Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 06-05-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ: Αυστηροί κανονισμοί για τις ετικέτες τροφίμων
  • [02] Περιοδεία Μπους για την προώθηση των μεταναστευτικών μεταρρυθμίσεων
  • [03] Ιράν: Οι ΗΠΑ επικρίνουν την αντίδραση Αχμαντινετζάντ
  • [04] Ιράκ: Το Σάββατο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
  • [05] Γάζα: Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσει η Χαμάς
  • [06] Αφγανιστάν: Παρατείνεται για ένα χρόνο η παραμονή του καναδικού στρατού
  • [07] ΗΠΑ: Φορολογικές περικοπές 70 δις
  • [08] Τουρκία: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο Συμβούλιο Επικρατείας, ένας δικαστής νεκρός, 4 τραυματίες
  • [09] Παρατείνεται για δύο ακόμη χρόνια η παραμονή Καναδών στρατιωτών στο Αφγανιστάν
  • [10] Πλαστά φάρμακα στην αγορά

  • [01] ΕΕ: Αυστηροί κανονισμοί για τις ετικέτες τροφίμων

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    18-05-2006

    Με στόχο την προστασία των ευρωπαίων καταναλωτών και την ενημέρωσή τους σχετικά με τα συστατικά των τυποποιημένων τροφίμων, οι Ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο υιοθέτησαν σημαντική πρόταση-οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αυστηρούς κανόνες, σχετικά με τις διατροφικές ιδιότητες που αναγράφονται στις ετικέτες διαφόρων προϊόντων χωρίς να είναι ελεγμένες και σαφείς ώστε να τραβούν την προσοχή των καταναλωτών και συχνά να τους εξαπατούν. Η οδηγία θα απαιτεί ακριβή προσδιορισμό σε ενδείξεις όπως 'χωρίς λιπαρά', 'πλούσιο σε φυτικές ίνες', ή ακόμη 'μειώνει την χοληστερίνη', καθώς δεν αναφέρονται πλήρως άλλα συστατικά του τροφίμου όπως π.χ ότι έχει 'πολλή ζάχαρη'.

    Στην Ελλάδα, έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών έδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό 86% των καταναλωτών εμπιστεύονται όσα αναγράφονται και επηρεάζονται στις αγορές τους, ενώ ένα 77% δεν καταλαβαίνει τα στοιχεία πού αναγράφονται στις συσκευασίες.

    Η Ευρωπαϊκή Αγορά Τροφίμων έχει συντάξει ένα κατάλογο με τα όρια που πρέπει να τηρούνται για να μπορεί ένα τρόφιμο να φέρει π.χ την ένδειξη 'light' - ελαφρύ αλλά αυτό το όριο δεν υπάρχει πουθενά και κάποιος με πρόβλημα υγείας δεν μπορεί να το ξέρει Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων στην Ελλάδα επιμένει εδώ και καιρό ότι θέλει να καθοριστεί ένα διατροφικό προφίλ για κάθε τρόφιμο και μόνο με βάση τα καθαρά συστατικά που περιέχει να δικαιούται να αναγράφονται οι γνωστές φράσεις-συνθήματα, όπως π.χ 'το πίνεις και πετάς ' γιατί δίνει ενέργεια.

    Η βιομηχανία πάντως όπως είναι γνωστό δεν συμφωνεί με αυτή τη ρύθμιση, αλλά όταν θα ισχύσει η οδηγία , και στην Ελλάδα, θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό να αποστέλλεται το προϊόν πριν κυκλοφορήσει με σαφή την ετικέτα του ,στον αρμόδιο οργανισμό ελέγχου και θα παίρνει την απάντησή του 5 μήνες μετά την αίτησή του.

    [02] Περιοδεία Μπους για την προώθηση των μεταναστευτικών μεταρρυθμίσεων

    18-05-2006

    Ο πρόεδρος Μπους μεταβαίνει σήμερα στην μεθοριακή πολιτεία της Αριζόνα, στα πλαίσια της εκστρατείας του προώθησης ευρύτατων μεταρρυθμίσεων της μεταναστευτικής νομοθεσίας της χώρας. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι ο κ. Μπους θα επισκεφτεί το συνοριακό φυλάκιο, Γιούμα, υπεύθυνο για την φύλαξη περίπου 200 χιλιομέτρων της Αμερικανο-Μεξικανικής μεθορίου. Οι αρχές δηλώνουν ότι η περιοχή αποτελεί ένα απ' τα πλέον δημοφιλή περάσματα για παράνομους μετανάστες που προσπαθούν να μπούν στις ΗΠΑ. Η περιοδεία Μπους πραγματοποιείται καθώς η αμερικανική γερουσία εξετάζει ευρύτατο πακέτο μεταρρυθμίσεων της μεταναστευτικής νομοθεσίας.

    Την Τετάρτη η γερουσία ενέκρινε μέτρο που δίνει την ευκαιρία σε περίπου 11 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα. Επίσης ψήφισε υπέρ της κατασκευής τριπλού τείχους μήκους 600 χιλιομέτρων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και ενέκρινε μέτρο που αποκλείει παράνομους μετανάστες, με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, από την διαδικασία απόκτησης αμερικανικής υπηκοότητας. Επίσης το νομοσχέδιο αυξάνει τα μέτρα ασφάλειας στα σύνορα και περιλαμβάνει πρόγραμμα προσωρινής άδειας εργασίας για ξένους εργάτες.

    Στο μεταξύ, καταθέτοντας την Τετάρτη ενώπιον ειδικής επιτροπής της γερουσίας, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη Εθνοφρουρών στην παραμεθόριο περιοχή, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος Μπούς, όχι μόνο δεν θα υπονομεύσει την αποτελεσματικότητα του σώματος, αλλά θα παράσχει πραγματική εκπαίδευση στους άνδρες της Εθνοφρουράς.

    [03] Ιράν: Οι ΗΠΑ επικρίνουν την αντίδραση Αχμαντινετζάντ

    18-05-2006

    Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

    Οι ΗΠΑ επέκριναν την απάντηση του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σε προτεινόμενο πακέτο κινήτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στο να ενθαρρύνει τη Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπαρτμέντ, Σων Μακόρμακ, χαρακτήρισε την αντίδραση του προέδρου του Ιράν περίεργη και τόνισε ότι εγείρει ερωτήματα για τα κίνητρα του στη διαμάχη αυτή για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.

    Νωρίτερα την Τετάρτη, ο ιρανός πρόεδρος διακωμώδησε πιθανή πρόταση των Ευρωπαίων για αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος, που θεωρείται ότι θα αποτελέσει το επίκεντρο του πακέτου κινήτρων προς την Τεχεράνη. Ανώτεροι διπλωμάτες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας και της Γερμανίας θα συναντηθούν τελικά την άλλη εβδομάδα στο Λονδίνο για να συζητήσουν το πακέτο κινήτρων προς το Ιράν. Η συνάντηση αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

    [04] Ιράκ: Το Σάββατο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    18-05-2006

    Νούρι αλ Μαλίκι

    Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Νούρι αλ Μαλίκι, θα υποβάλει προς έγκριση στην εθνοσυνέλευση το Σάββατο, τον κατάλογο με τα ονόματα του νέου υπουργικού του συμβουλίου. Οι καίριες θέσεις των υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας παραμένουν κενές, όμως αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα υποβληθεί το Σάββατο ούτως ή άλλως. Η προθεσμία που είχε δοθεί στον εντολοδόχο Ιρακινό πρωθυπουργό για τον σχηματισμό κυβέρνησης, εκπνέει την Δευτέρα.

    Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν καίριας σημασίας την σύσταση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ιράκ, για τον τερματισμό των εμφυλίων βιαιοτήτων και των ανταρτικών επιθέσεων. Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφλεντ, δήλωσε ενώπιον ειδικής επιτροπής της Γερουσίας ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα υπάρξει μείωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ φέτος.

    [05] Γάζα: Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσει η Χαμάς

    18-05-2006

    Η εξτρεμιστική Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανέπτυξε δική της αστυνομική δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας, αψηφώντας τις εντολές του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, που είχε ασκήσει βέτο κατά της δημιουργίας δύο αστυνομικών δυνάμεων. 3.000 αστυνομικοί της Χαμάς αναπτύχθηκαν τη Τετάρτη στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Παλαιστίνιος υπουργός Εσωτερικών Σαϊντ Σιγιάμ, δήλωσε ότι η νέα δύναμη θα αποκαταστήσει την τάξη στη Γάζα.

    Στο μεταξύ, ο κ. Αμπάς διέταξε και την ανάπτυξη Παλαιστινιακής αστυνομίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχό του. Όμως δεν είναι ξεκάθαρο που θα αναπτυσσόταν η δύναμη αυτή στη Λωρίδα της Γάζας.

    Τον περασμένο μήνα, ο κ. Αμπάς διόρισε κύριο πολιτικό του σύμμαχο στο αξίωμα του γενικού διοικητή όλων των Παλαιστινιακών δυνάμεων ασφάλειας. Η Χαμάς ανέπτυξε την αστυνομία της την Τετάρτη, λίγες ώρες μετά την δολοφονία δύο ακτιβιστών της οργάνωσης σε διαφορετικές επιθέσεις.

    [06] Αφγανιστάν: Παρατείνεται για ένα χρόνο η παραμονή του καναδικού στρατού

    18-05-2006

    Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στήβεν Χάρπερ, δήλωσε ότι θα παρατείνει κατά ένα χρόνο την εντολή παραμονής των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας του στο Αφγανιστάν, ακόμη και αν καταψηφιστεί απ' την Καναδική Βουλή η διετής παράταση της εντολής. Ο κ. Χάρπερ δήλωσε τη Τετάρτη στη Βουλή ότι δεν είναι δυνατόν οι Καναδοί στρατιώτες να αναχωρήσουν ξαφνικά απ' το Αφγανιστάν. Η εντολή παραμονής των 2.300 Καναδών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, εκπνέει το Φεβρουάριο του 2007. Η διαβουλεύσεις στην Καναδική Βουλή πραγματοποιούνται καθώς ανακοινώθηκε την Τετάρτη ο θάνατος Καναδής στρατιώτη σε επιχειρήσεις εναντίον μαχητών των Ταλεμπάν.

    [07] ΗΠΑ: Φορολογικές περικοπές 70 δις

    18-05-2006

    Ο πρόεδρος Μπους υπέγραψε πενταετές πακέτο φορολογικών περικοπών ύψους 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαρακτηρίζοντας το νίκη των Αμερικανών φορολογουμένων και λέγοντας ότι θα τονώσει σημαντικά την οικονομία. Σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, ο κ. Μπούς επεσήμανε ότι η οικονομία αναπτύσσεται, προστίθενται νέες θέσεις εργασίας και αυξάνονται οι μισθοί. Επεσήμανε επίσης ότι οι περικοπές των φόρων θα συνεχίσουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία.

    Το νομοσχέδιο επίσης διατηρεί, έως το 2010, φορολογικό συντελεστή 15% για επενδυτές, και προβλέπει φοροαπαλλαγή ενός έτους από εναλλακτικό φόρο, που είχε αρχικά θεσπιστεί για τους πλουσιότερους Αμερικανούς, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει αρχίσει να επηρεάζει όλο και περισσότερα μεσαία εισοδήματα. Πάντως οι Δημοκρατικοί δηλώνουν ότι αυτές οι φοροαπαλλαγές ωφελούν μόνο τους πλουσιότερους Αμερικανούς, ενώ έχουν συμβάλλει στην αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

    [08] Τουρκία: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο Συμβούλιο Επικρατείας, ένας δικαστής νεκρός, 4 τραυματίες

    18-05-2006

    Ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας, σκοτώνοντας ένα δικαστή και τραυματίζοντας 4 άλλους. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι στη διάρκεια της επίθεσης ο ένοπλος φώναζε 'Ο Θεός είναι μεγάλος'. Η αστυνομία δηλώνει ότι ο δράστης συνελήφθη, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δικηγόρο. Ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία ότι με τον τρόπο αυτό εξέφρασε την διαμαρτυρία του για απόφαση του δικαστηρίου που τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της Ισλαμικής μαντίλας σε πανεπιστήμια και δημόσια ιδρύματα της Τουρκίας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αχμέντ Νετσντέτ Σεζέρ, καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντας την βαθύ στίγμα σε βάρος της χώρας. Επίσης την επίθεση καταδίκασε και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρόλο που στο παρελθόν είχε επικρίνει απόφαση κατώτερου δικαστηρίου κατά της μαντίλας.

    [09] Παρατείνεται για δύο ακόμη χρόνια η παραμονή Καναδών στρατιωτών στο Αφγανιστάν

    18-05-2006

    Με διαφορά μόνο 4ων ψήφων, το Καναδικό κοινοβούλιο ενέκρινε τελικά την διετή παράταση της εντολής παραμονής των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας στο Αφγανιστάν. Με 149 ψήφους υπέρ, έναντι 145 κατά, το Καναδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την παραμονή των 2.300 στρατιωτών για άλλα δύο χρόνια στην επαρχία Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν. Την ίδια μέρα της ψηφοφορίας, αργά την Τετάρτη το βράδυ, είχε ανακοινωθεί και ο θάνατος Καναδέζας στρατιώτη που σκοτώθηκε σε επιχειρήσεις κατά μαχητών Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν. Επρόκειτο για τον 16ο Καναδό στρατιώτη που σκοτώνεται στο Αφγανιστάν.

    Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στήβεν Χάρπερ, είχε δηλώσει ότι θα παρέτεινε κατά ένα χρόνο την εντολή παραμονής των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας του στο Αφγανιστάν, ακόμη και αν καταψηφιζόταν απ' την Καναδική Βουλή η διετής παράταση της εντολής. Ο κ. Χάρπερ είχε δηλώσει ότι δεν είναι δυνατόν οι Καναδοί στρατιώτες να αναχωρήσουν ξαφνικά απ' το Αφγανιστάν.

    [10] Πλαστά φάρμακα στην αγορά

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    18-05-2006

    Δείτε το ρεπορτάζ της ΦτΑ για τα πλαστά φάρμακα στην αγορά - Download

    Δείτε το ρεπορτάζ της ΦτΑ για τα πλαστά φάρμακα στην αγορά

    Στα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν πολλά φάρμακα χάρις στα οποία προσφέρονται σήμερα αποτελεσματικότερες θεραπευτικές αγωγές στους ασθενείς, ο μέσος όρος ζωής ανδρών και γυναικών έχει αυξηθεί και η ποιότητα της ζωής πολλών ανθρώπων έχει βελτιωθεί. Οι πωλήσεις φαρμάκων σε παγκόσμια κλίμακα φθάνουν κάθε χρόνο σε δισεκατομμύρια δολάρια. Ο μεγάλος αυτός τζίρος έχει εντυπωσιάσει το οργανωμένο έγκλημα, ομάδες του οποίου και επιχειρούν τώρα να καρπωθούν κάποιο μέρισμα. Στο συνταρακτικό τούτο γεγονός είναι αφιερωμένο το τηλεοπτικό μας 'Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον, της εβδομάδας αυτής.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ β ΚΕΙΜΕΝΟ

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας προειδοποιεί ότι απατεώνες θησαυρίζουν διοχετεύοντας στην αγορά φάρμακα μαϊμούδες, που είτε έχουν ελάχιστες είτε δεν έχουν καθόλου θεραπευτικές ιδιότητες. Κι αυτή οπωσδήποτε είναι μια από τις πιο ύπουλες επιδημίες που εκδηλώθηκαν ποτέ. Γιατί τα πλαστά φάρμακα, όπως και τα πλαστά χρήματα, είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς από τα αληθινά. Ακόμα και φαρμακοποιοί δεν τα ξεχωρίζουνε πάντα.

    Ράνταλ Λάτερ

    Ο Ράνταλ Λάτερ, που διευθύνει το Γραφείο της Αμερικανικής Φαρμακευτικής Υπηρεσίας για την δίωξη του εμπορίου πλαστών φαρμάκων, λέει: 'Δείχνουν ίδια, τα κουτιά τους είναι επίσης ίδια και από άποψη υφής κάθε χάπι μοιάζει με το αυθεντικό'. Κατά τον Λάτερ, οι σπείρες που τα διακινούν, έχουνε ένα και μόνο κίνητρο, το χρήμα. 'Βγάζουνε λεφτά από τη τσέπη των ασθενών και το χειρότερο σε βάρος της υγείας των ασθενών'.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει πως το 10% των φαρμάκων που διατίθενται σε παγκόσμια κλίμακα σήμερα είναι παραποιημένα. Σε εύπορες χώρες τα πλαστά φάρμακα είναι συνήθως ακριβά αντι-αλλεργικά και γενικότερα ανακουφιστικά χάπια και παρασκευάσματα. Όμως σε αναπτυσσόμενα κράτη πλαστά φάρμακα προσφέρονται ως αυθεντικά ακόμα και για την καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών, όπως η μαλάρια. Οι κίνδυνοι για τον ανύποπτο ασθενή είναι τεράστιοι. Κι αυτό, όπως λέει ο Τζέημς Κλάς, που διευθύνει ένα διεθνή όμιλο προστασίας του καταναλωτή από τα φάρμακα μαϊμούδες, γιατί 'το πλαστό χάπι μπορεί να είναι αβλαβές ή θανατηφόρο'.

    Τζέημς Κλάς

    Ο κύριος Κλάς μας είπε επίσης ότι επειδή τα πλαστά φάρμακα διοχετεύονται μέσα από τη μαύρη αγορά είναι δύσκολο να εξακριβωθεί ο τόπος προέλευσής τους. Οι περισσότεροι ειδικοί πάντως συμφωνούν πως μεγάλο ποσοστό του εμπορίου πλαστών φαρμάκων ελέγχεται από σπείρες στην Κίνα και την Ινδία. Κατά τον Τζέημς Κλάς η Κίνα έχει αρχίσει να παίρνει μέτρα για να εξαρθρώσει τις σπείρες στο έδαφός της, αλλά η Ινδία χρειάζεται να κάνει ακόμα πολλά για να διασφαλίσει πως τα φάρμακα που εξάγονται από εκεί είναι όλα αυθεντικά.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ίδρυσε τώρα μια υπηρεσία η οποία θα επιχειρήσει να συντονίσει τις προσπάθειες ελέγχου των φαρμακευτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι να δοθεί έτσι κάποια εγγύηση για την ποιότητα αλλά και την ασφάλεια των φαρμάκων που όλοι λίγο ή πολύ, αργά ή γρήγορα χρειαζόμαστε.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

    Εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Υπηρεσίας της ΦτΑ, που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπίστης και περιοδικά η δημοσιογράφος Άννα Καραγιαννοπούλου. Η πρώτη προβολή του 'Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον' στην Ελλάδα γίνεται κάθε Σάββατο στη 1:00 το μεσημέρι, στα πλαίσια της εκπομπής Πέρα από τον Ορίζοντα, του Πανελλαδικού τηλεοπτικού δικτύου ΑΛΦΑ. Το Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον επαναλαμβάνεται στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, κάθε Δευτέρα στις 9 το βράδυ. Στην Κύπρο, το Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον φιλοξενείται κάθε Παρασκευή στην εκπομπή Επτά-Δέκα, από 7 μέχρι 10 το πρωί, στο PIK-1, το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης. Σε ραδιοφωνική εκδοχή, το Ρεπορτάζ από Ουάσιγκτον παρουσιάζουν το Ράδιο ΣΚΑΙ στην Αθήνα, το Ράδιο ΣΙΤΥ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη και συνεργαζόμενοι ομογενειακοί σταθμοί στην Αυστραλία και τον Καναδά.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 19 May 2006 - 1:18:15 UTC