Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-11-01

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές σε Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, ...
  • [02] Κίσσινγκερ: Υπέρ χρονικών περιορισμών ...
  • [03] Ισραηλινές επιχειρήσεις και στη Δυτική Όχθη.
  • [04] Ιστορική ημέρα για την ΕΕ

  • [01] Εκλογές σε Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, ...

    01 Nov 2004, 01:20 UTC

    Εκλογές πραγματοποιήθηκαν χθες σε 4 χώρες της νότιας Αμερικής. Τα exit poll στη Ουρουγουάη δείχνουν ότι ο σοσιαλιστής προεδρικός υποψήφιος Ταμπάρε Βάσκουεζ, είναι και ο νικητής των προεδρικών εκλογών της Κυριακής με πάνω από το 50% της ψήφου, γεγονός που θα αποτρέψει και δεύτερο γύρο εκλογών. Στο μεταξύ, έκλεισαν οι κάλπες και στη Βενεζουέλα όπου πραγματοποιήθηκαν τοπικές και δημοτικές εκλογές που αναμένεται ότι θα επιτύχουν την διεύρυνση της δύναμης του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Ούγκο Τσάβεζ. Εξάλλου στη Βραζιλία το κυβερνών εργατικό κόμμα θα αντιμετωπίσει ήττα στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, και θα χάσει και το δημαρχείο του Σάο Πάολο, ενώ στη Χιλή αναμένεται νίκη του κυβερνώντος κεντρο-αριστερού συνασπισμού ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα του χρόνου.

    [02] Κίσσινγκερ: Υπέρ χρονικών περιορισμών ...

    01 Nov 2004, 02:07 UTC

    Σε άρθρο του στο Αμερικανικό ειδησεογραφικό περιοδικό, Newsweek, ο πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρυ Κίσσινγκερ, δήλωσε ότι θα πρέπει να τεθούν συγκεκριμένοι χρονικοί περιορισμοί στις συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας και του Ιράν. Ο κ. Κίσσινγκερ δηλώνει ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει επίσης να αποφασίσει μετά από πόσο χρονικό διάστημα τα πυρηνικά προγράμματα των δύο αυτών χωρών δεν θα μπορούν πλέον να αντιστραφούν. Και επισημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αποφασίσει τι κίνητρα θα προσφέρει και τι πιέσεις είναι αποφασισμένη να ασκήσει, αν τα κίνητρα αυτά δεν φέρουν αποτελέσματα. Επίσης ο κ. Κίσσινγκερ τονίζει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε διμερείς συνομιλίες με την Πιονγιάνγκ, γιατί κάτι τέτοιο θα δώσει στην Ουάσιγκτον τον ρόλο του μοναδικού υπεύθυνου για την τήρηση της εφαρμογής οποιασδήποτε συμφωνίας επιτευχθεί στα σύνορα με τη Κίνα.

    [03] Ισραηλινές επιχειρήσεις και στη Δυτική Όχθη.

    01 Nov 2004, 02:11 UTC

    Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι και παλαιστινιακές πηγές δήλωσαν ότι Παλαιστίνιος εξτρεμιστής σκοτώθηκε χθες από Ισραηλινούς στρατιώτες στη διάρκεια μάχης στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης. Επίσης άλλος ένας εξτρεμιστής τραυματίστηκε και τουλάχιστον 4 άλλοι συνελήφθησαν. Οι Ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται στη περιοχή της Τζενίν από την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιώντας εφόδους για την εύρεση εξτρεμιστών. Στο μεταξύ στη Λωρίδα της Γάζας, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο που πλησίαζε Εβραϊκό οικισμό.

    [04] Ιστορική ημέρα για την ΕΕ

    29 Oct 2004, 15:38 UTC

    Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν στη Ρώμη το πρώτο ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Η τελετή της υπογραφής, πραγματοποιήθηκε στην ίδια αναγεννησιακή αίθουσα όπου είχε υπογραφεί και η ιδρυτική συνθήκη της Κοινότητας, το 1957. Το ιστορικό έγγραφο υπογράφτηκε, εν μέσω διαμάχης σε σχέση με τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, απέσυρε χθες τον κατάλογο των υποψήφιων μελών της Επιτροπής, λόγω του ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόβαλε αντίρρηση στο διορισμό ως επιτρόπου για θέματα δικαιοσύνης, του Ιταλού Ρόκο Μπουτιλιόνε, ο οποίος έχει προβεί σε αμφιλεγόμενα σχόλια, σε σχέση με την ομοφυλοφιλία και το ρόλο των γυναικών. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, η χώρα του οποίου έχει την εκ περιτροπής προεδρία της Κοινότητας, δήλωσε πως οι 25 ηγέτες εξέφρασαν αργότερα την πλήρη υποστήριξή τους προς τον κ. Μπαρόζο.

    Το νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα προβλέπει θέση προέδρου της Κοινότητας, σε αντικατάσταση του θεσμού της ανά εξάμηνο εκ περιτροπής προεδρίας. Επίσης, προβλέπει ένα ισχυρότερο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θα χειρίζεται δύσκολα θέματα, όπως αυτό της μετανάστευσης. Το Σύνταγμα πρέπει τώρα να επικυρωθεί εντός τριών ετών από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 2 November 2004 - 2:18:09 UTC