Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 03-11-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστροφή του εθνικιστικού κόμματος στη Κροατία.
  • [02] Ν. Σταύρου: Αντιτρομοκρατικός αγώνας είναι ένα θέμα και αλλαγή καθεστώτων είναι κάτι άλλο.
  • [03] Συλλήψεις υπόπτων στην Τουρκία
  • [04] Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας μπορεί να μην λήξη ποτέ
  • [05] Δεν εξεδόθη ψήφισμα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [06] Ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του στη Σεούλ ο Τζέημς Κέλλυ
  • [07] Διαφωνεί η Πολωνία με το νεο Ευρωπαϊκό σύνταγμα
  • [08] Η Βρετανία προειδοποιεί για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις

  • [01] Επιστροφή του εθνικιστικού κόμματος στη Κροατία.

    24 Nov 2003, 02:58 UTC

    Ίβο Σαναντέρ

    Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Κροατία, μετά από τρία χρόνια, το εθνικιστικό κόμμα επανέρχεται στην εξουσία αντικαθιστώντας το κεντροαριστερό. Η Κροατική Δημοκρατική Ένωση κερδίζει τουλάχιστον 75 έδρες στο 140 μελών κοινοβούλιο, ενώ οι Σοσιαλ-Δημοκράτες κερδίζουν περίπου 63 έδρες. 20 ακόμη έδρες μοιράζονται μειονοτικοί υποψήφιοι και οι Κροάτες του εξωτερικού. Ήδη ο ηγέτης της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης, Ίβο Σαναντέρ, διακήρυξε την νίκη του λέγοντας ότι το κόμμα του δεν αποτελεί πλέον μια εθνικιστική και απομονωμένη παράταξη, όπως την περίοδο του Φράνιο Τούτζμαν στη δεκαετία του 90.

    [02] Ν. Σταύρου: Αντιτρομοκρατικός αγώνας είναι ένα θέμα και αλλαγή καθεστώτων είναι κάτι άλλο.

    24 Nov 2003, 01:35 UTC

    N. Σταύρου και Γ. Μπίστης στο στούντιο της ΦτΑ

    Η έγκυρη επιθεώρηση «Μεσόγειος», (Mediterranean Quarterly), το τελευταίο τεύχος της οποίας είναι αφιερωμένο στην παγκόσμια κατάσταση μετά το Ιράκ, διοργάνωσε πρόσφατα γεύμα στο οποίο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και πολιτικού κόσμου. Στο γεύμα εξετάστηκαν δύο βασικά ερωτήματα: Σε τί κατάσταση βρίσκεται ο πλανήτης μας σήμερα ύστερα από την επιχείρηση στο Ιράκ και τί θα μπορούσαμε να αναμένουμε να γίνει στο μέλλον. Ο Γιώργος Μπίστης έθεσε τα ερωτήματα αυτά και άλλα στον εκδότη του περιοδικού, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, Νικόλαο Σταύρου, ο οποίος φιλοξενήθηκε στα στούντιο της Φωνής της Αμερικής.

    Γ. Μπίστης: Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στο στούντιό μας τον καθηγητή Πολιτικών Επιστημών και αρχισυντάκτη του περιοδικού ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, Νικόλαο Σταύρου. Κύριε Σταύρου, καλωσορίσατε στο πρόγραμμά μας.

    Ν. Σταύρου: Ευχαριστώ.

    Γ. Μπίστης: Κατ αρχήν να σας συγχαρώ, γιατί την εβδομάδα αυτή συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που άρχισε να εκδίδεται το περιοδικό αυτό, που είναι, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε εδώ, ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα για όλους όσους ασχολούνται με θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας εδώ στις ΗΠΑ. Μιλήστε μας για το περιοδικό αυτό και για την εκδήλωση που κάνατε για να γιορταστεί η επέτειος αυτή των 15 χρόνων.

    Ν. Σταύρου: Το περιοδικό ιδρύθηκε από το Μίνω Κυριακού το 1988. Σκοπός του είναι να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ επιστημόνων από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, χωρίς να υπάρχει καμία προκατάληψη ιδεολογική ή άλλου είδους. Προσπαθούμε να έχουμε κάποια ισορροπία των συμμετεχόντων στο περιοδικό αυτό, μεταξύ πολιτικών επιστημόνων ειδικών σε διάφορα θέματα. Γενικά το περιοδικό καλύπτει προβλήματα που αφορούν την ανθρωπότητα, χωρίς ουσιαστικά να έχουμε τη Μεσόγειο σαν κύριο στόχο μας. Χρησιμοποιήσαμε τον όρο Μεσόγειος, γιατί η Μεσόγειος έχει αποτελέσει το κέντρο πολλών συρράξεων που έχουν συμβεί στο παρελθόν και όπου οι πολιτισμοί έχουν κάπως συνενωθεί ανά τους αιώνες και έχουμε δύο παραδείγματα: από τη μια πλευρά έχουμε τη συνένωση πολιτισμών και συνεργασία θα έλεγα και από την άλλη έχουμε κύματα συγκρούσεων μεγάλων γεγονότων στην ιστορία. Και προσπαθούμε να διδάξουμε τί μαθήματα μπορούμε να πάρουμε από αυτές τις δύο τάσεις στη Μεσόγειο.

    Γ. Μπίστης: Να έρθουμε τώρα στην εκδήλωση που κάνατε, η οποία, να σημειώσουμε, έγινε στην περίφημη Λέσχη Κόσμος, το γνωστό Cosmos Club, που είναι ένα πολύ καλό στέκι διπλωματών και επιστημόνων. Πέστε μας για την εκδήλωση αυτή.

    N. Σταύρου

    Ν. Σταύρου: Την εκδήλωση αυτή την κάναμε όχι τόσο για να γιορτάσουμε τη 15η επέτειο του περιοδικού, αλλά για να τονίσουμε το θέμα του ειδικού τεύχους που δημοσιεύσαμε μετά το Ιράκ. Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε ορισμένες απόψεις για την υπόθεση Ιράκ φέρνοντας ανθρώπους από την περιοχήμ και επίσης πολιτικά πρόσωπα από την Ουάσινγκτον. Συζητήσαμε το θέμα του πού πηγαίνουμε από δω και πέρα με το Ιράκ, τί συνέβη σωστά, ή τί συνέβη λανθασμένα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το διάλογο για να βρεθεί κάποια ειρηνική λύση στην όλη περιοχή.

    Γ. Μπίστης: Και να πούμε εδώ ότι πρόκειται για 11 διακεκριμένες προσωπικότητες, 11 συγγραφείς, οι οποίοι πιάνουνε την όλη υπόθεση από διαφορετική πλευρά ο καθένας. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα με τη σειρά. Πού βρισκόμαστε σήμερα κατά τη γνώμη των συγγραφέων του ειδικού αυτού αφιερώματος;

    Ν. Σταύρου: Η πλειοψηφία αυτών που συμμετέχουν στην έκδοση αυτή είναι ότι είτε βρισκόμαστε στα πρόθυρα, είτε αποτελμάτωσης, είτε λύσης του προβλήματος. Έγιναν σοβαρά λάθη, σοβαρές εκτιμήσεις πριν την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, αλλά όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι δεν μπορούν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να τα μαζέψουν και να φύγουνε. Πρέπει να παραμείνουν στην περιοχή μέχρις ότου να υπάρξει σταθερότητα, όχι μόνο στο Ιράκ αλλά και σε όλη την περιοχή.

    Ο τέως υπουργός Τζόζεφ Σίσκο είναι της άποψης ότι οι ΗΠΑ, καλώς ή κακώς, έχουν μπει σε μια περιπέτεια, θα λέγαμε, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αντιτρομοκρατικό πόλεμο που κάνουν οι ΗΠΑ και όλες οι δυτικές δημοκρατίε. Επίσης, έχουμε τις απόψεις άλλων επιστημόνων, όπως του Τεντ Κάρπεντερ, ο οποίος πιστεύει πως ήταν λάθος να επέμβουμε πριν να εξαντλήσουμε όλες τις διπλωματικές προσπάθειες. Ουσιαστικά θα έλεγα ότι η συμφωνία είναι στο επίπεδο ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν το παν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγουνε πρόωρα . Αντίθετα υπάρχουν πολλοί λόγοι να παραμείνουν στην περιοχή, μέχρις ότου η περιοχή σταθεροποιηθεί.

    Γ. Μπίστης: Τώρα, κ. καθηγητά, να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα, εάν είναι δυνατόν. Να δούμε πού μας οδηγεί αυτό το μονοπάτι στο οποίο έχουμε όλοι μπει, καλώς ή κακώς, όπως ανέφεραν οι συντάκτες του περιοδικού. Πού μας οδηγεί, πού πιστεύετε ότι μπορεί να καταλήξει αυτό το μονοπάτι βαδίζουμε όλοι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων βέβαια των δύο πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Ν. Σταύρου: Κοιτάξτε , η κατάσταση είναι επικίνδυνη, κατά τη γνώμη μου. Η προέκταση των συρράξεων στη Μέση Ανατολή δεν αποκλείεται. Οι ΗΠΑ πρέπει να προσέξουν πολύ το που θα πηγαίνουν για να επεμβαίνουν στην αλλαγή καθεστώτων, διότι επεμβάσεις χωρίς να έχουμε στρατηγική εξόδου δεν οδηγούν σε καλό. Η όλη περιοχή έχει φτάσει σε μια κατάσταση στην οποία έχουμε «κελιά» θα έλεγα τρομοκρατών σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανόμενης και της Τουρκίας, όπως είδαμε με τα τρομοκρατικά γεγονότα. Συνεπώς χρειάζεται μια συστηματική ανάλυση, μια επανεξέταση της αντίδρασης που πρέπει να υπάρξει κατά της τρομοκρατίας από μέρους του δυτικού κόσμου και όλων των δημοκρατικών χωρών σε όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνδέουμε αλλαγή καθεστώτων με αντιτρομοκρατικό αγώνα. Γιατί αν φτάσουμε να χρησιμοποιούμε την αλλαγή καθεστώτων σαν πολιτική, δεν ξέρω πού μπορούμε να σταματήσουμε, ή πού μπορούμε να φτάσουμε. Αντιτρομοκρατικός αγώνας είναι ένα θέμα και αλλαγή καθεστώτων είναι κάτι άλλο.

    Γ. Μπίστης: Τώρα γενικά. Ένα πράγμα το οποίο είναι κοινό στα όσα γράφουν οι συντάκτες του ειδικού αυτού αφιερώματος, είναι το ότι όλοι τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα των ΗΠΑ να ανταποκρίνονται σε διεθνείς απειλές, να προστατεύουν τους πολίτες του και να κάνουν ότι είναι δυνατόν για την εδραίωση της παγκόσμια σταθερότητας, σε γενικές γραμμές. Πώς οι εξελίξεις αυτές στον Περσικό Κόλπο επηρεάζουνε τη ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου;

    Ν. Σταύρου: Το δικαίωμα αυτοάμυνας είναι διεθνώς αναγνωρισμένο από τις αρχές διεθνούς νόμου, δεν μπορεί να το απαγορεύσει κανείς σε καμία χώρα. Οι ΗΠΑ αμυνθήκανε για τα συμφέροντα τους στην περίπτωση του Αφγανιστάν. Το δικαίωμα αυτοάμυνας δεν αποκλείεται. Το θέμα που ανησυχεί του ειδικούς είναι κατά πόσο συγχέουμε αυτοάμυνα με προληπτική επίθεση σε ορισμένες περιοχές. Όταν τίθεται θέμα προληπτικής αντίδρασης και αλλαγή καθεστώτων υποσκάπτεται κάπως η αξία του δικαιώματος αυτοάμυνας. Τι επιπτώσεις θα έχει η υπόθεση του Ιράκ στη όλη περιοχή το ανέλυσε περισσότερο ο κύριος Κανιστράρο σε άρθρο του στο περιοδικό, όποίος είπε «ναι μεν μπορούμε να κτυπήσουμε τρομοκράτες όταν ξέρουμε ακριβώς που είναι και τί κάνουν, αλλά όταν έχουν διασπαστεί οι θύλακες αυτοί, και δεν ξέρουμε ακριβώς που είναι και τί κάνουν, και λειτουργούν χωρίς κεντρική διοίκηση και κατεύθυνση, το θέμα της τρομοκρατίας επαυξάνεται. Στην περίπτωση αυτή μπορώ να πω ότι όταν έχουμε πιθανότητες ύπαρξης θυλάκων και στη Ελλάδα, και στη Τουρκία και στα Βαλκάνια, το θέμα των τρομοκρατικών πράξεων δεν πρέπει να αποκλειστεί.

    Γ. Μπίστης: Να πούμε ότι ο κύριος Κανιστράρο, τον οποίο αναφέρατε, είναι πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας της CIA και επίσης πρώην διευθυντής του Γραφείου Συγκέντρωσης Πληροφοριών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ. Κύριε Σταύρου σας ευχαριστώ που ήλθατε στη ΦτΑ.

    Ν. Σταύρου: Ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε.

    [03] Συλλήψεις υπόπτων στην Τουρκία

    21 Nov 2003, 17:11 UTC

    Οι κ.κ. Στρώ και Γκιούλ,στο τόπο της καταστροφής

    Η Τουρκία δήλωσε οτι συνέλαβε αρκετούς υπόπτους σε σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις απο τις οποίες σκοτώθηκαν 27 άτομα στην Κωνσταντινούπολη, όμως οι αρχές δεν έδωσαν στην δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με τις έρευνές τους. Οι συλλήψεις έγιναν καθώς οι ΗΠΑ και η Βρετανία προειδοποίησαν τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία, επειδή υπάρχει πιθανότητα για περαιτέρω τρομοκρατικές επιθέσεις. Βρετανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι λένε οτι οι επιθέσεις της Πέμπτης κατά βρετανικών συμφερόντων, ήταν παρόμοιες με εκείνες του περασμένου Σαββάτου, εναντίον δύο συναγωγών της Κωνσταντινούπολης. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζάκ Στρώ, είπε οτι οι επιθέσεις έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Καίντα. Ο πρόεδρος Μπούς τηλεφώνησε σήμερα στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να υποσχεθεί την συνεργασία της κυβέρνησής του στην καταπολέμιση της τρομοκρατίας.

    [04] Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας μπορεί να μην λήξη ποτέ

    21 Nov 2003, 20:44 UTC

    N. Ράμσφελντ

    O Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ντοναλντ Ραμσφελτν άφησε να εννοηθεί ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας μπορεί να μη λήξει ποτέ. Ο κύριος Ραμσφελντ συνέκρινε αυτούς που πολεμούν τρομοκράτες με αστυνομική δύναμη. Όπως είπε:« υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάψουμε να χρειαζόμαστε την αστυνομία;». Μιλώντας στο Πεντάγωνο σε μέλη των ένοπλων δυνάμεων, ο κύριος Ράσφελντ είπε ότι θα υπάρχουν πάντα άτομα που θέλουν να κάνουν κακό.

    [05] Δεν εξεδόθη ψήφισμα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    21 Nov 2003, 17:23 UTC

    Πυρηνικό εργοστάσιο στην Τεχεράνη

    Το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σε ψήφισμα σε σχέση με τον πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και έτσι το θέμα ανεβλήθη για την επόμενη εβδομάδα. Εκπρόσωπος της διεθνούς υπηρεσίας είπε οτι οι εκπρόσωποι των 35 χωρών που απαρτίζουν το συμβούλιο, θα ξανασυνέλθουν την επόμενη Τετάρτη για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους. Στην σημερινή συνάντηση του συμβουλίου στη Βιέννη, οι ΗΠΑ επανέλαβαν τις κατηγορίες τους οτι το Ιράν προσπαθεί να αναπτύξει πρόγραμμα πυρηνικών όπλων. Ο αμερικανος πρέσβης στον διεθνή οργανισμό έκανε έκκληση για την υιοθέτηση σκληρής στάσης, με την διακήρυξη οτι η Ισλαμική δημοκρατία δεν τηρεί τους όρους της συνθήκης μή διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Το σχέδιο ψηφίσματος που είχαν ετοιμάσει η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, είναι γραμμένο σε ηπιότερη γλώσσα.

    [06] Ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του στη Σεούλ ο Τζέημς Κέλλυ

    21 Nov 2003, 17:31 UTC

    Ο κ. Κέλλυ στη Νότια Κορέα

    Ο αμερικανός απεσταλμένος για το θέμα της Βόρειας Κορέας, υφυπουργός Εξωτερικών Τζέημς Κέλλυ, ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του στη Νότια Κορέα και επιστρέφει στις ΗΠΑ, για να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειές του που αφορούν στη διοργάνωση πολύπλευρων διαπραγματεύσεων, με στοχο την κατάργηση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ. Ο κ. Κέλλυ και οι νοτιο-κορεάτες συνομιλητές του δεν σχολίασαν το άν και πότε θα πραγματοποιηθούν οι νέες εξαεθνείς διαπραγματευσεις, στις οποίες πρόκειται να συμμετάσχουν οι δύο Κορέες, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ρωσία. Στο μεταξύ, το υπο αμερικανική διοίκηση κονσότσιουμ εταιριών που επρόκειτο να κατασκευάσει δύο πυρηνικά εργοστάσια στη Βόρεια Κορέα, φαίνεται αποφασισμένο να παγώσει τα σχέδιά του, εν μέσω του συνεχιζόμενου αδιεξόδου σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ.

    [07] Διαφωνεί η Πολωνία με το νεο Ευρωπαϊκό σύνταγμα

    21 Nov 2003, 17:35 UTC

    H Πολωνία εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις στις προβλέψεις του νέου σχεδίου ευρωπαϊκού συντάγματος, που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο ψηφοφορίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πολωνοί αξιωματούχοι ανήγγειλαν τη θέση της χώρας τους, μετά απο συνάντηση στην Βαρσοβία μεταξύ του προέδρου Αλεξάντρ Κβασνιέφκι και του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του οποίου η χώρα έχει την περίοδο αυτή την εκ περιτροπής προεδρία της Ενωσης.

    Με τις προτεινόμενες αλλαγές το τρέχον σύστημα ψηφοφορίας της Ενωσης θα αντικατασταθεί με ένα άλλο το οποίο δίνει στις χώρες με το μεγαλύτερο πληθυσμό, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, μεγαλύτερο λόγο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, εις βάρος των μικρότερων χωρών-μελών.

    Ανώτερος σύμβουλος του Πολωνού προέδρου είπε ότι τα νέα μέτρα θα επιτρέπουν την υιοθέτηση αποφάσεων, με την υποστήριξη και μόνον των μεγαλύτερων χωρών και πρόσθεσε οτι η Πολωνία προτιμά το υπάρχον σύστημα, επειδή ο λόγος των μικρότερων χωρών βαραίνει όσο και των μεγάλων. Η Ιταλία θέλει να εγκριθεί το σχέδιο του νέου συντάγματος έως το τέλος του χρόνου, πρίν να ενταχθούν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα 25 νέα μέλη της. Για να ισχύσει το νέο σύνταγμα, πρέπει να εγκριθεί από όλες τις χώρες μέλη της Κοινότητας.

    [08] Η Βρετανία προειδοποιεί για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις

    21 Nov 2003, 01:52 UTC

    Η Βρετανία προειδοποιεί για το ενδεχόμενο και νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Τουρκία, μετά τις χθεσινές επιθέσεις σε Βρετανικούς στόχους στη Κωνσταντινούπολη που κόστισαν τη ζωή σε 27 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του Βρετανού προξένου, και τραυμάτισαν 450 άλλα. Το Βρετανικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει πληροφορίες πως σχεδιάζονται και νέες επιθέσεις. Την πιθανότητα νέων επιθέσεων επιβεβαιώνουν και οι ΗΠΑ. Εξάλλου, το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ καταδίκασε τις χθεσινές πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς και τις δύο άλλες βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας σε δύο Εβραϊκές συναγωγές της Κωνσταντινούπολης. Στην Κωνσταντινούπολη έφτασε αργά χθες το βράδυ και ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών, Τζάκ Στρώ, για να επισκεφτεί τον τόπο των επιθέσεων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 26 November 2003 - 2:18:09 UTC