Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-08-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/8/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/8/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Τα μέτρα κατά της φτώχειας και η δημοσιονομική εξυγίανση στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά και τη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, καθώς και το νέο φορολογικό σύστημα, που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Όργιο διορισμών από το ΠΑΣΟΚ. Παρουσίασαν τις χιλιάδες των προσλήψεων από την κυβέρνησή τους ως γαλάζιους διορισμούς".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "φάμπρικα παράνομων προσλήψεων έχει στηθεί επί ΠΑΣΟΚ στον δημόσιο τομέα και τους οργανισμούς του, σύμφωνα με στοιχεία - καταπέλτη του ΑΣΕΠ. Σχεδόν επτά τους δέκα διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 1994 -2003 έγιναν από το "παράθυρο", όπως αποκάλυψε στα πορίσματα - κόλαφος για την κυβέρνηση Σημίτη η ανεξάρτητη αρχή".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Υποκριτές και Φαρισαίοι. Η αντιπολίτευση χτυπά την κυβέρνηση επειδή τρίζει τα δόντια στους φοροφυγάδες".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τη δημοσιονομική εξυγίανση, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα ενίσχυσης των ασθενέστερων οικονομικά, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνεργασία που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή".

    Η ΑΥΓΗ: "Ο στασιμοπληθωρισμός απειλεί την οικονομία. Μόλις το 7% των Ελλήνων είναι αισιόδοξοι για το εισόδημα του φέτος".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μια νέα λέξη στο λεξιλόγιό μας: Στασιμοπληθωρισμός! Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του '80 η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή αυτή. Η κυβέρνηση μετακυλίει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, αυξάνοντας κατά 2,4 δισ. ευρώ τους άμεσους φόρους το 2009. Η φορολογία θα προέλθει και πάλι, κυρίως, από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: " Άρχισαν τις μπίζνες οι βουλευτές. Άρπαξαν πρώτα τις αυξήσεις στους μισθούς με πρόσχημα το "ασυμβίβαστο" και τώρα που το κατάργησαν επέστρεψαν στις προσοδοφόρες επαγγελματικές ασχολίες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μία περίοδο εντεινόμενων οικονομικών δυσκολιών για εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς και για την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών κλάδων στην χώρα μας, οι μόνοι που έχουν λόγο να ατενίζουν το οικονομικό τους μέλλον με αισιοδοξία είναι οι Έλληνες βουλευτές".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Η στροφή Αλογοσκούφη προκαλεί αναταράξεις για φόρους και δαπάνες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, εν μέσω οξύτατων κομματικών και κοινωνικών αντιδράσεων, ενέκρινε τη στροφή του κ. Αλογοσκούφη στην οικονομική πολιτική. Από χθες ο υπουργός Οικονομίας εργάζεται πυρετωδώς για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, την επιλογή μέτρων κατά της φοροδιαφυγής και την περιστολή των δημοσίων δαπανών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "3 αλλαγές στη δόμηση. Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, που έρχεται στη Βουλή το φθινόπωρο".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα σχέδιο νόμου έρχεται να εξειδικεύσει τις γενικότερες κατευθύνσεις που χαράσσει το ψηφισθέν από την ελληνική Βουλή Εθνικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τομέα της δόμησης. Οι αλλαγές αφορούν, μεταξύ άλλων σε ταχύτερες εντάξεις περιοχών στο σχέδιο, περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης όπως και διατήρηση των αρτιοτήτων και των παρεκκλίσεων στα εκτός σχεδίου".

    ΕΘΝΟΣ: "Βατερλό στη μάχη της φοροδιαφυγής και τυφλή φοροεπιδρομή για να βγάλουν τα σπασμένα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η έξαρση της φοροδιαφυγής αποκαλύπτει την αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση των δημόσιων εσόδων. "Ασφαλής" λύση η επιβάρυνση με νέα φορολογικά βάρη των "μη εχόντων" από το Φθινόπωρο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Με επτασέλιδη επιστολή αγωνίας και προβληματισμού προς τον Γιώργο Παπανδρέου ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος προειδοποιεί...Καπετάνιε βουλιάζει το καράβι".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με μια επτασέλιδη επιστολή ο διαπρεπής εργατολόγος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον προειδοποιεί ότι το Κίνημα με την πορεία που ακολουθεί οδηγείται σε κατάρρευση και διάλυση. Η εκτίμηση αυτή του Αλέξη Μητρόπουλου του μετρημένου και ήπιων τόνων ακαδημαϊκού δασκάλου θεωρείται ως ένα σήμα κινδύνου και η εκπομπή του δεν έχει αποδέκτη μόνο τον πρόεδρο αλλά συνολικά του ΠΑΣΟΚ"

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ούτε βήμα πίσω παρά τις αντιδράσεις. Καραμανλής - Αλογοσκούφης αποφάσισαν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το έλλειμμα στον Προϋπολογισμό δεν επιτρέπει γενναίες παροχές. Στο Μαξίμου, λίγο πριν από τις διακοπές του κ. Καραμανλής, εξέτασαν το είδος των παροχών που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ, ενώ αναζήτησαν τρόπους με τους οποίους θα κλείσει η "μαύρη τρύπα " χωρίς να θιγούν περισσότερο οι αδύνατες κοινωνικές ομάδες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η μαφία της "μπόμπας" και το μεθυσμένο κράτος. Κυκλώματα διοχετεύουν χιλιάδες τόνους νοθευμένο αλκοόλ σε νυχτερινά κέντρα. Ανύπαρκτοι οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "βασίλειο της "μπόμπας" έχει καταντήσει η νυχτερινή ζωή της χώρας καθώς οι έλεγχοι για τα νοθευμένα ποτά είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, ενώ οι νόμοι δεν εφαρμόζονται".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φορο-μπουρίνι φέρνει η μαύρη τρύπα. Ετοιμάζουν το νέο εισπρακτικό πακέτο με άλλοθι τη φοροδιαφυγή".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη "λυπητερή" για τους φορολογούμενους άρχισαν να απεργάζονται Καραμανλής και Αλογοσκούφης. Στη συνάντησή τους χθες προσδιόρισαν "τέσσερις περιοχές φορολογήσιμης ύλης", απ΄όπου θα αντληθούν πρόσθετα έσοδα. Η οικονομική δυσπραγία, η φοροδιαφυγή και ο αναποτελεσματικός εισπρακτικός μηχανισμός δημιούργησαν νέα μαύρη τρύπα".

    ΕΣΤΙΑ: "Σοβαρό λάθος οι έκτακτοι φόροι. Απαιτείται σταθερό φορολογικό σύστημα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πεμπτουσία ενός καλού φορολογικού συστήματος είναι η σταθερότης. Οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους προς το κράτος και να μην αλλάζουν διαρκώς με τροποποιήσεις νόμων ή με έκτακτες φορολογίες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στο στόχαστρο εισοδήματα που ξεφεύγουν από τη φορολογία και υπεραξίες από μετοχές".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μόνο εισοδήματα τα οποία σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, δεν φορολογούνται τίθενται στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Φορο-σοκ έρχεται το φθινόπωρο. Πρώτα θύματα οι μικρομεσαίοι".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "φθινοπωρινή φοροκαταιγίδα ετοιμάζει η κυβέρνηση για να καλύψει τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Πρώτα θύματα θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απειλούνται με κεφαλικό φόρο ενώ στα κυβερνητικά σχέδια περιλαμβάνονται και αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους".

    Η ΝΙΚΗ: " Φορομέγγενη στη μεσαία τάξη. Οι μη έχοντες θα πληρώσουν τα σπασμένα της οικονομίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πάλι τη μεσαία τάξη βάζει στο στόχαστρό του ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος με την έγκριση του Κώστα Καραμανλή ετοιμάζει νέα φοροεπιδρομή. Το ζητούμενο για τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών είναι να αναστηλώσει τα μεγέθη του Προϋπολογισμού, ο οποίος έχει καταρρεύσει και κινείται εκτός στόχων. Όμως για άλλη μια φορά ζητάει τα ρέστα από τους μη έχοντες, επαναφέροντας τα αντικειμενικά κριτήρια".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τα 4 ΟΧΙ που ακυρώνουν τα σενάρια. Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ βάζουν πάγο στους μουστερήδες".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το μισό καλοκαίρι και βάλε μας έφαγαν τα σενάρια συνεργασιών μεταξύ διαφόρων κομμάτων ώστε να ξεπεραστεί η διαφαινόμενη αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης όχι μόνο στις επόμενες εκλογές , αλλά και στις μεθεπόμενες , αν εικάσουμε ότι ο Καραμανλής, ως μη αυτοδύναμος, θα προσφύγει δεύτερη απανωτή φορά στις κάλπες με το διευρυμένο μπόνους που θα δίνει ο νέος εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ελληνική κυβέρνηση: Στέλνει φρεγάτα στη "φωτιά" της Αραβικής Θάλασσας."

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στη "φωτιά" της Αραβικής Θάλασσας ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η ΝΑΤΟική παρουσία σε αυτήν την περιοχή εντάσσεται στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά των λαών του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Σχετίζεται άμεσα με τους εκβιασμούς και τις απειλές των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά του Ιράν".

    Η ΧΩΡΑ: "Ολυμπιάδα με κλεφτοπόλεμο. Συλλήψεις μετά τις διαμαρτυρίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίγες ώρες απέμειναν για την Τελετή Έναρξης της Ολυμπιάδας, αλλά στο στρατοκρατούμενο Πεκίνο παίζεται ένας ιδιότυπος κλεφτοπόλεμος. Ήδη εκδηλώθηκαν οι πρώτες διαμαρτυρίες , ενώ πληθαίνουν οι φωνές για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι επόμενες ημέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αισχροκέρδεια και με αποδείξεις με τις τιμές των καυσίμων".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:"Ο νέος διοικητικός χάρτης του νομού Θεσσαλονίκης. Ο Καποδίστριας ΙΙ μειώνει τους δήμους του νομού από 45 σε 28".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ακόμα πιο ισχυρή η ελληνική οικονομία χάρη στις μεταρρυθμίσεις".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Ηλεκτρονικά η ενημέρωση του φορολογικού μητρώου. Εντός του 2009 καταργείται η προσέλευση στις εφορίες για δήλωση αλλαγής στοιχείων".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα εκατομμύρια φορολογούμενοι αναμένεται να δώσει μέσα στο 2009 το "ηλεκτρονικό μητρώο" της εφορίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έρχονται τεκμήρια και νέοι φόροι κεφαλαίου. Η "βουτιά" στα έσοδα του Δημοσίου οδηγεί σε νέα εισπρακτικά μέτρα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προ των πυλών βρίσκεται η επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων. Τα μέτρα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Γρίφος η συνταγή του νέου φορολογικού πακέτου. Στην αταλάντευτη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων επιμένει ο κ. Γ. Αλογοσκούφης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ελεύθεροι επαγγελματίες , επιχειρηματίες αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών θα κληθούν να συνεισφέρον "κάτι παραπάνω" στον δημόσιο κορβανά, προκειμένου να στηριχθούν οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και να παραμείνουν τα δημοσιονομικά της χώρας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι μικρομεσαίοι καλούνται να πληρώσουν για την κρίση. Οξύτατες αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και τη ΓΣΕΒΕΕ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι " οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί η φημολογία για επιβολή κατά αποκοπήν φορολογίας σε επαγγελματίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 7 August 2008 - 20:27:26 UTC