Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-06-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/6/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/6/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι αιματηρές βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, η ακρίβεια και οι μειώσεις στις τιμές στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν κάποιες βιομηχανίες και σούπερ μάρκετ, καθώς και η ετήσια έκθεση της EUROSTAT, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στις ανατιμήσεις των ειδών νοικοκυριού".

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Ο ΣΥΝ αρνείται, ενώ το ΠΑΣΟΚ εκλιπαρεί....Συνεργασθείτε γιατί χανόμαστε!..."

    Η εφημερίδα γράφει ότι "συνεχίζονται οι έντονοι κραδασμοί στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΝ. Από τη μία , το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψάχνει εναγωνίως τρόπους συνεργασίας και από την άλλη το κόμμα της αριστεράς να αρνείται πεισματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Εκλογές οπερέτα με άγρια βία και νοθεία. Τα Σκόπια απέδειξαν ότι απέχουν παρασάγγες από τον τύπο του σύγχρονου κράτους".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με ανησυχία παρακολουθεί η Αθήνα τις πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, ημέρα διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, στην περιοχή του Αρατσίνοβο και την αναβολή της ψηφοφορίας στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και μετά τα περιστατικά νοθείας που καταγγέλθηκαν".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βουλιάζουν όλοι μαζί στην αναξιοπιστία. Σήμα κινδύνου για το πολιτικό σκηνικό εκπέμπουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμα κινδύνου" για το πολιτικό σκηνικό εκπέμπουν οι νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες αναμένεται να αποτυπώσουν ακόμη πιο διευρυμένη αγανάκτηση της κοινής γνώμης για το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "FURΟυέστ. Τα Σκόπια απέδειξαν πως έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμη προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες, βία και νοθεία στις εκλογές στα Σκόπια".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βίαια επεισόδια και αιματηρές συμπλοκές, κυρίως σε περιοχές όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Αλβανοί, σημάδεψαν τις κρίσιμες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν χθες στη FYROM".

    ΕΘΝΟΣ: "Παίρνουμε το...Euro στα "καπέλα", ενώ η κυβέρνηση ελπίζει ακόμη σε "συμφωνίες κυρίων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρωταθλήτρια Ευρώπης στις ανατιμήσεις ειδών νοικοκυριού ανακηρύσσεται η χώρα μας για το διάστημα Απρίλιος 2007-Απρίλιος 2008, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Γιούροστατ. Σήμερα αναμένονται οι απαντήσεις επιχειρηματιών στο κυβερνητικό αίτημα για μειώσεις τιμών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Προηγείται...η βία στα Σκόπια. Δολοφονίες, τραυματισμοί, κλίμα, εκφοβισμού και πιέσεων, αρπαγές καλπών ήταν το σκηνικό χθες κατά την ψηφοφορία στη γειτονική χώρα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με δολοφονίες, τραυματισμούς, πιέσεις εκφοβισμούς, αρπαγή καλπών, διακοπή ψηφοφορίας και μέσα σ΄αυτό το κλίμα της βίας δεν θα έλειπε και η νοθεία, διεξήχθησαν χθες οι εκλογές στις οποίες προηγήθηκε...η ΒΙΑ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σφάζονται" στο ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Άγριες κόντρες των κορυφαίων στελεχών του για τη συνεργασία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βόμβα βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και κόντρες μεταξύ κορυφαίων στελεχών του Κινήματος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Ανέχεια,θυμός, αντίδραση..."

    Η εφημερίδα γράφει ότι "100.000 Έλληνες ζουν από τα συσσίτια. Ουρές στη διανομή φαγητού και βοηθημάτων από Εκκλησία, Δήμους και φιλανθρωπικές οργανώσεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νοθεία και αίμα στα Σκόπια. Εκλογές με αλβανομαχίες, έναν νεκρό, πολλούς τραυματίες. Επανάληψη εκλογών σε 22 εκλ. τμήματα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κύμα βίας, κυρίως στις αλβανικές περιοχές, με έναν νεκρό και τουλάχιστον εννέα τραυματίες, απαγωγές μελών εφορευτικής επιτροπής, κλοπές καλπών και άλλες σοβαρότατες παρατυπίες σημάδεψαν τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στα Σκόπια, πυροδοτώντας έντονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό και αμφιβολίες ως προς το εάν η χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς στο εξωτερικό".

    ΕΣΤΙΑ: "Συγκυβέρνησις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Εφιαλτικό σενάριο για τον τόπο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι προεξοφλούν ότι στις επόμενες εκλογές θα έχουμε επάνοδο της Κεντροαριστεράς στην εξουσία , πιθανώτατα με συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Στάχτη στα μάτια η μείωση τιμών. Επιχείρηση δημοσίων σχέσεων από τα καρτέλ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "με μειώσεις τιμών έως 10% σε ορισμένα προϊόντα, βιομηχανίες και σούπερ μάρκετ ρίχνουν τώρα στάχτη στα μάτια των καταναλωτών για τις ανατιμήσεις - ρεκόρ έως 60% που έκαναν σε 4.000 προϊόντα την τελευταία διετία".

    Η ΧΩΡΑ: " Σαπίζουν στα ράφια δεκάδες προϊόντα. Ο καταναλωτής γυρίζει την πλάτη στους κερδοσκόπους".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αδιάθετα στα ράφια μένουν τα προϊόντα, καθώς οι καταναλωτές, λόγω της ακρίβειας, έχουν περιορίσει ακόμα και τις αγορές τους στα τρόφιμα".

    City Press: "Έκρηξη στα Σκόπια".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε σκηνικό έντασης και αιματηρών επεισοδίων διεξήχθησαν χθες οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, με τον κυβερνώντα συνασπισμό του Νίκολα Γκρουέφσκι να έχει σαφές προβάδισμα, με πιθανή αυτοδυναμία και τα κόμματα των αλβανόφωνων αν και διχασμένα, να διατηρούν τις δυνάμεις τους".

    Metro: "Κατάλογος κερδοσκόπων. Με δημοσιοποίηση όσων παίζουν "παιχνίδια" με τις τιμές προειδοποιεί η κυβέρνηση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αποφασισμένη για δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων κερδοσκοπούν, αλλά και για εφαρμογή με αυστηρότητα της σχετικής νομοθεσίας, δηλώνει η κυβέρνηση".

    Metropolis: "Ο εφιάλτης επιστρέφει..."

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά τη Vivartia η οποία ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ κατά 3% και της Nestle Ελλάς, που προχώρησε σε "πάγωμα" των τιμών στις κατηγορίες του στιγμιαίου και του ελληνικού καφέ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, στο "χορό" των μειώσεων μπήκε και η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Στο σφυρί" 3 ακίνητα τη μέρα! Έκρηξη πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καπέλο" 1 δισ. στις εταιρείες. Πρόσθετο κόστος από την άνοδο των επιτοκίων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το επιπλέον ετήσιο κόστος των επιχειρήσεων εξαιτίας της ανόδου των επιτοκίων χορηγήσεων και της αύξησης των δανειακών τους υποχρεώσεων, εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ, γεγονός που επιβαρύνει τα χρηματοοικονομικά τους μεγέθη".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συναγερμός" στην Ευρώπη για έλεγχο του πληθωρισμού. Πρώτο θέμα της ατζέντας για Ευρωγκρούπ, Ecofin και ΟΟΣΑ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε κατάσταση "συναγερμού" τίθενται πλέον τα κέντρα σχεδιασμού και υλοποίησης της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, μετά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο πληθωρισμός, λόγω των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου και των τροφίμων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 2 June 2008 - 20:38:55 UTC