Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-01-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οκτώ παιδιά νεκρά απο έκρηξη στο ...
  • [02] Νέα, αυστηρά μέτρα προστασίας των Αμερικανικών συνόρων
  • [03] CIA: Αυθεντικό μάλλον το τελευταίο ...
  • [04] Ανανεώθηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Λιβύης.
  • [05] Γιάπ ντε Χοπ Σέφερ: Προτεραιότητα η διεύρυνση του ρόλου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.
  • [06] Συγχαρητήρια Μπούς προς Καρζάι για το νέο σύνταγμα.
  • [07] Υποστήριξη προς Χάουαρντ Ντήν και από Μπίλ Μπράντλυ.
  • [08] Σαρόν: Το Ισραήλ θα πρέπει να εγκαταλείψει Εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
  • [09] 3 στρατιώτες απομακρύνονται απ' τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για κακομεταχείριση Ιρακινών αιχμαλώτων.
  • [10] Βόμβα σε επιστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • [11] Πέφτει η τιμή του δολαρίου
  • [12] Ο Πρόεδρος Μπους προωθεί την εκπαιδευτική του πολιτική
  • [13] Ξανάρχισαν οι πτήσεις προς τη Σαουδική Αραβία της British Airways
  • [14] Διάλογο ζητά η Συρία από τις ΗΠΑ
  • [15] Συνάντηση Βατζπαγί-Μουσάραφ

  • [01] Οκτώ παιδιά νεκρά απο έκρηξη στο ...

    06 Jan 2004, 17:19 UTC

    Εκρηξη βόμβας στην νότια πόλη του Αφγανιστάν Κανταχάρ, σκότωσε 12 άτομα, πολλά απο αυτά μικρά παιδιά, ενώ τραυμάτισε δεκάδες άλλα. Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές τουλάχιστον 8 απο τα θύματα ήταν περίεργα παιδιά του σχολείου που συγκεντρώθηκαν να δούν τί γίνεται μετά απο τον τραυματισμό ενός άλλου παιδιού απο μικρότερη έκρηξη. Η δεύτερη φονική έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, τραυματίζοντας πολλούς παρευρισκομένους. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 58. Ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάϊ καταδίκασε τις επιθέσεις , που σημειώθηκαν κοντά σε στρατιωτική βάση, λέγοντας πως ενίσχυσαν την αποφασιστικότητά του να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

    [02] Νέα, αυστηρά μέτρα προστασίας των Αμερικανικών συνόρων

    05 Jan 2004, 17:16 UTC

    Και ψηφιακές δακτυλοσκοπήσεις

    Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να φωτογραφίζουν και να δακτυλοσκοπούν τους περισσότερους ξένους επισκέπτες στα πλαίσια των νέων μέτρων ασφάλειας στα αμερικανικά σύνορα. Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τόμ Ρίτζ, δήλωσε ότι τα νέα μέτρα, που τέθηκαν σε εφαρμογή χθες, λαμβάνονται στα πλαίσια περιεκτικού προγράμματος που αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι τα αμερικανικά σύνορα είναι ανοικτά σε επισκέπτες, αλλά κλειστά σε τρομοκράτες.

    Εξαιρούνται επισκέπτες από 28 χώρες, οι περισσότερες Ευρωπαϊκές, οι υπήκοοι των οποίων δεν χρειάζονται βίζα για βραχυπρόθεσμες επισκέψεις στις ΗΠΑ .

    Στο μεταξύ, η British Airways ξανάρχισε χθες, τις πτήσεις της με προορισμό τη Ριαντ, της Σαουδικής Αραβίας, μετά τις ακυρώσεις δύο πτήσεων την περασμένη εβδομάδα, λόγω ανησυχιών για θέματα ασφάλειας. Όμως, χθες, ξανακαθυστέρησε η πτήση 223 από το Λονδίνο στη Ουάσιγκτον για λόγους ασφάλειας.

    [03] CIA: Αυθεντικό μάλλον το τελευταίο ...

    05 Jan 2004, 17:03 UTC

    Η CIA δήλωσε ότι είναι μάλλον αυθεντικό το νέο ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Οσάμα μπιν Λάντεν. Αξιωματούχος της CIA δήλωσε ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο ομιλητής της ταινίας, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζήρα και με την οποία καλούνται όλοι οι μουσουλμάνοι να κηρύξουν ιερό πόλεμο κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

    Στο μεταξύ, η αμερικανική εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, γράφει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούν πότε και πως επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη καταδίωξη ανώτερων υπόπτων τρομοκρατών. Σύμφωνα με τη ισχύουσα πολιτική μόνο συγκεκριμένες μονάδες, έχουν εξουσιοδότηση να καταφέρονται εναντίον τρομοκρατικών στόχων.

    [04] Ανανεώθηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Λιβύης.

    06 Jan 2004, 02:06 UTC

    Η Ουάσιγκτον ανανέωσε τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Λιβύης, λέγοντας ότι θα πρέπει να επαληθευθεί η διάθεση της Τρίπολης να διαλύσει όλα τα προγράμματα της όπλων μαζικής καταστροφής. Σε ανακοινωθέν του ο πρόεδρος Μπούς αναγνωρίζει ότι η Λιβύη προέβη σε σωστά βήματα αποφασίζοντας τον περασμένο μήνα να καταργήσει όλα τα προγράμματα της χημικών και πυρηνικών όπλων. Αλλά τονίζει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναγνωρίσουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Τρίπολη προς αυτή τη κατεύθυνση, αν η Λιβύη συνεχίσει να παίρνει μέτρα που θα επιλαμβάνονται των ανησυχιών της διεθνούς κοινότητας.

    [05] Γιάπ ντε Χοπ Σέφερ: Προτεραιότητα η διεύρυνση του ρόλου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

    05 Jan 2004, 17:08 UTC

    Ο κ. ντε Χοπ Σέφερ

    Ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γιάπ Ντε Χοπ Σέφερ, δήλωσε ότι κύριος στόχος του είναι η διατήρηση της ενότητας στους κόλπους της συμμαχίας η οποία ετοιμάζεται να αναλάβει ευρύτερο ρόλο στο Αφγανιστάν. Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του χθες ο κ. Ντε Χόπ Σέφερ τόνισε ότι προτεραιότητα του είναι η διεύρυνση του ρόλου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα και η συμμαχία δεν έχουν περιθώρια αποτυχίας στις προσπάθειες τους να στηρίξουν την κυβέρνηση Καρζάι στη Καμπούλ. Ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε παράλληλα ότι η λήψη οποιασδήποτε απόφασης αναφορικά με αμερικανική πρόταση για την αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Ιράκ, θα πρέπει να αναβληθεί για μετά την σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Βαγδάτη.

    [06] Συγχαρητήρια Μπούς προς Καρζάι για το νέο σύνταγμα.

    06 Jan 2004, 02:17 UTC

    Ο πρόεδρος Μπούς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, για να τον συγχαρεί για την υιοθέτηση του νέου συντάγματος της χώρας απ την γενική λαϊκή συνέλευση, τη Λόγια Τζίργκα. Το νέο Αφγανικό σύνταγμα προβλέπει ίσα δικαιώματα για τους άνδρες και τις γυναίκες και προετοιμάζει το έδαφος για νέες προεδρικές εκλογές φέτος. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε επίσης ότι οι κ. Μπούς και Καρζάι συζήτησαν επίσης θέματα τρομοκρατίας καθώς και το άνοιγμα κύριου αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Καμπούλ με μια απ τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Κανταχάρ.

    [07] Υποστήριξη προς Χάουαρντ Ντήν και από Μπίλ Μπράντλυ.

    06 Jan 2004, 02:20 UTC

    Χάουαρντ Ντήν

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην προεδρικός υποψήφιος του δημοκρατικού κόμματος και πρώην γερουσιαστής από το Νιού Τζέρσευ, Μπίλ Μπράντλευ, αναμένεται ότι θα δηλώσει σήμερα την υποστήριξή του προς τον Χάουαρντ Ντήν, τον επικρατέστερο, μέχρι στιγμής, υποψήφιο για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των φετινών προεδρικών εκλογών. Επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, και προεδρικός υποψήφιος, Αλ Γκόρ, έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του προς τον Χάουαρντ Ντήν απο τον περασμένο μήνα. Η υποστήριξη του κ. Μπράντλευ προηγείται κατά δυο εβδομάδες των προκριματικών εκλογών του κόμματος στην πολιτεία IOWA, που αποτελεί και το πρώτο τέστ στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών. Στο μεταξύ, η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ζητά απ τους Δημοκρατικούς υποψηφίους να αποκηρύξουν διαφημιστικό σπότ που κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδα των Δημοκρατικών και το οποίο συγκρίνει τον πρόεδρο Μπούς με τον Αδόλφο Χίτλερ. Το σπότ πάντως έχει ήδη αποσυρθεί απ την εν λόγω ιστοσελίδα.

    [08] Σαρόν: Το Ισραήλ θα πρέπει να εγκαταλείψει Εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

    06 Jan 2004, 02:52 UTC

    Στο Ισραήλ, μελη του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ εξέφρασαν έντονα την δυσαρέσκειά τους, όταν ο πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν είπε οτι η χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει ορισμένους απο τους εβραϊκούς οικισμούς στην δυτική όχθη και τη λωρίδα της Γάζας, για να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους. Ο κ. Σαρόν έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος, το οποίο αποτέλεσε, κατά κάποιο τρόπο, κατά μέτωπο σύγκρουση μεταξύ του κ. Σαρόν και των επικριτών του μέσα στο κόμμα, πολλοί απο τους οποίους αντιτίθενται στην επιστροφή εδαφών στους Παλαιστινίους. Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμέντ Κουρέια εξέφρασε αμφιβολία για το αν συνομιλίες, αυτή τη περίοδο, με τον κ. Σαρόν θα επέφεραν σημαντικά αποτελέσματα και επισήμανε οτι ενόσω συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές σε Παλαιστινιακές περιοχές, δεν είναι εφικτή η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας.

    [09] 3 στρατιώτες απομακρύνονται απ' τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για κακομεταχείριση Ιρακινών αιχμαλώτων.

    06 Jan 2004, 03:00 UTC

    Ο αμερικανικός στρατός απομάκρυνε τρεις άνδρες του, επειδή κακομεταχειρίστηκαν ιρακινούς αιχμαλώτους κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ πέρυσι. Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δήλωσε χθες ότι οι τρεις στρατιώτες εστάλησαν πίσω στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι τρείς βρέθηκαν ένοχοι ξυλοδαρμών και εκφοβισμού ιρακινών αιχμαλώτων στο στρατόπεδο Μπούκα του νοτίου Ιράκ, στη διάρκεια των κύριων πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ. Οι δύο από τους στρατιώτες κατηγορούνται επίσης οτι υπέβαλαν ψευδείς ένορκες δηλώσεις.

    [10] Βόμβα σε επιστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    05 Jan 2004, 17:13 UTC

    Βόμβα σε παγιδευμένη επιστολή εξερράγη μέσα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, χωρίς όμως να προκληθούν τραυματισμοί. Η παγιδευμένη αυτή επιστολή είναι η πιό πρόσφατη μιάς σειράς παρόμοιων επιστολών που απεστάλησαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις περασμένες εβδομάδες. Ο φάκελλος έφερε σαν παραλήπτη τον γερμανό ευρωβουλευτή Χανς-Γκέρτ Πέτερινγκ, που ηγείται της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στην ευρωβουλή. Την περασμένη εβδομάδα, οι ιταλικές αρχές διέταξαν τα ταχυδρομεία στη Μπολώνια να σταματήσουν τις αποστολές όλων των επιστολών με προορισμό την Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού παγιδευμένες επιστολές, που είχαν ταχυδρομηθεί απο την περιοχή εκείνη, εστάλησαν σε κύριους ευρωπαϊκους στόχους.

    [11] Πέφτει η τιμή του δολαρίου

    05 Jan 2004, 17:18 UTC

    Η τιμή του αμερικανικού δολλαρίου έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο του έναντι του ευρώ, την Δευτέρα, ενώ αντίθετα, η τιμή του χρυσού έφθασε στο μεγαλύτερο ύψος της των τελευταίων 13 ετών. Το ευρώ ήταν σήμερα 1 δολλάριο και 27 σέντς. Στην Νέα Υόρκη, η ουγγιά του χρυσού ετιμάτο 422 δολλάρια. Η σημερινή αξία του δολλαρίου είναι η ασθενέσθερη έναντι του χρυσού απο το 1990. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, τα χαμηλά αμερικανικά επιτόκια, το τεράστιο εμπορικο και επενδυτικό έλλειμα της χώρας, καθώς και οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων, συνέβαλαν στην σταθερή πτώση του δολλαρίου. Η τάση αυτή ενισχύθηκε την Κυριακή απο δήλωση της Κεντρικής Τράπεζας οτι κατά πάσα πιθανότητα, θα κρατηθούν τα τραπεζικά επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για την ώρα. Το φθηνότερο δολλάριο κάνει τα αμερικανικά προϊόντα πιό ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, αυξάνοντας τις πωλήσεις και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίες στις ΗΠΑ. Για την ώρα, η αμερικανική οικονομία έχει αποφύγει τον πληθωρισμό, που συνοδεύει συχνά την μείωση της τιμής των εθνικών νομισμάτων.

    [12] Ο Πρόεδρος Μπους προωθεί την εκπαιδευτική του πολιτική

    05 Jan 2004, 21:54 UTC

    Τ. Μπους

    Ο Πρόεδρος Μπούς μεταβαίνει σήμερα στην πολιτεία του Μιζούρι για να προωθήσει την εκπαιδευτική του πολιτική, καθώς και να συγκεντρώσει δωρεές για την εκστρατεία επανεκλογής του. Ο κ, Μπούς θα επισκεφθεί ένα δημοτικό σχολειο στο Σαίντ Λιούις για να μιλήσει σχετικά με την εκπαιδευτική του νομοθεσία, που έχει επωνομασθεί «Κανένα Παιδί να μη μείνει πίσω».

    Οι δημοκρατικοί επέκριναν το μέτρο αυτό, λέγοντας οτι δεν συνοδεύεται απο τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά. Ο κατεξοχήν υποψήφιος των Δημοκρατικών για το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου, Χάουαρντ Ντήν, είπε οτι αντιτίθεται απόλυτα στήν εκπαιδευτική πολιτική του κ. Μπους. Στην πρώτη δημόσια συζήτηση των δημοκρατικών υποψηφίων αυτής της χρονιάς, ο κ. Ντήν κατηγόρησε τους οκτώ δημοκρατικούς αντιπάλους του οτι συμπλέουν με το πρόγραμμα της κυβέρνησης Μπούς.

    [13] Ξανάρχισαν οι πτήσεις προς τη Σαουδική Αραβία της British Airways

    05 Jan 2004, 22:02 UTC

    Οπλισμένοι Βρετανοί αστυνομικοί στο Χήθροου

    Η British Airways ξανάρχισε να πετά απο τον Λονδίνο στη Ριγιάντ της Σαουδικής Αραβίας, μετά απο την ακύρωση της πτήσης αυτής δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, λόγω ανησυχιών για θέματα ασφάλειας. Η πτήση αναχώρησε απο το αεροδρομιο Χήθροου του Λονδίνου σήμερα Δευτέρα, με 15 λεπτά περίπου καθυστέρηση. Ομως η εταιρία, καθυστέρηση την πραγματοποίηση πτήσης της στην Ουάσινγκτον, πάλι για λόγους ασφάλειας. Η ίδια πτήση είχε ακυρωθεί δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, ενώ είχε καθυστερήσει αρκετές άλλες φορές εξαιτίας αυτού που η Βρετανική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως συγκεκριμένες απειλές.

    Στο μεταξύ, εκπρόσωποι της British Airways αναμένεται οτι θα συναντηθούν σήμερα με στελέχη της κυριότερης ένωσης χειριστών αεροσκαφών, για να συζητήσουν το θέμα οπλισμένων φρουρών, σε ορισμένες διεθνείς πτήσεις.

    [14] Διάλογο ζητά η Συρία από τις ΗΠΑ

    05 Jan 2004, 22:05 UTC

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαρούκ αλ-Σάρα λέει οτι η χώρα του επιθυμεί καλύτερες σχέσεις και επικοδομητικό διάλογο με τις ΗΠΑ. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας μεταδίδει οτι ο κ. αλ Σάρα έκανε αυτό το σχόλιο ενώ ετοιμαζόταν να συναντήσει την νέα αμερικανίδα πρέσβη στη χώρα, Μάργκαρετ Σκόμπυ.

    Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Συρίας χειροτέρεψαν πέρυσι, ενώ οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Δαμασκού οτι επιτρέπει σε Αραβες εξτρεμιστές να περνούν απο τα συριακά σύνορα στο Ιράκ, για να πολεμήσουν εναντίον των εκεί αμερικανικών δυνάμεων.

    Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Μπούς υπέγραψε νομοσχέδιο που απειλεί την Συρία με οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις. Το νομοσχέδιο αναφέρει οτι οι κυρώσεις θα εφαρμοστούν, εκτός και άν η Συρία ελέγχει καλύτερα τα σύνορά της, απομακρύνει τα στρατεύματά της απο το Λίβανο, σταματήσει να προσπαθεί να αποκτήσει όπλα μαζικης καταστροφής, και αποσύρει την υποστήριξή της για εξτρεμιστικές οργανώσεις που εκτελούν επιθέσεις στο Ισραήλ. Ομως, το νομοσχέδιο δίνει επίσης την εξουσία στον πρόεδρο Μπούς να άρει τις κυρώσεις, εάν κρίνει οτι αυτό είναι υπέρ των εθνικών αμερικανικων εθνικών συμφερόντων. Η Συρία απο την πλευρά της, αρνείται οτι προσπαθεί να αποκτήσει παράνομα όπλα, λέει οτι τα στρατεύματά της βρίσκονται στο Λίβανο κατόπιν συμφωνίας των δύο χωρών και ότι έχει πολιτικές σκοπιμότητες για την υποστήριξη αντι-ισραηλινών οργανώσεων, όπως τη Χαμάς.

    [15] Συνάντηση Βατζπαγί-Μουσάραφ

    05 Jan 2004, 17:24 UTC

    Οι ηγέτες Ινδίας και Πακιστάν

    Oι ηγέτες της Ινδίας και του Πακιστάν είχαν συνομιλίες σήμερα στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής χωρών της Νότιας Ασίας που πραγματοποιείται στην Ισλαμαμπάντ. Πρόκειται για την πρώτη τους πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση μετά απο διάστημα άνω των δύο ετών. Αξιωματούχοι του Πακιστάν είπαν οτι η συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας, μεταξύ του Ινδού πρωθυπουργού Ατάλ Μπεχάρι Βατζπαγί και του πακιστανού προέδρου Περβέζ Μουσάραφ ήταν εγκάρδια και κάλυψε όλα τα διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένου του θέματος του Κασμίρ. Οι δύο χώρες έχουν εμπλακεί ήδη δύο φορές σε πόλεμο με αφορμή της διαφιλονικούμενη αυτή περιοχή των Ιμαλαϊων. Πρίν δύο χρόνια έφθασαν και πάλι στο χείλος του πολέμου, επειδή ισλαμιστές εξτρεμιστές, που είχαν διασυνδέσεις με το Πακιστάν, πραγματοποίησαν επίθεση μέσα στο Ινδικό κοινοβούλιο. Μετά την σημερινή συνάντηση, ο υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν είπε οτι οι δύο πλευρές εργάζονται προς την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, αλλά ακόμα τίποτε δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 8 January 2004 - 2:18:34 UTC