Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 04/09/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/09/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ιράκ - Βομβαρδισμοί
  • [3] Εκλογές
  • [4] Δουκάκης
  • [5] Κυπριακό
  • [6] Συνέντευξη υπουργού Οικονομικών

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 04/09/1996 (ΑΠΕ)

    Η επίθεση με πυραύλους των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ, η ομιλία του πρωθυπουργού χθες στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, τα επτά μέτρα για την εξωτερική πολιτική που θα εφαρμόσει άμεσα η ΝΔ ως κυβέρνηση και εξήγγειλε χθες ο πρόεδρός της Μ. Εβερτ και οι συνδυασμοί των κομμάτων είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Είναι γυμνός. Απογοήτευση στο ΠΑΣΟΚ από τις εμφανίσεις Σημίτη".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Οι λίστες όλων των κομμάτων. Ψηφοδέλτιο νίκης της ΝΔ. Εφυγαν 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΓΗ: "Συνασπισμός η δύναμή σου. Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια σε ολόκληρη τη χώρα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εξευτέλισε τον Εβερτ ο ψηλός. Τίναξε στον αέρα τα εκλογικά πυροτεχνήματα του υπό προθεσμία, πλέον, προέδρου της ΝΔ".

    ΕΘΝΟΣ: "Στριπ-τιζ Εβερτ σε ζωντανή μετάδοση. Διπλή ψυχρολουσία τη νύχτα. Τα βρόντηξε ο Χατζηνικολάου. Δεν πιστεύει σε νίκη ο Μητσοτάκης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δημοκρατία της Μακεδονίας" για δεξίωση. Ανοικτή πρόκληση με πρόσκληση από τον εδώ πρέσβη των Σκοπιανών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Χαιρετίσματα κ. Σημίτη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "7 Σημαίες εθνικής ελπίδας. Δέσμευση για πανεθνική εξωτερική πολιτική από τον Εβερτ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διμέτωπος Επιτίμου (Μητσοτάκη). Επίθεση σε Σημίτη, αλλά έσφαξε Εβερτ με το βαμβάκι".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δέσμευση Εβερτ για τη χάραξη κοινής γραμμής σε όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Διπλή επίθεση σε ΝΔ-Τσοβόλα. Απάντηση Σημίτη στον Εβερτ με συγκεκριμένα μέτρα. Οχι κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στην αλβανοποίηση".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Προσκλητήριο Σημίτη στις 3 γενιές του ΠΑΣΟΚ".

    ΝΙΚΗ: "Δυνατά στο παιχνίδι ο Τσοβόλας. 6% στο ΔΗΚΚΙ δίνει το πρώτο γκάλοπ. Μπροστά το ΠΑΣΟΚ 3,5% από τη ΝΔ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέος κατήφορος στο Μανιφέστο Σημίτη".

    [2] Ιράκ - Βομβαρδισμοί

    Στο σχόλιό της η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μείνει απαθής στην αμερικανική αλαζονεία η οποία εξευτελίζει και καταργεί τον ΟΗΕ. Οι μικρές χώρες μένουν απροστάτευτες και εκβιάζονται με τους πυραύλους της υπερδύναμης. Μπορεί ο Μπίλ Κλίντον να ενισχύσει την προεκλογική του εικόνα στο εσωτερικό της χώρας του ως προστατών των πετρελαϊκών συμφερόντων αλλά αμαυρώνει παγκοσμίως την εικόνα της ίδιας της χώρας του που θέλει να εμφανίζεται δημοκρατική και να κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι πύραυλοι που εξαπέλυσε ο Μπίλ Κλίντον δεν έπληξαν το Ιράκ αλλά το γόητρο των ΗΠΑ και την αξιοπιστία της Ουάσιγκτον και της πολιτικής της".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά εξυπηρετώντας τα γενικότερα συμφέροντά τους στην περιοχή γύρω από το Ιράκ και στηρίζοντας τις εκλογικές επιδιώξεις του Προέδρου-υποψήφιου Μπ. Κλίντον σκορπούν το θάνατο και τρομοκρατούν τους γύρω λαούς".

    Σύμφωνα με τη NIKH, "η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε από τις ΗΠΑ για την επιχείρηση στον Κόλπο, με μήνυμα που απέστειλε ο Μπίλ Κλίντον στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στο μήνυμά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση για την πραγματοποίηση της επιχείρησης και εκφράζει την ελπίδα ότι η Αθήνα στηρίζει την απόφαση αυτή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μήνυμα του Μπίλ Κλίντον, που έφθασε νωρίς το απόγευμα, είχε συνταχθεί πριν από την πραγματοποίηση της επίθεσης. Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στον Περσικό σε ο,τι αφορά τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ έχει και η αμερικανική βάση της Σούδας στα Χανιά, όπου από το πρωί χθες παρατηρείτο έντονη κινητικότητα. Η 'αμερικανική ευκολία' όπως ονομάζεται επίσημα η στρατιωτική βάση στη Σούδα, βρισκόταν από το πρωί κυριολεκτικά επί ποδός πολέμου".

    [3] Εκλογές

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι " η νίκη στις εκλογές θα είναι το πρώτο βήμα μιας καινούργιας, μακράς πορείας του ΠΑΣΟΚ και της χώρας, σε μια έφοδο στο μέλλον που δεν μπορεί να περιμένει. Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης καταχειροκροτούμενος χθες από 2.000 στελέχη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μιλώντας στην πανηγυρική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στην 22η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος. Σήμερα το δίλημμα δεν μπορεί να είναι ούτε η καταστροφή του κοινωνικού κράτους από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, ούτε τα κουρέλια της αλβανοποίησης, υπογράμμισε με έμφαση ο Κ. Σημίτης, στην πιο σκληρή γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει για τη ΝΔ και το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "διαχώρισε τη θέση του από τους επικίνδυνους λαϊκισμούς του Μιλτιάδη Εβερτ ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε τις κρυφές πτυχές του προγράμματος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να πουν όλα τα κόμματα την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την πορεία της οικονομίας και των εθνικών μας θεμάτων. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τους αποκλεισμούς καταξιωμένων στελεχών από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, που είχαν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του στενού φίλου του βουλευτή Εβρου Παναγιώτη Χατζηνικολάου, την κατάληψη Νομαρχιακών Επιτροπών και τους ξυλοδαρμούς οπαδών του κόμματος σε τρεις τουλάχιστον νομούς. Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει ευθέως για νίκη της ΝΔ. Ουσιαστικά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ήττας."Εχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει. Εγώ δεν είμαι μάντης" απάντησε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε σχετικά. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ο κ. Μητσοτάκης ότι σε περίπτωση ήττας ο κ. Εβερτ θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της παραίτησης που ο ίδιος χάραξε με τη στάση του και το 1993 και το 1985".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση κατά ΝΔ και ΔΗΚΚΙ και έκανε άνοιγμα στην Αριστερά, αλλά οι 'πόρτες' της είναι κλειστές".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε τις μετεκλογικές προθέσεις του, αν κατορθώσει τελικά να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο και σχηματίσει κυβέρνηση. Ετσι με το νέο μανιφέστο έγινε πιο καθαρό ότι: Προωθούνται νέα αντεργατικά και αντιαγροτικά μέτρα κατ'απαίτηση των βιομηχάνων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο όνομα της 'σύγκλισης'. Προωθείται το κλείσιμο, σε βάρος της Ελλάδας, των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στο Αιγαίο, στην ευρύτερη περιοχή στην Κύπρο κάτω από την μπότα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "αρχηγική εμφάνιση έξω από την προεκλογική λογική έκανε χθες με την τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης. Χρησιμοποιώντας τη σκληρή γλώσσα της πραγματικότητας ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε τον ελληνικό λαό για τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τον τόπο τυχόν νίκη του κ. Κ. Σημίτης και υπογράμμισε ότι οι υγιείς δυνάμεις που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση βρίσκονται στη ΝΔ. Κρατώντας αποστάσεις απο τις επιλογές του προέδρου του κόμματος κ. Μ. Εβερτ, είπε ότι δεν ρωτήθηκε για την κατάρτιση των συνδυασμών, καθώς επίσης οτι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι λιγότερο φιλελεύθερος από αυτόν. Χαρακτήρισε μάλιστα λάθος την αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού απο τη ΝΔ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "το δικό του διμέτωπο έκανε χθες βράδυ από τον ΑΝΤ1 ο επίτιμος της ΝΔ. Ανοιχτά επιθετικός προς τον Κώστα Σημίτη αλλά και με κατανόηση. Δεξιοτεχνικά όμως ήταν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που κατάφερε στον Μ. Εβερτ, κονιορτοποιώντας στην ουσία όλες τις ως τώρα εξαγγελίες του. Μίλησε για αναπόφευκτες απολύσεις και αύξηση της ανεργίας από τις αποκρατικοποιήσεις, για σκληρά μέτρα που μέτρα που είναι υποχρεωμένη να πάρει η ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές, για τις λίστες που ουδόλως ρωτήθηκε (ήδη παραιτήθηκε στον Εβρο ο δικός του Π. Χατζηνικολάου), υποδηλώνοντας έτσι τις διαφωνίες του και αρνήθηκε σταθερά και με σημασία να μιλήσει για την επόμενη μέρα στη ΝΔ αν αυτή ηττηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου ".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ,"πολιτικά άσχετος, αδιάβαστος, ανερμάτιστος με παιδαριώδη επιχειρήματα, που προκαλούσαν συνεχώς τη στοιχειώδη λογική, ο αρχηγός της ΝΔ Μ. Εβερτ επιδόθηκε σε ένα άκρως αποκαλυπτικό τηλεοπτικό στριπ-τίζ επιδεικνύοντας στο πανελλήνιο τη γύμνια του σε ηγετικά προσόντα. Κορυφαία στιγμή της αυτογελοιοποίησης του Μ. Εβερτ κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο για τα εθνικά θέματα υπήρξε η μνημειώδους άγνοιας και επικινδυνότητας απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους τρόπους με τους οποίους η ΝΔ προτίθεται να απαντήσει στις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη: θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά την κατάσταση. Επτά τουρκικά αεροπλάνα, δεκατέσσερα ελληνικά! Αυτή ήταν η απάντηση και η αίθουσα πάγωσε, ενώ αμήχανα χαμόγελα σημάδεψαν τα πρόσωπα των δημοσιογράφων. Ακολούθησε ένα χάσμα νεκρικής σιωπής και την ίδια στιγμή το πρόσωπο του Μ. Εβερτ βάφτηκε κόκκινο. Προφανώς είχε αντιληφθεί ότι με την απάντησή του αυτή εστέφθη βασιλιάς της πολιτικής γκάφας. Γενικότερα όμως η χτεσινή παρουσία του αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε διάτρητη από διαδοχικές γκάφες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής στα εξωτερικά θέματα θεωρείται η χθεσινή δέσμευση του κ. Μ. Εβερτ ότι η ΝΔ μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα υλοποιήσει την κομματική αυτή σύγκλιση, την ανάγκη της οποίας όλες οι πολιτικές μας δυνάμεις έχουν κατά καιρούς αναγνωρίσει και επισημάνει... από τη θέση της αντιπολιτεύσεως. Ανάλογη προσέγγιση στα εξωτερικά μας θέματα επιχειρεί και ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλος ο οποίος κάλεσε χθες από τη Ρόδο τα δύο μεγάλα κόμματα να συμφωνήσουν σε μια πολιτική συνεννόηση με συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών αλλά και για το πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "σύγχρονη, αποτελεσματική με όπλο την άμεση αντίδραση, εξωτερική πολιτική, εμφανίστηκε χθες οτι θα ασκήσει ως πρωθυπουργός ο κ. Μ. Εβερτ. Στην τρίτη κατά σειρά συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, αυτή τη φορά για τις κατευθύνσεις και τη στρατηγική της ΝΔ στα εθνικά θέματα και στην αμυντική πολιτική ο κ. Μ. Εβερτ παρουσίασε ένα νέο στοιχείο στον σχηματισμό και στην εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής: Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για την πραγματική εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Για την άσκηση μιας εξωτερικής αμυντικής πολιτικής που φιλοδοξεί να χαρακτηρίζεται από την κοινή της χάραξη ώστε να είναι ενωμένο και αρραγές το εθνικό μέτωπο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "άνεμος αλλαγής και ανανέωσης στους εκλογικούς συνδυασμούς της ΝΔ που δόθηκαν χθες βράδυ στη δημοσιότητα και ήρθαν να ενισχύσουν σε σημαντικό βαθμό το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στην παράταξη, εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 22ας Σεπτεμβρίου. Το βασικό χαρακτηριστικό των συνδυασμών ,όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Μ. Εβερτ υπογράμμισε είναι η παρουσία νέων προσώπων που κατέρχονται για πρώτη φορά σε εκλογές και αναμένεται να δώσουν μια άλλη ορμή στην προσπάθεια της ΝΔ για την άνοδό της στην εξουσία. Συγκεκριμένα, στις λίστες περιλαμβάνονται εκατόν πενήντα πέντε (155) πολίτες, που πολιτεύονται για πρώτη φορά ,μια ανανέωση που αγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 42%".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "δεδομένη και άνετη αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ δίνει η πρώτη προεκλογική δημοσκόπηση στο λεκανοπέδιο που δημοσιοποιήθηκε χθες και εμφανίζει ιδιαίτερα ενθαρρυντική εικόνα για τον ΣΥΝ που παρουσιάζεται τρίτος με 6%. Κύρια χαρακτηριστικά της έρευνας (που έγινε από την "Metron Analysis" για το ραδιοσταθμό "Φλας") είναι οι 3,5 μονάδες διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (29,7 έναντι 26,2%) που προκύπτουν από την ικανότητα διεμβολισμού του κ. Σημίτη προς όλους τους χώρους ενώ η ΝΔ επαναπατρίζει ψηφοφόρους μόνο από την ΠΟΛΑΝ που χάνοντας προς όλους τους άλλους φτάνει τελευταία με 3,5%. Εμφανίζοντας τον υψηλότερο βαθμό συνοχής, το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5,3%, ενώ εντυπωσιακή πρώτη κάνει ο Δ. Τσοβόλας που παίρνοντας από το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 5,9%".

    Η ΝΙΚΗ στο σχόλιό της τονίζει ότι "το ΠΑΣΟΚ υπάρχει παρά την αμφισβήτηση των επιγόνων του. Υπάρχει μέσα στην οργή όλων που είναι αποφασισμένοι να υπηρετήσουν τις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη αρνούμενοι να συνταχθούν με τις μεθόδους και την ανυπαρξία πολιτικής των διαδόχων του Κινήματος. Η 3η Σεπτέμβρη δεν κατοικεί πια στην Χαριλάου Τρικούπη. Μπορούμε να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα".

    [4] Δουκάκης

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "τα εθνικά μας θέματα, και κυρίως τα ελληνοτουρκικά, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν χθες ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης και ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μ. Δουκάκης. Ο κ. Δουκάκης, που επισκέφθηκε χθες τον κ. Κακλαμάνη, του μετέφερε τη ζωηρότατη επιθυμία και προσωπική δέσμευση του προέδρου Κλίντον για την εξεύρεση μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό. Οπως εξήγησε, η προοπτική αυτή διαγράφεται τόσο από την ανάληψη της εξουσίας στην Τουρκία απο τον ισλαμιστή Ερμπακάν, όσο και από το πρόγραμμα έναρξης των διαπραγματεύσεων ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ".

    [5] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σκοτεινό σχέδιο αναταραχής στην Κύπρο από τους επιγόνους του "Αττίλα". Εγκυρη πηγή αποκάλυψε χθες ότι οι Τούρκοι αναζητούν αφορμή για να προκαλέσουν νέα επεισόδια, ενώ δεν αποκλείεται να προβούν σε 'προβοκάτσια' για να ενισχύσουν τη θέση τους οτι, δήθεν, είναι αδύνατη η συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Κατά την ίδια πηγή, οι πληροφορίες αυτές, τέθηκαν χθες ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου".

    [6] Συνέντευξη υπουργού Οικονομικών

    "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να ανατρέψει τη βέβαιη πορεία του τόπου στη χρεοκοπία και τη δημοσιονομική κατάρρευση, που δημιούργησε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας", τονίζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ, ο υπουργός Οικονομικών, Αλέκος Παπαδόπουλος. Κατά τον κ. Παπαδόπουλο αποτελεί "στόχο εθνικής σημασίας, που συνδέεται άμεσα και με την εθνική μας ασφάλεια, η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην οικονομική και νομισματική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι θα έχει χαρακτήρα "εθνικής καταστροφής οποιαδήποτε ολιγωρία ή χαλάρωση της προσπάθειας για δημοσιονομική εξυγίανση λόγω κομματικών, προεκλογικών ή και μετεκλογικών επιδιώξεων". Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι "η δημοσιονομική προσαρμογή δεν απαραίτητο να ταυτίζεται με άκριτες περικοπές δαπανών ή την επιβολή νέων φόρων". "Ο τόπος, επισημαίνει, θέλει τάξη και πειθαρχία. Χρειάζεται έναν άλλον τρόπο λειτουργίας. Αυτό θα είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ". Αναφερόμενος στα αντικειμενικά κριτήρια, υποστηρίζει ότι "τυχόν κατάργησή τους θα στοίχιζε μόνο για το 1997, πολύ περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δραχμές" και τονίζει ότι η εφαρμογή τους στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Wednesday, 4 September 1996 - 11:57:44