Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-07-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αντιπροσωπεία του Λευκού Οίκου στους Ολυμπιακούς του 2004
  • [02] Η οργάνωση του Αμπου Μουσάμπ Ζαρκάουϊ υπεύθυνη για τη δολοφονία του κυβερνήτη της Νινευΐ
  • [03] Ικανοποίηση για το σχέδιο αποκέντρωσης των Σκοπίων εκφράζουν οι ΗΠ.
  • [04] Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο για το Έηντς.
  • [05] Αλλάουι: Θα "εξολοθρεύσουμε" τους τρομοκράτες
  • [06] Το νομοσχέδιο εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ εξετάζει η Αμερικανική Βουλή.
  • [07] Σταμάτησαν οι απόρρητες δραστηριότητες στο Λος Άλαμος.

  • [01] Η αντιπροσωπεία του Λευκού Οίκου στους Ολυμπιακούς του 2004

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσινγκτον

    16 Jul 2004, 20:31 UTC

    Ο Λευκός Οίκος

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη σύνθεση της επίσημης Προεδρικής Αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Επί κεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο τέως Πρόεδρος Τζώρτζ Μπούς ο Πρεσβύτερος. Στα μέλη της θα περιλαμβάνονται η σύζυγός του Μπάρμπαρα Μπούς, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τόμας Μίλλερ, οι δύο κόρες του νυν προέδρου Τζώρτζ Μπούς, Μπάρμπαρα και Τζένα Μπούς, η άλλοτε πρωταθλήτρια του τένις Κρίς Έβερτ, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομάδας Αμερικανικού ποδοσφαίρου Τσάρτζερς, του Σαν Ντιέγκο, Άλεξ Σπανός και η σύζυγος του τελευταίου, Φέη Σπανού.

    [02] Η οργάνωση του Αμπου Μουσάμπ Ζαρκάουϊ υπεύθυνη για τη δολοφονία του κυβερνήτη της Νινευΐ

    16 Jul 2004, 19:01 UTC

    Βόμβα τοποθετημένη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη Βαγδάτη τραυματίζοντας ένα Αμερικανό στρατιώτη. Στο μεταξύ, με μήνυμά της σε ισλαμική ιστοσελίδα, η τρομοκρατική οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουϊ αναλαμβάνει την ευθύνη για την δολοφονία του κυβερνήτη της επαρχίας Νινεβή, η οποία συμπεριλαμβάνει τη Μουσούλη. Ο Ουσάμα Γιουσέφ Κατσμούλα και δυο από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν σε ενέδρα την Τετάρτη. Επίσης ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών σκοτώθηκε και δυο άλλα άτομα τραυματίστηκαν χθες, όταν οπλοφόροι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν βόρεια της Βαγδάτης.

    [03] Ικανοποίηση για το σχέδιο αποκέντρωσης των Σκοπίων εκφράζουν οι ΗΠ.

    16 Jul 2004, 19:10 UTC

    Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

    Οι ΗΠ εξήραν την κυβέρνηση συνασπισμού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την έγκριση του νέου σχεδίου αποκέντρωσης, που ευνοεί τον αλβανόφωνο πληθυσμό της χώρας. Εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ χαρακτήρισε το σχέδιο των Σκοπίων ακρογωνιαίο λίθο της ενίσχυσης της δημοκρατίας στη χώρα. Βάσει του σχεδίου οι πρωτοβουλίες στον εκπαιδευτικό, οικονομικό και υγειονομικό τομέα μετατίθενται στις τοπικές κυβερνήσεις. Επίσης η αλβανική γίνεται επίσημη γλώσσα των Σκοπίων και άλλων περιοχών, στις οποίες ο αλβανικός πληθυσμός ξεπερνάει το 20%. Ηγέτες της αντιπολίτευσης λένε πως με το νέο σχέδιο θα δημιουργηθούν τεχνητές περιοχές και θα τεθούν σε κίνδυνο οι εύθραυστες διεθνοτικές σχέσεις στη χώρα.

    [04] Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο για το Έηντς.

    16 Jul 2004, 19:17 UTC

    Το 15ο διεθνές συνέδριο για το Έηντς ολοκληρώθηκε στην Μπαγκογκ της Ταϋλάνδης με εκκλήσεις προς διάφορες χώρες να αυξήσουν τις χρηματικές συνεισφορές τους και να δεσμευθούν ότι θα καταπολεμήσουν τη θανατηφόρα νόσο. Ηγέτες που συμμετείχαν στο εξαήμερο συνέδριο επίσης έκαναν έκκληση για μεγαλύτερη πρόσβαση σε προληπτικές μεθόδους και σε προσιτές θεραπείες. Στην ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου, ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, είπε πως η Iστορία θα κρίνει αυστηρά τη διεθνή κοινότητα, εάν αυτή δεν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταπολεμήσει το Έηντς και τον ιό που το προκαλεί. Το επόμενο διεθνές συνέδριο για το Έηντς θα γίνει το 2006 στο Τορόντο του Καναδά.

    [05] Αλλάουι: Θα "εξολοθρεύσουμε" τους τρομοκράτες

    16 Jul 2004, 00:52 UTC

    Τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε αστυνομικό σταθμό βορειοδυτικά της Βαγδάτης. Εξάλλου σε συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιγιάντ Αλλάουι, τόνισε ότι θα «εξολοθρεύσει» τους τρομοκράτες και ζήτησε από το Μπανγκλαντές, την Ινδία, το Μαρόκο και το Πακιστάν να στείλουν δυνάμεις τους στο Ιράκ. Επίσης 4 άτομα σκοτώθηκαν στο Κιρκούκ από επίθεση με ρουκέτα, ενώ νότια της πόλης, ένοπλοι σκότωσαν ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου εξωτερικών του Ιράκ. Πραγματοποιήθηκαν επίσης σαμποτάζ σε πετρελαιοπηγές του βόρειου και νότιου Ιράκ.

    Στο μεταξύ, οι αντάρτες που κρατούν όμηρο έναν Φιλιππινέζο στο Ιράκ, λένε πως θα τον αφήσουν ελεύθερο όταν θα έχει φύγει και ο τελευταίος Φιλιππινέζος στρατιώτης από τη χώρα. Η ανακοίνωση μεταδόθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Τζαζίρα, το οποίο πρόβαλε επίσης βιντεοταινία που δείχνει το Φιλιππινέζο οδηγό, Άνχελο ντε λα Κρούς, που έχει απαχθεί από εξτρεμιστές, να ευχαριστεί την κυβέρνηση της Μανίλας για την απόφασή της να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ. Επίσης στο βίντεο ο ντε λα Κρούς, που φαίνεται καλά στην υγεία του, λεει στην οικογένειά του πως θα επιστρέψει στις Φιλιππίνες. Επίσης χθες Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το ακέφαλο πτώμα που ανασύρθηκε από τον Τίγρη ποταμό είναι αυτό του Βούλγαρου ομήρου που αποκεφαλίστηκε από τους απαγωγείς του αυτή την εβδομάδα. Στο μεταξύ, το Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι οι εξτρεμιστές που κρατούν Αιγύπτιο όμηρο έδωσαν στην Σαουδαραβική εταιρεία για την οποία εργάζεται 48 ώρες να δείξει ότι σκοπεύει να αποχωρήσει απ το Ιράκ.

    [06] Το νομοσχέδιο εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ εξετάζει η Αμερικανική Βουλή.

    16 Jul 2004, 01:10 UTC

    Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων εξετάζει νέο νομοσχέδιο εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ, συνολικού ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το οικονομικό έτος 2005. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται βοήθεια 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ και 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Αίγυπτο. Περιλαμβάνεται επίσης οικονομική βοήθεια για την εκπαίδευση του νέου στρατού του Αφγανιστάν, για την υποστήριξη των αντιτρομοκρατικών προσπαθειών του Πακιστάν, καθώς επίσης και για τις προσπάθειες εξάλειψης του AIDS και για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες στην περιοχή Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν.

    [07] Σταμάτησαν οι απόρρητες δραστηριότητες στο Λος Άλαμος.

    16 Jul 2004, 01:19 UTC

     

    Διακόπηκαν προσωρινά όλες οι απόρρητες δραστηριότητες στο Εθνικό Εργαστήριο του Λος Άλαμος, λόγω παραβίασης των κανόνων ασφάλειας, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες του μεγαλύτερου αυτού ερευνητικού πυρηνικού εργαστηρίου των ΗΠΑ. Εκπρόσωπος του εργαστηρίου δήλωσε στη ΦτΑ ότι σταματούν όλες οι απόρρητες δραστηριότητες όσο θα διεξάγεται εσωτερική καταμέτρηση όλων των συσκευών αποθήκευσης στοιχείων. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την εξαφάνιση, την περασμένη εβδομάδα, δύο υπολογιστών που περιείχαν απόρρητες πληροφορίες. Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε θα ξαναρχίσουν οι απόρρητες δραστηριότητες του εργαστηρίου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 19 July 2004 - 1:18:13 UTC