Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 9 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 20/09/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/09/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Συνέντευξη Σημίτη
  • [3] Συνέντευξη Εβερτ
  • [4] Εκλογές
  • [5] Τουρκία - Ε.Ε.
  • [6] Κυπριακό
  • [7] Σκόπια

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 20/09/1996 (ΑΠΕ)

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η συνέντευξη του Νίκου Παπανδρέου και η ανακοίνωση της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αρπακτικό η Δήμητρα, έμποροι τα παιδιά του! Βρόμικος πόλεμος στην οικογένεια Παπανδρέου".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ο Νίκος Παπανδρέου για τη Δήμητρα: Είναι αρπακτικό".

    Η ΑΥΓΗ: "Οργιο φημών με στόχο αριστερούς. Κατασκευάζουν κλίμα ντέρμπι".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Απατεώνας ο Μαυρομάτης. Ο πρώτος υποψήφιος του Τσοβόλα έκλεψε 30.000.000 από το Δημόσιο".

    ΕΘΝΟΣ: "Γιορτή νίκης. Σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Πεδίον του Αρεως. Προσκλητήριο Σημίτη από Καλαμάτα - Πύργο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με προσευχές και τάματα προ της κάλπης αρχηγοί και υποψήφιοι τελειώνουν σήμερα τα προεκλογικά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ετσι θα κυβερνήσω. Αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με αέρα Πρωθυπουργού ο Εβερτ παρά το φίμωτρο που επέβαλαν κυβέρνηση και διαπλεκόμενα. Μίλησε στη λογική. Επιχειρήματα αντί για ιαχές".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ενα κόμμα 2 πολιτικές η ΝΔ. Αλλά ο αρχηγός στην Αθήνα, άλλα ο επίτιμος στη Θράκη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ισοδυναμία εμφανίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κατά τη λήξη της προεκλογικής μάχης".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Θα πάμε όλοι για ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα απόψε στις 8 στο Πεδίον του Αρεως".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ετοιμοι για δουλειά απ τη Δευτέρα. Ο Κώστας Σημίτης μιλάει στα ΝΕΑ ".

    ΝΙΚΗ: "Αλλαγή σκηνικού βγάζουν οι κάλπες. Καταλυτικός ο ρόλος του ΔΗΚΚΙ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΚΚΕ: Για να ξεσηκωθεί η ρωμιοσύνη. Εντυπωσιακή η χθεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη".

    [2] Συνέντευξη Σημίτη

    Απόλυτα βέβαιος για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κινήματος, Κώστας Σημίτης, ο οποίος σε συνέντευξή του, που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ, τονίζει ότι "την Κυριακή η Ελλάδα θα κάνει ένα άλμα προς το μέλλον". Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι "οι πολίτες επιζητούν οριστικές και καθαρές λύσεις στα πολιτικά προβλήματα, θέλουν σιγουριά και όχι πειράματα και περιπέτειες. Δε θέλουν τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, θέλουν το κοινωνικό κράτος". Μιλώντας για την επόμενη μέρα ο κ. Σημίτης δηλώνει ότι "το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα είναι λειτουργικό, ευέλικτο και αποτελεσματικό και θα συνδυάζει πείρα και ορμή, είναι έτοιμο για δουλειά". Προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, που προϋποθέτει βεβαίως ότι θα είναι κυβέρνηση και ολόκληρου του ΠΑΣΟΚ. Η ενότητα του Κινήματός μας, υπογραμμίζει, είναι το μεγάλο μας όπλο. Δε θα στρέψουμε λοιπόν αυτό το μεγάλο όπλο ενάντια στους εαυτούς μας με αποκλεισμούς και υποβάθμιση της εσωκομματικής δημοκρατίας. Επίσης, δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη και για τον προϋπολογισμό του 1997, ενώ δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι άμεσοι ή έμμεσοι φόροι. Ο κ. Σημίτης αναφέρει ακόμη ότι μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση του διαλόγου με τις δυνάμεις της σύγχρονης Αριστεράς.

    [3] Συνέντευξη Εβερτ

    "Μια κυβέρνηση απαλλαγμένη εξαρτήσεων από οικονομικά συμφέροντα και αποφασισμένη να δουλέψει τίμια και σοβαρά μπορεί να προωθήσει τα μεγάλα έργα, να δώσει έμφαση στα περιφερειακά και να επιτύχει ταχεία απορρόφηση των κονδυλίων που δικαιούται η χώρα μας. Δουλειά χρειάζεται". Με αυτές τις προτάσεις ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, προσδιόρισε την πολιτική, που θα ασκήσει ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την επομένη των εκλογών. Σε μια αποκλειστική και αποκαλυπτική συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ο κ. Εβερτ καθιστά σαφείς τις θέσεις του και τις απόψεις του τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στην Οικονομία. Ανυποχώρητος έναντι των πιέσεων ξένων κέντρων, θα χειριστεί τα εθνικά θέματα - όπως εξηγεί - χωρίς παζαρέματα. "Σε παζαρέματα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά περίπτωση", ξεκαθαρίζει ο κ. Εβερτ, ενώ για τα ελληνοτουρκικά είναι σαφέστατος. "Η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Και για μας το ζήτημα δεν είναι πολιτικό αλλά τεχνικο-νομικό". Επιτίθεται σφόδρα κατά του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη για τους χειρισμούς του στα γεγονότα την νήσων Ιμίων και τον αποκαλεί "αμετανόητο για τα τραγικά εκείνα κυβερνητικά σφάλματα".

    [4] Εκλογές

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "μια γιορτή, ένα πανηγύρι, ένα πανδημοκρατικό προσκλητήριο νίκης είναι η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, που κορυφώνει και κλείνει την προεκλογική εκστρατεία με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος, Κώστα Σημίτη. Ο Κώστας Σημίτης θα πλαισιώνεται από όλα τα ιστορικά στελέχη του Κινήματος και θα εκφωνήσει βαρυσήμαντη ομιλία, 34 ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για να αναδείξουν για τέταρτη φορά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι στη σημερινή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως "σφραγίζεται η ενότητα του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "οι κάλπες της Κυριακής αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό. Ολες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην εικόνα μιας - οριακής πάντως- επικράτησης του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, ο αρχηγός της οποίας, Μ. Εβερτ έκλεισε χθες την προεκλογική του καμπάνια στο Ζάππειο με μια συνέντευξη ήττας. Και επίσης συγκλίνουν στην άποψη ότι και στο ΠΑΣΟΚ, παρά την διαφαινόμενη νίκη, όλα θα είναι διαφορετικά την "επόμενη μέρα". Ηδη τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χαριλάου, παίρνουν ανοιχτά αποστάσεις από τα λάθη και τις μικρότητες του κ. Σημίτη στην προεκλογική καμπάνια, περιμένοντας τη Δευτέρα".

    Κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "ενώ απομένουν μόνον δυο 24ωρα προτού αρχίσει η ψηφοφορία της Κυριακής όλοι οι υπολογισμοί και οι εκτιμήσεις για τις τάσεις του εκλογικού σώματος καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα δυο μεγάλα κόμματα τερματίζουν απόψε την προεκλογική μάχη με σχεδόν απόλυτη ισοδυναμία. Η αδυναμία προβλέψεως του νικητού σημειώνεται για πρώτη φορά κατά την τελευταία 15ετία που επικράτησε ο διπολισμός. Και οφείλεται, προφανώς, στο χαμηλό ποσοστό (60%-65%) που κατέγραψαν όλες οι δημοσκοπήσεις ως άθροισμα της δυνάμεων που συγκεντρώνουν τα δυο μεγάλα κόμματα, σε συνάρτηση με το μεγάλο ποσοστό (20%-25%) των ψηφοφόρων που παρέμεναν έως και πριν από λίγες ημέρες αναποφάσιστοι".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "μεγαλοψυχία επέδειξε η Νέα Δημοκρατία και δέχθηκε να μη δώσει ο πρόεδρος της Μιλτιάδης Εβερτ τη σημερινή συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους αν και έχει απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα να το πράξει". Χθες "στη συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο ο κ. Εβερτ έδωσε τη χαριστική βολή στη κυβέρνηση Σημίτη και απέδειξε ότι σέβεται τον διάλογο και τη δημοκρατία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "ο κ. Εβερτ έστειλε χθες δυο μηνύματα "κλείνοντας με μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη τον προεκλογικό διάλογο. Πρώτον ότι ως πρωθυπουργός δε θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που ενδεχομένως έγινε από τον Κ. Σημίτη και που παγιώνει στο Αιγαίο γκρίζες ζώνες. Δεύτερον ότι θα χτυπήσει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, λέγοντας χαρακτηριστικά "από τη Δευτέρα τέρμα αυτά". Ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα είναι κυβέρνηση τη Δευτέρα ανέλυσε για μια ακόμα φορά τις θέσεις και τις προτάσεις του, επισημαίνοντας ότι "η ΝΔ έχει και ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις". Τονίζοντας ότι ο ίδιος σε κάθε κίνηση στα εθνικά θέματα θα προχωρήσει αφού πρώτα βεβαιωθεί ότι η Ελλάδα έχει το στρατηγικό πλεονέκτημα, κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη για ανεύθυνη πολιτική αλλά και δειλία".

    Στο σχόλιό του ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ με τίτλο "Ελαμψε η αλήθεια" αναφέρει ότι "και η χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ κατέδειξε αυτό που από το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου είχε καταδειχθεί και που στην πορεία συνειδητοποιήθηκε απολύτως και από το ΠΑΣΟΚ: η υπεροχή της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί, παρά μόνο από εκείνους που θα κλείσουν τα μάτια και τα αφτιά τους. Ο λόγος του Μιλτιάδη Εβερτ, απλός, ειλικρινής, κατανοητός. Δύσκολα μπορεί να απορριφθεί. Και ακόμη πιο δύσκολα μπορεί να "τρομάξει" αναποφάσιστους ή και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων (για τούτο και η ελάχιστη επιτυχία των γνωστών μεθόδων Λαλιώτη)".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ όμως γράφει ότι "δυο μόλις 24ωρα πριν από τις εκλογές και η ΝΔ επιβεβαίωσε ότι αποτελεί "δυο κόμματα σε συσκευασία ενός". Πρόεδρος και επίτιμος της ΝΔ με τις τοποθετήσεις του στα εθνικά, απέδειξαν πως έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις".

    Το ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του με τίτλο "Η στάση του "έθνους" γράφει ότι "το ΠΑΣΟΚ και όχι η ΝΔ είναι το κόμμα που πρέπει να οδηγήσει τη χώρα στον 21ο αιώνα διότι η τριετής κυβερνητική θητεία του έχει να επιδείξει μια συνεπή και θετική πορεία του, ενώ παράλληλα το πρόγραμμά του καταδεικνύει ότι έχει σκύψει με σοβαρότητα και μεθοδικότητα στα προβλήματα του τόπου. Αντίθετα η κυβερνητική τριετία της ΝΔ τίποτα το θετικό δεν έχει να παρουσιάσει και το περίφημο "πρόγραμμά" της αποτελεί ένα συνονθύλευμα υποσχέσεων για παροχές προς άγραν ψήφων. Πιστεύουμε ότι ο κ. Σημίτης και όχι ο κ. Εβερτ πρέπει να είναι πρωθυπουργός του 2000 για να έχει η χώρα έναν σοβαρό υπεύθυνο και συγκροτημένο ηγέτη, ικανό να την οδηγήσει στη νέα εποχή και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις των καιρών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "οι Ελληνες ψηφοφόροι δεν έχουν την πολυτέλεια να προσφέρουν περισσότερα "όπλα" στο δικομματικό οπλοστάσιο και ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας στάσης, που ευνοεί το "άκυρο" ή το "λευκό".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "Σαράντα οχτώ ώρες πριν από την κάλπη, τα επιτελεία του δικομματισμού ανασύρουν από το οπλοστάσιό τους τα παλαιά και δοκιμασμένα τρικ. Αυτά με τα οποία επιχειρούν κάθε φορά και ενίοτε το επιτυγχάνουν, να δημιουργήσουν ψεύτικη εικόνα είτε της κατάστασης είτε των εκλογικών διακυβευμάτων ούτως ώστε να παγιδεύσουν τους πολίτες. Εμφανίζουν δηλαδή μια φαλκιδευμένη εικόνα της πραγματικής δύναμης των κομμάτων. Μια εικόνα που μπορεί να προκύπτει από την "κατάλληλη" επεξεργασία δεδομένων των δημοσκοπήσεων αλλά δεν αντέχει στο βάσανο της ανάλυσης της πολιτικής πραγματικότητας. Ο στόχος είναι συνήθης: Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες".

    [5] Τουρκία - Ε.Ε.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι " με συντριπτική πλειοψηφία (319 υπέρ, 23 κατά, 20 αποχές) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα το ψήφισμα για την κατάσταση στην Τουρκία με το οποίο καταδίκασε την επιδεινούμενη συμπεριφορά της Αγκυρας στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του εκδημοκρατισμού, του Κυπριακού και του Κουρδικού προβλήματος και έθεσε σε εφαρμογή τη διαδικασία παγώματος των κοινοτικών πιστώσεων προς τη χώρα αυτή. Με το ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί μετ' επιτάσεως από την τουρκική κυβέρνηση "να αναφέρει με σαφήνεια και ειλικρίνεια" τις θέσεις της στα ζητήματα με τα οποία είχε συνδέσει τη θετική ψήφο του στη Συμφωνία της Τελωνειακής Ενωσης και την καλεί να τιμήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία αυτή".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "Πολιτικό κόλαφο για την Αγκυρα συνιστά το σχεδόν ομόφωνο καταδικαστικό χθεσινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με το ψήφισμα καταδικάζονται οι δολοφονίες των δυο Κυπρίων, επισημαίνεται η αναντιστοιχία των επιδόσεων της Αγκυρας στα ανθρώπινα δικαιώματα με τη συμφωνία της Τελωνειακής Ενωσης, προωθείται η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ , καταδικάζονται τα σχέδια εισβολής στο Ιράκ και τίθενται εμπόδια στη χρηματοδότηση της Τουρκίας τόσο από το MEDA όσο και από τον χρηματοδοτικό κανονισμό. Την "έντονη αποδοκιμασία του" για τις "βάναυσες δολοφονίες" του Τ. Ισαάκ και του Σ. Σολωμού εξέφρασε χθες και το Συμβούλιο Υπουργών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Μ. Παπαγιαννάκη.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ με τίτλο "Δικαίωση της εθνικής μας πολιτικής" τονίζει ότι "ισχυρό διαπραγματευτικό "όπλο" ώστε να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις έχει πλέον η ελληνική κυβέρνηση στα χέρια της μετά τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ζητήσει το "πάγωμα" της κοινοτικής βοήθειας προς την Τουρκία. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε όπως ήταν φυσικό μεγάλη ικανοποίηση στην Αθήνα, η οποία διαβλέπει πως οι συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες της Αγκυρας μεταφέρονται στο πεδίο των ευρω-τουρκικών σχέσεων και προκαλούν τη συντονισμένη αντίδραση των Ευρωπαίων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "δεν αποκλείεται τελικά να καταφέρει η Τουρκία να κλείσει κάθε πόρτα στην Ευρώπη. Με όσα διαπράττει προκλήσεις, δολοφονίες και άλλα οικτρά, έχει αρχίσει να γίνεται μισητή. Γιατί όσο και αν η Ευρωπαϊκή Κοινότητα υπηρετεί τα αμερικανικά σχέδια δεν παύει να έχει κάποιον πολιτισμό".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "παγώνουν όλες οι πιστώσεις προς τον διεθνή ταραξία", ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο ψυγείο βάζουν την Τουρκία".

    [6] Κυπριακό

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "σε απευθείας συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς, όπως τη ζητάει επίμονα η τουρκική πλευρά εδώ και πολύ καιρό, θα οδηγηθούμε ενδεχομένως μετά την "εκτόνωση" της κρίσης και την αποκλιμάκωση της έντασης, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές στη Λευκωσία. Για κοινή συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς εργάζονται άλλωστε όλοι οι μεσολαβητές (Ηνωμένα Εθνη, ΗΠΑ, Βρετανία) και φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά αρχίζει να λυγίζει κάτω από τις πιέσεις που ασκούνται".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "διπλό παιχνίδι φαίνεται να έπαιξαν και πάλι οι Αμερικανοί με αφορμή τις πληροφορίες ή τις φήμες για νέα τουρκική στρατιωτική επιδρομή στην Κύπρο. Αφ ενός διοχέτευσαν τις πληροφορίες για τουρκικό σχέδιο και αφ ετέρου κάλεσαν την Αγκυρα να μην πραγματοποιηθεί το τουρκικό σχέδιο".

    [7] Σκόπια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "στο στρατηγικό κύκλο συμφερόντων των Σκοπίων ανήκουν οι σχέσεις της πρώην αυτής γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Λιούμπομιρ Φέρτσκοφσκι, ο οποίος τόνισε ότι για το λόγο αυτό και θα συνεχιστούν οι συνομιλίες των δυο πλευρών στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Τα παραπάνω ο Φερτσκόφσκι δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της σκοπιανής Βουλής. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές των Σκοπίων, οι διαπραγματεύσεις που έχουν διακοπεί εξαιτίας των ελληνικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου αναμένεται να επαναληφθούν μέσα στο πρώτο 15θήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου".
    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Saturday, 21 September 1996 - 0:18:30