Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 96-11-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/11/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Κυπριακό
  • [3] Τουρκικές προκλήσεις
  • [4] ΕΕ-Ελλάδα-Τουρκία-Συνέντευξη Πάγκαλου
  • [5] Σημίτης-Ντ'Αλέμα
  • [6] Δηλώσεις Χόλμπρουκ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 22/11/1996 (ΑΠΕ)

    Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου ενόψει του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, οι συνομιλίες του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον ηγέτη του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς, Μάσιμο Ντ' Αλέμα στη Ρώμη, η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου στην Κύπρο και η κλιμάκωση των αντιδράσεων των σωματείων στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "80 εκατομμύρια για ένα τηλέφωνο. Απίστευτοι λογαριασμοί σε υπουργείο. Οργιο σπατάλης στο δημόσιο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Φωτιά στα ακίνητα. ΦΑΠ-α και στους μικροϊδιοκτήτες".

    Η ΑΥΓΗ: "Η οργή των τσιγγάνων. Αλλος ένας νεκρός από "εκπυρσοκρότηση" αστυνομικού όπλου".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στην εξεταστική και η Ελλη Στάη για το "δωράκι" του Λιβανού που προερχόταν από τις μίζες".

    ΕΘΝΟΣ: "Ολες οι τιμές των ακινήτων σε 61 περιοχές".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Συνθήκη" για την ... Συνθήκη της Λοζάνης. Ο Πάγκαλος στέλνει και τη Λοζάνη στη Χάγη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βουλιάζουν στο Αιγαίο. Μετωπική σύγκρουση στην κυβέρνηση για τη γραμμή στα εθνικά θέματα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διαζύγιο ... αντίδοτο στο ΦΑΠ. Ασύμφορη η οικογενειακή ιδιοκτησία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Βέτο" στην πρέσα για Αιγαίο. Οχι πακέτο στη Χάγη. Ο Πάγκαλος προειδοποιεί τους εταίρους ενόψει μάχης τη Δευτέρα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Απειλεί ο Πάγκαλος με ηρωική έξοδο με τη χθεσινή αιφνίδια συνέντευξη. Εμμεση προειδοποίηση προς Σημίτη ότι δεν θα δεχθεί αλλαγή πολιτικής στα ελληνοτουρκικά".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οξεία αντίθεση με Ευρώπη στα ελληνοτουρκικά και μετά τις έντονες πιέσεις για διάλογο εφ'όλης της ύλης".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πακέτο γιοκ. Καμία σύνδεση υφαλοκρηπίδας με Ιμια για παραπομπή στη Χάγη".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Τι χάνουν οι "μη έχοντες". Διπλό καπέλο από κλίμακα , φοροαπαλλαγές".

    ΝΙΚΗ: "30% πάνω τα νοίκια. Στην πλάτη των ενοικιαστών ο ΦΑΠ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ξεσηκώνεται η αγροτιά της Θεσσαλίας. Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στις 28 του Νοέμβρη".

    [2] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "Ελλάδα και Κύπρος απορρίπτουν τις πιέσεις, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες για μια συμβιβαστική φόρμουλα στο Κυπριακό και ακολουθούν μια αταλάντευτη εθνική στρατηγική. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε χθες από τη Λευκωσία η πολιτική ηγεσία της Κύπρου και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος που πραγματοποιεί επίσημη τετραήμερη επίσκεψη. Οι πιέσεις των Αμερικανών που είναι ακόμα ανιχνευτικές όσον αφορά τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος της Κύπρου, αφορούν την απαγόρευση πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το νησί, θέση που πλήττει καίρια το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα που τόσο ενοχλεί την Τουρκία. Ταυτόχρονα υπάρχουν οι πιέσεις των Βρετανών για γρήγορη λύση αλά και η πρωτοβουλία του ΟΗΕ για υποχώρηση των στρατευμάτων και δημιουργία μιας μεγαλύτερης ζώνης ασφαλείας".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν όλα τα θέματα της άμυνας από τους εξοπλισμούς και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς μέχρι την απαγκίστρωση και το "μορατόριουμ". Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα ενημερωθεί για τη στρατιωτική κατάσταση στο νησί, την πορεία της υλοποίησης ποιοτικής αναβάθμισης και εδραίωσης του δόγματος, η οποία συνδέεται με το συντονισμό επιχειρησιακών σχεδιασμών και την επίσπευση της κατασκευής του στρατιωτικού αεροδρομίου και της ναυτικής βάσης Κύπρου. Τον συνυπολογισμό των οικονομικών κονδυλίων που αφορούν τα κοινά εξοπλιστικά προγράμματα Κύπρου-Ελλάδας για την επόμενη τετραετία".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "το σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει χρέος να θωρακίσει την Κύπρο και ότι το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου αποτελεί την πολιτική απάντηση του Ελληνισμού απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, μετέφερε στη μεγαλόνησο ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, που άρχισε χθες τετραήμερη επίσημη επίσκεψη".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία είναι επιφυλακτικές για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς, όπως αποτυπώνονται μέσα από τις κινήσεις του κ. Ντενκτάς αλλά και για ορισμένες πτυχές των πρωτοβουλιών που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Ο εκπρόσωπός της κυπριακής κυβέρνησης Γ. Κασουλίδης, ο οποίος απέρριψε ως μη αμοιβαία αποδεκτή την πρόταση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας να παραμείνουν στην Κύπρο 5.000 Τούρκοι στρατιώτες μετά τη λύση του Κυπριακού, παράλληλα με τη συνέχιση του δικαιώματος μονομερούς επέμβασης της Τουρκίας! Αλλά και η Αθήνα δεν φαίνεται να αποδέχεται μια από τις βασικότερες πτυχές της υπό διαμόρφωση αμερικανικής πρωτοβουλία, που θέλει απαγόρευση πτήσεων μαχητικών της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Κύπρο κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεως ως σαφώς μονομερή υπέρ της Τουρκίας θέση. Κατά πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν προ 2-3 ημερών οι διαπραγματεύσεις για την αγορά από την Κύπρο των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κυπριακή Βουλή έγινε πρόταση για αύξηση της εισφοράς των ιδιωτών και των εταιριών κατά 1% υπέρ της άμυνας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρεται στη συνέντευξη του Ρώσου πρέσβη στην Κύπρο, Μπορίς Ζενκόφ στον Κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό "Ο Λόγος" που υποστήριξε πως "στην επιβολή λύσης συνομοσπονδίας ή χαλαρής ομοσπονδίας, η οποία θα νομιμοποιήσει τη de facto διχοτόμηση, αποβλέπει το διπλωματικό παιχνίδι γύρω από τον Κυπριακό. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο Μπόρις Ζενκόφ ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "την ύπαρξη αμερικανικού σχεδίου για το Κυπριακό παραδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Α. Μιχαηλίδης. Την ίδια στιγμή όπως δήλωσε ο ίδιος χθες στη βουλή η κυπριακή κυβέρνηση βλέπει θετικά το ενδεχόμενο αποστρατικοποίησης της Μεγαλονήσου, αν και εφόσον αποχωρήσουν οι κατοχικές δυνάμεις του Αττίλα".

    [3] Τουρκικές προκλήσεις

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "το κυνήγι των Τούρκων στο Αιγαίο συνεχίστηκε καθ'όλη τη χτεσινή μέρα. Οι παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά ξεπέρασαν τις είκοσι πέντε. Τα τουρκικά μαχητικά F-16 και F-4 έμπαιναν στον ελληνικό εναέριο χώρο ανά δυάδες και τετράδες όχι μόνο στην περιοχή της Ρόδου, αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Για την αναγνώριση των τουρκικών μαχητικών απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά F-16 και Μιράζ 2000. Τις περισσότερες φορές τα τουρκικά μαχητικά δεν υπάκουαν στις υποδείξεις των Ελλήνων πιλότων με αποτέλεσμα η αναγνώριση να εξελίσσεται σε εμπλοκή".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ επικαλείται "στρατιωτική πηγή, που δήλωσε ότι η Αγκυρα αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητής έντασης στο Αιγαίο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρεται στην "κατηγορηματική διάψευση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της πληροφορίας ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού περί παρενοχλήσεως από τουρκικά αεροσκάφη του αεροσκάφους C-130 που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο από Αθήνα στην Κύπρο".

    [4] ΕΕ-Ελλάδα-Τουρκία-Συνέντευξη Πάγκαλου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "η ΕΕ θα καλέσει την Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να προσφύγει στη Χάγη για τα Ιμια, αλλιώς η Ελλάδα θα μπλοκάρει την κοινή θέση των "15" στο Συμβούλιο υπουργών της Δευτέρας. Ο Θ. Πάγκαλος ήταν κατηγορηματικός χθες με σκληρές θέσεις για την ελληνική πολιτική ως προς την Τουρκία: Πακέτα αποκλείονται. Και για το Αιγαίο και για την Κύπρο".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "η χθεσινή συνέντευξη του κ. Πάγκαλου δημιούργησε νευρικότητα στις Βρυξέλλες. Η βεβαιότητα ότι την ερχόμενη Δευτέρα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η Ελλάδα θα αναγκαζόταν να δεχθεί το σύνολο των συμπερασμάτων της έκθεσης της ιρλανδικής προεδρίας φαίνεται ότι τώρα έπαψε να υπάρχει. Η αναφορά του κ. Πάγκαλου στην Τουρκία με το χαρακτηρισμό "διεθνής κακοποιός" ερμηνεύθηκε στις Βρυξέλλες ως προαναγγελία της απόλυτης άρνησης της Ελλάδας να προχωρήσει στη συζήτηση για το "ευρωπαϊκό ζήτημα" εάν δεν ληφθεί υπόψη στο σύνολό της η "δήλωση των 15" του περασμένου Ιουλίου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "η ελληνική κυβέρνηση οδηγείται σε οξύτατη αντιπαράθεση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εάν στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών την προσεχή Δευτέρα επιχειρηθεί όπως προγραμματίζεται αλλαγή της αποφάσεως του Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου με την οποία η Αγκυρα καλείται μεταξύ άλλων να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα των κρατών-μελών της ΕΕ και τα εξωτερικά τους σύνορα. Ο υπουργός εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος ενημέρωσε χθες τους πρέσβεις της Κοινότητος στην Αθήνα, είπε ότι θα ήταν "τερατώδες" να δώσουμε το μήνυμα "στους χειρότερους εκ των Τούρκων" ότι μπορούν "να εκβιάζουν την Ευρώπη και να ασκούν οποιαδήποτε πολιτική χωρίς συνέπεια".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "σε διάλογο με την Τουρκία εφ'όλης της ύλης καλεί την Ελλάδα η ιρλανδική προεδρία σε κείμενο εργασίας που θα παρουσιάσει την Δευτέρα στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες. Διατυπώνεται δε η εκτίμηση ότι η κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να βελτιωθεί με μια στενότερη προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μια προσέγγιση- που κατά την ιρλανδική προεδρία- ανακόπτει η Ελλάδα . Προτείνεται λοιπόν "να συζητηθούν σε διαδικασία διεθνούς δικαίου όλα τα θέματα Ελλάδας-Τουρκίας" ενώ παράλληλα δεν αποκλείει "παρέμβαση τρίτου μέρους" αν τα δύο μέρη δεν μπορέσουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "στόχος της ιρλανδικής προεδρίας και των υπόλοιπων κρατών-μελών η Αθήνα να συναινέσει στην παράκαμψη της απόφασης της 15ης Ιουλίου και στη μελέτη άλλων τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος των σχέσεων της Τουρκίας με την Ενωση και φυσικά με την Ελλάδα. Οι εταίροι τείνουν ευήκοον ους προς την Τουρκία και η σύγκλιση του Συμβουλίου Σύνδεσης δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Η Αθήνα αρνείται την προοπτική αυτή, αν και αυτό είναι καθαρά θέμα της προεδρίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας θα τηρήσει η Τουρκία ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την προσεχή Δευτέρα. Η υπουργός Εξωτερικών κ. Τ. Τσιλέρ γνωστοποίησε ήδη στον Επίτροπο Εξωτερικών Σχέσεων της Κομισιόν κ. Χ. Βάν ντεν Μπρούκ την απόφαση της Αγκυρας να αρνηθεί να αποδεχθεί οποιαδήποτε ευρωπαϊκά κονδύλια του προγράμματος MEDA, αν τεθούν όροι για τη χρησιμοποίησή τους. Ο ελιγμός της Αγκυρας αποσκοπεί στον εκβιασμό όσων χωρών της Ενωσης εξαρτούν μέσω ιδιωτικών επιχειρήσεων, οικονομικά συμφέροντα από την εκτέλεση μεγάλων έργων και προγραμμάτων στην Τουρκία. Ολες οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος και ο αναπληρωτής κ. Γ. Παπανδρέου θα βρεθούν τη Δευτέρα σε δεινή θέση καθώς οι 14 εταίροι μας αντιμετωπίζουν την Τουρκία σαν εν δυνάμει 16ο μέλος της Ενωσης".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ,"ξεκάθαρη προειδοποίηση στις ΗΠΑ, στην Τουρκία και σε όλους τους καλοθελητές που επιδιώκουν να συνδέσουν τις ελληνοτουρκικές διαφορές με το Κυπριακό, απηύθυναν χθες ταυτόχρονα δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος από την Αθήνα και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος από τη Λευκωσία."Η Ελλάδα δεν έχει αποδεχθεί ποτέ και ούτε θα αποδεχθεί ποτέ πακέτο συζητήσεων που θα αφορούν το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά θέματα", δήλωσε κατηγορηματικά ο Θ. Πάγκαλος και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να πάνε μαζί στη Χάγη η υφαλοκρηπίδα και οι ανυπόστατες τουρκικές διεκδικήσεις για τα Ιμια. Αυτό το πακέτο θα ήταν η κατά κράτος συνθηκολόγηση της Ελλάδας και η Ελλάδα δεν έχει ηττηθεί και ούτε σκοπεύει να ηττηθεί από την Τουρκία". Στην ίδια σκληρή γλώσσα ο Ακης Τσοχατζόπουλος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο τόνισε χθες "δεν δεχόμαστε ούτε πιέσεις, ούτε δελεαστικές προτάσεις. Το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας- Κύπρου θα συνεχισθεί".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Πάγκαλος "αποστασιοποιείται πλήρως από την κυβερνητική γραμμή για τη διευθέτηση "πακέτου" στη Χάγη του θέματος των Ιμίων και της υφαλοκρηπίδος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "η αντίφαση στους κόλπους της κυβέρνησης κάνει φανερή τη διάσταση που υπάρχει στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για τα εθνικά θέματα", ενώ ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "η απροκάλυπτη κλιμάκωση των πιέσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για μια συνολική αντιμετώπιση του "ελληνοτουρκικού ζητήματος" έχει προκαλέσει σύγχυση στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία μάταια προσπαθεί να διατυπώσει μια ενιαία άποψη και έκφραση τουλάχιστον για την τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "μετά την υφαλοκρηπίδα και τα Ιμια, τώρα και η βασική - δομική συνθήκη η οποία ορίζει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνοτουρκικής γειτονίας παραπέμπεται εν δυνάμει στη διαιτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Την ολέθρια ευκολία με την οποία η Ελληνική εξωτερική πολιτική δέχθηκε τη "διέξοδο" του Διεθνούς Δικαστηρίου ως "λύση" για τα Ιμια, ακολούθησε η χθεσινή επίσημη κλιμακωτή πρόταση του κ. Πάγκαλου ή να άρει η Τουρκία τις διεκδικήσεις της ή να σεβασθεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, είτε -εδώ είναι το ζουμί- να την αμφισβητήσει στη Χάγη".

    [5] Σημίτης-Ντ'Αλέμα

    "Υποστήριξη στα ελληνοτουρκικά, συνεργασία στην Ευρώπη για επαναδιαπραγμάτευση των συνθηκών με μεγάλους κοινωνικούς στόχους ανάπτυξης και εργασίας αλλά και σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών κομμάτων, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και το Δημοκρατικό Κόμμα της Αριστεράς: Η συνάντηση μεταξύ του Σημίτη και του Μάσιμο Ντ' Αλέμα με μια έκφραση θαυμασμού και ικανοποίησης εξύμνησε ιδιαίτερα αυτό που πραγματοποίησε στην Ελλάδα ο κ. Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ. Κατόρθωσε να ανανεωθεί, χωρίς να αποκοπεί από τις ρίζες του και επιπλέον να κερδίσει τις εκλογές", γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    Κατά την ΕΞΟΥΣΙΑ, "τόσο οι συνομιλίες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι όσο και αυτές με το γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς Μάσιμο Ντ'Αλέμα φαίνεται ότι εδραιώνουν μια νέα ελληνοϊταλική σύμπλευση σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο, εφόσον είχαν ως κοινό παρονομαστή την αλληλεγγύη και τη δρομολόγηση κοινής αντιμετώπισης πολλών θεμάτων".

    Το ΕΘΝΟΣ έχει τίτλο "Ο Ντ'Αλέμα υπέρ των ελληνικών θέσεων για το Αιγαίο".

    [6] Δηλώσεις Χόλμπρουκ

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κύπρος είναι οικείες με τη διαδικασία του Ντέιτον, που αφορά την "άσκηση πιέσεων σε όλες τις πλευρές για την επίτευξη ενός συμβιβασμού".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Friday, 22 November 1996 - 11:06:08