Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-07-12

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κέρρυ/Έντουαρντς: Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ένα δημοκρατικό Ιράκ.
  • [02] Τάντιτς: Στόχος της Σερβίας η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • [03] Αννάν: Σημαντική η εκπαίδευση των γυναικών στην μάχη κατά του AIDS.
  • [04] Την συνέχιση ανέγερσης του τείχους, ζητά ο Αριέλ Σαρόν.
  • [05] Στο γάμο της κόρης του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κώστας Καραμανλής.
  • [06] Kαταπέλτης για την CIA η έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας.
  • [07] Οι ΗΠΑ θεωρούν ευπρόσδεκτα τα ...
  • [08] Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο Νταρφούρ, παρά τις υποσχέσεις της Σουδανικής κυβέρνησης

  • [01] Κέρρυ/Έντουαρντς: Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ένα δημοκρατικό Ιράκ.

    12 Jul 2004, 00:25 UTC

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζον Κέρρυ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Τζον Έντουαρντς, δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε το Ιράκ να γίνει μια ασφαλής και σταθερή δημοκρατική χώρα. Κατά τη διάρκεια σειράς κοινών συνεντεύξεων χθες οι κύριοι Κέρρυ και Έντουαρντς τόνισαν παράλληλα ότι λόγω του πολέμου στο Ιράκ θα χρειαστεί νέα ηγεσία στο Λευκό Οίκο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των συμμάχων των ΗΠΑ. Και κατηγόρησαν τον πρόεδρο Μπούς ότι εξαπάτησε τον αμερικανικό λαό στο θέμα του Ιράκ. Στο μεταξύ η ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος συμφώνησε σε 35 σελίδων πρόταση με τους νέους πολιτικούς στόχους του κόμματος, που θα ανακοινωθούν στη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Βοστόνη στα τέλη του μήνα.

    [02] Τάντιτς: Στόχος της Σερβίας η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    12 Jul 2004, 01:03 UTC

    Μπόρις Τάντιτς

    Ορκίστηκε χθες ο νέος πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, υποσχόμενος ότι θα οδηγήσει τη χώρα του στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι θα συνεργαστεί πλήρως με το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου. Ο κ. Τάντιτς τόνισε ότι η Σερβία ανήκε πάντα στην Ευρώπη και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια θα σημάνει και ένα καλύτερο μέλλον για τον Σερβικό λαό. Επίσης χαρακτήρισε την συνεργασία με το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου καίριας σημασίας όρο για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ένδειξη ότι η Σερβία σέβεται τις Ευρωπαϊκές αξίες. Πριν την τελετή της ορκωμοσίας του, ο κ. Τάντιτς δήλωσε στη ΦτΑ ότι είναι επίσης έτοιμος για συνομιλίες σχετικά με το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου.

    [03] Αννάν: Σημαντική η εκπαίδευση των γυναικών στην μάχη κατά του AIDS.

    12 Jul 2004, 01:05 UTC

    Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφφι Αννάν, δήλωσε στην 15η Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS που πραγματοποιείται στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης ότι οι γυναίκες επιβαρύνονται ολοένα και περισσότερο με τις ευθύνες των συνεπειών της ασθένειας. Ο κ. Αννάν τόνισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην εκπαίδευση των γυναικών, έτσι ώστε οι γυναίκες να αποκτήσουν την γνώση, αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία που χρειάζονται για να προστατευθούν από την ασθένεια. Η φετινή Διεθνής Διάσκεψη για το AIDS θα επικεντρωθεί στην διεύρυνση της διάθεσης των φαρμάκων για την καταπολέμηση της ασθένειας. Ο Παγκόσμιας Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι 6 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται φάρμακα κατά του AIDS , αλλά μόνο 400 χιλιάδες απ αυτούς έχουν στην διάθεση τους την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

    [04] Την συνέχιση ανέγερσης του τείχους, ζητά ο Αριέλ Σαρόν.

    12 Jul 2004, 01:20 UTC

    Παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που χαρακτηρίζει παράνομο το Ισραηλινό τείχος ασφάλειας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, διέταξε την συνέχιση της ανέγερσης του τείχους. Επίσης χθες βομβιστική επίθεση κοντά σε σταθμό λεωφορείων του Τελ Αβίβ είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ισραηλινός στρατιώτης και να τραυματιστούν πάνω από 20 άλλα άτομα. Ο κ. Σαρόν συνέδεσε την επίθεση με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου και τόνισε ότι τέτοιες αποφάσεις ενθαρρύνουν τους εξτρεμιστές να επιτίθενται εναντίον του Ισραήλ. Η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση.

    [05] Στο γάμο της κόρης του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κώστας Καραμανλής.

    12 Jul 2004, 02:14 UTC

    Στο γάμο της κόρης του Τούρκου ομολόγου του, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρευρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η παρουσία του και μόνο στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός στη Κωνσταντινούπολη, αποτελεί ένδειξη της βελτίωσης των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων. Στο γάμο παρευρέθηκαν επίσης ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ και ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Αντριάν Ναστάζ. Συνολικά οι προσκεκλημένοι στο γάμο έφτασαν τις 7 χιλιάδες, ενώ πάνω από 4.500 αστυνομικοί φρουρούσαν το κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

    [06] Kαταπέλτης για την CIA η έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας.

    09 Jul 2004, 16:52 UTC

    Η αμερικανική Γερουσία έδωσε την Παρασκευή, στη δημοσιότητα, μια άκρως επικριτική έκθεση για τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών πριν από τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Η έκθεση αναφέρει πως οι κύριες αξιολογήσεις, σε σχέση με την καταγγελλόμενη κατοχή από το Ιράκ όπλων μαζικής καταστροφής, στηρίχτηκαν είτε σε υπερβολικά, είτε σε αβάσιμα στοιχεία. Η έκθεση αποτελεί δριμύτατο κατηγορητήριο για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες, όπως λεει, εξέλαβαν ως πειστικά ορισμένα διφορούμενα στοιχεία και ουδέποτε έθεσαν υπό αμφισβήτηση την εικασία πως το Ιράκ διέθετε παράνομα όπλα.

    Το έγγραφο αναφέρεται συγκεκριμένα στη CIA, λέγοντας ότι δεν μοιράστηκε ορισμένες από τις πληροφορίες που διέθετε με τις άλλες μυστικές υπηρεσίες. Η έκθεση εγκρίθηκε ομόφωνα από την αρμόδια για τις Μυστικές Υπηρεσίες Επιτροπή της Γερουσίας. Όμως, ορισμένα Δημοκρατικά στελέχη της κατήγγειλαν πως ο Λευκός Οίκος άσκησε πίεση στη CIA να καταλήξει σε συμπεράσματα που θα δικαιολογούσαν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράκ.

    Η ίδια επιτροπή θα εκδώσει μέχρι το τέλος του χρόνου μια άλλη έκθεση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μπους χειρίστηκε τις προ του πολέμου μυστικές πληροφορίες.

    [07] Οι ΗΠΑ θεωρούν ευπρόσδεκτα τα ...

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσιγκτον

    09 Jul 2004, 18:52 UTC

    Ρίτσαρντ Μπάουτσερ

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμαντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα σχέδια που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τερματισμό της απομόνωσης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τα σχέδια αυτά ευπρόσδεκτα και προσβλέπουν τώρα στην εφαρμογή τους. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πρόσθεσε ο Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, αναμένεται η εφαρμογή των μέτρων που αφορούν στην έναρξη απευθείας εμπορικών συναλλαγών με τον Τουρκοκυπριακό τομέα , διότι έτσι θα μπορούσε να υποστηριχθεί η προσπάθεια για επανένωση του νησιού σε κάποια στιγμή στο μέλλον.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμαντ επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον συντονίζει τη στάση της με αυτήν την Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα και συνεχίζει να επανεξετάζει την πολιτική και τα προγράμματά της, με στόχο την ευθυγράμμιση τους με τις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για το Κυπριακό και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κύριος Μπάουτσερ είπε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσει οιοδήποτε παρόμοιο Αμερικανικό μέτρο αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να κάνει μια τέτοια ανακοίνωση γρήγορα.

    [08] Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο Νταρφούρ, παρά τις υποσχέσεις της Σουδανικής κυβέρνησης

    09 Jul 2004, 19:35 UTC

    Photo by Evelyn Hockstein/CARE

    Τα Ηνωμένα Έθνη λένε πως ένοπλοι επιτίθενται εναντίον άμαχων και στελεχών ανθρωπιστικών οργανώσεων στην περιοχή του Νταρφούρ στο Δυτικό Σουδάν, παρά την υπόσχεση της σουδανικής κυβέρνησης πως θα σταματήσει τη βία. Η εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού, Μαρί Οκάμπε, είπε επίσης πως οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο νότιο Νταρφούρ μεταξύ Αραβικών πολιτοφυλακών, που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση και δύο σουδανικών ανταρτικών οργανώσεων.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, έχει δηλώσει πως η κυβέρνηση του Σουδάν πρέπει να σταματήσει αμέσως τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Νταρφούρ, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει «περαιτέρω» μέτρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 13 July 2004 - 1:18:11 UTC