Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-12-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκατομμύρια δολάρια απ' την διεθνή κοινότητα προς τους πληγέντες, 35 εκατ. και πολλα εφόδια προσφέρουν οι ΗΠΑ.
  • [02] Ιράκ: Τουλάχιστον 23 οι νεκροί από επιθέσεις Βόρεια της Βαγδάτης.
  • [03] Ουκρανία: Ο Γιανουκόβιτς αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών.
  • [04] Πάουελ: Οι Ουκρανοί θα πρέπει να είναι περήφανοι για τις εκλογές της Κυριακής.
  • [05] Ιράκ: Απόπειρα δολοφονίας ηγέτη Σιιτών, το κύριο κόμμα των Σουνιτών αποσύρεται απ' τις εκλογές.
  • [06] Ισραήλ: Σύντομη σύλληψη Παλαιστίνιου προεδρικού υποψηφίου.

  • [01] Εκατομμύρια δολάρια απ' την διεθνή κοινότητα προς τους πληγέντες, 35 εκατ. και πολλα εφόδια προσφέρουν οι ΗΠΑ.

    29 Dec 2004, 02:19 UTC

    Η διεθνής κοινότητα προσφέρει βοήθεια εκατομμυρίων δολαρίων για τις προσπάθειες αποκατάστασης των καταστροφών στην νοτιοανατολική Ασία, όπου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως ασθένειες που θα προκύψουν απ τις ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή, θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τον αριθμό των νεκρών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες ότι είναι έτοιμη να χορηγήσει βοήθεια 41ος εκατομμυρίων δολαρίων στις πληγείσες χώρες. Επίσης η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα δώσει 30 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Βατικανό ανακοίνωσε ότι έχει ήδη μαζέψει 6 εκατομμύρια δολάρια για τους πληγέντες, μετά την έκκληση του Πάπα Ιωάννη Παύλου σ όλους τους Ρωμαιοκαθολικούς να βοηθήσουν.

    Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ υπερδιπλασίασαν την αρχική προσφορά τους ανακοινώνοντας χθες ότι θα δώσουν συνολικά 35 εκατομμύρια δολάρια. Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ειδικές ομάδες χειρισμού και αντιμετώπισης καταστροφών και εκτάκτων περιστατικών έχουν σταλεί στην Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα για τα συζητήσουν με τοπικούς αξιωματούχους ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες τους. Επίσης έχουν σταλεί στη περιοχή 11 Αμερικανικά πλοία που μεταφέρουν μονάδες καθαρισμού του νερού, κινητά χειρουργεία, ελικόπτερα και άλλο μηχανολογικό και κατασκευαστικό εξοπλισμό. Επίσης ο αμερικανικός στρατός έστειλε στις πληγείσες περιοχές 12 μεταγωγικά αεροσκάφη με εφόδια, όπως πόσιμο νερό και δέματα με υλικό για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, ενώ άλλα 9 αμερικανικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης επιζώντων. Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, o αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι το κόστος της όλης αυτής προσπάθειας θα ανέλθει σε δισεκατομμύρια δολάρια, και ότι η Ουάσιγκτον θα είναι μία από τις «σημαντικότερες χορηγούς» των διεθνών αυτών προσπαθειών. Εξάλλου, το Στεητ Ντηπαρτμεντ ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 12 αμερικανών, 7 στη Σρι Λάνκα και 5 στην Ταϊλάνδη.

    [02] Ιράκ: Τουλάχιστον 23 οι νεκροί από επιθέσεις Βόρεια της Βαγδάτης.

    29 Dec 2004, 02:48 UTC

    Αντάρτες στο Ιράκ εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων στη Βόρεια Βαγδάτη κατά των δυνάμεων ασφάλειας της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 23 αστυνομικούς και μέλη της εθνοφρουράς.

    Οι αρχές δήλωσαν ότι κατά τις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκε συνδυασμός ενόπλων ατόμων και βομβών σε παγιδευμένα αυτοκίνητα μέσα και κοντά στην Τικριτ, τη Σαμάρα , τη Μπαλάντ και τη Μπακούμπα.

    Στη Βαγδάτη, ανώτερος αξιωματούχος της Εθνοφρουράς επέζησε απόπειρα δολοφονίας, κατά την οποία βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο σπίτι του. Τουλάχιστον 6 φρουροί τραυματίστηκαν από την επίθεση.

    Από αμερικανικής πλευράς, ο ταξίαρχος, Τζέφρυ Χάμμοντς, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ περιμένει την εντατικοποίηση των επιθέσεων εν όψει των εκλογών της 30ης Ιανουαρίου.

    [03] Ουκρανία: Ο Γιανουκόβιτς αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών.

    28 Dec 2004, 03:59 UTC

    Ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Βικτωρ Γιανούκοβιτς, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής. Με καταμετρημένες όλες σχεδόν τις ψήφους ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Βίκτωρ Γιουσένκο, προηγείται με ποσοστό 52%, έναντι ποσοστού 44% που παίρνει ο κ. Γιανουκόβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα και καταγγέλλει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του συντάγματος. Επίσης δήλωσε ότι η νέα εκλογική νομοθεσία ευνόησε τον αντίπαλο του. Πάντως εκπρόσωπος των Ευρωπαίων παρατηρητών των εκλογών δήλωσε ότι οι εκλογές της Κυριακής έφεραν την Ουκρανία πλησιέστερα προς τα διεθνή πρότυπα για την διεξαγωγή ελεύθερων και αδιάβλητων εκλογών.

    [04] Πάουελ: Οι Ουκρανοί θα πρέπει να είναι περήφανοι για τις εκλογές της Κυριακής.

    28 Dec 2004, 04:01 UTC

    Β. Γιουσένκο

    Ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής και χαρακτήρισε τις εκλογές ιστορικής σημασίας στιγμή για την δημοκρατία στην Ουκρανία, γιατί ο λαός της είχε την ευκαιρία να επιλέξει τον νέο του ηγέτη ελεύθερα. Ο κ. Πάουελ ζήτησε επίσης απ τους Ουκρανούς να γεφυρώσουν τις διαφορές τους. Επίσης ο πρόεδρος της άνω Ρωσικής Βουλής, Σεργκέι Μιρόνωφ, δήλωσε ότι η χώρα του θα σεβαστεί την επιλογή του Ουκρανικού λαού και θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε αναδειχτεί νικητής των εκλογών. Από τη πλευρά τους αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν ικανοποίηση για τα εκλογικά αποτελέσματα και αναφέρθηκαν σε αύξηση της συνεργασίας της Ουκρανίας με την Ευρώπη. Τέλος ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αλεξάντερ Κβασνιέφκσι, που μεσολάβησε για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία, προσκάλεσε ήδη τον νικητή των εκλογών, Βίκτωρ Γιουσένκο, να επισκεφτεί τη Πολωνία τον Ιανουάριο.

    [05] Ιράκ: Απόπειρα δολοφονίας ηγέτη Σιιτών, το κύριο κόμμα των Σουνιτών αποσύρεται απ' τις εκλογές.

    28 Dec 2004, 04:05 UTC

    Στο Ιράκ, βομβιστής αυτοκτονίας προσπάθησε να σκοτώσει τον ηγέτη του ισχυρότερου πολιτικού κόμματος των Σιιτών, Αμπντούλ Αζίζ Αλ Χακίμ, ο οποίος όμως κατάφερε να γλιτώσει. Πάντως απ την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άτομα. Επίσης χθες το κύριο κόμμα των Σουνιτών ανακοίνωσε ότι αποσύρεται απ τις εκλογές λόγω ανησυχιών για τα επίπεδα βίας και τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι Σιίτες και οι Σουνίτες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές. Στο μεταξύ, νέο ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ζητά απ τους Ιρακινούς να μποϋκοτάρουν τις εκλογές και χαρακτηρίζει άπιστους αυτούς που θα προσέλθουν στις κάλπες. Πάντως δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του μηνύματος.

    [06] Ισραήλ: Σύντομη σύλληψη Παλαιστίνιου προεδρικού υποψηφίου.

    28 Dec 2004, 04:09 UTC

    Η Ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα τον Παλαιστίνιο προεδρικό υποψήφιο, Μουσταφά Μπαργκουτί, γιατί βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ χωρίς ειδική άδεια. Οι Ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι ο κ. Μπαργκουτί είχε άδεια να διασχίσει την Ιερουσαλήμ, αλλά όχι να παραμείνει στη πόλη και να πραγματοποιήσει προεκλογικές εμφανίσεις. Πάντως η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει εγκρίνει μέτρα διευκόλυνσης της Παλαιστινιακής εκλογικής διαδικασίας, στα οποία περιλαμβάνονται και άδειες πραγματοποίησης προεκλογικών συγκεντρώσεων στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Επίσης χθες το Ισραήλ άφησε ελεύθερους 159 Παλαιστίνιους κρατούμενους.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 30 December 2004 - 2:18:09 UTC