Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-02-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμης σημασίας οι προκριματικές εκλογές στο Γουισκόνσιν για την υποψηφιότητα Ντήν.
  • [02] Τουλάχιστον 7 νεκροί από ισχυρό σεισμό στην Ινδονησία.
  • [03] Αξιωματούχος της Χαμάς νεκρός από έκρηξη στη Γάζα.
  • [04] H ETA προειδοποιεί τους τουρίστες.
  • [05] Συνομιλίες για το Κυπριακό, συγκαλεί ο Κόφι Ανάν
  • [06] Ανάκριση του Αριελ Σαρόν απο την ισραηλινή αστυνομία
  • [07] Αθωώθηκε Μαροκινός που κατηγορείτο οτι συνέδραμε τους τρομοκράτες της 11/9
  • [08] Ο Περβέζ Μουσάραφ έδωσε χάρη στον πυρηνικό επιστήμονα Αμπντούλ Καντήρ Κάν
  • [09] Ο εμβολιασμός πουλερικών προτείνεται σαν τρόπος ελέγχου της γρίππης των πουλερικών
  • [10] Ράμσφελντ: Η κυβέρνηση Μπούς δεν διαστρέβλωσε απόρρητες πληροφορίες για Ιράκ.

  • [01] Κρίσιμης σημασίας οι προκριματικές εκλογές στο Γουισκόνσιν για την υποψηφιότητα Ντήν.

    06 Feb 2004, 02:12 UTC

    Ο υποψήφιος για το χρίσμα του δημοκρατικού κόμματος, Χάουαρντ Ντιν, δήλωσε ότι θα σταματήσει την προεκλογική του εκστρατεία σε περίπτωση που αποτύχει να κερδίσει στις προκριματικές εκλογές στη πολιτεία του Γουισκόνσιν που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 17 Φεβρουαρίου. Την πιθανή αποχώρηση του από τον προεκλογικό στίβο, ο πρώην κυβερνήτης του Βερμόντ την γνωστοποίησε στους συνεργάτες του λέγοντας τους ότι «μέσα σε μια μέρα, σε μια και μοναδική πολιτεία θα μπορούσαν να χαθούν όλα όσα αγωνίστηκαν να πετύχουν τους τελευταίους μήνες». Ο κύριος Ντίν, που αρχικά θεωρείτο ο επικρατέστερος υποψήφιος των Δημοκρατικών κυρίως λόγω της αντιπολεμικής στάσης του, δεν έχει ως τώρα κερδίσει καμία προκριματική εκλογική αναμέτρηση, ενώ τα προγνωστικά τον φέρνουν και στη πολιτεία του Γουισκόνσιν δεύτερο μετά τον Τζόν Κέρυ.

    [02] Τουλάχιστον 7 νεκροί από ισχυρό σεισμό στην Ινδονησία.

    06 Feb 2004, 02:55 UTC

    Ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την επαρχία Παπούα της Ινδονησίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 7 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες άλλα. Η Σεισμολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στις ανατολικές ακτές της επαρχίας, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εκτενείς ζημιές σε πολλά κτήρια, γέφυρες και το αεροδρόμιο της περιοχής. Του κύριου σεισμού ακολούθησαν τουλάχιστον 6 μετασεισμικές δονήσεις.

    [03] Αξιωματούχος της Χαμάς νεκρός από έκρηξη στη Γάζα.

    06 Feb 2004, 02:58 UTC

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκε από έκρηξη στη Γάζα. Αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφοριες για το επεισόδιο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν οτι η έκκρηξη κατέστρεψε την κατοικία του εξτρεμιστή σε κεντρικό προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας, αλλά ο ισραηλινός στρατός διέψευσε ότι διεξήγε επιχειρήσεις στην περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως το θύμα να κατασκεύαζε βόμβα, η οποία εξερράγη στα χέρια του. Νωρίτερα στη Γάζα ένας Παλαιστίνιος αστυνομικός σκοτώθηκε από ανταλλαγή πυρών μέσα στο αρχηγείο της Παλαιστινιακής αστυνομίας.

    [04] H ETA προειδοποιεί τους τουρίστες.

    06 Feb 2004, 03:04 UTC

    Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ προειδοποιεί τους τουρίστες να παραμείνουν εκτός Ισπανίας. Το υπουργείο εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες ότι η ΕΤΑ έστειλε επιστολές σε τουριστικά γραφεία στο εξωτερικό προειδοποιώντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουριστών και αναφέρει ότι η παραδοσιακή εκστρατεία της εναντίον τουριστικών περιοχών δεν θα περιοριστεί πλέον μόνο στην καλοκαιρινή περίοδο, αλλά θα συνεχιστεί ολόκληρη τη χρονιά. Μέχρι σήμερα 800 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους απ τις επιθέσεις της ΕΤΑ.

    [05] Συνομιλίες για το Κυπριακό, συγκαλεί ο Κόφι Ανάν

    05 Feb 2004, 16:56 UTC

    Ο γενικός γραμματέας των ΗΕ Κόφι Ανάν προσκάλεσε την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή ηγεσία να έλθουν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, για συνομιλίες με στόχο την επίλυση του κυπριακού. Ο κ. Ανάν δήλωσε σε δημοσιογράφους οτι δεν έχει ακόμα μιλήσει με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, σε σχέση με τις προτεινόμενες συνομιλίες της 10ης Φεβρουαρίου. Ομως είπε οτι μίλησε με όλες τις άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές. Ο κ. Ανάν πιέζει για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος Μαρτίου, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την ένταξη τής Κύπρου στην ΕΕ την 1η Μαίου. ΟΙ διακοινοτικές συνομιλίες για το κυπριακό κατέρρευσαν πέρυσι το Μάρτιο και αξιωματούχοι των ΗΕ επέρριψαν την ευθύνη για την αποτυχία στον κ. Ντενκτάς.

    [06] Ανάκριση του Αριελ Σαρόν απο την ισραηλινή αστυνομία

    05 Feb 2004, 17:07 UTC

    Ο κ. Σαρόν

    Η ισραηλινή αστυνομία ανέκρινε για δεύτερη φορά τον πρωθυπουργό Αριελ Σαρόν, σε σχέση με τον ρόλο που κατηγορείται οτι έπαιξε σε σκάνδαλο δωροδωκίας. Ο κ. Σαρόν ανακρίθηκε σήμερα για περισσότερο απο δύο ώρες στην κατοικία του στην Ιερουσαλήμ. Η αστυνομία διερευνά άν ο κ. Σαρόν γνωριζε οτι μεγάλα χρηματικά ποσά πληρόνωνταν στον γιό του Γκιλάντ, απο εκατομμυριούχο κατασκευαστή έργων κατά την δεκαετία του 90, όταν ο κ. Σαρόν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Η αστυνομία μαγνητοφώνησε συνομιλία μεταξύ του κ. Σαρόν και του επιχειρηματία, κατά την οποία ο εκατομμυριούχος έλεγε οτι ο γιός του κ. Σαρόν θα γινόταν πλουσιος. Εαν οι ισραηλινές εισαγγελικές αρχές αποφασίσουν να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του, ο κ. Σαρόν θα αναγκαστεί να παραιτηθεί απο το πρωθυπουργικο αξίωμα. Πάντως ο κ. Σαρόν αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία για παράνομες ενέργειες.

    [07] Αθωώθηκε Μαροκινός που κατηγορείτο οτι συνέδραμε τους τρομοκράτες της 11/9

    05 Feb 2004, 17:17 UTC

    Γερμανικό δικαστήριο αθώωσε Μαροκινό που κατηγορείτο οτι είχε βοηθήσει τους τρομοκράτες που διενήργησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των ΗΠΑ. Το δικαστήριο στο Αμβούργο εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, σε σχέση με την περίπτωση του Αμπντελγκανί Μζουντί, μετά απο δίκη που διήρκεσε πεντέμιση μήνες. Η απόφαση εξεδόθη μόλις λίγες ώρες μετά την υποβολή στο δικαστήριο εκ μέρους δικηγόρου που εκπροσωπεί τα θύματα, αίτησης για την αναβολή της έκδοσης της απόφασης, με το αιτιολογικό ότι τώρα υπάρχουν νέα στοιχεία. Οι εισαγγελικές αρχές λένε οτι ο κ. Μζουντί παρείχε λογιστική υποστήριξη στους αεροπειρατές που διενήργησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ομως, οι δικηγόροι υπεράσπισης λένε οτι ο κ. Μζουντί δεν έκανε τίποτε άλλο απο το να πληρώσει λογαριασμούς των αεροπειρατών, αλλά δεν είχε καμμία ανάμειξη στις επιθέσεις.

    [08] Ο Περβέζ Μουσάραφ έδωσε χάρη στον πυρηνικό επιστήμονα Αμπντούλ Καντήρ Κάν

    05 Feb 2004, 17:24 UTC

    Ο κ. Κάν

    O πρόεδρος του Πακιστάν Περβεζ Μουσάραφ, έδωσε χάρη στον αρχιτέκτονα του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, Αμπντούλ Καντήρ Χαν, ο οποίος παραδέχτηκε πως άφησε να διαρρεύσουν πληροφορίες πυρηνικής τεχνολογίας στη Λιβύη, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Ο Πακιστανός πρόεδρος είπε επίσης πως θα επιτρέψει να έχει η διεθνής κοινότητα την εποπτεία του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν.

    O πρόεδρος Μουσάραφ είπε πως συγχώρεσε τον Αμπντούλ Καντήρ Χαν, λόγω της συνεισφοράς του στην εθνική ασφάλεια του Πακιστάν. Στη διάρκεια δημοσιογραφικής συνέντευξης στη Ραβαλμπίντι, ο κ. Μουσάραφ χαρακτήρισε τον πακιστανό επιστήμονα εθνικό ήρωα. Είπε πως η δίμηνη έρευνα σε σχέση με τη διάδοση των πυρηνικών μυστικών δεν θα δοθεί σε καμμία διεθνή υπηρεσία και ο κ. Χαν δεν θα παραδοθεί σε καμμία χώρα για περαιτέρω ανάκριση.

    Η χορήγηση χάριτος ακολουθεί την ομολογία του πακιστανού επιστήμονα, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση χθες, με την οποία ο κ. Χαν απήλλαξε την κυβέρνηση και συναδέλφους του κάθε ευθύνης για τη διαρροή. Όπως είπε: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη των πράξεών μου και ζητώ να με συγχωρήσετε. Σας διαβεβαιώ πως κάτι τέτοιο, δεν θα συμβεί ποτέ πια στο μέλλον.»

    Πολλοί στο Πακιστάν πιστεύουν ότι ο κ. Χαν δεν θα μπορούσε ποτέ να πουλήσει στο εξωτερικό πυρηνικά μυστικά, χωρίς τη γνώση της ανώτερης στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θρησκευτικές αντιπολιτευόμενες οργανώσεις, δηλώνουν πως ο κ. Χαν απετέλεσε το εξιλαστήριο θύμα.

    [09] Ο εμβολιασμός πουλερικών προτείνεται σαν τρόπος ελέγχου της γρίππης των πουλερικών

    05 Feb 2004, 17:20 UTC

    Εμβολιασμός πετεινού στην Κίνα

    Eμπειρογνώμονες της διεθνούς κοινότητας σε θέματα υγείας προτείνουν την διεξαγωγή εκστρατείας εμβολιασμού των πουλερικών, σε μία προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση της γρίππης των πουλερικών και εκτός της Ασίας. Οι ειδικοί, που συναντήθηκαν στη Ρώμη, πρότειναν τον εμβολιασμό την Πέμπτη, ενώ αξιωματούχοι των ΗΕ παραπονέθηκαν στο ίδιο φόρουμ οτι ορισμένες ασιατικές κυβερνήσεις αργοπόρησαν να δηλώσουν κρούσματα της νόσου. Ενας απο τους εν λόγω αξιωματούχους, που εκπροσωπεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων, είπε οτι, άν τα κρούσματα είχαν αναφερθεί νωρίτερα, η νόσος θα είχε ελεγχεί καλύτερα. Η γρίππη των πουλερικών σκότωσε εκατομμύρια κοτόπουλα και πάπιες σολόκληρη την Ασία και κόστισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους στο Βιετνάμ και την Ταϋλάνδη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρότεινε μεγάλης κλίμακας σφαγή των πουλερικών, για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας.

    [10] Ράμσφελντ: Η κυβέρνηση Μπούς δεν διαστρέβλωσε απόρρητες πληροφορίες για Ιράκ.

    05 Feb 2004, 02:01 UTC

    Ο αμερικανός υπουργός άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, διέψευσε ότι η κυβέρνηση Μπούς επεξεργάστηκε απόρρητες πληροφορίες για το Ιράκ με στόχο να δικαιολογήσει την πρόθεση της για πόλεμο. Ο κ. Ράμσφελντ δήλωσε χθες σε αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής γερουσίας ότι δεν έχει δει ούτε ακούσει τίποτα που να αποδεικνύει ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαστρέβλωσαν τις απόρρητες πληροφορίες για να δικαιολογήσουν το πόλεμο. Αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις του κ. Ράμσφελντ μετά την κατάθεση στο Κογκρέσο του επικεφαλής των αμερικανών επιθεωρητών όπλων στο Ιράκ, Ντέηβιντ Κέι.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Sunday, 8 February 2004 - 2:18:10 UTC