Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-06-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσπάθειες για την ανεύρεση του Σινούκ
  • [02] Ιράκ: Αφέθηκε ελεύθερος Τούρκος όμηρος
  • [03] Ισραήλ: Νέες συγκρούσεις εποίκων αστυνομίας
  • [04] Στη Ρωσία ο πρόεδρος της Κίνας
  • [05] Οικονομικές μεταρρυθμίσεις το κύριο μέλημα της Βρετανικής προεδρίας
  • [06] Βρυξέλλες: Υιοθετήθηκε το πλαίσιο ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Τουρκία
  • [07] Κώστας Καραμανλής: Πολύ χρήσιμη ήταν η συνάντηση με τον κ. Μπλέαρ
  • [08] Το ευρωσύνταγμα ενέκρινε η Κυπριακή Δημοκρατία
  • [09] Η Ελένη γυρνά στο χωριό

  • [01] Προσπάθειες για την ανεύρεση του Σινούκ

    30-06-2005

    Ελικόπτερο Σινούκ σε επιχείρηση στο Αφγανιστάν(φωτο αρχείου)

    Οι αμερικανικές δυνάμεις αγωνίζονται να πλησιάσουν τα συντρίμμια μεγάλου στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Σινούκ που συνετρίβη τη Τρίτη στο Αφγανιστάν, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί όλοι και οι 17 αμερικανοί στρατιώτες που επέβαιναν στο ελικόπτερο. Αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος τους θα πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα για τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Επίσης Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι απ' ότι φαίνεται το ελικόπτερο κατερρίφθη από εχθρικά πυρά. Λίγο μετά την κατάρριψη του οι Ταλεμπάν ανέλαβαν την ευθύνη.

    [02] Ιράκ: Αφέθηκε ελεύθερος Τούρκος όμηρος

    30-06-2005

    Αϊχάμ Αλ Σαμαρίε

    Στο Ιράκ, αφέθηκε ελεύθερος Τούρκος επιχειρηματίας που είχε πέσει θύμα απαγωγής εξτρεμιστών στις 13 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ο Αμπντουλκαντίρ Τανρικουλού βρίσκεται τώρα στην τουρκική πρεσβεία στη Βαγδάτη, περιμένοντας την επιστροφή του στη Τουρκία. Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός ηλεκτρικής ενέργειας του Ιράκ, Αϊχάμ Αλ Σαμαρίε, που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ανταρτική οργάνωση, υπέβαλε την Τετάρτη κατάλογο αιτημάτων προς τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος διάρκειας από ένα έως τρία χρόνια για την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από το Ιράκ, την διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των ανταρτών και την συνέχιση της ανασυγκρότησης του ιρακινού στρατού.

    [03] Ισραήλ: Νέες συγκρούσεις εποίκων αστυνομίας

    30-06-2005

    Εκατοντάδες ακροδεξιοί Ισραηλινοί που αντιτίθενται στην απόσυρση των εβραϊκών οικισμών από τη Λωρίδα της Γάζας, συνελήφθησαν μετά από παρέμβαση της αστυνομίας την Τετάρτη, επειδή είχαν αποκλείσει σημαντικούς οδικούς κόμβους σε διάφορα σημεία του Ισραήλ. Η ισραηλινή αστυνομία ανέπτυξε αστυνομική δύναμη 6,000 ανδρών, που δέχεται εντολές απ' τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αριελ Σαρόν, που τόνισε ότι δεν θα επιτραπεί σε πολέμιους της απόσυρσης να αποδιοργανώσουν τη χώρα. Η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει τους ακτιβιστές που είχαν αποκλείσει κύρια οδική αρτηρία στην Ιερουσαλήμ, ενώ αργότερα χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, που παρόλα αυτά κατάφεραν να σταματήσουν την κίνηση των αυτοκινήτων. Παρόμοια περιστατικά αναφέρθηκαν στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα. Νωρίτερα την Τετάρτη, πολέμιοι της απόσυρσης έριξαν καρφιά και λάδι σε κεντρικό δρόμο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας. Στη νότια Γάζα, τα ισραηλινά στρατεύματα δια της βίας απομάκρυναν μια μικρή ομάδα εποίκων από παράνομους οικισμούς, συλλαμβάνοντας τουλάχιστον 8 από αυτούς.

    [04] Στη Ρωσία ο πρόεδρος της Κίνας

    30-06-2005

    Ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Ζιντάο, αρχίζει σήμερα τετραήμερη επίσκεψη στη Ρωσία για συνομιλίες με το πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που αναμένεται ότι θα επικεντρωθούν σε θέματα διμερούς εμπορίου, ενεργειακών πόρων και διεθνών σχέσεων. Αναμένεται ότι ο κ. Χού να πιέσει τον κ. Πούτιν να εγκρίνει την κατασκευή Ρωσικού πετρελαιαγωγού μέσω Κίνας. Πριν αναχωρήσει απ' την Κίνα ο πρόεδρος Χού είχε δηλώσει στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι ελπίζει στην αύξηση του Ρωσο-Κινεζικού εμπορίου στα 60 με 80 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το έτος 2010.

    [05] Οικονομικές μεταρρυθμίσεις το κύριο μέλημα της Βρετανικής προεδρίας

    30-06-2005

    Ο αντιπρόεδρος της Βρετανικής κυβέρνησης, Τζον Πρέσκοτ, δήλωσε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει την προεδρία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να προωθήσει τον εκσυγχρονισμό των οικονομικών της κοινότητας. Και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκής Ένωση θα πρέπει να διευρύνει τις δαπάνες της σε θέματα έρευνας, απαραίτητα για την οικονομική ανάπτυξη. Η Βρετανία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Λουξεμβούργο την 1η Ιουλίου.

    [06] Βρυξέλλες: Υιοθετήθηκε το πλαίσιο ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Τουρκία

    Μαίρη Παραπονιάρη, Λουξεμβούργο

    30-06-2005

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε, όπως αναμενόταν, στις Βρυξέλλες το λεγόμενο 'πλαίσιο ενταξιακών διαπραγματεύσεων' για την Τουρκία, επαναλαμβάνοντας ότι παραμένει στόχος της να αρχίσουν στις 3 Οκτωβρίου οι επίσημες συνομιλίες με την Άγκυρα όπως είχε αποφασισθεί στην Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου, αλλά η έναρξη του διαλόγου δεν εγγυάται την τελική ένταξη η οποία και αν επιτευχθεί δεν θα γίνει πριν από το 2014 βόπως τόνισε ο αρμόδιος για την διεύρυνση επίτροπoς, Ολυ Ρέν , αλλά και η Επίτροπος, Ντανούτα Χούμπνερ, η οποία τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει πρώτα να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της μέχρι το 2013, να σταθεροποιήσει το οικονομικό της μέλλον και μετά να μιλάει για διεύρυνση.

    Αναστολή της διεύρυνσης μέχρι να αναδιαρθρωθούν οι θεσμοί της Ένωσης, ζήτησε εξ άλλου και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δεξιάς και υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εμφανίζεται και ο επικρατέστερος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2007, υπονοώντας την Τουρκία και όχι την Ρουμανία και Βουλγαρία που έχουν ήδη υπογράψει την συνθήκη προσχώρησης. Το πλαίσιο αυτό των διαπραγματεύσεων όμως που καθορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές, τις διαδικασίες των διαπραγματεύσεων αλλά και τις υποχρεώσεις για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων ένταξης από πλευράς Τουρκίας, πρόκειται να τεθεί προς έγκριση στα 25 κράτη μέλη και να εγκριθεί με ομοφωνία. Έτσι η δήλωση του Γάλλου Υπουργού αποτελεί ήδη το πρώτο ορατό εμπόδιο στις εξελίξεις. Γιατί εμπόδια μπορεί να προκύψουν και από την ίδια την Τουρκία καθώς στο πλαίσιο περιλαμβάνονται δικλίδες ασφαλείας που θα επιτρέπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αναστέλλει τις οδηγίες για θέματα όπως είναι η ελεύθερη διακίνηση πολιτών αν διαπιστωθεί π.χ. ότι η ένταξη της Τουρκίας θα οδηγήσει σε μαζική εισροή μεταναστών προς τα κράτη μέλη. Και φυσικά στην περίπτωση καταγγελιών για σοβαρή και συνεχή παραβίαση των αρχών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και τού σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Κομισιόν θα μπορεί να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις θέτοντας νέους όρους για την επανάληψή τους.

    Πάντως στην παράγραφο 4 του διαπραγματευτικού πλαισίου έχουν περιληφθεί όλοι οι όροι που τίθενται στην Τουρκία, και καλύπτουν πλήρως τις ελληνικές θέσεις, όπως ομαλοποίηση των σχέσεων με όλα τα κράτη μέλη περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας και φυσικά επέκταση στην Κύπρο της Συμφωνίας της τελωνειακής ένωσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή το περίφημο πρωτόκολλο. Ακόμη όσον αφορά στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίζεται η ανάγκη του σεβασμού από πλευρά της Τουρκίας των σχέσεων καλής γειτονίας και η δέσμευση της να επιλύσει τις συνοριακές διαφορές που εκκρεμούν σύμφωνα με τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών κι ακόμη μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης , αν χρειασθεί.

    Στην Ελλάδα, σχολιάζοντας την εξέλιξη ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι η θέση της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και την έναρξη των διαπραγματεύσεων παραμένει η ίδια. Με δεδομένο ότι η Άγκυρα θα υπογράψει το Πρωτόκολλο, οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν στις 3 Οκτωβρίου .

    [07] Κώστας Καραμανλής: Πολύ χρήσιμη ήταν η συνάντηση με τον κ. Μπλέαρ

    30-06-2005

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε σήμερα, στο Λονδίνο με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Tόνυ Μπλέαρ με τον οποίο και συζήτησε διάφορα διεθνή και ευρωπαϊκά θέματα.

    Αμέσως μετά την συνάντηση ο κύριος Καραμανλής συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του τύπου τους οποίους και ενημέρωσε για τις συζητήσεις του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συνάντησή με τον Βρετανό ομόλογό του 'πολύ χρήσιμη' διότι έδωσε την ευκαιρία να συζητηθεί 'ένα ευρύ φάσμα διεθνών, ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων'.

    Ο κύριος Καραμανλής είπε ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι εξέθεσε στον κύριο Μπλέαρ τις γνωστές απόψεις της Ελλάδος καθώς και τις προτάσεις της Αθήνας για τις εξελίξεις αυτές. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι από πλευράς του άκουσε με ενδιαφέρον τον κύριο Μπλέαρ 'να παρουσιάζει τις προτεραιότητες της επικείμενης Βρετανικής Προεδρίας για αυτά τα θέματα, κυρίως για τη διαδικασία κύρωσης της Συνταγματικής Συνθήκης και τις δημοσιονομικές προοπτικές για την περίοδο 2007-2013'.

    Στην ίδια ενημέρωση, αναφέρθηκε επίσης ότι άλλα θέματα της συζήτησης ήταν οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Δυτικά Βαλκάνια, με την Τουρκία και τέλος το Κυπριακό. Όσον αφορά στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Βρετανίας οι κύριοι Καραμανλής και Μπλέαρ επιβεβαίωσαν ότι αυτές 'βρίσκονται σε άριστο επίπεδο'.

    Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνάντηση και η συζήτηση έγιναν σε 'πάρα πολύ εποικοδομητικό πλαίσιο' και ευχήθηκε 'στον Βρετανό Πρωθυπουργό και τη Βρετανική Προεδρία καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, στο εξάμηνο που αρχίζει'.

    [08] Το ευρωσύνταγμα ενέκρινε η Κυπριακή Δημοκρατία

    30-06-2005

    Το Κυπριακό κοινοβούλιο ενέκρινε το προτεινόμενο νέο σύνταγμα της ΕΕ, με ψήφους 30 υπέρ, 19 κατά και μία αποχή. Έτσι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η 11η χώρα της οποίας το κοινοβούλιο ή το εκλογικό σώμα ενέκρινε το σύνταγμα. Το Λουξεμβούργο θα είναι η επόμενη χώρα όπου θα διεξαχθεί σχετικό δημοψήφισμα στις 10 Ιουλίου. Το μέλλον του συντάγματος φάνηκε αβέβαιο, αφού οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί ψηφοφόροι απέρριψαν το έγγραφο. Για να ισχύσει το νέο σύνταγμα πρέπει αν εγκριθεί από όλες τις 25 χώρες μέλη.

    [09] Η Ελένη γυρνά στο χωριό

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσινγκτον

    30-06-2005

    Δείτε το ρεπορτάζ «Η Ελένη γυρνά στο χωριό» -Download

    Δείτε το ρεπορτάζ «Η Ελένη γυρνά στο χωριό»

    Ένα καινούργιο βιβλίο, ιδιαίτερου Ελληνικού ενδιαφέροντος, άρχισε αυτές τις μέρες να κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι γραμμένο από συγγραφέα που έχει ρίζες σε κάποιο χωριό της Ελλάδας και τιτλοφορείται 'Βόρεια της Ιθάκης'. Στο νέο βιβλίο είναι αφιερωμένο και το τηλεοπτικό ρεπορτάζ μας της εβδομάδας αυτής.

    Κείμενο Ρεπορτάζ:

    Η συγγραφέας Ελένη Γκέητζ, εγγονή της θρυλικής Ελένης Γκατζογιάννη από το χωριό Λιά της Ηπείρου, παρουσίασε, εδώ στο Ελληνικό Σπίτι της Ουάσιγκτον, το πρώτο βιβλίο της που έχει ως θέμα την εμπειρία από ένα χρόνο που πέρασε στο ορεινό χωριό της γιαγιάς της, επιβλέποντας την ανοικοδόμηση του καταστραμμένου, επί μισό και πλέον αιώνα, σπιτιού της οικογένειάς της. Το βιβλίο με τίτλο 'Βόρεια της Ιθάκης' εξηγεί πως ο λόγος που το σπίτι αυτό έμενε εγκαταλελειμμένο για τόσες δεκαετίες ήταν επειδή τα παιδιά της Ελένης Γκατζογιάννη, που είχαν γεννηθεί εκεί, δεν ήθελαν να το ξαναδούν μετά το τι συνέβη στη μητέρα τους στην εποχή του εμφύλιου πολέμου.

    Η Ελένη Γκατζογιαννη στο κέντρο καθιστή και ο Νίκολας Γκέητζ στα δεξιά της.

    Η Ελένη Γκατζογιάννη εκτελέστηκε το 1948 από κομμουνιστές αντάρτες επειδή φυγάδεψε από το χωριό, όταν αυτό βρίσκονταν υπό ανταρτικό έλεγχο, τέσσαρα από τα πέντε παιδιά της για να γλιτώσουν το παιδομάζωμα. Η ιστορία της, γραμμένη από ένα των φυγαδευμένων παιδιών, τον μοναχογιό της και γνωστό σήμερα δημοσιογράφο Nίκο Γκατζογιάννη, ενέπνευσε το γύρισμα της κινηματογραφικής ταινίας 'Ελένη' το 1985.

    Αλλά η Ελένη Γκέητζ, που έχει μιας ακόμα γενιάς απόσταση από την Ελένη Γκατζογιάννη, δεν θέλησε το σπίτι της γιαγιάς της να θυμίζει μόνο λύπες και πόνους. Ήξερε πως το ίδιο σπιτικό είχε επίσης γνωρίσει πολλά γέλια και χαρές σε άλλες προηγούμενες μέρες. Όπως λέει: 'Ο πατέρας μου και οι θείες μου συχνά μιλάνε για τα παιδικά τους χρόνια στο Λιά. Ξανάχτισα το σπίτι όπου μεγάλωσαν θέλοντας να τους χαρίσω τέτοιες αναμνήσεις'.;

    Ελένη Γκέητζ

    Όταν η Ελένη Γκέητζ ανακοίνωσε τα σχέδια που έκανε για το σπίτι στο χωριό, οι θείες της έβαλαν τις φωνές. Λέγεται μάλιστα ότι ήταν τόσο δυνατές όσο οι φωνές που χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν στη βουνοπλαγιά του Λιά όταν ήταν παιδιά. Ο πατέρας της, ο Νίκολας, ήταν κι αυτός σκεπτικός. Όπως εξήγησε: 'Είχαμε ανάμικτα αισθήματα. Σε αυτό το σπίτι η μητέρα μου είχε φυλακιστεί και βασανιστεί πριν την εκτέλεσή της. Όμως συμφωνήσαμε με την Ελένη να ξαναχτιστεί το σπίτι για να δείχνει ότι η οικογένειά μας δεν διαλύθηκε. Επέζησε και άκμασε'.

    Για την Eλένη Γκέητζ, το χτίσιμο του σπιτιού στα πάτρια εδάφη σήμαινε ότι έπρεπε να αφήσει το διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη και τη δημοσιογραφική της δουλειά στην ίδια μεγαλούπολη και να εγκατασταθεί στο Λιά επί όσο καιρό χρειάζονταν να βρει εργάτες να τη βοηθήσουν. Έβαλε όμως το έργο αυτό μπροστά με ιεραποστολική προσήλωση. Κατά την έκφρασή της: 'Ήτανε σημαντικό να γίνουνε τα ερείπια της φυλακής σπιτικό. Οι θείες μου με προέτρεπαν να μη γυρίσω στο χωριό για να μη με σκοτώσουν οι Αλβανοί και να μη με φάνε οι λύκοι. Πήγα όμως κι έχτισα το σπίτι ως μνημείο για τη γιαγιά μου. Πέρασα υπέροχα.'

    Τώρα που το σπίτι στο Λιά έχει φτιαχτεί και τα παιδιά της Ελένης Γκατζογιάννη το επισκέπτονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού για να ξαναζήσουν σε αυτό όμορφες στιγμές που πέρασαν εκεί στα χρόνια της πρώτης τους νιότης και να νανουριστούν στη βεράντα του από τη φλογέρα του τσοπάνη που κοιμίζει τα πρόβατα, κανένας δεν αμφιβάλει πια για την ορθότητα που είχε η απόφαση της εγγονής.

    Με έκδηλη περηφάνια ο Νίκολας Γκέητζ τονίζει: 'Είμαι πολύ χαρούμενος που η κόρη μου γύρισε στο χωριό. Έζησε ένα χρόνο εκεί κι έγινε ένα με αυτό. Την αγάπησαν οι πάντες. Η Ελένη έκανε κτήμα της όλα όσα και εγώ αγαπώ'.

    Το μόνο που ανησυχούσε την Ελένη ήταν πως θα έβλεπαν οι Λιότες την ιδέα να ξαναχτιστεί ένα σπίτι που οι αντάρτες χρησιμοποιούσαν σαν κέντρο βασανιστηρίων. Αλλά την μέρα των εγκαινίων του σπιτιού οι ανησυχίες της διαλύθηκαν. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε: 'Οι συγχωριανοί ήρθαν με δώρα. Έφεραν μια παλιά κούνια, ένα προπολεμικό νυφικό, ένα κέντημα τοίχου. Τότε κατάλαβα πως ήθελαν να συμβάλουν στο στήσιμο του σπιτικού μας πάνω στα ερείπια της φυλακής'.

    Η συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο της στους παλιούς και τους νέους κατοίκους του Λιά σε ανταπόδοση του δώρου που αυτοί της έκαναν να την δεχτούν πίσω στο χωριό και να της προσφέρουν ξανά το πατρικό της σπίτι. Το βιβλίο της Ελένης Γκέητζ, 'Βόρεια της Ιθάκης', είναι ένα οδοιπορικό μέσα από το οποίο ξεπηδά η ιστορία της οικογένειάς της. Είναι ένα οδοιπορικό που επίσης βοήθησε την ίδια να βρει τον πραγματικό εαυτό της. Πάνω από όλα όμως είναι μια συγκινητική επιστροφή στις ρίζες.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 1 July 2005 - 1:18:12 UTC