Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 10/07/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/07/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις - ΗΠΑ
  • [3] Κυπριακό
  • [4] Πετρελαιαγωγός
  • [5] Πρόγραμμα MEDA
  • [6] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 10/07/1996 (ΑΠΕ)

    Το αμερικανικό διάβημα για τις πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο και η απόρριψή του από την Αθήνα, οι συνεχιζόμενες μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από τουρκικά αεροσκάφη, οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και η πορεία της οικονομίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρελός καιρός. Καύσωνας στην Ελλάδα... χιόνια στη Γαλλία, πλημμύρες στην Ιταλία... και 16 νεκροί από ζέστη στη Ρουμανία".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Κοροϊδία οι... αυξήσεις. "Πεινάμε" φωνάζουν στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας".

    Η ΑΥΓΗ: "Βολές Αρσένη. Πεδίο αντιπαράθεσης τα ελληνοτουρκικά και τα εσωκομματικά".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τ'αλλάζει όλα στο ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης".

    ΕΘΝΟΣ: "Καθαρές τιμές σε λαϊκές-σούπερ μάρκετ. Ο καταναλωτής θα "διαβάζει" πόσο κοστίζει το κάθε προϊόν".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τουρκικός 'καύσωνας' στο Αιγαίο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νομάρχης των Αμερικανών. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ρεζίλεψε και πάλι τον ελληνισμό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκρηξη για το μισθολόγιο. Αυξήσεις-κοροϊδία με το νομοσχέδιο της ντροπής".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ξεσάλωσε υπέρ Τουρκίας. Ο Κλίντον της δίνει ρόλο σερίφη στην 'ευρύτερη περιφέρεια' και στο Αιγαίο. Και πιέσεις από Γαλλία για το βέτο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θα μειωθεί το επιτόκιο υπερημερίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μανιφέστο για το νέο ΠΑΣΟΚ. Κώστας Σημίτης: "Ολα πρέπει να αλλάξουν στο Κίνημα".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Μαύρη λίστα καταναλωτών στις τράπεζες. Με ηλεκτρονικό δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών".

    ΝΙΚΗ: "Αμερικανική... Αγκυρα στην Κύπρο. Υποπτο διάβημα από Ουάσιγκτον σε Αθήνα".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνος δρόμος οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Διάβημα επικυρίαρχων".

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις - ΗΠΑ

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι το αμερικανικό διάβημα θεωρείται "ευθεία βολή κατά του ενιαίου αμυντικού δόγματος και προσπάθεια υποβάθμισης της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δια του υπουργού Τύπου Δημήτρη Ρέππα αντέδρασε σε έντονο ύφος τονίζοντας ότι δεν κατανοεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζονται οι αμερικανικοί ισχυρισμοί ώστε να δικαιολογείται το διάβημα. Κατέστησε δε σαφές ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη σε κάθε περίπτωση να συνεχίσει την πολιτική της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων τονίζοντας ότι δεν πρέπει να εξισώνονται η νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου και η ψευδοκυβέρνηση στα κατεχόμενα. Ανάλογου ύφους και η αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης, η οποία τόνισε ότι όσο υπάρχει τουρκική κατοχή είναι υποχρεωμένη να παίρνει μέτρα για την ασφάλεια του κυπριακού λαού. Αργά χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπέρνς επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους υποστηρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για διάβημα αλλά για έκφραση της αμερικανικής ανησυχίας σχετικά με ενδεχόμενη φόρτιση του κλίματος".

    "Την ίδια ώρα, επισημαίνουν ΤΑ ΝΕΑ, με εικονικές προσβολές ελληνικών στόχων σε μεγάλο βάθος στον εθνικό εναέριο χώρο οι Τούρκοι συντηρούν το κλίμα έντασης στο Αιγαίο παραβιάζοντας επί της ουσίας και την πρόσφατη δέσμευσή τους για τη διακοπή των ασκήσεων κατά τη θερινή περίοδο. Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα (στις 4 και στις 8 Ιουλίου) υπήρξαν ομαδικές διεισδύσεις 10 τουρκικών πολεμικών τύπου F-16 και F-4, τα οποία προσέβαλαν εικονικά τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Σαντορίνης και της Σκύρου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ με τίτλο "Πρόκληση των ΗΠΑ" γράφει ότι "η αμερικανική διαμαρτυρία, που εκδηλώθηκε την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά συνεχίζουν να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, όπως έκαναν και πριν από δύο εβδομάδες στον κυπριακό εναέριο χώρο, είχε τη μορφή διαβήματος και έγινε απο το β' γραμματέα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Μπράουν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του αναφέρει ότι το διάβημα "αποκαλύπτει εχθρική διάθεση έναντι της Ελλάδας και ζωηρό ενδιαφέρον υπέρ της Τουρκίας. Η αμερικανική ενέργεια είναι κατά γενική εκτίμηση βάναυση, προκλητική και ανέντιμη. Βεβαιώνει ότι η Ουάσιγκτον ενισχύει ανοιχτά πλέον την Αγκυρα στην ανθελληνική της πολιτική. Δείχνει ότι η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ενδιαφέρεται για τα τουρκικά συμφέροντα. Και ήδη ενεργεί με τρόπο ωμό, κατά τρόπο που ενθαρρύνει - αν δεν υποκινεί - την τουρκική επιθετικότητα. Η άποψή μας είναι ότι: ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να ζητήσει σε ανώτατο επίπεδο εξηγήσεις για την ακατανόητη συμπεριφορά της Ουάσιγκτον. Και συγχρόνως να ενημερώσει τώρα αμέσως και δημοσίως τους ομογενείς μας στις ΗΠΑ για τα όσα διέπραξαν και διαπράττουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης Κλίντον. Τώρα πριν από τις εκλογές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο δικό της σχόλιο με τίτλο "Ο επικυρίαρχος και ο σερίφης" γράφει "απροκάλυπτα η επί του πλανήτη υπερδύναμη υποδήλωσε χθες ότι αυτή κυριαρχεί παντού και είπε οτι ορίζει περιφερειάρχη στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο και στο Αιγαίο την Τουρκία. Την ίδια ώρα που τα ανακοίνωνε αυτά στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Αθήνα ο γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ έκανε διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών για τις πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο. Με τις δύο αυτές αλληλένδετες παρεμβάσεις επικυριαρχίας η Ουάσιγκτον έκανε το πρώτο πεσκέσι προς την ισλαμική κυβέρνηση Ερμπακάν εγκαταλείποντας και ανοιχτά την τακτική των 'ίσων αποστάσεων' στα ελληνοτουρκικά. Παραμέρισε και το διεθνές δίκαιο και άφησε την 'ηθική στο σπίτι'. Με τέτοιες παρεμβάσεις επικυριαρχίας δεν οικοδομείται εμπιστοσύνη προς καμία κατεύθυνση. Και το Αιγαίο γίνεται μια θερμή ζώνη στην οποία η Τουρκία θα μπορεί να προκαλεί και με τον αέρα που της δίνουν οι ΗΠΑ. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει ν' αντιδράσει κινητοποιώντας την ομογένεια για την ενημέρωση της αμερικανικής κοινής γνώμης που δεν μπορεί να είναι απαθής ούτε και περήφανη για τα έργα του προέδρου Κλίντον και της κυβέρνησής του".

    Το ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του γράφει ότι "αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο υποκρισίας αλλά και θράσους, οι υπερατλαντικοί - δήθεν - προστάτες της διεθνούς νομιμότητας. Ως εάν να μην αντιλαμβάνονται ότι με τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποθρασύνουν τους στρατοκράτες της Αγκυρας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "όχι μόνο δεν αποκλιμακώνεται η έντασις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις - με το γνωστό 'τουριστικό' μορατόριουμ στο Αιγαίο - αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Γερ. Αρσένη, η Αγκυρα εξακολουθεί να κλιμακώνει την προκλητικότητά της με σωρεία παραβιάσεων του εθνικού μας εναερίου χώρου. Και πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αρσένης δήλωσε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τουρκικά μαχητικά έπληξαν εικονικούς στόχους στην... Σαντορίνη και τη Σκύρο. Αυτονόητο είναι οτι η δήλωσις αυτή του υπουργού Εθνικής Αμυνας ανατρέπει τις επί τούτου ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου (δηλαδή της κυβερνήσεως) με τις οποίες καλλιεργείται κλίμα εφησυχασμού στην κοινή γνώμη, ενώ ταυτοχρόνως την προϊδεάζουν για μια νέας μορφής ελληνοτουρκική προσέγγιση υπό την μορφή Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας".

    Κατά την ΑΥΓΗ, "σε σαφή διαφοροποίηση από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε 'θερινό μορατόριουμ' με την Αγκυρα προχώρησε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Αρσένης. Ο κ. Αρσένης θεωρεί ότι η εφαρμογή σημείων της συμφωνίας Γιλμάζ-Παπούλια του 1988 υπό την πίεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αποτελεί κενό γράμμα και έκανε λόγο για μαζικές και εις βάθος τουρκικές διεισδύσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο τις τελευταίες ημέρες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι "αποδέχεται δίχως οιανδήποτε ένσταση τις συστάσεις των ΗΠΑ και αποσιωπεί τις προκλητικές παρεμβάσεις τους. Επιμένει στην άσκηση μυστικής διπλωματίας αποφεύγοντας να ενημερώσει όχι μόνο την κοινή γνώμη αλλά και αυτούς ακόμη τους αρμόδιους υπουργούς".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ κάνει λόγο για "απαράδεκτη αμερικανική επέμβαση - απροκάλυπτα δηλωτική του ενισχυμένου επιδιαιτητικού και επικυρίαρχου ρόλου των ΗΠΑ στην περιοχή".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, "ταυτόχρονη δέσμευση της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας για 'αποχή από ενέργειες που μπορεί να κλιμακώσουν τη στρατιωτική ένταση' στη Μεγαλόνησο μεθοδεύουν οι ΗΠΑ. Προς την κατεύθυνση αυτή η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κ. Μ. Ολμπράιτ που θα περιοδεύσει την προσεχή εβδομάδα στο τρίγωνο Αθήνα-Λευκωσία-Αγκυρα θα ζητήσει συναντήσεις με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και των τριών χωρών. Αν το κλίμα των συνομιλιών κριθεί ικανοποιητικό τότε η κ. Ολμπράιτ θα αξιώσει τη διατύπωση ξεχωριστών δημοσίων δηλώσεων των τριών υπουργών, με τις οποίες θα δεσμεύονται ότι οι χώρες τους θα απέχουν από ενέργειες "που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις έστω και απο απροσεξία". Μολονότι η αμερικανική πρωτοβουλία θεωρητικά θα απαιτήσει αμοιβαίες δεσμεύσεις στην πράξη η μόνη ωφελημένη θα είναι η Τουρκία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της με τίτλο "Προκαλούν και υποτιμούν την Ελλάδα" αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "αποδεικνύεται στην πράξη οτι η 'συμφωνία' αυτή και οι δηλώσεις που εντελώς αβασάνιστα έκανε η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα προεκλογικό χαρτί που 'τράβηξε' και έπαιξε για την ομογένεια των ΗΠΑ διεκδικών την επανεκλογή του ο Πρόεδρος Κλίντον. Ουδεμία άλλη πρακτική αξία έχει αυτή η 'συμφωνία' που φυσικά δεν συνιστά τμηματική εφαρμογή του πρωτοκόλλου Παπούλια-Γιλμάζ. Δύο είναι τα στοιχεία που δημιουργούν εφιαλτική προοπτική: Το ένα στοιχείο είναι η πρωτοφανής συμπεριφορά της Ουάσιγκτον προς την Ελλάδα. Ενεργεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ χωρίς να υπολογίζει ότι υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα. Το δεύτερο στοιχείο είναι οτι η Ελλάδα δεν είχε τις τελευταίες δεκαετίες πιο αδύναμη κυβέρνηση από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη, της περιόδου από το 1993 μέχρι τώρα".

    [3] Κυπριακό

    "Την άρνηση της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην επανεκλογή του Μπίλ Κλίντον αν δεν σιγουρευτούν ότι θα συμβάλλει στη λύση του Κυπριακού τόνισε χθες μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Αντριου Αθενς, γράφει ο ΛΟΓΟΣ. Σε δηλώσεις του ο κ. Αθενς είπε ότι κοινή πεποίθηση των ομογενών και του προέδρου Κληρίδη είναι πως τώρα έφθασε η ώρα για τους ομογενείς να 'σπρώξουν' όσο μπορούν, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι ΗΠΑ άρχισαν τώρα να πιέζουν περισσότερο απ'ότι προηγουμένως, για λύση στο πρόβλημα. Ο πρόεδρος του ΣΑΕ τόνισε ότι οι πιέσεις των ομογενών προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι τώρα 'πολύ μεγαλύτερες' και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, πριν από τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες".

    [4] Πετρελαιαγωγός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "Η Επιτροπή Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτείνει στην ΕΕ να υποστηρίξει την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό τα χρηματοοικονομικά μέσα που διαθέτει. Η πρόταση περιλαμβάνεται σε έκθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Δημητρακόπουλου για τη στρατηγική της Ενωσης απέναντι στις Δημοκρατίες της Υπερκαυκασίας που υιοθετήθηκε χθες ομόφωνα από την Επιτροπή με την επισήμανση ότι ο πετρελαιαγωγός θα αποτελέσει παράδειγμα "καρποφόρου περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ ΕΕ, μιας χώρας της Ανατολικής Ευρώπης και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης".

    [5] Πρόγραμμα MEDA

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "τον κίνδυνο απομόνωσης της Ελλάδος εάν επιμείνει στις επιφυλάξεις της για το πρόγραμμα MEDA τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Μισέλ Μπαρνιέ ο οποίος συζήτησε το θέμα κατά τις συνομιλίες που είχε με την ελληνική πολιτική ηγεσία στο διάστημα της επίσημης επίσκεψής του χθες στην Αθήνα. Ο κ. Μπαρνιέ αναφέρθηκε στη στρατηγική θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο και αναγνώρισε την ανάγκη αναβάθμισης της θέσης της χώρας στο πλαίσιο της ΕΕ. Υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα της Ελλάδος να επωφεληθεί από την κοινοτική αλληλεγγύη ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε ότι η αλληλεγγύη αυτή θα τεθεί σε δοκιμασία εάν λόγω της ελληνικής ακαμψίας δεν επιτευχθεί συμβιβαστική λύση εντός του Ιουλίου. Μια παρόμοια στάση της Ελλάδος δήλωσε ο κ. Μπαρνιέ θα είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση όλου του προγραμματισμού του MEDA, για το 1996 και θα εξέθετε τη χώρα σε κίνδυνο να απομονωθεί από τους υπολοίπους εταίρους της".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, "στις γαλλικές πιέσεις απάντησε με σκληρό τρόπο ο κ. Ρωμαίος ο οποίος υπογράμμισε ότι η τουρκική προκλητικότητα όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά τις τελευταίες δύο μέρες έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών άφησε μάλιστα σαφείς αιχμές και για τη γενικότερη στάση που κρατούν 'ορισμένοι εταίροι' στο θέμα της Τουρκίας υπενθυμίζοντας ενδεικτικά ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε η ιταλική προεδρία στο Μεσούτ Γιλμάζ στη Φλωρεντία έφτασε να πει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να ασχολείται με 'κάτι βραχονησίδες' όταν υπάρχουν άλλα σοβαρότερα ζητήματα. Πρόγευση των διαθέσεων τόσο της ιρλανδικής προεδρίας όσο και των υπόλοιπων εταίρων θα υπάρξει κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Μονίμων Αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες. Πάντως έως χθες το βράδυ το Δουβλίνο δεν είχε υποβάλει καμία συγκεκριμένη πρόταση απεμπλοκής στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ την Παρασκευή έρχεται στην Αθήνα ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών προεδρεύων του Συμβουλίου".

    [6] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "την πιθανότητα διπλής ακόμα και τριπλής ονομασίας αναμένεται να επαναφέρει στο διαπραγματευτικό τραπέζι ο μεσολαβητής Σάιρους Βάνς. Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές φέρουν τον κ. Βάνς να είναι έτοιμος να εισηγηθεί στους εκπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων, Χρήστο Ζαχαράκι και Ιβάν Τοσέφσκι να εξετάσουν την πιθανότητα αυτή. Ο απευθείας διάλογος για την τελική ονομασία των Σκοπίων θα επαναρχίσει αύριο και σύμφωνα με τις πηγές θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα".
    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Wednesday, 10 July 1996 - 10:33:09