Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-01-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελ Μπαραντέι: Το Ιράν θα επιτρέψει επίσκεψη επιθεωρητών σε στρατιωτική βάση.
  • [02] Ανάν: Αγώνα δρόμου αποτελεί η παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς
  • [03] ΗΠΑ: Και η υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης στέλνει γιατρούς και εφόδια στη Μπάντα Άτσε
  • [04] Ισραήλ: 34 έφεδροι αρνούνται να ...
  • [05] Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας ...
  • [06] ΗΕ: Κίνδυνος για επιδημίες και ...
  • [07] 50% μείωση των εισιτηρίων της ...

  • [01] Ελ Μπαραντέι: Το Ιράν θα επιτρέψει επίσκεψη επιθεωρητών σε στρατιωτική βάση.

    06 Jan 2005, 02:21 UTC

    Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, δήλωσε ότι το Ιράν συμφώνησε να επιτρέψει σε επιθεωρητές της διεθνούς υπηρεσίας να επισκεφτούν, μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, την στρατιωτική βάση Παρτσίν, που οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη μυστικού προγράμματος πυρηνικών όπλων. Ο κ. Ελ Μπαραντέι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να βρεθεί στην συγκεκριμένη στρατιωτική βάση και επεσήμανε ότι αν δεν βρεθεί πυρηνικό υλικό, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αναπτύσσεται εκεί πυρηνικό όπλο.

    [02] Ανάν: Αγώνα δρόμου αποτελεί η παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς

    06 Jan 2005, 21:25 UTC

    Κόφι Ανάν

    Ο γενικός γραμματέας των ΗΕ Κόφι Ανάν λέει ότι από τα χρήματα που έχουν δοθεί για να βοηθηθούν οι σεισμοπαθείς περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια πρέπει να διατεθούν αμέσως. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής στην Τζακάρτα, ο κ. Ανάν είπε ότι η παροχή βοήθειας προς τους επιζώντες αποτελεί αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο και ζήτησε από τις δωρήτριες χώρες να δώσουν τα χρήματα που υποσχέθηκαν το ταχύτερο δυνατόν.

    Αξιωματούχοι των ΗΕ λένε ότι 3 με 4 δισεκατομμύρια δολάρια οικονομικής βοήθειας έχουν συγκεντρωθεί ήδη, ενώ εξακολουθεί η τεράστια επιχείρησης διανομής τροφίμων, νερού και φαρμάκων σε ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές, των 11 χωρών που επλήγησαν από το τσουνάμι. Οι παγκόσμιοι ηγέτες που συμμετείχαν στη διάσκεψη της Τζακάρτας, εξέδωσαν σήμερα ανακοινωθέν που προβλέπει την εγκατάσταση συστήματος προγνώσεως των τσουνάμι στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

    Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε επιπλέον 461 εκατομμύρια δολάρια, επιπλέον, σε οικονομική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς.

    [03] ΗΠΑ: Και η υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης στέλνει γιατρούς και εφόδια στη Μπάντα Άτσε

    06 Jan 2005, 21:37 UTC

    Η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης λέει ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της για την παροχή καθαρού νερού, ειδών υγιεινής και φαρμάκων στα θύματα του τσουνάμι. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ουίλλιαμ Γκάβερνικ δήλωσε στην ΦτΑ, ότι ομάδα έμπειρων Αμερικανών ιατρών βρίσκεται καθοδόν προς την Μπάντα Ατσε, μεταφέροντας εφόδια και υλικό για την περίθαλψη των επιζώντων.

    Ο κ. Γκάβερνικ είπε επίσης ότι η τεράστια αμερικανική επιχείρηση αρωγής, συντονίζεται τώρα με τις προσπάθειες των ΗΕ. Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι θα συνεχιστεί για καιρό να υπάρχει ανάγκη ψυχολόγων για να βοηθήσουν τα θύματα να ξεπεράσουν τα ψυχολογικά τους τραύματα.

    [04] Ισραήλ: 34 έφεδροι αρνούνται να ...

    06 Jan 2005, 21:48 UTC

    34 Ισραηλινοί έφεδροι αξιωματικοί δημοσίευσαν επιστολή λέγοντας ότι δεν θα εκτελέσουν διαταγές της κυβέρνησης για την εκκένωση εποίκων με βάση το σχέδιο απόσυρσης από την Γάζα.

    Η επιστολή, που δημοσιεύτηκε σήμερα σε Ισραηλινή εφημερίδα, αποτελεί την πιο πρόσφατη εκδήλωση αντίθεσης προς το σχέδιο του Πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για τη διάλυση όλων των οικισμών της Λωρίδας της Γάζας και 4 μικρών οικισμών της Δυτικής Όχθης, αργότερα φέτος.

    Οι αξιωματικοί αναφέρουν στην επιστολή τους ότι οποιαδήποτε διαταγή για εκκένωση οικισμών παραβιάζει την πολιτική και στρατιωτική νομοθεσία. . Από την πλευρά της η κυβέρνηση Σαρόν αναφέρει ότι θα αποπέμψει οποιονδήποτε αξιωματικό εξακολουθήσει να εκφράζει ανάλογες απόψεις.

    [05] Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας ...

    06 Jan 2005, 02:17 UTC

    Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας εξετάζει σήμερα την προσφυγή του πρώην πρωθυπουργού, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, για εκλογικές παρατυπίες στις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα. Πάντως η Κεντρική Επιτροπή Εκλογών της Ουκρανίας έχει ήδη απορρίψει παρόμοια προσφυγή του κ. Γιανουκόβιτς λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων. Οι σύμβουλοι του κ. Γιανουκόβιτς δήλωσαν ότι δεν διατηρούν πολλές ελπίδες ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα υποστηρίξει το αίτημα τους και χαρακτήρισαν την στάση του δικαστηρίου μεροληπτική. Επίσης χθες ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, δέχτηκε την παραίτηση του κ. Γιανουκόβιτς απ το πρωθυπουργικό αξίωμα.

    [06] ΗΕ: Κίνδυνος για επιδημίες και ...

    06 Jan 2005, 01:59 UTC

    Στην Νότια Ασία, νοσοκομεία και προσφυγικοί καταυλισμοί «ξεχειλίζουν» από τραυματίες και επιζώντες των φονικών τσουνάμι, ενώ ο συντονιστής της ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΕ, Γιαν Έγκελαντ, δήλωσε ότι η περιοχή θα χρειαστεί διεθνή βοήθεια επί τουλάχιστον ένα χρόνο. Επίσης οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ συνεχίζουν να προειδοποιούν για το ενδεχόμενο επιδημιών στους προσφυγικούς καταυλισμούς, καθώς και για πιθανότητες εκμετάλλευσης γυναικών και παιδιών, αν δεν βελτιωθούν οι χαοτικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι περίπου 150 χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν από επιδημίες. Ο κ. Έγκελαντ δήλωσε ότι οι πληγείσες περιοχές θα χρειαστούν διεθνή βοήθεια, ιδιαίτερα με την χρήση ελικοπτέρων, επί ένα και πλέον χρόνο, έως ότου αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο και έκανε έκκληση στους κατοίκους περιοχών που μαστίζονταν από βιαιότητες να διατηρήσουν την ειρήνη για να συνεχιστεί το έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

    Από τη πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, επισκέφτηκε χθες την επαρχία Άτσε της Ινδονησίας και δήλωσε ότι οι καταστροφές είναι οι χειρότερες που έχει δει ποτέ στη ζωή του. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών υπολογίζεται στις 150 χιλιάδες και απ αυτές οι 100 χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους στην Ινδονησία.

    [07] 50% μείωση των εισιτηρίων της ...

    06 Jan 2005, 03:16 UTC

    Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αεροπορικών εταιριών στις ΗΠΑ έγινε ακόμα σκληρότερος την Τετάρτη, μετά την αναγγελία της εταιρίας Δέλτα ότι μειώνει τις τιμές των εισιτηρίων της εσωτερικών πτήσεων κατά 50%. Οι αναλυτές πιστεύουν πως η Δέλτα σχεδιάζει να προσελκύσει πελάτες που τώρα χρησιμοποιούν φθηνότερες εταιρίες, όπως την Σάουθγουέστερν Αιρλάινς και την ΑιρΤράν. Οι δύο εταιρίες ακολούθησαν στρατηγική μειωμένων τιμών εισιτηρίων, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους επιβάτες στις πτήσεις τους. Μετά την είδηση αυτή, οι μετοχές ορισμένων εταιριών έπεσαν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, επειδή οι επενδυτές προφανώς ανησυχούν ότι ο ανταγωνισμός μπορεί να οδηγήσει και άλλες εταιρίες στο να ρίξουν τις τιμές τους με συνέπεια να μειωθούν τα κέρδη τους. Η εταιρία Δέλτα καθώς και άλλες αεροπορικές εταιρίες, έχουν υποστεί οικονομική ζημία από φθηνότερες αεροπορικές εταιρίες και τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 8 January 2005 - 2:18:09 UTC