Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 02/08/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/08/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [3] Αλλαγές διοικητών Τραπεζών
  • [4] Εξόρμηση της ΥΠΕΔΑ στα νησιά
  • [5] Σκοπιανό

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 02/08/1996 (ΑΠΕ)

    Η εξαγγελία νέων προσλήψεων στο Δημόσιο από τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Ακη Τσοχατζόπουλο και οι επικείμενες αλλαγές διοικητών τραπεζών του δημοσίου, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών αθηναϊκών εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Υπουλο χτύπημα στον Τουρισμό μας. Πηγαίνετε σε Τουρκία-Ισπανία προστάζουν οι Εγγλέζοι."

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Εκλεισε το... μαγαζί! Σε διακοπές από χθες η κυβέρνηση. Πέρα βρέχει για τον Σημίτη."

    Η ΑΥΓΗ: "Στα 'όπλα' οι νεολαίες. Κοινή συνάντηση και απόφαση των πολιτικών νεολαιών χθες."

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τους ξηλώνει όλους ο Σημίτης. Σιγά-σιγά αλλά σταθερά μεγάλες αλλαγές σε τράπεζες και ΔΕΚΟ."

    ΕΘΝΟΣ: "Δημόσιο: 7.000 νέες προσλήψεις. Ενώ αρχίζουν τον Οκτώβριο 30.000 μετατάξεις. 4.500 με διαγωνισμό και 2.500 με μόρια."

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ετσι που το πάνε με τη θητεία οι νεολαίοι, θα ρωτάνε: Τι έκανες στον πόλεμο... μαμά;"

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:"'Καρφιά' στους υπουργούς. Υφυπουργοί - τοποτηρητές από τον Σημίτη καταργούν τους υπουργούς. Ο Πεπονής ξεσκεπάζει την αθλιότητα."

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δόλωμα 7.500 προσλήψεις. Νέος γύρος εκσυγχρονιστικού... ρουσφετιού! Με διαγωνισμό και μόρια από το φθινόπωρο."

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ο Σημίτης βγάζει... τραπεζίτες. Αλλάζει διοικητές και στελέχη στις Τράπεζες."

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέες αλλαγές στις Τράπεζες. Ο κ. Σταματόπουλος στη θέση του κ. Κορλίρα της "Ιονικής"."

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Προσλήψεις 5.000 + 2.500. Το Νοέμβρη με πανελλήνιο διαγωνισμό και εξειδικευμένο προσωπικό. Ακης: Αρχίζουν οι μετατάξεις 50.000 υπαλλήλων."

    ΤΑ ΝΕΑ: "Δεν πάει διακοπές οι Εφορία. Οδηγίες Παπαδόπουλου για ελέγχους."

    ΝΙΚΗ: "7.500 νέες προσλήψεις μέχρι τον Νοέμβριο. Ο Ακης ανοίγει τις πόρτες του Δημοσίου."

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εκθετη η κυβέρνηση για την απάτη στα φάρμακα. Αποκαλυπτική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στο Φάρμακο."

    [2] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Ακης Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν "επτά χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 1996 και νέο σαρωτικό κύμα 30.000 μετατάξεων σε όλη τη χώρα από τον προσεχή Οκτώβριο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "το πακέτο των νέων διορισμών, σε συνδυασμό με το χρόνο πραγματοποίησής τους, που προσδιόρισε ο υπουργός Εσωτερικών (Νοέμβριο-Δεκέμβριο), προοιωνίζονται προεκλογικό κλίμα και διατήρηση σε καθεστώς πολιτικής ομηρίας χιλιάδων ανέργων ψηφοφόρων".

    Η εφημερίδα ΝΙΚΗ σημειώνει ότι στόχος του διαγωνισμού είναι "να προκηρυχθούν ελάχιστες θέσεις για τις κεντρικές υπηρεσίες της διοίκησης. Η πλειοψηφία των θέσεων θα αφορά την περιφερειακή και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνουν νέοι διορισμοί στην κεντρική διοίκηση, εκτός από το απολύτως αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό".

    [3] Αλλαγές διοικητών Τραπεζών

    Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει για το θέμα: "σε ευρύτατες αλλαγές στις διοικήσεις των κρατικών τραπεζών προχωρεί, εκτός απροόπτου, σήμερα η κυβέρνηση, ολοκληρώνοντας τον κύκλο που άρχισε με την απομάκρυνση αρχικώς του κ. Μίρκου από την Εθνική και ακολούθως των κ. Πουλή και Τζαβέλα από την Εμπορική και την Κτηματική.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ "οι αλλαγές αποφασίστηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη και θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Ρέππα και θα φθάσουν ακόμη και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στη στήλη "απόψεις" γράφει "τώρα ο Πρωθυπουργός έχει "δικούς του" σε όλες τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες. Αλλά μήπως οι απομακρυνθέντες δεν ήταν πρόσωπα της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από την οποία επελέγησαν για τις θέσεις αυτές, προκειμένου να εφαρμόσουν την πολιτική της; Σε άλλο σημείο της ίδια στήλης η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι αλλαγές στις κορυφές των διοικήσεων των τραπεζών και των οργανισμών, δείχνουν ότι αρκετοί "περισσεύουν" και θα πρέπει να τεθούν εκτός εκσυγχρονιστικής προσπάθειας".

    [4] Εξόρμηση της ΥΠΕΔΑ στα νησιά

    Αναφερόμενη στην εντατικοποίηση των ελέγχων της Υπηρεσίας Ελέγχου Διακίνησης Αγαθών κατά το μήνα Αύγουστο, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ γράφει: "μαχαίρι στις 'διακοπές' της εφορίας βάζει από σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Α. Παπαδόπουλος, ο οποίος δίνει αυστηρές εντολές να ενταθούν, ιδιαίτερα τον Αύγουστο, οι φορολογικοί έλεγχοι. Πρώτος στόχος θα είναι η είσπραξη του ΦΠΑ, που ενώ οι επιχειρήσεις τον παρακρατούν από τους καταναλωτές, δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο, με συνέπεια ο δημόσιος κορβανάς να υφίσταται τεράστιες απώλειες εσόδων".

    Η εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "έχει σημάνει συναγερμός στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τη διαπίστωση ότι οι εισπράξεις φόρων δεν πήγαν καλά ούτε τον Ιούλιο. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα δώσει σύντομα νέες εντολές προς τους προϊστάμενους των εφοριών και την ΥΠΕΔΑ, να εντείνουν τους φορολογικούς ελέγχους, ιδιαίτερα στα τουριστικά θέρετρα, για να μην μειωθεί κι άλλος ο ρυθμός βεβαίωσης και είσπραξης φορολογικών εσόδων".

    Στο ίδιο κλίμα και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η οποία υπογραμμίζει ότι "με την 'απόχη' και τα 'δολώματα' στις αποσκευές τους, οι εφοριακοί εκδράμουν και φέτος στα παραθεριστικά κέντρα".

    [5] Σκοπιανό

    Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ, η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "τα Σκόπια απέρριψαν την ελληνική διαμαρτυρία για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Φερτσκόφσκι, ενώ η Αθήνα ετοιμάζει κείμενο επιστολής προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και τους διεθνείς οργανισμούς, με την οποία αποδεικνύει ότι η ενδιάμεση συμφωνία τηρείται απολύτως από ελληνικής πλευράς".

    Η ελληνική κυβέρνηση γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "κατήγγειλε τα Σκόπια διότι με τους αβάσιμους ισχυρισμούς τους, τους οποίους προβάλουν για παραβιάσεις της ενδιάμεσης συμφωνίας και δήθεν καταπίεση δικαιωμάτων ανυπάρκτου μειονότητος 'δεν συμβάλουν καθόλου στην προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας και σταθερότητας στα Βαλκάνια'."


    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Friday, 2 August 1996 - 9:50:30