύτως συμβατή με την δική της στρατηγική χαρακτήριζε χθες η κυβέρνηση την μεταβίβαση του περίπου 20% που κατείχε η MARFIN στον ΟΤΕ, στον Γερμανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Deutsche Telecom, στελέχη της οποίας δήλωναν ότι η εταιρεία θα διεκδικήσει και το Management του Οργανισμού".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Παγκόσμιος συναγερμός για την κρίση στις αγορές. Τραπεζίτες σε κατάσταση πανικού".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "συναγερμός έχει σημάνει για να διασωθούν τα χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή "μαύρη Δευτέρα". Οι τραπεζίτες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Η Wall Street ισορρόπησε περιμένοντας τον κ. Μπερνάνκι".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στον κυκλώνα των κινητοποιήσεων. Κορυφώνεται αύριο το απεργιακό κύμα για το Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εν αναμονή της αυριανής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία διαμηνύει, σε όλους τους τόνους, πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο μέτωπο του Ασφαλιστικού, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή που τέθηκε υπόψη των πολιτών προεκλογικά".

    ΕΘΝΟΣ: "Ταφόπλακα στις πρόωρες συντάξεις. Μείωση εισοδήματος έως 40% για τους συνταξιούχους επιφέρει το νομοσχέδιο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με μείωση από 10% έως 40% του εισοδήματός τους απειλούνται 1,2 εκατ. παλαιοί ασφαλισμένοι, μετά το "μαχαίρι" που βάζει η κυβέρνηση σε πρόωρες και επικουρικές συντάξεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Καραμανλής διαβαίνει τον Ρουβίκωνα. Μέσα από τις "Άλπεις" των απεργιακών κινητοποιήσεων και τη χιονοστιβάδα των αντιδράσεων, η Κυβέρνηση θα περάσει το Ασφαλιστικό".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μία μέρα πριν κατεβάσει ρολά όλη η χώρα, λόγω της μεγάλης απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ο "πυρετός" των αντιδράσεων ανεβαίνει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μέχρι 500 ευρώ χάνουν οι νέοι συνταξιούχοι. Με τις ρυθμίσεις που προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από 10% έως και 40% (δηλαδή έως 500 ευρώ τον μήνα), θα κυμανθεί η μείωση των συντάξεων, εάν ψηφισθούν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης με τις οποίες αυξάνεται η "ποινή" για την πρόωρη σύνταξη από 1/1/2009 και μειώνονται οι επικουρικές στο 20% των συντάξιμων αποδοχών, από 1/1/2013".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Περίεργη απόφαση της ΔΕΗ υπέρ της SIEMENS. Εισήγηση στο ΔΣ που συνεδριάζει σήμερα να παραιτηθεί η επιχείρηση από ρήτρες για αθέτηση σύμβασης 43 εκατ. ευρώ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμερα συζητείται στο ΔΣ πρόταση για παραίτηση της Επιχείρησης από ρήτρες ύψους 3,3 εκατ. ευρώ. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς η υπόθεση προκαλεί εύλογα ερωτηματικά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "10-40% μείον στις πρόωρες συντάξεις. Ασφαλιστικό: Χέρι στην τσέπη 1,2 εκατ. ασφαλισμένων".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η δραστική περικοπή των επικουρικών και το αυξημένο πέναλτι πρόωρης εξόδου (6%) οδηγεί σε καθεστώς... ημισυνταξιοδότησης στον ιδιωτικό τομέα. Από σήμερα επεκτείνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις οδηγώντας σε ένα εκρηκτικό 3ήμερο".

    ΕΣΤΙΑ: "Ακραίες θέσεις από το ΠΑΣΟΚ. Υιοθετεί την μαρξιστική συνθηματολογία".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κανονικά θα περίμενε κανείς το ΠΑΣΟΚ να στοχεύη στον λεγόμενο "μεσαίο" χώρο. Στους ψηφοφόρους που εψήφισαν την Νέα Δημοκρατία, τώρα έχουν δυσαρεστηθή από την πολιτική της και δεν αποκλείεται να ψήφιζαν εναλλακτικώς το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Deutsche Telecom στον ΟΤΕ μέσω MIG. Συμφωνία για αγορά του ποσοστού 20% και φήμες για άλλο 8% από το Δημόσιο".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη λύτρωση για την επένδυση της Marfin Investment Group στον ΟΤΕ έφερε η Deutsche Telecom, η οποία συμφώνησε να αγοράσει το -κατά τι λιγότερο από 20%- ποσοστό της MIG στον Οργανισμό αντί 26 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή για περίπου 2,5 δισ. ευρώ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας. "Σήμα κινδύνου" από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η παγκόσμια οικονομική προοπτική χειροτερεύει και ο κίνδυνος «μόλυνσης» από την κρίση των χρηματαγορών που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, είναι τώρα πολύ μεγάλος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Μείωση ως 498 ευρώ σε 10 μεγάλα Ταμεία. Το τρικ της κυβέρνησης με τις συντάξεις".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι 500 ευρώ θα είναι η μείωση στο εισόδημα ενός συνταξιούχου με την εφαρμογή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αφορά 2 εκατ. εργαζομένους και προκαλεί απεργιακή θύελλα".

    Η ΝΙΚΗ: "Σε κώμα η Ελλάδα. Κορυφώνεται η σύγκρουση για το Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "παραλύει η χώρα, λόγω των μαζικών κινητοποιήσεων που οργανώνονται από τα συνδικάτα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αύριο να νεκρώσει η παραγωγή. Να βουλιάξει ο τόπος με πάνδημη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις. Στη μάχη της απεργίας με το ΠΑΜΕ ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο - καρμανιόλα στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που έρχεται να ικανοποιήσει συνολικά τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους, τους τραπεζίτες, τα μονοπώλια".

    Η ΧΩΡΑ: "Παίρνουν φωτιά τα Βαλκάνια. Ανοικτά όλα τα μέτωπα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φλέγονται απ΄τις εντάσεις τα Βαλκάνια, καθώς στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο τα αίματα έχουν ανάψει με εκρήξεις και δεκάδες τραυματίες, στη Σερβία μαίνεται πολιτική κρίση, στην ΠΓΔΜ το Αλβανικό κόμμα ζητά επιπλέον δικαιώματα και στην Τουρκία η πολιτική αστάθεια έγινε αιτία να καταρρεύσει το χρηματιστήριο".

    City Press: "Αμερικανική αποσταθεροποίηση".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε εφιάλτη για την παγκόσμια οικονομία εξελίσσεται η τραπεζική πίστη στις ΗΠΑ. Οι φόβοι για αποσταθεροποίηση του διεθνούς οικονομικού συστήματος που εξέφραζαν όλο το προηγούμενο διάστημα οικονομικοί αναλυτές έχουν καταστεί πλέον βέβαιοι ισχυρισμοί".

    Metro: "Στην τελική ευθεία η σύγκρουση. «Χορός» απεργιών και προαναγγελία νέων κινητοποιήσεων, μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού ν/σ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "εν μέσω οξύτατων αντιδράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων, ξεκίνησε χθες το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με την κυβέρνηση να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές της τελευταίας στιγμής, που όμως δεν θα αλλοιώνουν την κεντρική φιλοσοφία της μεταρρύθμισης".

    Metropolis: "Σε απεργιακό κλοιό. Κορυφώνονται αύριο οι κινητοποιήσεις κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Υπό παράλυση η Αθήνα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ρολά κατεβάζει την Τετάρτη η χώρα λόγω της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακό και ΟΣΕ σήμερα, λόγω απεργίας του προσωπικού".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ασφαλιστικό: Τα πρόσωπα των... ρετιρέ".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πόλη - χωματερή! Μας πνίγουν 3.000 τόνοι σκουπιδιών".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Με την εισαγωγή χθες του ασφαλιστικού στην Ολομέλεια της Βουλής, πρόωρα... Εβδομάδα παθών από απεργίες"

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Στρατηγικός επενδυτής στον ΟΤΕ... μέσω MIG. Η Deutsche Telecom σε συμφωνία με το Δημόσιο "βλέπει" την ανάληψη του management".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τον χαρακτηρισμό της συμφωνίας μεταξύ Deutsche Telekom και MIG ως «ευπρόσδεκτη εξέλιξη, συμβατή με τη στρατηγική της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ», οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης ουσιαστικά έδωσαν το «πράσινο φως» στον γερμανικό τηλεπικοινωνιακό οίκο να καταστεί από τον Μάιο στρατηγικός εταίρος στον ΟΤΕ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η κρίση σαρώνει τις αγορές. Πωλήσεις πανικού στα χρηματιστήρια. Σήμερα η νέα μείωση επιτοκίων από Fed. Οριακή άνοδος στη Wall Street".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Μαύρη Δευτέρα για τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία, ενώ ελπίδες για προσωρινή ανακοπή των ρευστοποιήσεων έδωσε η σταθεροποίηση της Wall".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε οικονομίας και αγορές. Εκτός ελέγχου μετοχές, δολάριο - Αστάθεια στα εμπορεύματα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η πώληση-αστραπή της Bear Stearns και η πυροσβεστική μείωση του διατραπεζικού επιτοκίου από τη Fed σφράγισαν με δραματικό τρόπο χθες το κλίμα πανικού στις διεθνείς αγορές, όπου καμία τοποθέτηση δεν κρίθηκε από τους επενδυτές αρκούντως ασφαλής".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βαριές απώλειες στις αγορές λόγω της πιστωτικής κρίσης. Οι επενδυτές ενισχύουν τις θέσεις τους σε ρευστό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, καθώς επιδεινώνεται η πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 19 March 2008 - 16:53:43 UTC