Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 9 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 12/07/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/07/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] Επίσκεψη Ολμπράϊτ
  • [4] Πρόγραμμα MEDA
  • [5] Αφθώδης πυρετός
  • [6] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 12/07/1996 (ΑΠΕ)

    Οι παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, η επικείμενη επίσκεψη της Μάντλιν Ολμπράϊτ σε Αθήνα, Αγκυρα, Λευκωσία, οι πιέσεις για την άρση του ελληνικού "βέτο" στο πρόγραμμα MEDA, η συνεδρίαση της διαρκούς κτηνιατρικής επιτροπής της ΕΕ για τα κρούσματα αφθώδους πυρετού στον Εβρο και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών-Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Ακη Τσοχατζόπουλο είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θαύμα ! Κοκτέιλ φαρμάκων θεραπεύει το AIDS. Το σκεύασμα θα διανέμεται δωρεάν από το φθινόπωρο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "5.000 λάθη 'καίνε' τους μαθητές. Μέγα πρόβλημα στις εισαγωγικές για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Που πάνε οι βάσεις κατά σχολές".

    Η ΑΥΓΗ: "Τρελή καραντίνα. Σήμερα συζητούν στις Βρυξέλλες για τον αφθώδη πυρετό. Η Ελλάδα θεωρεί αδικαιολόγητη την επιβολή μέτρων στην κτηνοτροφία μας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πεθαίνει η αγορά. Να ρίξει όλο το βάρος ο πρωθυπουργός στην οικονομία της χώρας που βουλιάζει".

    ΕΘΝΟΣ: "Χρήμα-εξπρές από τις ασφαλιστικές. Νομοσχέδιο νυστέρι στο σημερινό καθεστώς. Αυξήσεις ζητούν οι εταιρίες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Εβερτ αρχίζει προεκλογική εκστρατεία και δεν πάει για... 'μαύρισμα' στις Κυκλάδες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σουρωτήρι το Αιγαίο. Κάνουν ο,τι θέλουν οι Τούρκοι από την ημέρα που ανέλαβε ο Σημίτης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Υπουλο χαράτσι στα ασφάλιστρα των ΙΧ. Πως η αύξηση από 20% έγινε 75%".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πατατράκ στην Εκθεση. Εκπληξη: το 'εύκολο θέμα' τελικά ήταν μοιραίο. Το 80% των μαθητών κάτω από τη βάση".

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το Αιγαίο εμπλέκεται στη διαμάχη του ΠΑΣΟΚ. Η πλευρά Αρσένη 'ανακαλύπτει' τώρα υπερδιπλασιασμό των τουρκικών παραβιάσεων κατά την πρωθυπουργία Σημίτη".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Αποζημίωση σε 30 μέρες. Κανένα όχημα ανασφάλιστο - Ειδικό σήμα στο παρμπρίζ".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Πρόσκληση για διάλογο στην Αριστερά απευθύνει η Βάσω Παπανδρέου σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ".

    ΝΙΚΗ: "Γεύση ανασχηματισμού στη συνάντηση Σημίτη-Ακη. Φουντώνουν τα σενάρια για αλλαγές στην κυβέρνηση".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πραξικόπημα στη βουλή από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΛΑΝ εφαρμόζοντας εντολές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου".

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "κλίμα πολέμου στο Αιγαίο καλλιεργούν οι Τούρκοι χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών τη στιγμή που οι πολιτικοί της 'φίλης και συμμάχου' χώρας εμφανίζονται ως τα... καλά παιδιά στους διεθνείς οργανισμούς με πρωτοφανή στόχο πολιτικά οφέλη. Σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας εμφανίζεται προβληματισμένη (κάτι που φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερ. Αρσένη) όχι μόνο για τον αριθμό των παραβάσεων και παραβιάσεων αλλά κυρίως για την ποιότητα αυτών των προκλήσεων".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "σε απόσταση 'αναπνοής' από ένα 'θερμό' επεισόδιο στο Αιγαίο αλλά στους αιθέρες αυτή τη φορά βρίσκονται τις τελευταίες μέρες Ελλάδα και Τουρκία μετά τις πολυπληθείς παραβιάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, από δεκάδες ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο βδομάδες. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σε απόσταση μικρότερη των 10 ναυτικών μιλίων από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου ανήλθαν στις 1.096 κατά το α' εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για το 1995 είναι 'μόλις' 523 (αύξηση έως και 200%). Τεράστια αύξηση παρουσιάζουν επίσης οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα νησιά του Αιγαίου, σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Ενώ κατά το 1995 οι πτήσεις αυτής της κατηγορίας ανήλθαν στις 73 κατά το α' εξάμηνο του 1996 ο αριθμός τους εκτινάχθηκε στις 407".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι" Ευρωπαϊκή Ενωση-Ουάσιγκτον πιέζουν για 'λύση' στα ελληνοτουρκικά. Συντονισμένες πιέσεις για την προώθηση διευθετήσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αντιμετωπίζει η Αθήνα, μετά το σχηματισμό της νέας τουρκικής κυβέρνησης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "οι προθέσεις των Αμερικανών είναι ήδη ευδιάκριτες. Ακρως ανησυχητική είναι η εκτίμηση ότι τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο, οι Αμερικανοί σχεδιάζουν την προώθηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τα οποία ουσιαστικά θα συντηρούν τη δυσμενή πραγματικότητα, θα τείνουν στη νομιμοποίηση των κατεχομένων αλλά και τη θεμελίωση των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "ποσοτική αύξηση και ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής παρουσίας πάνω από το Αιγαίο προκύπτει απο στοιχεία τα οποία για πρώτη φορά έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΓΕΑ".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, προκύπτει ότι "η Τουρκία χρησιμοποιεί την Πολεμική της Αεροπορία ως 'εργαλείο' της εξωτερικής πολιτικής της. Η αποδοχή της πρότασης του ΓΓ του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, για δίμηνη αποχή από ασκήσεις είναι παραπλανητική καθώς μαζικές διεισδύσεις τουρκικών αεροσκαφών αποδεικνύουν σχεδιασμό προς επίτευξη συγκεκριμένου στόχου. Το κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων τουρκικών διεισδύσεων στην περιοχή του FIR Αθηνών, τις οποίες κατήγγειλε ο κ. Αρσένης και επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την επομένη (Τετάρτη) είναι η ταυτόχρονη είσοδος στην περιοχή του FIR Αθηνών αεροσκαφών με διαφορετικούς ρόλους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "έξι φορές κάθε μέρα τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο. Οι αμερικανοί φαίνεται πως ονειρεύονται να πατήσουν για τα καλά πόδι στο Αιγαίο επιδιώκοντας τη μόνιμη παρουσία του 6ου Στόλου στο αρχιπέλαγος ως εγγύηση για την αποφυγή ενδεχόμενης ελληνοτουρκικής σύρραξης. Οι αμερικανικές προτάσεις μέσα από τα ΜΟΕ επεκτείνονται στον πλήρη και μόνιμο έλεγχο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στον Εβρο και στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός εξωτερικών απέρριψαν τις αμερικανικές προτάσεις γιατί εάν αυτές γίνονταν αποδεκτές αυτό θα σήμαινε έμπρακτη αναγνώριση ύπαρξης 'αμφισβητούμενων περιοχών'. Χθες όμως με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Αρσένης τόνισε ότι "δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα και ούτε έχει γίνει συζήτηση μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ γι αυτό το θέμα".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "το Αιγαίο είναι υπό την συνεχή επιτήρηση των Αμερικανών μετά τα Ιμια για να αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο νέου θερμού επεισοδίου. Αθήνα και Αγκυρα γνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα και δεν διαφωνούν. Η επιτήρηση πρακτικά σημαίνει συνεχή παρακολούθηση όλων των κινήσεων ελληνικών και τουρκικών με ηλεκτρονικά μέσα. Το επόμενο βήμα που επιζητά το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι και η παρουσία πλοίων όχι όμως ΝΑΤΟϊκών αλλά αμερικανικών".

    "Σοκ... η χαριστική βολή στο κορμί της ελληνικής Ιμβρου δόθηκε τα τελευταία 24ωρα με μια απόφαση-αστραπή του τουρκικού κράτους αφού όλα τα ελληνικά σπίτια στην πρωτεύουσα του νησιού, την Παναγία, πέρασαν στο τουρκικό δημόσιο" γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και προσθέτει ότι "οι Τούρκοι έχουν εξαπολύσει κύμα διώξεων. Εποικοι επιτέθηκαν ακόμα και εναντίον του αδελφού του Πατριάρχη Βαρθολομαίου Ν. Αρχοντόνη, επέδραμαν σε σπίτι ιερέα, κακοποίησαν οικογένεια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή τριών οικισμών για την εγκατάσταση κι άλλων εποίκων κυρίως Τούρκων από τη Βουλγαρία. Για το λόγο αυτό απαλλοτριώθηκαν 500 σπίτια Ελλήνων στην Παναγία".

    [3] Επίσκεψη Ολμπράϊτ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "η κυβέρνηση Κλίντον αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη της Αμερικανίδας Μόνιμης Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ Μαντλίν Ολμπραϊτ στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η κα Ολμπράϊτ θα συνοδεύεται εκτός από τον απεσταλμένο του Λ. Οίκου για το Κυπριακό Ρίτσαρντ Μπίτι και από στρατιωτικό αξιωματούχο του Πενταγώνου. Στόχος της επίσκεψη θα είναι κυρίως η αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων για να αντιμετωπισθούν οι ανησυχίες της Λευκωσίας και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας για τα θέματα ασφαλείας. Ειδικότερα η αμερικανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στην ανάγκη δημιουργίας μιας νέου τύπου ειρηνευτικής δύναμης σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για συνολική λύση του Κυπριακού. Η αμερικανική πρόταση βασίζεται στην ιδέα της απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων και τη δημιουργία ειρηνευτικής δύναμης τύπου IFOR που βρίσκεται τώρα στη Βοσνία με ισχυρή δύναμη πυρός και διευρυμένη εντολή για την εκτέλεση επιχειρήσεων. Ολες οι ενδείξεις πείθουν ότι οι αμερικανοί επιχειρούν να κινητοποιήσουν τα διπλωματικά τους ατού για να υποβάλουν συγκεκριμένες ιδέες οι οποίες μπορεί και να συναποτελέσουν σχέδιο για τις βασικές πτυχές του Κυπριακού. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινούνται και οι Βρετανοί των οποίων ο ειδικός αντιπρόσωπος για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ ανακοίνωσε ότι θα έχει επαφές στο Λονδίνο με τον εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ και στη συνέχεια στην Ουάσιγκτον με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "η Αθήνα δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επίσκεψη της κυρίας Ολμπράϊτ (θεωρώντας την κυρίως προεκλογική)".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "το Κυπριακό θεωρείται πλέον από τις ΗΠΑ ως σημαντικό διεθνές πρόβλημα. Αυτό δήλωσε χθες ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασσουλίδης αναφερόμενος σε δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπαρτμεντ Νίκολας Μπέρνς κάτι που εμφανώς υπονοεί ότι η αμερικανική διπλωματία 'αντιδρά' στο κυπριακό πρόβλημα ακριβώς μετά από 22 χρόνια. Ο κ. Μπέρνς είχε συνδέσει το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα με την αποφασιστικότητα του προέδρου Μπίλ Κλίντον να βοηθήσει στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "η Λευκωσία επαναλαμβάνει πως έχει τη διαβεβαίωση της Ουάσιγκτον ότι στο παρόν στάδιο δεν υπάρχουν αμερικανικά σχέδια για το Κυπριακό αλλά μόνο κάποιες ιδέες ή προτάσεις. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλείεται το γεγονός τελικά οι ιδέες και οι προτάσεις να αποδειχθούν σχέδια. Πάντως η Λευκωσία έστειλε εγκαίρως προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένα να συνομιλήσει ούτε για ΜΟΕ ούτε για ιδέες Γκάλι ούτε για σταδιακή λύση αλλά για μια συνολική λύση του Κυπριακού".

    [4] Πρόγραμμα MEDA

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "συμβιβαστική πρόταση για την άρση του ελληνικού 'βέτο' στο τμήμα του χρηματοδοτικού προγράμματος MEDA που αφορά την Τουρκία, καταθέτει σήμερα στην κυβέρνηση ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών κ. Ντίκ Σπρίνγκς".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να άρει η Ελλάδα το βέτο για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ μέσω του κοινοτικού προγράμματος MEDA, στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών που θα γίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Ολα θα εξαρτηθούν από τις συναντήσεις που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Ντίκ Σπρίνγκς με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "ο κ. Σπρίνγκς θα μεταφέρει 'μήνυμα' της νέας τουρκικής κυβέρνησης, η οποία 'αποδέχεται' σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη Βόννη να απελευθερωθεί σε πρώτη φάση το πρόγραμμα MEDA και να παραπεμφθεί για αργότερα το θέμα της Τελωνειακής Ενωσης ΕΕ-Τουρκίας. Ο Ιρλανδός υπουργός αναμένεται επίσης να προσφέρει στην ελληνική πλευρά ως αντάλλαγμα και μια κοινή δήλωση των "15" ανάλογη με το σχέδιο που είχε εκπονήσει η ιταλική προεδρία το προηγούμενο εξάμηνο".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "στο κείμενο του κ. Σπρίνγκς που θα αποτελεί 'κοινή θέση' των "14" θα ζητείται προσφυγή στη Χάγη για την Ιμια θα υπάρχει προτροπή για τη δημιουργία 'μηχανισμού κρίσης' στο Αιγαίο, θα επισημαίνεται η ανάγκη αποφυγής βίας και θα γίνεται η σύσταση για αυτοσυγκράτηση και σεβασμό της καλής γειτονίας".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους η ιρλανδική πρόταση ανεμένετο να είναι θετική για τις ελληνικές θέσεις δεν απέκλεισαν δε σε αυτήν να τίθενται ως προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των ενδιαφερομένων χωρών μεταξύ άλλων ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας των εξωτερικών συνόρων, του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Ενδεχόμενη επομένως πρόταση σχεδίου θέσεων που θα πλησίαζε το κείμενο των "15" της 25ης Μαρτίου - την υιοθέτηση του οποίου είχε τότε και θεωρείται ικανοποιητική από την Αθήνα".

    [5] Αφθώδης πυρετός

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "προειδοποίηση για αντίδραση της Αθήνας σε ενδεχόμενη επιβολή καραντίνας από τις Βρυξέλλες στις ελληνικές εξαγωγές αιγοπροβάτων και παραγώγων προϊόντων τους απηύθυνε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση η χώρα μας έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές (τις οποίες προσκάλεσε να επισκεφθούν τη Θράκη) κατά συνέπεια στη σημερινή τακτική της συνεδρίαση η Κτηνιατρική Επιτροπή δεν θα πρέπει να αποφασίσει καραντίνα. Εντύπωση προκαλεί πάντως η προσπάθεια 'άμεσης' λήψης μέτρων από την Ε. Επιτροπή όταν στο τεράστιο θέμα της ασθένειας των 'τρελών αγελάδων' όχι μόνο επέδειξε μεγάλη καθυστέρηση αλλά και επεδίωξε 'γρήγορη' διορθωτική κίνηση, υπό την πίεση των μεγάλων συμφερόντων που επλήγησαν (στη Μεγάλη Βρετανία) και παρά τους κινδύνους για την υγεία των Ευρωπαίων".

    [6] Ελλάδα - ΠΓΔΜ

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό διακόπηκαν χθες με απόφαση του μεσολαβητή Σάϊρους Βάνς και θα επαναληφθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου με την ελπίδα - όπως τόνιζαν διπλωματικές πηγές - να οδηγήσουν σε εξάλειψη του προβλήματος μέσα στον Σεπτέμβριο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός των Σκοπίων κ. Φέρτσκοφσκι για την τύχη των διαπραγματεύσεων για την τελική ονομασία της χώρας του, επιμένοντας ότι 'ο συμβιβασμός' είναι να επιτραπεί στην Ελλάδα να ονομάζει τα Σκόπια όπως αυτή θέλει".


    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Friday, 12 July 1996 - 10:28:30