Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 18/06/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/06/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] Τουρκία-Συρία
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Σύμφωνα φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας
  • [6] Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 18/06/1996 (ΑΠΕ)

    : Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η θέση των ΗΠΑ για την ελληνικότητα της Γαύδου και οι ανησυχίες τους από τη συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια στην Τουρκία, η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, οι εσωκομματικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "SOS: Η Ελλάδα πεθαίνει και δεν γεννά. Αύξηση πληθυσμού: 1961.... 87.000, 1993 .... 4.000".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ο τζόγος εθνικό σπορ. Χάνονται περιουσίες στα καζίνα. Το '95 παίχτηκαν 200 δις μόνο σε ΠΡΟΠΟ - ΛΟΤΤΟ".

    Η ΑΥΓΗ: "Ρωσικό εκκρεμές. Αρχισε η μετα-Γέλτσιν εποχή. Παρατεταγμένη μεταβατική πορεία με άγνωστο προορισμό".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σαρωτικές αλλαγές στην Κυβέρνηση αμέσως μετά το Συνέδριο".

    ΕΘΝΟΣ: "Τα σχέδια Σημίτη-Ακη. ΠΑΣΟΚ: τι αποφάσισαν τα στρατηγεία των μονομάχων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μεγάλα γυμνάσια περιμένουν τον Εβερτ στην Συνδιάσκεψη. Τρεχάλα τον περιμένει στο Στάδιο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Φονική αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπράβο κανακάρη μου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πάτριοτ" εναντίον Οικονομίας. Στο ΚΥΣΕΑ σήμερα οι εξοπλισμοί-μαμούθ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φορολογητέες οι δαπάνες για νοσήλια και ασφάλιστρα. Θα εκπίπτουν μόνο για συγκεκριμένο όριο του δηλουμένου εισοδήματος".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Σε μια κλωστή. Πληγωμένο το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Πόσα θα δούμε και θα ακούσουμε ως το Συνέδριο;".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Και οι δύο - Σημίτης, Τσοχατζόπουλος - δηλώνουν νικητές. Διαφωνούν και στους αριθμούς".

    ΝΙΚΗ: "Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε . Ακης 56,7% Σημίτης 39,5%".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πορεία αγώνων οι εκδηλώσεις του 22-ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή ".

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "πολεμική ετοιμότητα είναι η απάντηση της Ελλάδος και της Κύπρου στην τουρκική προκλητικότητα. Χθες, πρώτη μέρα της παράνομης τουρκικής άσκησης "Θαλασσόλυκος", το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος-Κύπρου έστειλε το πρώτο μήνυμα στον "Αττίλα" για το τι θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που κλιμακωθεί η παράλογη πολιτική των στρατοκρατών της Αγκυρας. Εξι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και η φρεγάτα ΕΛΛΗ επιτηρούσαν στην Κύπρο την τουρκική άσκηση ενώ ολόκληρος ο πολεμικός μηχανισμός από την Τετάρτη Στρατιά της Θράκης έως και την Εθνοφρουρά της Κύπρου, βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα. Την ίδια ώρα ο Γλαύκος Κληρίδης συναντιόταν με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον και για πρώτη φορά η Αμερική έλαβε θέση υπέρ της Ελλάδος για θέμα της Γαύδου".

    Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι "όσο συνεχίζεται η κυβερνητική αστάθεια στην Τουρκία είναι δύσκολο να προχωρήσει η Αγκυρα σε οποιαδήποτε ενέργεια ή συμφωνία για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο Αιγαίο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος Κλίντον λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του Γλαύκο Κληρίδη", προσθέτει ο ΛΟΓΟΣ.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "ξεκαθαρίζει το σκηνικό η Ουάσιγκτον τοποθετούμενη υπέρ της ελληνικότητας της Γαύδου, εμμένοντας ωστόσο στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας των βραχονησίδων Ιμια. Συμπορεύεται ουσιαστικά με τμήμα της διπλωματίας της γείτονος το οποίο φέρεται να θεωρεί λανθασμένη την κίνηση του Τούρκου αξιωματικού στο ΝΑΤΟ αποστασιοποιούμενο από το στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας".

    "Καθυστερημένη αναγνώριση" είναι ο τίτλος των ΝΕΩΝ στη δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι "η Γαύδος είναι ελληνική και οι κάτοικοί της Ελληνες. Ωστόσο δίδεται από αμερικανικής πλευράς σαφές μήνυμα στην τουρκική προκλητικότητα και ασκείται -έμμεση πλην όμως σαφή κριτική- στο χειρισμό του θέματος από την Αγκυρα. Σε αντίθεση με τη στάση Πόντιου Πιλάτου που συνεχίζει να κρατάει η Ευρωπαϊκή Ενωση στο θέμα της Γαύδου. Μάλιστα η ιταλική αν και εξακολουθεί να μην έχει πάρει θέση για τις απίστευτες προκλήσεις των Τούρκων κατά μιας χώρας-μέλους των "15" συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στην Αθήνα για την απελευθέρωση των κοινοτικών κονδυλίων του Μεσογειακού Προγράμματος MEDA προς την Αγκυρα".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ," ο πρωθυπουργός της Ιταλίας -η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ- ζήτησε με επιστολή του από τον κ. Κ. Σημίτη να άρει η Ελλάδα το "βέτο" επί των προγραμμάτων για την ενίσχυση των μεσογειακών χωρών. Ο πρωθυπουργός με δική του επιστολή τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αλλάζει τη στάση της όσο η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και οι εταίροι αρνούνται να την αποδοκιμάσουν".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αποκαλύπτει ότι "με εγχειρίδιο-ντροπή εμφανίζεται το συντονιστικό όργανο των Σχολών Πολέμου και Εθνικής Αμυνας της γείτονος να απαιτεί από την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να θέσει υπό τον άμεσο έλεγχο και εκμετάλλευση τα πετρελαϊκά κοιτάσματα και τον υποθαλάσσιο πλούτο του Αιγαίου. Το εγχειρίδιο με τίτλο "Στρατηγική πετρελαίου " περιλαμβάνει κεφάλαια τα οποία έχουν γράψει ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών κλάδων των Εν.Δ. καθώς και αναλυτές των υδρογραφικών και γεωοικονομικών τμημάτων του τουρκικού ΓΕΝ. Με απύθμενη θρασύτητα και αμφισβητώντας την ελληνικότητα του Αιγαίου οι Τούρκοι επιτελείς υποστηρίζουν ότι "η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων θα αναζωογονήσει την τουρκική οικονομία", ενώ επισημαίνεται ότι "ενδεχόμενος ελληνοτουρκικός πόλεμος θα αποτελούσε πολυτέλεια". Δεν παραλείπουν βέβαια να κάνουν μια διαχρονική παρουσίαση των τουρκικών διεκδικήσεων από το 1973".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "συνολική αμφισβήτηση της αμυντικής θωράκισης του Ελληνισμού σε μια ευρεία περιοχή, από το Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο υλοποιεί από χθες η Τουρκία με τα αεροναυτικά γυμνάσια "Θαλασσόλυκος". Το στρατιωτικό και διπλωματικό κατεστημένο πέρα από τις διεκδικήσεις στα ελληνικά νησιά, επιχειρεί την ανατροπή του ενιαίου αμυντικού δόγματος Αθήνας-Λευκωσίας. Το τουρκικό ΓΕΝ και το υπουργείο Εξωτερικών εκμεταλλεύονται άλλωστε το πολιτικό κενό από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης για να προωθήσουν τους πάγιους στόχους τους".

    "Χθες, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών F-16 παραβίασαν το FIR Λευκωσίας στο νότιο μέρος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει την άμεση αντίδραση των Βρετανικών Αεροπορικών Δυνάμεων που σταθμεύουν στην Κύπρο. Συγκεκριμένα αμέσως απογειώθηκαν δύο βρετανικά μαχητικά αεροπλάνα (Τορνέιτορ) και αναχαίτισαν τα τουρκικά. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που βρετανικά αεροσκάφη αναχαίτισαν τουρκικά στην Κύπρο".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "κατάσταση πολέμου" επικρατεί σε ολόκληρο το Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μεγάλη αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας "Θαλασσόλυκος 2" και οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και της Κύπρου παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή. Οπως χαρακτηριστικά μετέδιδε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρές "τα παιχνίδια πολέμου της Τουρκίας στο Αιγαίο φορτίζουν επικίνδυνα την περιοχή και προκαλούν συναγερμό στην Κύπρο. Οι ΗΠΑ παρά τις αλλεπάλληλες εξωφρενικές προκλήσεις των Τούρκων εμμένουν στην τήρηση της πολιτικής των ίσων αποστάσεων και εξακολουθούν να "κλείνουν τα μάτια " στις απειλές της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της γειτονικής μας χώρας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "πηγές του ελληνικού Πενταγώνου εκφράζουν φόβους για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Αγκυρα, την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιουνίου, ημέρα που η τουρκική άσκηση θα μεταφερθεί απέναντι από το Καστελόριζο. Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης για τις προκλήσεις της Αγκυρας είναι ότι σήμερα συνέρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, το ΚΥΣΕΑ, με κύριο αντικείμενο την έγκριση του νέου πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος για τις Ενοπλες Δυνάμεις, που αγγίζει τα 3 τρις δραχμές".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "τουρκικά πολεμικά σκάφη που μετέχουν στις ασκήσεις "Θαλασσόλυκος - 2/96" θα επισκεφθούν από αύριο λιμάνια της κατεχόμενης Κύπρου μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Τα τουρκικά πολεμικά θα μείνουν αγκυροβολημένα έως την Παρασκευή στα λιμάνια της Κυρήνειας και της Αμμοχώστου και θα δέχονται τις επισκέψεις του κοινού. Οι ασκήσεις αυτές άρχισαν στις 6 Ιουνίου σε τουρκικά και διεθνή ύδατα του Αιγαίου και της Μεσογείου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "έντονη κριτική ακούγεται εντός της Τουρκίας για τους χειρισμούς σχετικά με την υπόθεση της Γαύδου. Ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον σε άρθρο του στην εφημερίδα ΜΙΛΙΕΤ, ο Σουκρού Ελεντάκ, εκτιμά ότι υπεύθυνοι για το θέμα είναι οι στρατιωτικοί και κάνει λόγο για διαρχία πολιτικών και στρατιωτικών. "Η στάση μας στο θέμα της Γαύδου, αναφέρει, είναι λανθασμένη και κόστισε στην Τουρκία γιατί όχι δώσαμε μόνο σημαντικό ατού στα χέρια των αντιπάλων μας, αλλά δημιουργήσαμε μια κατάσταση η οποία θα μπορούσε να βλάψει τις θέσεις μας στο ζήτημα του Αιγαίου και να σκιάσει την εικόνα της Τουρκίας".

    [3] Τουρκία-Συρία

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "οξύνεται η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Συρία με την εκατέρωθεν συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, την ώρα που και τα αεροναυτικά γυμνάσια της Τουρκίας διεξάγονται κοντά στα συριακά παράλια. Οι παραδοσιακά ψυχρές σχέσεις Αγκυρας-Δαμασκού έχουν επιβαρυνθεί πρόσφατα μετά την υπογραφή της τουρκοϊσραηλινής στρατιωτικής συμφωνίας. Σύμφωνα με σαουδαραβική εφημερίδα, η Συρία έχει συγκεντρώσει 40.000 άνδρες στη μεθόριο με την Τουρκία, έπειτα από πληροφορίες για ανάμιξη της Αγκυρας σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη χώρα αυτή τις τελευταίες εβδομάδες".

    [4] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "ο πρόεδρος Κληρίδης ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του στη χθεσινή τους συνάντηση την ουσιαστική παρέμβαση των ΗΠΑ για τη διευθέτηση του αδιεξόδου στο Κυπριακό".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "δυσκολίες στην προώθηση (!) της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά και του Κυπριακού λόγω ανυπαρξίας σταθερής κυβέρνησης στην Αγκυρα βλέπει ο πρόεδρος Κλίντον που συναντήθηκε χθες για 30 λεπτά στο Λευκό Οίκο με τον Κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη. Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αδυναμία των ΗΠΑ επανέλαβε τη γνωστή πρόθεσή του να προχωρήσει στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και ανακοίνωσε ότι ο εκπρόσωπός του κ. Μπίτι θα επισκεφθεί τη Λευκωσία για "διερεύνηση" (!) των προθέσεων των δύο πλευρών. Ο κ. Κληρίδης συναντήθηκε επίσης με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό αξίωμα Μπόμπ Ντόουλ".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "ο κ. Κλίντον υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο,τι μπορεί για το Κυπριακό, αλλά απέφυγε να επαναλάβει την υπόσχεση ότι το 1996 θα είναι το "έτος επίλυσης του Κυπριακού".

    [5] Σύμφωνα φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας υπέγραψαν χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο Αρμένιος πρόεδρος Λαβόν Τέρ Πετροσιάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας Κων. Στεφανόπουλου. Στις συνομιλίες που είχε χθες ο κ. Πετροσιάν με τους κ. Στεφανόπουλο, Σημίτη και Πάγκαλο επαναβεβαιώθηκαν οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών και εξετάστηκαν συγκεκριμένοι τρόποι βελτίωσης της οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο. Ο Αρμένιος πρόεδρος ζήτησε τη συνδρομή της Ελλάδος στην προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί και να ενσωματωθεί στις ευρωπαϊκές δομές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει τη δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ότι "η Ελλάδα έχει ζωτικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των σχέσεών της με τις χώρες της Καυκασίας και της γύρω περιοχής. Στις συνομιλίες εξετάστηκαν επίσης και οι προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομικής και άλλης μορφής συνεργασίας. Επίσης ο υπουργός Αμυνας κ. Γερ. Αρσένης θα συναντηθεί σήμερα με τον ομόλογό του της Αρμενίας κ Βάργκεν Σαρτζιάν και θα υπογράψουν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας στο πλαίσιο της συνεργασίας σε όλους τους τομείς μεταξύ των δύο χωρών".

    [6] Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων θα συζητηθεί και πάλι στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ). Ο Γεράσιμος ΑΡσένης θα παρουσιάσει ένα σχέδιο εξοπλισμών έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί η τουρκική απειλή. Σύμφωνα με πληροφορίες το εξοπλιστικό πρόγραμμα θα στοιχίζει στη χώρα μας πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια δραχμές τα επόμενα πέντε χρόνια. Η αγορά όπλων πάντως δεν πρόκειται να γίνει από μια μόνο χώρα. Οι τελικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν απο την κυβέρνηση τον Ιούλιο. Αύριο επίσης θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η εξωτερική πολιτική της χώρας με εισήγηση του Θ. Πάγκαλου. Στο υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιαστούν οι πρόσφατες εξελίξεις, η στάση των Ευρωπαίων και των Αμερικανών ενώ θα συζητηθούν και οι δυνατότητες που έχει η χώρα μας για να κινηθεί".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "το εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ των ενόπλων δυνάμεων θα δημιουργήσει τρομακτικά προβλήματα στην ήδη παραπαίουσα οικονομία της χώρας και όπως παραδέχεται ο υπουργός Αμυνας στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς "θα δυσχεράνει την προσπάθεια της Ελλάδας να προσεγγίσει τους στόχους του Μάαστριχτ". Το εξοπλιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει προμήθεια 40 μαχητικών F-16 από τη νέα γραμμή παραλαβής. 80 εκπαιδευτικά F-16B. Αντιπυραυλικά συστήματα τύπου "Πάτριοτ". Τρεις φρεγάτες τύπου "ΜΕΚΟ" και μία τύπου S. Δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού. Πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων MLRS. Τέσσερα υποβρύχια συμβατής πρόωσης. Σύγχρονα άρματα μάχης και ασυρμάτους αναπηδούσης συχνότητας. Την ίδια ώρα πολλά προγράμματα βρίσκονται προς υπογραφή στο γραφείο του υπουργού Αμυνας". Στο σχόλιό της η ίδια εφημερίδα τονίζει ότι "συρόμαστε τελικά στον παραλογισμό των εξοπλισμών, στριμωγμένοι από τους αμερικανικούς και Νατοϊκούς σχεδιασμούς για την περιοχή, τους οποίους εξυπηρέτησε άριστα η τουρκική προκλητικότητα και η κλιμάκωση των απειλών στο Αιγαίο. Μας έφτασαν στο αναπόφευκτο χωρίς να έχουμε δυνατότητες αντίδρασης, δηλαδή να πούμε όχι στους εξοπλισμούς. Είναι μονόδρομος που τον έχει χαράξει ο δυνατός για τα δικά του συμφέροντα".


    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Tuesday, 18 June 1996 - 12:18:49