Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-08-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 14 αμερικανοί πεζοναύτες νεκροί
  • [02] ΝΑΣΑ: Ίσως χρειαστεί και δεύτερη επιδιόρθωση του Ντισκάβερυ
  • [03] Ιράν: Επίμαχες πυρηνικές δραστηριότητες θα ξαναρχίσουν μέσα στις επόμενες μέρες
  • [04] Γάζα: Απετράπη και πάλι διαδήλωση Ισραηλινών εποίκων
  • [05] Ενώπιον Βρετανού δικαστή ο πρώτος κρατούμενος για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο
  • [06] Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας στη Κωνσταντινούπολη
  • [07] Τορόντο: Στα χέρια των αρχών τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Air France

  • [01] 14 αμερικανοί πεζοναύτες νεκροί

    04-08-2005

    Μετά την είδηση του θανάτου 14 αμερικανών πεζοναυτών στο Ιράκ από έκρηξη βόμβας, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε την Τετάρτη ότι τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, δεν θα επιβάλουν πρόωρη απόσυρση των ΗΠΑ από το Ιράκ. Τα σχόλια του κ. Μπούς έγιναν λίγες ώρες μετά την έκρηξη βόμβας στο οδόστρωμα που έπληξε όχημα αμερικανών πεζοναυτών κοντά στη πόλη Χαντίθα, σκοτώνοντας 14 από αυτούς και την άμαχη διερμηνέα τους. Επτά αμερικανοί πεζοναύτες είχαν σκοτωθεί στην ίδια περιοχή σε δύο διαφορετικές επιθέσεις την Δευτέρα. Σε άλλες εξελίξεις, η ανταρτική οργάνωση Στρατός του Ανσάρ αλ Σούνα δημοσίευσε στο διαδίκτυο βιντεοταινία που δείχνει το διάτρητο από σφαίρες πτώμα ανδρός που φέρεται ότι ήταν αμερικανός πεζοναύτης.

    [02] ΝΑΣΑ: Ίσως χρειαστεί και δεύτερη επιδιόρθωση του Ντισκάβερυ

    04-08-2005

    Η ΝΑΣΑ δηλώνει ότι εξετάζει την πιθανότητα και άλλου διαστημικού περιπάτου για την επιδιόρθωση ενός ακόμη ενδεχομένως επικίνδυνου προβλήματος στο διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερυ. Μηχανικοί ανησυχούν ότι σχισμένο θερμαντικό υλικό κάτω από το παράθυρο του πιλοτηρίου του σκάφους θα μπορούσε να πλήξει το διαστημικό λεωφορείο κατά την επανείσοδο του στην Γήινη ατμόσφαιρα. Αξιωματούχοι της ΝΑΣΑ δήλωσαν ότι δείγματα του μονωτικού αυτού υλικού θα δοκιμαστούν στα εργαστήρια της Υπηρεσίας στην Καλιφόρνια και τα αποτελέσματα θα αναλυθούν αργότερα σήμερα. Την Τετάρτη ο αστροναύτης του Ντισκάβερυ, Στηβ Ρόμπινσον, ολοκλήρωσε με επιτυχία επικίνδυνο διαστημικό περίπατο και απομάκρυνε δύο κομμάτια υλικού που κρέμονταν μεταξύ των αντιθερμαντικών πλακών στην 'κοιλιά' του διαστημικού λεωφορείου.

    [03] Ιράν: Επίμαχες πυρηνικές δραστηριότητες θα ξαναρχίσουν μέσα στις επόμενες μέρες

    04-08-2005

    Τo Iράν δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ξαναρχίσει την διαδικασία μετατροπής ουρανίου στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ισφαχάν, παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΕ εναντίον μιας τέτοιας ενέργειας. Το Ιράν είχε αρχικά δηλώσει ότι ήλπιζε να ξαναρχίσει την Τετάρτη την μετατροπή ουρανίου σε πυρηνικό αέριο, που αποτελεί το πρώτο στάδιο της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου. Αλλά καθυστέρησε την διαδικασία για να δώσει την ευκαιρία σε εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας να τοποθετήσουν εξοπλισμό παρακολούθησης των δραστηριοτήτων στο εργοστάσιο του Ισφαχάν. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας προειδοποίησαν την Τρίτη το Ιράν ότι θα υπάρξουν συνέπειες, αν δεν τηρήσει δεσμεύσεις του σε σχέση με τον τερματισμό των δραστηριοτήτων εμπλουτισμού ουρανίου, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

    [04] Γάζα: Απετράπη και πάλι διαδήλωση Ισραηλινών εποίκων

    04-08-2005

    Χιλιάδες Ισραηλινά στρατεύματα σταμάτησαν πολέμιους της ισραηλινής απόσυρσης από τη Γάζα, από το να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πόλη Οφακίμ μέσα στα Παλαιστινιακά εδάφη. Από το περασμένο μήνα το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινούς που δεν κατοικούν εκεί, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την ακροδεξιά αντίθεση προς την απόσυρση. Σε άλλη εξέλιξη, η Παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ διέταξε μαχητές της να σταματήσουν να εκτοξεύουν ρουκέτες κατά ισραηλινών στόχων, όσο το Ισραήλ ετοιμάζεται για την αποχώρηση του από την περιοχή.

    [05] Ενώπιον Βρετανού δικαστή ο πρώτος κρατούμενος για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο

    04-08-2005

    O πρώτος ύποπτος εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε σχέση με τις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου στις 21 Ιουλίου, αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον Βρετανικού δικαστηρίου. Η Βρετανική αστυνομία δήλωσε ότι ο Ισμαήλ Αμπντουλραχμάν απέκρυψε πληροφορίες που θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει στα άτομα που σχεδίαζαν τις επιθέσεις. Η αστυνομία τον είχε συλλάβει αρχικά με την υποψία ότι παρείχε άσυλο σε έναν από τους υπόπτους μία εβδομάδα πριν τις επιθέσεις. Συνολικά 14 άτομα κρατούνται αυτή τη στιγμή σε σχέση με τις αποτυχημένες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις επίδοξοι βομβιστές.

    [06] Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας στη Κωνσταντινούπολη

    04-08-2005

    Στη Τουρκία, δύο άτομα σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από έκρηξη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Κωνσταντινούπολη. Οι πληροφορίες σε σχέση με την έκρηξη είναι αντιφατικές. Ορισμένες λένε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε κινούμενο αυτοκίνητο, ενώ άλλες μιλούν για έκρηξη κάδου απορριμμάτων που βρισκόταν στην άκρη ενός δρόμου. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εκρήξεις βομβών στο τουρκικό θέρετρο Αντάλυα προκάλεσαν τραυματισμούς. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι βόμβες αυτές είχαν τοποθετηθεί σε κάδους απορριμμάτων. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι ευθύνονται για αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις. Πάντως, Κούρδοι αντάρτες του εκτός νόμου ΠεΚαΚά έχουν πρόσφατα πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις εναντίον τουρκικών θερέτρων. Άλλες παρόμοιες επιθέσεις στη χώρα έχουν αποδοθεί σε ισλαμιστές τρομοκράτες.

    [07] Τορόντο: Στα χέρια των αρχών τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Air France

    04-08-2005

    Oι καναδικές αρχές έχουν στην κατοχή τους τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Αιρ Φράνς που γλίστρησε από το διάδρομο προσγείωσης την Τρίτη και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, στο αεροδρόμιο Πήρσον του Τορόντο. Και οι 309 επιβαίνοντες σ' αυτό σώθηκαν. Οι αρχές θα μελετήσουν τα περιεχόμενα των μαύρων κουτιών στα πλαίσια των ερευνών τους για τα αίτια ολίσθησης της πτήσης 358, που προσγειώθηκε υπό κακές καιρικές συνθήκες. Οι αρχές είπαν ότι τα κουτιά θα μεταφερθούν σε ειδικό εργαστήριο της Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών στην Οττάβα. Ο υπουργός Μεταφορών του Καναδά Ζάν Λαπιέρ είπε ότι ήταν πραγματικό θαύμα ότι κανείς από τους επιβάτες ή το πλήρωμα δεν σκοτώθηκε. Οι αρχές είπαν ότι 43 άτομα φέρουν μικροτραυματισμούς, που υπέστησαν κυρίως καθώς εγκατέλειπαν το αεροσκάφος.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 5 August 2005 - 1:18:19 UTC