Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-08-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/8/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/8/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η δυσλειτουργία στην παγκόσμια αγορά, η υπόθεση της Siemens, οι τριβές μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, το Σκοπιανό, καθώς και η επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Σαφάρι για τα αυθαίρετα που πήραν ρεύμα για τα χρόνια 2005,2006 και 2007. Με ποια κριτήρια ξεκινούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σαφάρι ελέγχων ξεκινούν οι εφορίες σε ακίνητα και αυθαίρετα που ηλεκτροδοτήθηκαν την προηγούμενη τριετία, δηλαδή από 1.1.2005 μέχρι 31.12.2007 χωρίς να έχουν ελεγχθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " 17.851 νέες προσλήψεις. Όλες οι νέες προκηρύξεις και εγκρίσεις".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέες προσλήψεις 6.791 συνολικά εποχικών και μονίμων υπαλλήλων διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, σε υπουργεία, Οργανισμούς και άλλους φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα , ενέκρινε μεταξύ άλλων, με αντίστοιχες αποφάσεις της η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".

    Η ΑΥΓΗ: "Το φάντασμα της ΔΕΘ στοιχειώνει την κυβέρνηση. "Γυμνός" ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με την επίκληση της κομματικής πειθαρχίας επιχειρεί το Μαξίμου να ελέγξει το ογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με εμβληματικό στόχο τον υπουργό Οικονομίας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: " Πράσινο φως από το Μόναχο στον Ζαγοριανό για να ανακρίνει τον Ράινχαρντ Σίκατσεκ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "άνοιξαν όλες οι ...δίοδοι για τον 4ο ειδικό ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό και πολύ σύντομα θα έχει στην κατοχή του τον ..ορυμαγδό στοιχείων για την Siemens και τα οποία θα δώσουν απαντήσεις, τόσο για τις ύποπτες διαδρομές του μαύρου χρήματος, όσο και για τους πραγματικούς αποδέκτες των δεκάδων εκατομμυρίων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κλειδώνουν" οι έκτακτοι φόροι για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Καθοριστική η σημερινή συνάντηση Καραμανλή - Αλογοσκούφη".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το "πράσινο φως" από τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή αναμένεται να λάβει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης για την επιβολή έκτακτων φόρων σε περίπου 1.000.000 επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, υπό το βάρος των δυσμενών δημοσιονομικών συνθηκών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: " Καμία επιείκεια για τους φονιάδες. Ξέσπασμα Χατζηγάκη, με αφορμή τα εγκλήματα σε Μύκονο και Σαντορίνη".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη διαφωνία του με την απόκρυψη των ονομάτων εγκληματιών αλλά και με την όποια επιεική αντιμετώπιση μπορεί να έχουν δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών, μαστροποί, παιδεραστές και εμπρηστές εξέφρασε, για ακόμη μία φορά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, μετά και τα τελευταία περιστατικά στη Μύκονο και τη Σαντορίνη".

    ΕΘΝΟΣ: "Νέα γενιά ομήρων - συμβασιούχων. Στην ουρά για μονιμοποίηση άλλοι 387.911 υπάλληλοι...".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με αριθμούς που "κόβουν την ανάσα" συνεχίζεται η επιχείρηση διόγκωσης του δημόσιου τομέα από "ημετέρους". Χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων, ορισμένου χρόνου και εποχικών υπαλλήλων από το 2004, με αδιαφανείς και πελατειακές διαδικασίες, με πλήρη παράκαμψη του ΑΣΕΠ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αντάρτες βάλτε τα κεφάλια μέσα. Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον Γιώργο Αλογοσκούφη στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Επικρατείας και συγκεκριμένα για τον ψηφιακό χάρτη τηλεόρασης και ραδιοφώνου συζήτησε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή. Μετά το τέλος της συνεδρίασης οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο , για το αντάρτικο που πνέει, σαν Αυγουστιάτικο μελτέμι, μέσα στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κυβερνώντος Κόμματος και χτυπάει τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κυβέρνηση: Νίμιτς μην προχωράς. Υπάρχει κίνδυνος εκτροπής των συνομιλιών για το Σκοπιανό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλες εκείνες οι ενέργειες των Σκοπιανών που υποχρέωσαν την Αθήνα να διαμηνύσει τον ειδικό διαμεσολαβητή για το Σκοπιανό ότι δεν πρέπει στην παρούσα φάση να αρχίσει κύκλος συνομιλιών γιατί υπάρχει κίνδυνος εκτροπής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Θα βγάλει λαβράκι ο Σίκατσεκ; Αλλαγή στάσης από τον εγκέφαλο των "μαύρων ταμείων" της SIEMENS, που τώρα δέχεται να καταθέσει".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τις βαλίτσες του για το Μόναχο ετοιμάζει ο ανακριτής της υπόθεσης Siemens προκειμένου να βρεθεί "τετ α τετ" με το διαχειριστή των "μαύρων ταμείων" Ράινχαρντ Σικατσεκ, ο οποίος και ...με την υπογραφή του βρίσκεται στη διάθεση των ελληνικών αρχών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ραντεβού με τα "μαύρα ταμεία" . Σκάνδαλο Siemens- Έτοιμος ο Ζίκατσεκ να καταθέσει για Ελλάδα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φως στο θολό τοπίο του πολιτικού χρήματος της Siemens στην Ελλάδα αναμένεται να ρίξει η ανάκριση του Ράινχαρντ Ζίκατσεκ από τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό. Το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας έχει μιλήσει για το 2% του τζίρου που δινόταν για μίζες στην Ελλάδα".

    ΕΣΤΙΑ: "Αλλαγή πλεύσεως στην οικονομία. Δεν επετεύχθησαν οι αρχικοί στόχοι".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια διακυβερνήσεως από την Νέα Δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να μιλήση για επιτυχία στην οικονομία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Απαισιόδοξοι οι Έλληνες, αγοράζουν λιγότερα. Μεγάλη πτώση δαπανών και στην Ευρωζώνη".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " οι πιο αισιόδοξοι Ευρωπαίοι καταναλωτές, μετά τους Πορτογάλους ήταν οι Έλληνες τον Ιούλιο, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των αγορών τους και τη συγκράτηση των δαπανών τους. Το φαινόμενο βεβαίως, δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Εφαρμόζω την κυβερνητική πολιτική...". Απάντηση Αλογοσκούφη στους επικριτές του".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο κ. Αλογοσκούφης λύνοντας τη σιωπή του , απάντησε στα εσωκομματικά πυρά που δέχεται ότι δεν κάνει τίποτα άλλο απ΄το να εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική. "Ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών έχω ευθύνη να εφαρμόζω την κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Αυτό έκανα, αυτό κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω", είπε".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Όμηροι 387.911 συμβασιούχοι νέας γενιάς στα 4 χρόνια γαλάζιας διακυβέρνησης".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ομηρεία κρατά η κυβέρνηση, παρά παλαιότερες δεσμεύσεις της, τη νέα γενιά συμβασιούχων που έφτασε στα χρόνια της ΝΔ να αριθμεί 387.911 εργαζόμενους".

    Η ΝΙΚΗ: "Γαλάζιο τσουνάμι πνίγει το Δημόσιο. 671.000 προσλήψεις , απότο 2004".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "επέλαση "γαλάζιων" στο Δημόσιο ήταν το αποτέλεσμα της ρουσφετολογικής πολιτικής της "νέας διακυβέρνησης". Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν στη Βουλή οι υπουργοί, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ, από τον Μάρτιο του 2004 έχουν γίνει περισσότερες από 670.000 προσλήψεις στο Δημόσιο".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Έργα εκτροπής του Αχελώου. Παραλίγο νέο μακελειό στο βωμό του κεφαλαίου."

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι " δέκα σχεδόν μέρες μετά το φονικό στο Πέραμα, χτες, εφτά οικοδόμοι γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια, καθώς πάλευαν για το μεροκάματο στα έργα διάνοιξης σήραγγας για την εκτροπή του Αχελώου, στην περιοχή Αγορασιά Καρδίτσας".

    Η ΧΩΡΑ: "Διπλά πυρά από Ρουσόπουλο, Αλογοσκούφη. Μήνυμα για τις "γκρίνιες" και το "αντάρτικο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στις "γκρίνιες" των βουλευτών, οι οποίοι εκδηλώνουν τη διαφωνία τους τον τελευταίο καιρό για "ψύλλου πήδημα" , θέλει να βάλει η κυβέρνηση. Αυτό το νόημα είχε το διπλό μήνυμα που έστειλαν χθες ο Θ. Ρουσόπουλος και ο Γ. Αλογοσκούφης, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε και η Ντόρα Μπακογιάννη".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Μαύρα μαντάτα για οικονομία - αγορά. Δύσκολες μέρες για καταναλωτές και εργαζομένους".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:" Ασφυκτικά η πόλη από 400.000 Ι.Χ. Κάθε μέρα προστίθενται 65 και αποσύρονται μόνο 15".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Φθηνό πετρέλαιο ζήτησε ο Ομπάμα για να βοηθηθούν τα λαϊκά εισοδήματα."

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε 3.500 μεγάλα ακίνητα. Στο "μικροσκόπιο" των ΔΟΥ οι βεβαιώσεις ηλεκτροδότησης στο διάστημα 2005-2007".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περισσότεροι από 3.500 φορολογούμενοι, οι οποίοι την τριετία 2005-2007 έλαβαν με συνοπτικές διαδικασίες βεβαίωση των ΔΟΥ για ηλεκτροδότηση ακινήτων μεγάλου εμβαδού, θα κληθούν άμεσα για έλεγχο από την εφορία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Θολή εικόνα στα κέρδη. Παρέμβαση των εποπτικών αρχών σε όλες τις εταιρείες του Χρηματιστηρίου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με εγκύκλιό της για την ορθότητα των αποτελεσμάτων που ανακοινώνουν οι εισηγμένες. Στις λογιστικές καταστάσεις δεν αποτυπώνονται πλήρως από τις εταιρείες οι προβλέψεις, με αποτέλεσμα κέρδη τα οποία ανακοινώνουν κατά διαστήματα οι εισηγμένες, να περιορίζονται στη συνέχεια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εισαγόμενη καλοκαιρινή "ανάσα" στο Χρηματιστήριο. Αντίδραση στο πλαίσιο της νευρικότητας ή αλλαγή τάσης;".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η συνέχεια είναι το κλειδί μετά το πάρτι που σημειώθηκε χθες στα χρηματιστήρια του εξωτερικού και το ΧΑ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Περιορίζονται δραστικά οι οικονομικές προσδοκίες. Στα χαμηλότερα επίπεδα 2,5 ετών ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 2,5 ετών υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που συνεχίζει να επικρατεί στο εγχώριο αλλά και σε διεθνές περιβάλλον, σύμφωνα με την έκθεση συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον μήνα Ιούλιο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 6 August 2008 - 20:18:21 UTC