Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-03-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντε Σότο: Θα δυσκολευτούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το Κυπριακό
  • [02] Πολύ βελτιωμένο το Αφγανιστάν, λέει ο Τζάκ Στρώ
  • [03] Λίγες οι νέες θεσεις εργασίας ...
  • [04] Kηδεύτηκε ο Μπόρις Τραϊκόφσκι
  • [05] Ο Μιχαήλ Φράντκοφ πρωθυπουργός της Ρωσίας
  • [06] Συνάντηση Μπούς και Φόξ
  • [07] Ηρεμία στην Αϊτή

  • [01] Ντε Σότο: Θα δυσκολευτούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το Κυπριακό

    05 Mar 2004, 22:15 UTC

    Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλβάρο ντε Σότο λεει πως οι δυο κοινότητες της Κύπρου θα δυσκολευτούν να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τις 11 Μαρτίου. Ο κ. ντε Σότο συναντήθηκε την Παρασκευή στη Λευκωσία με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηγέτες. Μετά από τη συνάντηση, δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη επιθυμία για συμφωνία, συνεπώς υπάρχει και η πιθανότητα να επιτευχθεί. Στη συνέχεια, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ μετέβη στην Άγκυρα για να συναντηθεί με Τούρκους αξιωματούχους.

    [02] Πολύ βελτιωμένο το Αφγανιστάν, λέει ο Τζάκ Στρώ

    05 Mar 2004, 17:45 UTC

    Τ. Στρω

    Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζάκ Στρώ λέει οτι το Αφγανιστάν έχει γίνει καλύτερο μέρος διαβίωσης απο την εποχή της πτώσης των Ταλιμπάν. Μιλώντας στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, μετά απο συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της χώρας Χαμίντ Καρζάι, ο κ. Στρώ είπε σε δημοσιογράφους οτι τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα γίνονται τώρα πολύ πιό σεβαστά, ενώ η οικονομική κατάσταση έχει βελτιωθεί. Ο επισκεπτόμενος βρετανός αξιωματούχος επαίνεσαι επίσης το Αφγανιστάν για τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλει για την καταπολέμιση της παραγωγής ναρκωτικών ουσιών και πρόσθεσε οτι η δουλειά που κάνει η κυβέρνηση Καρζάι και η διεθνής κοινότητα για την δημιουργία μιας πλούσιας και ασφαλούς χώρας, είναι κρίσιμης σημασίας για την μείωση της παραγωγής ναρκωτικών. Ο κ. Στρώ έφθασε στην Καμπούλ απο το Πακιστάν, όπου είχε συνομιλίες με τον προεδρο Περβέζ Μουσάραφ σε σχέση με το θέμα της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

    [03] Λίγες οι νέες θεσεις εργασίας ...

    05 Mar 2004, 17:47 UTC

    Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε μονο 21,000 εργασιακές θέσεις τον περασμένο μήνα, ξαφνιάζοντας τους οικονομολόγους, οι οποίοι είχαν προβλέψει οτι η ανακάμπτουσα οικονομία θα δημιουργούσε πολύ περισσότερες. Οι επενδυτές αντέδρασαν αμέσως στα νέα απο το υπουργείο Υπουργείο Εργασίας, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές του αμερικανικού δολλαρίου και των αμερικανικών μετοχών, ενώ ανέβηκε στα ύψη η τιμή του χρυσού. Η πολυαναμενόμενη έκθεση για την αγορά εργασίας έδειξε επίσης οτι η ανεργία παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, στο 5.6%. Οι ειδικοί πιστέυουν οτι η αύξηση της παραγωγικότητας έδωσε την δυνατότητα στους εργοδότες να ανταποκριθούν στη ζήτηση, χωρίς να χρειαστει να προσλάβουν νέους υπαλλήλους.

    [04] Kηδεύτηκε ο Μπόρις Τραϊκόφσκι

    05 Mar 2004, 17:21 UTC

    Αξιωματούχοι απο όλο τον κόσμο μετέβησαν στην ΠΓΔΜ για την κηδεία του προέδρου Μπόρις Τράϊκοφσκι, που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε αεροπορικό δυστύχημα. Αξιωματούχοι απο πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, παρευρέθησαν στην κηδεία που έγινε την Παρασκευή στα Σκόπια. Χιλιάδες κάτοικοι γέμισαν τους δρόμους, ακολουθώντας την επικήδεια πομπή προς το νεκροταφείο. Την Πέμπτη, μεγάλο πλήθος ανθρώπων απότεισε φόρο τιμής, περνώντας μπροστά απο το φέρετρο του προέδρου Τραϊκόφσκι που είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο κτίριο της βουλής της χώρας.

    [05] Ο Μιχαήλ Φράντκοφ πρωθυπουργός της Ρωσίας

    05 Mar 2004, 17:40 UTC

    Ο κ. Φράντκοφ

    Στη Ρωσία , η Δούμα ομόφωνα ενέκρινε τον διορισμό του Μιχαήλ Φραντκόφ απο τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην θέση του πρωθυπουργού, μόλις εννέα μέρες πρίν απο τις προεδρικές εκλογές στη χώρα. Ο διορισμός εγκρίθηκε 352 ψήφους υπέρ, έναντι 58 κατά, ενώ υπήρξαν 24 αποχές. Ο κ. Φράντκοφ υποσχέθηκε να καταπολεμήσει την διαφθορά και να εφαρμόσει φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Είπε επίσης οτι θα έχει μονο ένα αντιπροεδρο της κυβέρνησης και όχι 6, όπως είχε ο προκάτοχός του, Μιχαήλ Κασιάνωφ. Ο κ. Πουτιν διόρισε τον κ. Φράντκοφ την Δευτέρα, έξι μέρες μετά την αποπομπή του πρωθυπουργού Κασιάνωφ και όλου του κυβερνητικού συμβουλίου.

    Στο μεταξύ, ένας από τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαρτίου, ο Ιβάν Ρίμπκιν, χαρακτήρισε την όλη διαδικασία φάρσα και απέσυρε την υποψηφιότητά του.

    [06] Συνάντηση Μπούς και Φόξ

    05 Mar 2004, 17:42 UTC

    Ο Πρόεδρος του Μεξικού Βισέντε Φόξ βρίκεται στο ράντσο του Προέδρου Μπους στο Τέξας, για διήμερες συνομιλίες που αναμένεται οτι θα επικεντρωθούν σε θέματα μετανάστευσης. Εικάζεται οτι ο κ. Φόξ θα θελήσει να μάθει απο τον κ. Μπούς σε ποιό στάδιο βρίσκεται το σχέδιο του αμερικανού Προέδρου για το πρόγραμμα ξένων εργατών, σύμφωνα με το οποίο μετανάστες που μπορούν να αποδείξουν οτι εργάζονται στις ΗΠΑ, μπορούν να αποκτήσουν προσωρινή νομική υπόσταση. Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν επίσης για θέματα ύδρευσης καθώς και το επίμαχο θέμα Μεξικανών υπηκόων που καταδικάστηκαν σε θάνατο για εγκλήματα που διέπραξαν στις ΗΠΑ.

    [07] Ηρεμία στην Αϊτή

    05 Mar 2004, 01:16 UTC

    Στην Αϊτή, τα καταστήματα ξανανοίγουν και οι κάτοικοι ξαναβγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, Πορτ Ο Πρινς, τους οποίους περιπολούν Αμερικανοί και Γάλλοι στρατιώτες, σε μία προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης. Οι πεζοναύτες ξεκίνησαν τις περιπολίες αργά την Τετάρτη το βράδυ, μετά από τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και οπαδών του πρώην προέδρου Zαν Μπερτράντ Αριστίντ. Υποχωρώντας σε αμερικανικές πιέσεις, ο ηγέτης των ανταρτών Γκύ Φιλίπ συμφώνησε σε αφοπλισμό των δυνάμεων του. Η προσωρινή κυβέρνηση της Αϊτής κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη δύση του ηλίου.

    Στο μεταξύ, η Νότια Αφρική, ζήτησε και αυτή τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τις συνθήκες αποχώρησης του κυρίου Αριστίντ απ την Αϊτή. Ο πρώην πρόεδρος λεει ότι οι ΗΠΑ τον ανάγκασαν να αποχωρήσει, ενώ αμερικανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν τους ισχυρισμούς αυτούς.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 8 March 2004 - 2:18:13 UTC