Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-03-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/3/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/3/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν αύριο στη Ν. Υόρκη και το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΜΕΤΡΑ κατά της εισαγόμενης εγκληματικότητας. Το 35% των ανθρωποκτονιών από μετανάστες!"

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε εκκαθάριση των θυλάκων του εισαγόμενου εγκλήματος, δηλαδή της παραβατικότητας των αλλοδαπών, που έχει λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, προχωράει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Πάμε για νέα αυτοδυναμία. Στην ΠΡΩΤΗ, μετά τις εκλογές, βαρυσήμαντη συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει τα χαρτιά του".

    "Αποκλειστική συνέντευξη, την πρώτη εφ΄όλης της ύλης από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, με την οποία απαντά σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, παραχώρησε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι η σημαντική πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει άμεση επιρροή στη ΝΔ , ενώ σημείωσε ότι για τη σημερινή εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθύνεται η έλλειψη στρατηγικής και η εικόνα αποσύνθεσης από πλευράς ΠΑΣΟΚ και όχι τόσο το φαινόμενο Τσίπρα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ουρά του Αλαβάνου ο Γιώργος, ενώ ο Καραμανλής συγκρούεται με τις συντεχνίες και τους εργατοπατέρες και ετοιμάζει διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις..."

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ώρα που η κόντρα της ΝΔ με τις συντεχνίες αναμένεται να κορυφωθεί σε όλα τα επίπεδα, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιταχύνει, μετά το Ασφαλιστικό, τους ρυθμούς προώθησης όλων των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο πολιτικό περιθώριο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΣΚΟΠΙΑ: "Παράθυρο" συμβιβασμού. Ρήγματα στην αδιαλλαξία των Σκοπιανών, υπό την πίεση των ΗΠΑ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αν έχουμε οροθετήσει σωστά το βαθμό οποιουδήποτε συμβιβασμού και αν σταθούμε ανυποχώρητοι εκεί, τότε σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι της περιώνυμης ονομασίας του κράτους των Σκοπίων".

    ΕΘΝΟΣ: "Μόνιμες καρέκλες για ημετέρους. Όταν οι εργαζόμενοι φεύγουν (πρόωρα λόγω ασφαλιστικού), οι γαλάζιοι έρχονται...".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη μονιμοποίηση ημετέρων στον στενό πυρήνα του Δημοσίου, δρομολογεί εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που διακινήθηκε σχεδόν εν κρυπτώ (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η κρίσιμη 25η Μαρτίου για το Μακεδονικό και το ...σνομπάρισμα της Θεσσαλονίκης!"

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "διανύουμε εβδομάδα εξελίξεων στο θέμα της ΠΓΔΜ και σε μια σημαδιακή ημερομηνία, στις 25 Μαρτίου, οι πρέσβεις Ελλάδας και Σκοπίων συναντώνται εκ νέου με τον Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τα σενάρια για μεγάλη κεντροδεξιά. Προβλέπουν τη συνεργασία πρώην υπουργών και υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ως αντίβαρο στην ενδεχόμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοίγματα" α λα Σαρκοζί σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργούς και υφυπουργούς των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων (επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη) ετοιμάζουν στην κυβέρνηση ως "αντίβαρο" της σύγκρουσης με τα συνδικάτα και των συζητήσεων για κυβερνητική ή και προεκλογική συμμαχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νάρκες" στην εφαρμογή του ασφαλιστικού. Προσφυγές κατά 20 άρθρων του νόμου σχεδιάζουν τα σωματεία. Θέμα αντισυνταγματικότητας θα θέσει στον Κ. Παπούλια ο Α. Αλαβάνος".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε "δικαστικές νάρκες" , οι οποίες θα δυσκολέψουν την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα επόμενα βήματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, επιχειρούν να μετατρέψουν μεγάλοι επαγγελματικοί φορείς και σωματεία τουλάχιστον 20 σημεία από τα 154 άρθρα του νέου νομοσχεδίου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: " Ρελάνς της κυβέρνησης στον κατήφορο των γκάλοπ με...Επιχείρηση ασημικά."

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρά τη σαφή αποδοκιμασία που έδειξε η κοινωνία προς την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, πρωθυπουργός και οικονομικό επιτελείο προωθούν κύμα μεγάλων αποκρατικοποιήσεων, πουλώντας τα "ασημικά" της χώρας".

    ΕΣΤΙΑ: "Τα εθνικά σκουπίδια μας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "εθνική μας εορτή η 25η Μαρτίου. Η μεγαλύτερη, η σπουδαιότερη, η ιερώτερη επέτειος για τους σημερινούς πολίτες της Ελλάδας, η οποία υπάρχει χάρη στους αγώνες των προγόνων μας, που ξεσηκώθηκαν για να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό το 1821".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Νάρκη απολύσεων μετά το Ασφαλιστικό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση ετοιμάζει και άλλες αντεργατικές κινήσεις: αύξηση των ορίων απολύσεων και αλλαγή των κανονισμών εργασίας στις ΔΕΚΟ".

    Η ΧΩΡΑ: " Πρώτο θέμα" η Αττική Οδός στα πλάνα του Ομίλου Μπόμπολα.Τριβές και παρασκήνιο για τις επεκτάσεις της".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η δεδηλωμένη πρόθεση του Ομίλου Μπόμπολα να πάρει τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού χωρίς διαγωνισμό προκαλεί έντονες τριβές στον κατασκευαστικό χώρο και κυρίως στο ΥΠΕΧΩΔΕ!".

    Metro: "Ελπίδες για λύση στο Σκοπιανό. "Παράθυρο" για...λογικό συμβιβασμό ανοίγει εκ νέου η πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικές εξελίξεις σε διπλωματικό επίπεδο αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο Σκοπιανό, ενόψει του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων που ξεκινούν αύριο στη Νέα Υόρκη για την ονομασία της ΠΓΔΜ".

    Metropolis: "Αστυνομική...μεταρρύθμιση".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πάμπολλες φορές έχει επισημανθεί η κακοδιαχείριση του αριθμού των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς τα ποσοστά της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Έκρηξη τιμών στα τρόφιμα. Μεγάλες αυξήσεις στην αγορά".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:"Φοβάται το δημοψήφισμα. Ο πρωθυπουργός απορρίπτει το αίτημα της αντιπολίτευσης".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Λιγότερη ανάπτυξη φέτος με περισσότερο πληθωρισμό. Δεν αναθεωρείται, ακόμα, ο προϋπολογισμός".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ψαλίδισμα του ρυθμού ανάπτυξης και σταθεροποίηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα είναι οι συνέπειες στην ελληνική οικονομία, από την κρίση που πλήττει την αμερικανική και την παγκόσμια αγορά".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 26 March 2008 - 9:08:29 UTC